Menu

Fotbal

Reprezentační zápasy

Rusko – Bělorusko

4:2

konec (1:0)

07.06.2015, 17:00 • Arena Chimki, Moskva • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.58 3.76 6.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání je u konce! Rusko mělo lehčí problémy během zápasu s Běloruskem, avšak dokázalo otočit vývoj utkání a vyhrát 4:2!

První poločas v Arena Chimki nabídlo dle očekávání spíše defenzivní bitvu! Již v desáté minutě měl velkou příležitost Šatov, který však v ideální příležitosti přestřelil. Ve 20. minutě se již Rusové mohli radovat! Po skvělém centru Žirkova se prosadil Alexandr Kokorin. O pět minut později napálil Kombarov břevno z přímého kopu. Žádné další vážnější šance si oba týmy nevybojovaly.

Skóre srovnal v 51. minutě Sjarhej Kisljak, který se prosadil z volného přímého kopu. O patnáct minut později se prosadil znovu Sjarhej Kisljak a Bělorusko vedlo! V 78. minutě však Rusko vyrovnalo, přesnou střelou k tyči se prosadil Alexandr Golovin! O pět minut později navrátil Rusům vedení Alexej Mirančuk. V samotném závěru navýšil na konečných 4:2 Alexandr Keržakov!

To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:55:12)

90+2

Konec zápasu.

Alexandr KERŽAKOV - 4:2

90+2

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusové se v samotném závěru prosazují počtvrté! Dnešní golový účet uzavírtá ALEXANDR KERŽAKOV!

90+1

Útočným faulem se prezentoval střídající Golovin a Bělorusové mají jednu z posledních šancí na vyrovnání skóre!

90

Tak snaha hlavního arbitra stejně vyšla vniveč. Kombarov si nedokázal obhodit Nechajčika a míč mají Bělorusové!

89

Hlavní arbitr se teď vyznamenal, neboť se nebál lehnout na trávník. Chtěl se tak vyhnout míči letícímu kolem něj, pokud ho míč trefil, Rusko by připravil o zajímavý protiútok.

88

Poljakov nyní ve středu hřiště vybojoval míč a Bělorusko je konečně u míče a kombinuje. Velmi rychle se přesouvá na útočnou polovinu!

87

Rusové kombinují na útočné polovině. Bělorusko se ještě jistě pokusí o vyrovnání, nicméně si myslím, že Rusové tento výsledek již nepustí.

86

Denis Kombarov dostal míč na levou stranu a chystal se odcentrovat. Ozval se však hvizd hlavního, který odpískal ofsjad. Navíc po odpískání Kombarova dohrál Šitov, ale celá situace se obešla bez potyčky!

84

Drahun se pokoušel projít středem hřiště, avšak ho poslal k zemi Kornilenko. Hlavní arbitr neváhal odpískat nedovolený zákrok!

Alexej MIRANČUK - 3:2

83

Rusko právě vstřelilo branku!
Skvělý obrat ruské reprezentace je dokonán! Šest minut po vyrovnávací brance se Rusové prosazují znovu a již vedou 3:2! Na hranici vápna krásně prodlužil patičkou míč Keržakov na ALEXEJE MIRANČUKA, který propálil Gutora!

81

Právě Keržakov byl nyní "načapán" v ofsajdovém postavení. Musíme však vyzdvihnout skvělou přihrávku Kombarova!

80

Na levé straně se nyní dobře pohyboval Ignaševič, který se z pozice stopera dostal až k centru, ten směřoval do vápna. Ve skluzu se míč pokoušel zasáhnout Keržakov, nicméně se mu to těsně nepovedlo.

79

Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Černov, přichází Makajev.

78

Po nedovoleném zákroku Šitova na Dzagojeva zahrávala ruská reprezentace volný přímý kop. Exekuce se ujal Kombarov, který těsně přestřelil branku Gutora!

Alexandr GOLOVIN - 2:2

77

Rusko právě vstřelilo branku!
Máme vyrovnáno! Rusové srovnávají stav přibližně 15 minut před koncem dnešního utkání! Skvělou přihrávku na hranici vápna dostal ALEXANDR GOLOVIN, který si míč zpracoval na hruď a parádně vystřelil k tyči!

