Menu

Fotbal

Reprezentační zápasy

Francie – Belgie

3:4

konec (0:2)

07.06.2015, 21:00 • Stade de France, Paříž • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.87 3.5 4.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní famózní utkání je u konce! Francie v domácí prostředí nakonec prohrála s Belgií po divokém průběhu 3:4!

Famózní první poločas nabídl opravdu skvělý fotbal! Do utkání vstoupila lépe Francie, která měla územní převahu, svého soupeře tlačila. Jako první se však prosadila Belgie. Po zmatku ve vápně se míč odrazil na nohu Marouane Fellainiho, který nekompromisně propálil Llorise! Ve 26. minutě nebezpečně hlavičkoval Benteke, avšak Lloris tentokrát své spoluhráče byl krátký! Ve 42. minutě však přišla belgická druhá branka! Z levé strany poslal krásný centr Alderweireld, na který si naskočil Marouane Fellaine, který se prosadil podruhé v zápase!

Hned na úvod druhého poločasu dala Belgie na 0:3! Ze střední vzdálenosti se povedenou střelou prosadil Radja Nainggolan. Poté to přišlo! Ve vápně Belgie se drželi za dres Lombaerts a Giroud. Francozský útočník spadl a rozhodčí zcela nepochopitelně odpískal penaltu, tu bezpečně proměnil Mathieu Valbuena. Fanoušci na Stade de France se nestihli ani posadit a už se pískala penalta na druhé straně! Faulovaný ve vápně byl Axel Witsel a Belgie měla ideální možnost k navýšení skóre. K penaltě se postavila největší hvězda Belgie Eden Hazard a penaltu bezpečně proměnil! V 62. minutě to mohlo být 1:5, jenže Lukaku napálil minutu po svém příchodu pouze břevno! Následovali dvě velké šance Francie, které však zůstali nevyužité. V 84. inutě hlavičkoval Lacazette osamocený na malém vápně, Courtois však hlavičku vyrazil! V 88. minutě se fanoušci dočkali snížení, když se poprvé v seniorské reprezentaci trefil Nabil Fekir! Závěr ještě zdramatizovala branka Dimitriho Payeta, který se prosadil pěknou střelou k tyči! Více už však Francie nezvládla!

To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (23:02:59)

90+4

Konec zápasu.

Závěrečná střela Dimitriho Payeta

90+3

Dimitri Payet je jednoznačně nejlepším hráčem dnešního utkání! Před malou chvílí si tento hráč potáhl míč do středu a nebezpečně vypálil. Courtois však své spoluhráče podržel!

Dimitri PAYET - 3:4

90+1

Francie právě vstřelila branku!
Tak to je neuvěřitelné! Francie v závěrečných minutách ožívá a dostává se na dostřel! Čas už však mnoho nezbývá! Sissoko zavezl míč do vápna, zasekl, rozhlédl se a přihrál na hranici vápna, kde stál DIMITRI PAYET, který krásnou střelou k tyči překonává Courtoise! Tento hráč si to za svůj výkon jednoznačně zaslouží!

90

Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!

Nabil FEKIR - 2:4

88

Francie právě vstřelila branku!
Tak Francie ještě v samotném závěru snižuje na 2:4 a zaplněný Stade de France je v euforii! Paul Ntep využil lehkovážnosti Alderweirelda i Dendonckera a dostal se s míčem do pokutového území. Zde míč přenechal NABILU FEKIROVI, který se tvrdou ranou prosazuje a zaznamenává svůj první gól za dospělou reprezentaci!

87

Exekuci rohového kopu si vzal na starost Daniel Payet, který se pokoušel hledal Rapahaëla Varaneho, který se však k hlavičce nedostal. Do vzduchu šel Courtois a míč lapil!

86

Po levé straně se nyní hnal vpřed střídající Paul Ntep, toho však výborně křižoval Alderweird, který si ve vápně troufl i na odvážný skluz. Vše ale provedl čistě, Francie bude zahrávat rohový kop!

85

Belgie provádí další střídání! Ze hřiště míří mladý stoper Celticu Jason Denayer, který je nahrazen Leanderem Dendonckerem!

