Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Fidži – Uzbekistán

0:3

konec (0:0)

07.06.2015, 04:00 • Toll Stadium (Whangarei) • Skupina F • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 10.0 7.4 1.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání je u konce! Fidži dnes nepodalo dobrý výkon a prohrálo s Uzbekistánem 0:3!

První poločas na Toll Stadium branku nenabídl. Uzbekistán do utkání vlétl a hned ve třetí minutě měl velkou šanci Chamdamov. Gólman Nairube jeho střelu, i následnou dorážku lapil. O tři minuty později se mohl Uzbekistán prosadit poprvé. Hlavička Šomurodova skončila na břevně a následná dorýka Urinbojeva rovněž. Velkou příležitost měl ještě v závěru poločasu Chamdamov, ani jeho hlavička však nemířila přesně.

Na první branku jsme si museli počkat až do 62. minuty, kdy se prosadil Eldor Šomurodov. Na druhou branku jsme čekali pouze minutu! Po přihrávce Šomurodova se prosadil Zabišill Urinbojev. Fidži se na žádný soutavný tlak nezmohlo, a tak Uzbekistán udeřil potřetí. První branku na turnaji si připsal Mirjamov Kosimov.

Uzbekistán se tak dnešní výhrou posunul na druhé místo a postupuje přímo do osmifinále! Na Fidži zbylo pouze čtvrté místo a s turnajem se loučí!

To je z mé strany vše a u zápasu Brazílie-KLDR se budu těšít brzy nashledanou! (06:01:29)

90+3

Konec zápasu.

Mirjamov KOSIMOV - 0:3

90+2

Uzbekistán právě vstřelil branku!
Uzbekistán se přecijen v samotném závěru prosazuje! Na začátku akce byl na pravé straně Chamrobekov, který ve vápně našel volného MIRJAMOLA KOSIMOVA, ten poslal míč k tyči a dává na 3:0!

90

Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!

89

Uzbekistán je usazen na útočné polovině a pokouší se ještě v samotném závěru ohrozit branku Nairubeho. Podaří se Uzbekistánu vstřelit ještě jednu branku?

88

Na levé straně operoval s míčem Komilov, který hledal na hranici vápna nabíhajícího Urinbojeva. Ten však svůj náběh špatně načasoval a míč nestihl.

86

Druhou žlutou kartu týmu Fiji vidí Nickel Chand, který u rohového praporku ošklivě fauloval Sochibova.

86

Utkání se již pomalu dohrává, avšak Uzbekistán stále kombinuje na útočné polovině a rád by ještě přidal třetí branky!

85

Exekuci rohového kopu si vzal na starost Djavochir Sochibor, jehož centr mířil na zadní tyč, kde se nacházel Ašurmatov. Pravý obránce hostujícího týmu se však k hlavičce nedostal.

84

Uzbekistán provádí poslední změnu v dnešním zápase. Útočník Eldor Šomurodov se dnes dokázal jednou prosadit a zaslouženě odchází ze hřiště. Na posledních pár minut se na trávník podívá Chursanov.

84

Na pravou stranu dostal zajímavý míč Akramjon Komilov, kterému se sice odcentrovat nepodařilo, nicméně vybojoval rohový kop.

83

Nedovolený zákrok byl nyní odpískán Koliniovi Sivokimu, který šel do souboje s Chamrobekovem "šlapákem". Uzbekistán tak zůstane u míče a může kombinovat na útočné polovině.

82

Uzbekistán má však i za dvoubrankového vedení pozemní tlak a zahrává jeden roh za druhým. Ten poslední, v pořádí dvanáctý, rozehrál Djavochir Sochibov, jehož centr však nebyl povedený.

80

Fiji se pokouší vyvinout nějakou ofenzivní snahu, nicméně útok týmu z Oceánie je dnes opravdu bezradný.

79

Z rohového kopu žádné nebezpečí nevzniklo, nicméně míč byl nadále pod nadvládou Uzbekistánu. Chamrbekov našel přesným přízemním centrem ve vápně Šukurova, který si počkal na Sochibova a předal mu míč. Rána kapitána Uzbekistánu mířila vysoko nad.

78

Na levé straně dostal hodně prostoru Akramjon Komilov, který však s centrem váhal a stihl k němu přistoupit Sivoki, ten raději zahrál míč na rohový kop.