75

Rusové provádějí další střídání! Na hřišti dnes svou práci dokončil Glušakov! Na "plac" míří Ozdojev.

Hlavička Ignaševiče mířila těsně mimo

74

Povedený centr Kombarova našel za obranou volného Ignaševiče, jehož hlavička letěla těsně mimo branku Gutora!

73

Nedovoleným zákrokem se prezentoval střídající Volodko, který poslal k zemi unikajícího Kombarova.

72

Jak jsem řekl, do zakončení se Rusové jen tak nedostanou. Obranný blok Běloruska je postaven opravdu dobře a pro ruské ofenzivní hráče je obtížné najít nějaké volné prostory!

71

Rusové kontrolují míč na vlastní polovině. Postupně se přesouvají na útočnou polovinu, avšak na zakončení to jen tak nevypadá.

70

Oba týmy střídají po jednom hráči! Za Rusko opouští trávník Žirkov, kterého nahrazuje Mirančuk. Za Bělorusko střídá dvougólový střelec Krisljak, kterého nahrazuje Stasevič.

68

Bělorusko senzačně zaskočilo domácího favorita a necelých dvacet minut před koncem vedou 2:1!

67

Bělorusové hned po vedoucí brance střídají. Ze hřiště odchází stoper Filipenko, kterého nahrazuje Poljakov!

Sjarhej KISLJAK - 1:2

66

Bělorusko právě vstřelilo branku!
Tak Bělorusko jde překvapivě do vedení! Bělorusové vybojovali rohový kop, který rozehrál Hleb. Jeho centr se snášel na malé vápno, kde se míč odrazil od Smolnikova. Nejpohotověji zareagoval SJARHEJ KISLJAK, který poslal míč za záda bezmocného Akinfejeva.

65

Na levé straně dostal hodně prostoru Sergej Kornilenko, který to zkusil z hodně velkého úhlu. Jeho rána Akinfejev lapil, nicméně vyrazil míč do vzduchu a málem mu spadl do branky, situaci si však pohlídal.

64

Alexandr Keržakov se ihned po svém příchodu zapojil do kombinace. Jeho přihrávka do úniku na Šatova měla oči, nicméně ruský záložík špatně načasoval náběh.

63

Střídající Golovin se nepředvedl v zrovna nejlepším světle. Od Žirkova dostal přihrávku na levou stranu, kde mohl postupovat vpřed. Míč si však špatně zpracoval, a ten mu ujel do zámezí.

62

Vzápětí přichází další ruské střídání! Svůj pobyt na trávníku dnes ukončil Roman Širokov, kterého nahrazuje Golovin.

61

Rusové střídají podruhé! Svou roli na hřišti splnil útočník Kokorin do putníku, neboť jednu branku vstřelil. Na trávníku ho nahradí Alexandr Keržakov!

59

Oba týmy se nebojí hrát tvrdě a projevuje se to i na počtu faulů. Rusové jsou momentálně ve vedení 12-10!

58

Bělorusko se lehce krkolomným způsobem dostalo do útoku, avšak nabídnuté šance nevyužilo. Po souboji Smolenikova s Nechajčikem byl odpískán faul hostujícímu hráči, kterému se však rozhodnutí sudí příliš nezdá.

57

Z dobré práce Kombarova u postranní čáry těží Dzagojev, který rázem přenáší hru na pravou stranu a Rusové jsou již v kombinaci.

55

Bělorusko je po celý druhý poločas daleko více aktivnější a myslím, že vedoucí branku by si zasloužilo. Pasivní hra Rusko k vítězství nepřivede.

54

Exekuce volného přímého kopu se ujal Putilo, který se pokoušel sehrát signáls Nechajčikem, ten však myšlenku nepochopil a míč mu utekl do zámezí.

53

Rusové si však nedali říct a opět pustili Bělorusko do rychlého protiútoku. Ten táhl Drahun, kterého poslal k zemi Širokov a Bělorusko bude mít opět k dispozici volný přímý kop!

Sjarhej KISLJAK - 1:1

51

Bělorusko právě vstřelilo branku!
Bělorusko srovnává na 1:1! K exekuci volného přímého kopu se postavil SJARHEJ KISLJAK, který se do míče opřel parádně a překonává Akinfejeva!

50

První ruskou žlutou kartu dnešního zápasu dostává Smolnikov, který se nedovoleně zastavil Alexandra Hleba na hranici vápna!