Výborný zákrok Courtoise proti hlavičce Lacazetta

84

Francie měla k dispozici zajímavou standardní situaci! Rozehrávku si vzal na starost Daniel Payet, jehož centr našel na malé vápně úlně volného Lacazetta. Jeho hlavičku však vytáhl Courtois. Následnou střelu Varaneho zablokoval hlavou
Lombaerts.

81

Po francouzském střídání následuje čtvrtá belgická změna. Ze hřiště odchází Axel Witsel, na jehož místo nastupuje Dembélé.

80

Francouzský tým střídá počtvrté! Ze hřiště odchází útočník Olivier Giroud, který dnes zůstal lehce za očekáváním. Na jeho místo nastupuje mladý hráč Paul-Georges Ntep.

Střela Girouda mířila těsně mimo

79

Skvělý pas za obranu obdržel Olivier Giroud, který si míč zpracoval a vypálil na zadní tyč. Jeho rána byla tečováná, nicméně míč prolétl těsně mimo!

78

Francie drží míč na svých kopačkách. Problém je, že země galského kohouta kombinuje na vlasní polovině.

77

Nabil Fekir se poprvé zapojil do kombinace Francie a hned z toho mohla být zajímavá příležitost. Po uvolnění od Trémoulinase se dostal k centru z levé strany, avšak Courtois je v dnešním zápase jistý.

76

Dnes dvougólový Marouane Fellaini opuští travnatý povrch a přepouští místo svému spoluhráči. Na jeho místo nastupuje Nacer Chadli!

Střídající Payet pořádně vystrašil Courtoise

74

Blaise Matuidi se ocitl s míček před vápnem po přihrávce Payeta. Míč svému spoluhráči do běhu vrátil a záložník Saint-Etinne se opřel do střely. Ta proletěl těsně mimo pravou tyč Courtoisovo branky!

73

Třetí změnu provádí Didier Deschamps. Ze hřiště odchází Mathieu Valbuena, který dnes nepodal tak špatný výkon. Na jeho místo nastupuje mladý útočník Lyonu Nabil Fekir, který si svou preméru v národním týmu připsal teprve v březnu!

72

Dimitri Payet po svém příchodu oživil hru Francie. Na levé straně si nyní dokázal poradit s bránícím Alderweireldem a poslal do vápna zajímavý míč, který dopadl do míst, kde se nacházel Giroud. Hlavička útočníka Arsenalu však nemířila přesně.

71

Belgická kombinace neměla dlouhého trvání a už šla dopředu Francie. Na levé straně se dokázal uvolnit Blaise Matuidi, který vyslal dalekonosnou střelu. Thiabaut šel na zem a míč lapil!

70

Teď to však udělal velmi chytře Radja Nainggolan, který sebral míč Payetovi a následně si počkal na faul francouzského hráče, který přišel. Belgie tak zůstaně u míče.

69

Rozehrávky standardní situace se ujmul záložník Saint-Etinne Daniel Payet, který se opřel do míče vší silou, avšak napálil pouze bránící zeď. Od zdi se však míč odrazil zpět na kopačky francouzských hráčů a země galského kohouta pokračuje v kombinaci.

68

Francie zažívá opět trochu lepší část hry a dostává Belgii pod tlak. Vše vyrezultovalo v nedovolený zákrok Witsela, který v blízkosti vápna poslal k zemi Mathieua Valbuenu! Zajímavá standardní situace i pro Francii!

66

Na druhé straně zahrozil střídající Daniel Payet, který poslal z pravé strany centr přes bránícího Lombaertse. Jeho nadýchaný centr však našel pouze rukavic gólmana Courtoise.

65

Rozehrávky se ujal sám postižený Eden Hazard, jehož centr se snášel na zadní tyč. V tomto prostoru se však nikdo z jeho spoluhráčů nenacházel a míč doskákal do zámezí.

64

Na levé straně byl faulován Eden Hazard. Nedovoleným zákrokem se provinil Benoít Trémoulinas. Belgie tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!

63

Francie se teď dostává pod menší tlak. Belgie je po dvojitém vystřídání daleko lepší a pohyblivější, naopak hráči Francie jsou spíše statičtí.