77

Uzbekistán se momentálně drží na polovině hřiště a postupně přechází na soupeřovu polovinu. Fiji však rozehrávku svého soupeře nikerak aktivně nenapadá.

76

Útočnou aktivitu nyní vyvinulo také Fiji. Z pravé strany posílal centr do vápna Nickel Chang. Do vápna nabíhala dvojice Waqa – Verevou, ani jeden se však k hlavičce nedostal. Míč lapil do rukavic gólman Chamrajev.

74

Své druhé střídání provádí talé trenér Ravšan Chajdarov, který střídá Dostonbeka Chamdamova a na trávník přichází Kosimov.

74

Fiji provádí poslední změnu v dnešním utkání! Ze hřiště odchází pravý obránce Prasad, kterého nahrazuje Mohammed Khan.

73

Hodně střelecky aktivní je dnes kapitán Uzbekistánu Djavochir Sochibov, který nyní vypálil z dobrých 30 metrů. Střela před gólmanem Nairubem skočila, avšak brankář Fiji střelu i tak lapil.

72

Uzbekistán vybojoval svůj již devátý rohový kop v zápase. Jeho exekuce se ujal Djavochir Sochibov, který hledal svým centrem Abdullajeva. Ten se však k hlavičce nedostal.

71

Uzbekistán se dostal do rychlého protiútoku po chybě Fiji na útočné polovině. Z levé strany odcentroval Šukurov, který hledal ve vápně Šomurodova. Ten byl však obsazen Sivokim a k hlavičce se nedostal.

69

Střídání v týmu Fidži: ze hřiště odchází Waranaivalu, přichází Rao.
Střídání v týmu Fidži: ze hřiště odchází Hughes, přichází Gabriel.

68

Centr Ašurmatova z pravé strany ve vápně tečoval Urinbojev a k míči se dostal Chamrobekov, který jej pohotově vracel před branku. Zde však míč nikdo z hráčů Uzbekistánu nezachytil.

67

Akce týmu z Oceánie pokračovala a z levé strany se k centru dostal Praneel Naidu. Dilšod Chamrajev šel ven z branky a míč v poklidu lapil do svýhch rukavic.

66

Fiji vybojovalo první rohový kop ve druhém poločas. Rozehrávky se ujal Iosefo Veverou, jehož vysoký centr odvrátil Gijosov do bezpečí.

64

Uzbekistán rázem vede o dvě branky a může hrát více v klidu! Naopak Fiji je ve velmi těžké situaci a bude velmi těžké ztrátu stáhnout!

Zabišill URINBOJEV - 0:2

63

Uzbekistán právě vstřelil branku!
Tak to je těžký direkt pro Fiji! Uzbekistán se prosazuje podruhé běhěm jedné minuty! Středem hřiště prošel Šomurodov, který našel ve vápně volného ZABIŠILLA URINBOJEVA. Útočník Uzbekistánu se prosazuje střelou, která prošla pro tělem Nairubeho!

Eldor ŠOMURODOV - 0:1

62

Uzbekistán právě vstřelil branku!
Uzbekistán jde necelou půlhodinku před koncem utkání do vedení! Uzbekistán vybojoval rohový kop, který hráči rozehráli na krátko. Z levé strany poslal do vápna centr Chamdamov, jehož centr našel hlavu ELDORA ŠOMURODOVA, a ten s obrovskou dávkou štěstí překonal Nairubeho. Brankář Fiji si tento gól za raméček rozhodně nedá!

60

Saula Waqa si v souboji s Sochibovem počínal hodně tvrdě a zasáhl hráče Uzbekistánu do hlavy. Za "odměnu" vidí žlutou kartu!

60

Komilov svým přízemním centrem našel na hranici vápna Urinbojeva, který sklepl míč pro Šukurova, jehož náběh byl včas špatně načasovaný. Míč následně odkopl Sivoki přímo na nohu Sochibova, jehož střela mířila mimo.

59

Zajímavě vyvíjející kombinaci Uzbekistánu utnul přesným obranným zákrokem Garish Prasad. Do rychlého protiútoku si však netroufl, neboť se mu nedostavilo dostatečné podpory spoluhráčů.

57

Garish Prasad se dostal k odraženému míči na polovině hřiště a pohotově se pokoušel vysunout svého parťáka Saulu Waqu. Ten včas svůj náběh špatně načasoval a u míče byl dříve Abdullajev.

56

Gólman Chamrajev se pokoušel lehkým "lobíkem" dostat míč na střídajícího Gijosova. Jeho centr však byl hodně nepřesný. Vhazovat bude Fiji.

