Menu

Fotbal

Reprezentační zápasy

Francie – Belgie

3:4

konec (0:2)

07.06.2015, 21:00 • Stade de France, Paříž • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.87 3.5 4.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní famózní utkání je u konce! Francie v domácí prostředí nakonec prohrála s Belgií po divokém průběhu 3:4!

Famózní první poločas nabídl opravdu skvělý fotbal! Do utkání vstoupila lépe Francie, která měla územní převahu, svého soupeře tlačila. Jako první se však prosadila Belgie. Po zmatku ve vápně se míč odrazil na nohu Marouane Fellainiho, který nekompromisně propálil Llorise! Ve 26. minutě nebezpečně hlavičkoval Benteke, avšak Lloris tentokrát své spoluhráče byl krátký! Ve 42. minutě však přišla belgická druhá branka! Z levé strany poslal krásný centr Alderweireld, na který si naskočil Marouane Fellaine, který se prosadil podruhé v zápase!

Hned na úvod druhého poločasu dala Belgie na 0:3! Ze střední vzdálenosti se povedenou střelou prosadil Radja Nainggolan. Poté to přišlo! Ve vápně Belgie se drželi za dres Lombaerts a Giroud. Francozský útočník spadl a rozhodčí zcela nepochopitelně odpískal penaltu, tu bezpečně proměnil Mathieu Valbuena. Fanoušci na Stade de France se nestihli ani posadit a už se pískala penalta na druhé straně! Faulovaný ve vápně byl Axel Witsel a Belgie měla ideální možnost k navýšení skóre. K penaltě se postavila největší hvězda Belgie Eden Hazard a penaltu bezpečně proměnil! V 62. minutě to mohlo být 1:5, jenže Lukaku napálil minutu po svém příchodu pouze břevno! Následovali dvě velké šance Francie, které však zůstali nevyužité. V 84. inutě hlavičkoval Lacazette osamocený na malém vápně, Courtois však hlavičku vyrazil! V 88. minutě se fanoušci dočkali snížení, když se poprvé v seniorské reprezentaci trefil Nabil Fekir! Závěr ještě zdramatizovala branka Dimitriho Payeta, který se prosadil pěknou střelou k tyči! Více už však Francie nezvládla!

To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (23:02:59)

90+4

Konec zápasu.

Závěrečná střela Dimitriho Payeta

90+3

Dimitri Payet je jednoznačně nejlepším hráčem dnešního utkání! Před malou chvílí si tento hráč potáhl míč do středu a nebezpečně vypálil. Courtois však své spoluhráče podržel!

Dimitri PAYET - 3:4

90+1

Francie právě vstřelila branku!
Tak to je neuvěřitelné! Francie v závěrečných minutách ožívá a dostává se na dostřel! Čas už však mnoho nezbývá! Sissoko zavezl míč do vápna, zasekl, rozhlédl se a přihrál na hranici vápna, kde stál DIMITRI PAYET, který krásnou střelou k tyči překonává Courtoise! Tento hráč si to za svůj výkon jednoznačně zaslouží!

90

Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!

Nabil FEKIR - 2:4

88

Francie právě vstřelila branku!
Tak Francie ještě v samotném závěru snižuje na 2:4 a zaplněný Stade de France je v euforii! Paul Ntep využil lehkovážnosti Alderweirelda i Dendonckera a dostal se s míčem do pokutového území. Zde míč přenechal NABILU FEKIROVI, který se tvrdou ranou prosazuje a zaznamenává svůj první gól za dospělou reprezentaci!

87

Exekuci rohového kopu si vzal na starost Daniel Payet, který se pokoušel hledal Rapahaëla Varaneho, který se však k hlavičce nedostal. Do vzduchu šel Courtois a míč lapil!

86

Po levé straně se nyní hnal vpřed střídající Paul Ntep, toho však výborně křižoval Alderweird, který si ve vápně troufl i na odvážný skluz. Vše ale provedl čistě, Francie bude zahrávat rohový kop!

85

Belgie provádí další střídání! Ze hřiště míří mladý stoper Celticu Jason Denayer, který je nahrazen Leanderem Dendonckerem!

Výborný zákrok Courtoise proti hlavičce Lacazetta

84

Francie měla k dispozici zajímavou standardní situaci! Rozehrávku si vzal na starost Daniel Payet, jehož centr našel na malé vápně úlně volného Lacazetta. Jeho hlavičku však vytáhl Courtois. Následnou střelu Varaneho zablokoval hlavou
Lombaerts.

81

Po francouzském střídání následuje čtvrtá belgická změna. Ze hřiště odchází Axel Witsel, na jehož místo nastupuje Dembélé.

80

Francouzský tým střídá počtvrté! Ze hřiště odchází útočník Olivier Giroud, který dnes zůstal lehce za očekáváním. Na jeho místo nastupuje mladý hráč Paul-Georges Ntep.

Střela Girouda mířila těsně mimo

79

Skvělý pas za obranu obdržel Olivier Giroud, který si míč zpracoval a vypálil na zadní tyč. Jeho rána byla tečováná, nicméně míč prolétl těsně mimo!

Francie – Belgie

3:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 53. Valbuena (pen.), 88. Fekir (Ntep), 90+1. Payet (Sissoko) – 17. Fellaini, 42. Fellaini (Alderweird), 50. Nainggolan (Fellaini), 55. Hazard (pen.)

Karty:   41. Cabaye (BEL)

Francie: Lloris (C) – Trémoulinas, Koscielny, Varane, Sagna – Cabaye (46. Payet), Matuidi – Sissoko – Griezmann (46. Lacazette), Giroud (80.Ntep), Valbuena (73. Fekir)
Náhradníci: Lacazette, Jallet, Payet, Mangala, Gonalons, Sakho, Fekir, Ntep, Mandanda, Ruffier

Belgie: Courtois – Lombaerts, Vertonghen, Denayer (85. Dendoncker), Alderweireld –Witsel (81. Dembélé), Nainggolan – Fellaini (77. Chadli) – Hazard, Benteke (59. Lukaku), Mertens (59. Ferreira Carrasco)
Náhradníci: Vanden Borre, Origi, Gillet, Dendoncker, Dembélé, Chadli, Deschacht, Lukaku, Mignolet, Ferreira Carrasco, Tielemans

Rozhodčí: Marijo Stranhonja (CRO)