Lukakova střela skončila na břevně

62

Další skvělá a hlavně rychlá akce Belgie! Míč dostal na pravé straně volný Eden Hazard, který skvěle načasoval svůj centr. Ve vápně nebyl dostatečně důrazný Sissoko, který nechal vystřelit Lukaka, který napálil břevno Llorisovo branky!

61

Romelu Lukaku se ihned po svém příchodu dostal ke střeleckému pokusu. Příliš mnoho místa mu dal stoper Koscielny a kanonýr Evertonu toho dokázal využít. Jeho střela skončila těsně mimo!

59

Belgie provádí po vzoru Francie dvojité střídání. Ze hry odchází Christian Benteke, který odvedl dobrý výkon, avšak jednu velkou šanci nevyužil! Nahrazuje ho Romelu Lukaku! Druhé střídání se týká Dreise Mertense, kterého nahrazuje Yannick Ferreira Carrasco.

58

Francie sice prohrává 1:4, nicméně hráči se nevzdávají a neustále útočí! Fanoušci se baví mexickou vlnou! Toto je zkrátka utkání, kterému nic nechybí!

56

Na hranici vápna nyní operoval s míčem Daniel Payet, který předával míč na nohu Girouda. Útočník Arsenalu si však míč nezpracoval ideálně, a ten mu unikl do zámezí.

Eden HAZARD - 1:4

55

Belgie právě vstřelila branku!
Belgická hvězda Eden Hazard kopl penaltu naprosto totožně jako Valbuena a navyšuje belgické vedení na 1:4!

54

Neuvěřitelné! Ani ne minutu po penaltové situaci se píská další penalta! Nyní ve prospěch Belgie! Ve vápně byl faulovaný Axel Witsel, nedovoleným zákrokem se prezentoval Laurent Koscielny!

Mathieu VALBUENA - 1:3

53

Francie právě vstřelila branku!
K penaltovému puntiku se postavil MATHIUEU VALBUENA, který poslal Courtoise na druhou stranu a snižuje!

Penaltový zákrok Lombaertse

52

Sudí Marijo Stranhonja právě nařídil pokutový kop ve prospěch Francie! Olivier Giroud se vzájemně držel za dres s Nicolasem Lombaertsem, avšak první, kdo spadl, byl domácí útočník. Ať se na mě nikdo nezlobí, avšak toto penalta nebyla!

51

Valbuena našel na hranici vápna volného Sissoka, který prostrčil míč na naběhnutého Matudiho. Jeho centr však neprošel přes bránícího Vertonghena!

Radja NAINGGOLAN - 0:3

50

Belgie právě vstřelila branku!
Nedáš-Dostaneš! Giroud neproměnil velkou příležitost a o pár desítek sekund později Belgičané dávají na 0:3! Marouane Fellaini se dostal k míči na pravé straně, ale raději míč přenechal rychlejšímu RADJU NAINGGOLANOVI, který se opřel do míče a trefil přesně k tyči!

49

Tak teď měla Francie ideální možnost na snížení stavu! Krásnou přihrávku za obranu dostal Olivier Giroud, který střílel z hranice vápna. Jeho tvrdou střelu však vytáhl Curtois!

48

Blaise Matuidi odvedl výbornou práci ve středu hřiště a následně přenechal míč Giroudovi, to však neměl dělat. Útočník Arsenalu poslal míč Matuidimu do úplně jiného prostoru a míč došel ke gólmanu Courtoisovi!

47

Francie zahajuje druhý poločas postupnou kombinací na vlastní polovině. Do kombinace se zapojil i gólman Hugo Lloris. Postupně se Francouzi postupně přesouvají na útočnou polovinu.

46

Francie provádí před druhým poločasem hned dvojnásobné střídání! Ze hřiště odchází Yohann Cabaye, kterého nahradí Dimitri Payet, hrající za Saint-Etienne. Druhou změnu "odnesl" Antoine Griezmann, který nepodal v prnvím poločase ideální výkon. Na jeho místo jde nejlepší střele letošní sezóny Ligue 1 Alexandre Lacazette.