49

První střídání provádí běloruská reprezentace. Ze hřiště odchází Krivec, kterého nahrazuje Volodko.

48

Jurij Žirkov dostal přesnou přihrávku od Kombarova, kterému po chvilce míč vrátil. Kombarov se pokoušel vysunout na pravé straně Šatova, nicméně přihrávka byl hodně nepřesná.

47

Po pravé straně provedl zajímavý průnik Roman Širokov, který prošel až k vápnu, kde se vša dostal do blízkosti stoperů Běloruska. Raději tak předal míč Kombarovovi do středu pole.

46

Jurij Žirkov se pokoušel o odvážný průnik na pravé straně. Byl však zdvojen běloruskými hráči a následně byl faulován.

46

Začal druhý poločas.
První poločas v Arena Chimki nabídlo dle očekávání spíše defenzivní bitvu! Již v desáté minutě měl velkou příležitost Šatov, který však v ideální příležitosti přestřelil. Ve 20. minutě se již Rusové mohli radovat! Po skvělém centru Žirkova se prosadil Alexandr Kokorin. O pět minut později napálil Kombarov břevno z přímého kopu. Žádné další vážnější šance si oba týmy nevybojovaly.

Druhý poločas začne v Arena Chimki přibližně v 18:01!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Ve středu pole si nyní našel kousek prostoru Jurij Žurkov, který se však příliš daleko nedostal, neboť ho poslal k zemi Kislyjak.

45

Hlavní arbitr nastavuje pouze jednu minutu nad rámec základní hrací doby!

44

Kornilenko teď ošklivým zákrokem zezadu poslal k zemi stopera Černova. Hlavní arbitr byl blízko "místu činu", avšak žlutou kartu neudělil!

43

Rusové momentálně kombinují na vlastní polovině a momentálně se postupným útokem přesouvají na útočnou polovinu.

42

Až nyní se může v zápase pokračovat! Standardní situaci rozehrál Alan Dzagojev, který však svůj centr hodně přetáhl a míč skončil v zámezí!

40

První žlutou kartu dnešního utkání dostává běloruský zadák Igor Šitov! Pravý obránce fauloval Denise Kombarova, který navíc stále leží na trávníku!

39

Nyní došlo i k ohrožení branky Igora Akinfejeva, neboť ze střední vzdálenosti vypálil Alexandr Hleb. Jeho přízemní rána ale opoře CSKA nenadělala větší starosti!

38

Na pravé straně mířil vpřed Krivec. Toho dostihnul Glušakov, který se dostal před Bělorusa, následně však fauloval a hosté zůstanou u míče!

Střelu Širokova lapil Černik

37

K dalšímu ruskému střeleckému pokusu se dostal ze střední vzdálenosti Roman Širokov, který svým přízemním pokusem protáhl Černika!

36

Rusové po kratší kombinaci na vlastní polovině přenáší hru na útočnou polovinu. Glušakov však neviděl východisko směrem vpřed, a tak raději přihrál zpět ke stoperům.

35

Do takového symbolického zakončení se dostal Bělorus Širov, který si naskočil na centr Nechajčika z levé strany. Hlavička se mu však hrubě nepovedla a Akinfejev nemusel zasahovat.

34

Zkušený obránce Jurij Žirkov se dostal do souboje s Alexandrem Hlebem. Jeho počínání však bylo bezchybné a levý obránce vyváží míč za polovinu soupeře.

33

Kornilenko se odhodlal projít středem hřiště, které bylo zahuštěno ruskými hráči. Útočník Běloruska tak raději zvolil zpáteční přihrávku a hosté to budou zkoušet jinou cestou.

32

Hra se v posledních minutách vyrovnala a Rusové již nemají takovou územní převahu. Ke kombinaci na útočné polovině se také dostává Bělorusko.

31

U postranní čáry tvrdě zajel Oleg Šatov pod nohy Draguna. Hlavní arbitr však zatím žádnou kartu neudělil!

30

Oleg Šatov vybojoval míč na obranné polovině a pokoušel se jej rychle zbavit přenesením na Kokorina. Autorovi vedoucí branky však nesedlo zpracování.