46

Začal druhý poločas.
Famózní první poločas nabídl opravdu skvělý fotbal! Do utkání vstoupila lépe Francie, která měla územní převahu, svého soupeře tlačila. Jako první se však prosadila Belgie. Po zmatku ve vápně se míč odrazil na nohu Marouane Fellainiho, který nekompromisně propálil Llorise! Ve 26. minutě nebezpečně hlavičkoval Benteke, avšak Lloris tentokrát své spoluhráče byl krátký! Ve 42. minutě však přišla belgická druhá branka! Z levé strany poslal krásný centr Alderweireld, na který si naskočil Marouane Fellaine, který se prosadil podruhé v zápase!

Francie by tak ve druhém poločase měla pořádně zabrat, pokud chce ještě zabojovat o nějaký dobrý výsledek. Druhý poločas začne na Stade de France přibližně v 22:02.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Radja Nainggolan prohrál ve středu pole souboj s Griezmannem a následně hráče Atlética fauloval. V některých soubojích to Belgičani s důlrazem opravdu přehánějí.

45

Hlavní sudí Marjo Stranhonja nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!

44

Rohový kop rozehrál Valbuena. Jeho centr se snášel na malé vápno. V tomto prostoru však kraloval Jan Vertonghen, který dostal míč bezpečně pryč!

44

Důleitý souboj svedl na pravé straně Lombaerts, který před sebe nepustil Cabayeho. Belgický zadák si však nakonec musel pomoci odkopem na rohový kop.

Marouane FELLAINI - 0:2

42

Belgie právě vstřelila branku!
Belgii předchozí protiútoku vůbec nemusí mrzet, neboť hned pár desítek vteřin poté přichází druhý gól v síti Llorise! Z pravé strany poslal do vápna nádherný centr Alderweireld, který našel ve vápně hlavu MAROUANEHO FELLAINIHO. Záložník United se prosazuje již podruhé v tomto zápase!

Nedovolený zákrok Cabayeho na Hazarda

41

Tlak Francie se však v posledních minutách zvyšuje a výsledkem je další vybojovaný rohový kop. Rozehrávka se Francouzům příliš nepovedla a Belgie se dostala do rychlého protiútoku. Eden Hazard si krásně přehodil Sagnu a mohl jít sám na Llorise. V souboji s Cabayem byl však faulovaný a Yohann Cabaye dostává žlutou kartu!

40

I rohový kop si vzal na starost Mathieu Valbuena. Jeho centr směřoval na zadní tyč. Zde se však pohyboval Courtois, který si pro míč suveréně došel.

39

Tradiční exekutro Mathieu Valbuena rozehrál i poslední volný přímý kop. Tentokrát jeho centr byl však přetažený a na rohový kop ho dopravil Axel Witsel.

38

Souboje s Belgičany zkrátka bolí. Na vlastní kůži to nyní pocítil Atoinne Griezmann, který velmi ostrým způsobem poslal k zemi Radja Nainggolan. Francie má navíc k dispozici hodně zajímavou standardní situaci.

37

Drei Mertens už je v plné síle a pokoušel se "vymíchat" dvojici prothráčů na pravé straně. To se mu však nepovedlo a úspěšnější byl obránce Trémoulinas.

36

Griezmann se pokoušel vysunout Mamadou Sissoka, který měl však míč na dlouhou nohu a šel do souboje s Alderweireldem skluzem. Belgický obránce dostal opravdu "naloženo", nicméně by měl být v pořádku.

35

Hra je nyní opět přerušena, neboť Bacary Sagna to v souboji s Edenem Hazardem přehnal s důrazem a svého soupeře si v hlavičkovém souboji "osedlal". Belgie při rozehrávce volí postupný útok a míč míří na stopery.

34

Belgický kapitán Eden Hazard se provinil nedovoleným zákrokem na Valbuenu. Sudí Stranhonja domlouvá hvězdě Chelsea a žlutá karta z toho není.

33

Nainggolan se pokoušel vysunout Bentekeho pasem za obranu. Belgický útočník se však nechal lehce předběhnout Laurentem Koscielnym, který nechal míč doběhnout do rukavic Llorise.

32

Ve středu pole to na sebe vzal záložník PSG Blaise Matuidi, který se odhodlal z dobrých třiceti metrů ke střele. Jeho přízemní střela proletěla vedle pravé tyči Courtoisovo branky!

30

Belgický tým se dostal do kombinace na útočné polvině. Kombinace Bentekeho a Hazarda však zatím vázne a po ztrátě prvně jmenovaného jde vpřed Francie.

29

Belgie rozehrála volný přímý kop, který si vzal na starost Axel Witsel. Žádné nebezpečí pro francouzskou branku však nehrozilo, neboť jednomu z belgických hráčů byl odpískán útočný faul.

Velmi ostrý zákrok Trémoulinase

27

U postranní čáry se provinil faulem obránce Benoít Trémoulinas, který "kolíky" zajel do nohy Dreiese Mertense! Myslím, že záložník Neapole pro dnešek dohrál, ale uvidíme, jak to s belgickým křídelníkem bude vypadat.

Hlavička Bentekeho a výborný zákrok Llorise

26

A mohlo to být 0:2! Belgie podnikla rychlý protiútoku, ze kterých hrozí především proti silnějším soupeřům, a málem se to vyplatilo. Z pravé strany poslal do vápna zajímavý centr Mertens a na jeho centr si naskočil Benteke. Útočník Aston Villy se opřel do míče hlavičkou, avšak Hugo Lloris vytáhl výborný zákrok!

26

V blízkosti vápna Belgie svedl těžký souboj Lombaerts s Blaisem Matuidi. Oba borci se dostali na zem a následně sudí Stranhonja odpískal nedovolený zákork francozského hráče!

25

Hlavní arbitr nyní musí řešit situaci ve středu pole. Valbuena byl dohrána Lombaertsem. Rozhodčí však faul neodpískal a Francie může pokračovat v kombinaci.

24

Standardní situaci, jak je ve francouzském týmu zvykem, si vzal na starost Mathieu Valbuena. Jeho nadýchaný centr se snášel na zadní tyč. Thibaut Courtois však šel do vzduchu a míč lapil do svých rukavic.

23

Francouzi mají opravdu velkou územní převahu. U postranní čáry byl navíc faulován Giroud a Francie má k dispozici volný přímý kop. Do vápna se stěhují všichni hlavičkáři – Varane, Sissoko a Matuidi!

22

Prnví rohový kop Valbueny byl zablokován belgickými hráči na další rohový kop. V pořadí druhý rohový kop kopl již Valbuena lépe a na zadní tyči vrátil míč do ohně Cabaye. U pravé tyče Courtoisovo branky zakončoval Matuidi, jeho střela však skončila vysoko nad brankou.

21

Francouzi se dostali do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Bacary Sagna. Jeho přízemní centr našel před vápnem Griezmanna, ten si míč zpracoval a velmi rychle vypálil. Svou ranou napálil pouze Vertonghena a právě od belgického stopera se míč odráží na rohový kop.

20

Velmi dobře napadající Belgie vyhnala francouzské hráče na vlastní polovinu a ťi musejí začínat až od gólmana Huga Llorise.

19

O zápletku je tak postaráno! Je zcela jisté, že Francie, hnána zaplněným Stade de France, zapne na ještě vyšší rychlostní stupeň a bude se snažit velmi rychle vyrovnat!

Marouane FELLAINI - 0:1

17

Belgie právě vstřelila branku!
Tak to je pro Francii kruté! Belgie celých sedmnáct minut neměla jendinou šanci, avšak je to právě ona, kdo skóruje! Po rohu Witsela se míč odrázil pryč z vápna. Do ohně ho však vrátil Nainggolan, jehož střelu tečoval někdo z francouzských hráčů přímo na nohu MAROUANEHO FELLAINIHO, který si věděl proti Llorisovi rady!

17

Chuť si Belgie spravila o několik sekund později. Na pravé straně vybojoval rohový kop Alderweireld!

16

Belgický tým je zatím směrem dopředu naprosto impotentní. Náznak šance obstaral nyní Fellaini, který prošel středem hřiště a přenechal míč Hazardovi. Hráč Chelsea si na střelu netroufl a poslal míč na pravou stranu, kde se nacházel Mertens. Rychlost míče však neodhadl a ten mu unikl do zámezí.