29

Zajímavou přihrávku za obranu vymyslel Smolnikov, který vysunul Kokorina, a ten mohl jít sám na Černika. Jednu chybu však jejich akce měla, Kokorin se nacházel v ofsajdu.

28

Roman Širokov obdržel přihrávku ve středu hřiště a pohotově se pokoušel najít na pravé straně Smolnikov. To se mu podařilo, avšak Smolnikovo narážečka s Šatovem vůbec nevyšla a Rusko ztrácí míč.

26

Po pravé straně se dokázal do vápna protáhnout Šatov, který se dostal ke slabé střele, ačkoliv byl velmi tvrdě bráněn Nechajčikem!

Přímý volný kop Glušakova

25

Rozehrávky standardní situace se ujal Glušakov, který nevystřelil vůbec špatně. Jeho přímá rána skončil na břevně! Míč se následně odrazil do zámezí a bude tak následovat odkop od branky.

24

Zajímavý průnik provedl Oleg Šatov, kterého před vápnem zastavil až nedovolený zákrok Krivece. Zajímavá standardka pro Rusko!

23

Další dlouhý míč dostal na levou stranu tentokrát Komabrov a situaci názorně připomínala situaci před první brankou. Kombarov však situaci zabrzdil a Rusko se dostává k postupnému útoku.

22

Postupný útok ruských fotbalistů zastavuje hvizd hlavní arbitra, který odpískal nedovolený zákrok záložníka CSKA Alana Dzagojeva a u míče bude Bělorusko.

Alexandr KOKORIN - 1:0

20

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusové jdou po necelých dvaceti minutách do vedení! Dlouhý pas dostal na levou stranu Jurij Žirkov, který měl dostatek prostoru a času si připravit míč na centr. Tím našel na zadní tyči volného ALEXANDRA KOKORINA, který ze dokázal prosadit z hodně těžké pozice!

19

Na pravé straně byl faulován Kislyjak a Ruosév velmi rychle rozehráli standardní situaci! Černik byl pozorný a míčm lapil.

18

Dzagojev prostrkával míč na volného Smolnikova, který si v prvním okamžiku myslel, že je v ofsajdu. Následně však zjistil, že hrát může a hra může pokračovat.

17

Rusové si na útočné polovině vynutili faul a zahrávali volný přímý kop. Exekuce se ujal Denis Kombarov, jehož centr odhlavičkoval stoper Martynovič.

16

Bělorusko šlo do nadějného protiútoku, který středem pole táhl Putcila, ten včas špatně načasoval přihrávku na Krivece, nebo ofenzivní záložník stál v ofsajdovém postavení.

15

Nechajčik teď velmi ostře zajel pod nohy Romana Širokova. Fabio Capello vystřelil z lavičky a žádá žlutou kartu. Hlavní arbitr to však odmítá.

14

Drahun chyboval ve středu pole a poslal míč přesně na nohu Dzagojeva. Rusové se následně dostali do kombinace, avšak jejich akci do zakončení nedovedli.

12

Z levé strany se pokoušel dostat do vápna Žirkov. Do cesty se mu postavil Šitov a domácí borec skončil na zemi. Hlavní arbitr usoudil, že o faul se nejednalo.

11

Na druhé straně se pokoušel něco kloudného vymyslet Šitov, který dostal přihrávku od Hleba. Po chvilce váhání odcentroval, avšak jeho centr skončil v rukavicích gólmana Akinfejeva.

Šatov přestřelil ve stoprocentní příležitosti

10

Tak teď jsem to zakřikl! Z levé strany poslal povedený centr Žirkov, který směřoval přímo na nohu Šatova. Ten však nedokázal zkoordinovat krok a míč poslal vysoko nad branku! Velká škoda pro Rusy!

9

Rusové mají zatím pozemní převahu a i v kombinaci jsou jasně silnější. Do žádné slibnější šance se však zatím nedostali.

8

Kokorin dokázal zpracoval dlouhý centr od Kombarov. Proti sobě měl však Filipenka, který ruského útočníka dál nepustil a poslal míč do autu.

7

Krivec krásně vysunul na levé straně Putila, který poslal do vápna přízemní centr. Do skluzu šel Konrilenko, který se pokoušel mít zasánnout. To se mu však nepodařilo a míč prošel vápnem bez povšimnutí.