15

I v pořádí druhý rohový kop rozehrál Mathieu Valbuena. Jeho nadýchaný centr se snášel na malé vápno. Následně však zazněl hvizd rozhodčího, neboť někdo z francouzského týmu se provinil útočným faulem.

14

Opět aktivní Trémoulinas se dostal k míči na levé straně hřiště a po jednom doteku posílal míč do vápna. Centr se snášel na hlavu Matuidiho, nicméně těsně před ním míč odhlavičkoval Jan Vertonghen.

13

Belgie toho zatím směrem dopředu příliš nepředvedla. Napravit se to pokoušel Toby Alderweireld, který poslal z levé strany centr do vápna. Centr svého adresáta nenašel a míč došel do zámezí.

12

Valbuena se i sám ujal exekuce rohového kopu. Jeho centr příliš povedený nebyl a obrana Belgie míč odhlavičkovala. Za vápno si jej zpracoval Olivier Giroud, který vystřelil z první. Branku Courtoise však netrefil.

11

Prnví rohový kop vybojoval Mathieu Valbueny v souboji s teprve devatenáctiletých stoperem Jasonem Denayerem!

11

Od Valbueny přiletěl míč na pravou stranu, kde měl dostatek prostoru Bacary Sagna. Obránce Arsenalu poslal míč pod sebe na Girouda, který z první hledal Griezmanna ve vápně. Úotčník Atlética byl však schován za stopery.

10

Na levé straně operuje velmi aktivní Benoít Trémoulinas, který byl nyní i krátkou dobu u míče, nicméně velmi rychle k němu přistoupil Mertens, ten poslal míč raději do autu.

9

Svou sílu nám nyní ukázal Chrstian Benteke, který dokázal udržet míč proti dvojici protihráčů. Až třetí soupeř byl již příliš a Belgičani přicházejí o míč.

8

Urputný souboj o míč svedli na polovině Belgie Toby Alderweireld a Blaise Mautidi. Vítězem souboje se nakonec stal hostující borec, který míč vyváží po pravé straně.

7

Fotbalovou parádu teď předvedl Eden Hazard, který si míč potáhl patičkou a vyšachoval tak stopera Varaneho. Následně však míč ztratil.

6

Yohann Cabaye našel na levé straně volného Trémoulinase, který si míč ideálně zpracoval. Jeho centr však už tak ideální nebyl a míč skončil v zámezí.

5

Belgičani opět špatně rozehráli a Francie mohla jít do protiútoku. Griezmann si však nedokázal poradit s Vertinghenem a dopředu jde pro změnu Belgie.

4

Belgie kombinovala na pravé straně, avšak Francouzi jejich rozehrávku vystihli a šli do protiútoku, který táhl po pravé straně Valbuena, ten předal na levou stranu, kde se nacházel Sagna. Obránce Arsenalu hledal ve vápně Girouda, ten to měl na dlouhou nohu a zakončil mimo!

3

Axel Witsel vysunul na pravé straně Dreie Mertense, jenže před něj se dostal Trémoulinas, který svedl již druhý těžký souboj za poslední dvě minuty. Belgický hráč z Neapole se nakonec provinil nedovoleným zákrokem.

2

Belgie se postupným útokem dostává na polovinu soupeře, avšak nikam se nežene a volí vyčkávací techniku.

1

Na levé straně svedl odvážný souboj Benoít Trémoulinas společně s Alderweireldem. Úspěšnější byl nakonec hostující obránce. Následuje odkop od branky Curtoise!

1

Hlavní arbitr Marijo Stranhonja z Chorvatska právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostující Belgie!

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou přejí hezký večer u sledování přátelského zápasu mezi Francíí a Belgií! Oba týmy nasadili prakticky nejsilnější možnou sestavu, a tak se máme jistě na co těšit!
Úvodní sestavy:

Francie: Lloris – Trémoulinas, Koscielny, Varane, Sagna – Cabaye, Matuidi – Sissoko – Griezmann, Giroud, Valbuena
Náhradníci: Lacazette, Jallet, Payet, Mangala, Gonalons, Sakho, Fekir, Ntep, Mandanda, Ruffier