5

Kombinace Ruska pokračovala, avšak obrana Běloruska zafungovala výborně a nedošlo k žádnému přímému ohrožení branky Černika.

4

Do rychlého protiútoku se po chybě Běloruska ve středu hřiště dostalo Rusko. Protiútok táhl Širokov, který následně předal míč na levou stranu, kde se nacházel Žirkov. Tomu se však nepodařilo přejít přes Šitova.

3

U postranní čáry skončil na zemi Alexander Hleb, kterého ošklivým zákrokem zezadu fauloval Smolnikov. Ten může být rád, že neuviděl žlutou kartu!

2

Rusko však hned po nepovedeném útoku Bělorusů přebírá iniciativu a postupnou kombinací se dostává na polovinu svého soupeře.

1

Utkání bylo právě zahájeno! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Běloruska. Míš šel hned ke stoperů, kteří zakládají postupný útok.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rusko: Akinfejev – Žirkov, Ignaševič, Černov, Smolnikov – Glušakov – Kombarov, Širokov, Dzagojev, Šatov – Kokorin
Náhradníci: Golovin, Ionov, Keržakov, Rebrov, Samedov, Mirančuk, Davydov, Makejev, Nabiullin, Ozdojev, Ivanov, Ryžikov

Bělorusko: Černik – Nechajčik, Martynovič, Filipenko, Šitov – Drahun, Kislyjak – Putilo, Krivec, Hlev – Kornilenko
Náhradníci: Gutor, Poljakov, Stasevič, Volodko.
Hezké nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Klubová sezóna je již uzavřena, avšak na začátku června bude pokračovat kvalifikace na ME 2016. Týmy však využívají možnosti přípravných duelů. My se společně zaměříme na velmi zajímavé utkání mezi Ruskem a Běloruskem! Úvodní výkop je naplánován v Arena Chimki v 14:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
RUSKO
Rusko čeká příští neděli kvalifikační souboj s Rakouskem, a tak zvolil tým Itala Fabia Capella přípravný souboj s Běloruskem. Navíc jde i o výborný táhák pro diváky, neboť mezi oběma státy panuje velká rivalita!

V letošním kalendářním roce odehrálo Rusko pouze dvě utkání. V rámci kvalifikace na Euro 2016 odehrálo zápas v Černé Hoře. Rusko tento zápas vyhrálo kontumačně 3:0, neboť domácí fanoušci řádili a utkání bylo předčasně ukončeno. Poslední zápas odehrála ruská repre na konci března, kdy v rámci přátelského zápasu remízovala s Kazachstánem 0:0.
BĚLORUSKO
Na Bělorusy čeká rovněž v nedělí domácí utkání se španělskou reprezentací. Pro domácí fanoušky půjde jistě o svátek a trenér Alexandr Chackevič nechce nic ponechat náhodě, i proto Bělorusko odehraje přípravný duel s ruskou reprezentací.

Běloruské v roce 2015 odehráli rovněž dvě utkání. To první v rámci kvalifikace na Euro 2016, kdy dokázali uspět na horké půdě v Makedonii a vyhráli 2:1. Celkově se však Bělorusku v kvalifikaci příliš nedaří a po pěti odehraných duele je na čtvrtém místě se ziskem čtyř bodů. Poslední utkáním Běloruska byl přátelský zápas s reprezentací Gabonu, utkání však příliš zajímavých momentů nenabídlo a skončilo bezbrankovou remízou.

Rusko – Bělorusko

4:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 20. Kokorin (Žirkov), 77. Golovin, 83. Mirančuk, 90+2. Keržakov – 51. Kisljak, 66. Kisljak

Karty:   50. Smolnikov (RUS) – 40. Šitov (BLR)

Rusko: Akinfejev – Žirkov, Ignaševič, Černov, Smolnikov – Glušakov – Kombarov, Širokov, Dzagojev, Šatov – Kokorin
Náhradníci: Golovin, Ionov, Keržakov, Rebrov, Samedov, Mirančuk, Davydov, Makejev, Nabiullin, Ozdojev, Ivanov, Ryžikov

Bělorusko: Černik – Nechajčik, Martynovič, Filipenko, Šitov – Drahun, Kislyjak – Putilo, Krivec, Hlev – Kornilenko
Náhradníci: Gutor, Poljakov, Stasevič, Volodko