Belgie: Courtois – Lombaerts, Vertonghen, Denayer, Alderweireld –Witsel, Nainggolan – Fellaini – Hazard, Benteke, Mertens
Náhradníci: Vanden Borre, Origi, Gillet, Dendoncker, Dembélé, Chadli, Deschacht, Lukaku, Mignolet, Ferreira Carrasco, Tielemans.
Hezké nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Klubová sezóna je již uzavřena, avšak na začátku června bude pokračovat kvalifikace na ME 2016. Týmy však využívají možnosti přípravných duelů. My se společně zaměříme na velmi zajímavé utkání Francie a Belgie! Úvodní výkop je naplánován na Aviva Stadium v 14:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
FRANCIE
Francie, jakožto pořadatelská země, má účast na EURO 2016 zajištěnou. Reprezentační přestávky tak tým Didera Deschampse vyplňuje přátelskými zápasy. Pro jeden takový si pozval speciálního soupeře – Belgii. Bude se jednat o takové malé derby a atmosféra jistě bude vynikající!

V letošním roce odehrála Francie dva přátelské duely! Ten první se odehrál na Stade de France a země galského kouhouta přivítala silnou Brazílii. Franci šla již ve 21. minutě do vedení, avšak Kanárci ukázali svou sílu, utkání otočili a vyhráli 3:1! Druhé přípravné utkání již dopadlo pro Francouze lépe. Zápas s Dánskem rozhodli již v prvním poločase a mohli se radovat z výhry 2:0!

Mezi důležité postavy výběru Didiera Deschampse můžeme zařadit Raphaëla Varaneho z Realu, Antoine Griezmanna z Atlética a samozřejmě také Karima Benzemu. V letošní sezóně však poutal pozornost jiný francouzský reprezentant – Alexandre Lacazette. Tento borec nastřílel v lize celkem 27 gólů a ujistil trenéra Deschampse, že ve výběru jistě má své místo!
BELGIE
Belgie je největší překvapením světové kopané posledních let. Tato malá země zaznamenala v posledních letech neuvěřitelný progres a najednou je považována za "tým budoucnosti", neboť k oporám belgické reprezentace patří velmi mladí hráči, kteří mají před sebou ještě spoustu fotbalových let!

Belgie, narozdíl od Francie, si svou účast na ME bude muset vybojovat. V kvalifikační skupuně B se ji zatím však daří. Po pěti zápasech je na první pozici se ziskem jedenácti bodů. Druhý Wales má však pouze horší skóre, tudíž Belgie ještě nemá nic jistého. Belgii čeká v pátek kvalifikační duel právě ve Walesu, což bude pro tým Marca Wilmotse velmi důležitý souboj!

Jak jsem již řekl, Belgie má ve svém kádru několik nadějných hvezd, ale i hvězd světového fotbalu! Mezi největší hvězdy patří Eden Hazard z Chelsea, Kevin De Bruyne z Wolfsburgu, Romelu Lukaku, nebo také Marouane Fellaini! Zkrátka Marc Wilmots má z čeho vybírat!

Francie – Belgie

3:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 53. Valbuena (pen.), 88. Fekir (Ntep), 90+1. Payet (Sissoko) – 17. Fellaini, 42. Fellaini (Alderweird), 50. Nainggolan (Fellaini), 55. Hazard (pen.)

Karty:   41. Cabaye (BEL)

Francie: Lloris (C) – Trémoulinas, Koscielny, Varane, Sagna – Cabaye (46. Payet), Matuidi – Sissoko – Griezmann (46. Lacazette), Giroud (80.Ntep), Valbuena (73. Fekir)
Náhradníci: Lacazette, Jallet, Payet, Mangala, Gonalons, Sakho, Fekir, Ntep, Mandanda, Ruffier

Belgie: Courtois – Lombaerts, Vertonghen, Denayer (85. Dendoncker), Alderweireld –Witsel (81. Dembélé), Nainggolan – Fellaini (77. Chadli) – Hazard, Benteke (59. Lukaku), Mertens (59. Ferreira Carrasco)
Náhradníci: Vanden Borre, Origi, Gillet, Dendoncker, Dembélé, Chadli, Deschacht, Lukaku, Mignolet, Ferreira Carrasco, Tielemans

Rozhodčí: Marijo Stranhonja (CRO)