55

Stoper Jale Dreloa nyní razantním odkopem vysunul Verevoua, který na levé straně pospíchal za míčem. Stejně rychlý byl však i Ašurmatov, který nakonec ze souboje vzešel jako vítěz.

54

Bohužel Sivoki si zřejmě při obranné zákroku sám oblížil a momentálně leží na trávníku a je v péči lékařů!

53

Uzbekistán se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu a do zajímavého průniku se dostal Urinbojev. Toho však ke střele nepustil výborným obranným zákrokem Kolinio Sivoki.

52

Fiji se poprvé ve druhém poločase dostali do kombinace na útočné polovině. Saulu Waqa hledal vysokým centrem za obranou Verevoua, na toho byl však centr příliš dlouhý.

50

Teď si vůbec nerozuměla dvojice Komilov – Urinbojev. Oba si dávali navzájem přednost, avšak ani jeden míč nezachytil, a ten skončil v zámezí!

49

Uzbekistán opět kombinoval před vápnem Fiji, nicméně finální fáze týmu z Asie opět nevyšla! Do protiútoku se tak dostal Setareki Hughes, toho však zastavil výborným obranným zákrokem Ašurmatov.

48

Po zajímavé kombinací Uzbekistánu na jeden dotek se míč dostal na hranici vápna k Šomurdovi, kterému však nesedlo zpracování a do zakončení se nedostal.

47

První střelu druhého poločasu vyslal Dostonbek Chamdamov. Jeho přízemní rána však nenadělala brankáři Nairubemu nějaké větší starosti!

47

Uzbekistán začíná i druhý poločas aktivní hrou. Momentálně kombinuje na levé straně, kde se nachází Komilov a Chamdamov.

46

Tým Ravšana Chajdarova provádí první změnu v tomto utkání. Ze hřiště odchází nevýrazný Dostonbek Tursunov, kterého nahrazuje Churšid Gijosov.

46

Začal druhý poločas.
První poločas na Toll Stadium branku nenabídl. Uzbekistán do utkání vlétl a hned ve třetí minutě měl velkou šanci Chamdamov. Gólman Nairube jeho střelu, i následnou dorážku lapil. O tři minuty později se mohl Uzbekistán prosadit poprvé. Hlavička Šomurodova skončila na břevně a následná dorýka Urinbojeva rovněž. Uzbekistán následně tlačil svého soupeře a měl územní převahu, obrana Fiji je dnes ale velmi pevná.

Druhý poločas na Toll Stadium začne přibližně v 5:03!

45+2

První poločas skončil.

45+1

V samotném závěru lehce ožilo také Fiji, které se pokouší něco kloudného vymyslet na útočné polovině. Zatím bez úspěchu.

45

Hlavní arbitr nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!

45

První rohový kop Fiji rozehrál Nickel Chand, jehož centr však ve vápně žádně vzrušení nevzdbudil!

44

Obrovskou hrubici předvedl ve středu hřiště Šukurov, který prakticky vyslal do protiútoku Fiji. Na levé straně se míč dostal k Iosefu Verevouovi, který vypálil. Jeho ránu zablokoval na rohový kop Ašurmatov.

42

Uzbekistán opět v kombinaci na útočné polovině. Fiji se však včas stihlo zformovat a Uzbekistán bude útočit "do plných"!

41

Ve vápně zůstal ležet Eldor Šomurodov, který dle jeho mínění dostal loktem od Sivokiho. Hlavní arbitr situaci neviděl a proto ji nemohl adekvátně posoudit.

Hlavička Chamdamova mířila nad branku

40

Po delší době nějaká první vážnější situace! Na levé straně se otevřel prostor před Chamdamovem, který ho využil k odcentrovaní. Na jeho zajímavý centr si naběhl Urinbojev, avšak jeho hlavička směřovala těsně nad branku!

39

V posledních desítkách sekund sledujeme typický obrázek prvního poločasu. Uzbekistán je nastěhovaný na útočné polovině a postupnou kombinací se pokouší něco kloudného vymyslet.

38

Z pravé strany poslal do vápna hned dva centry Odiljon Chamrobekov. Na obou centrech si smlsnul stoper Kolinio Sivoki. Míč má však stále Uzbekistán a brankář Nairube musí být v pozoru!

36

Poslední minuty nám příliš fotbalové radosti nenabídli. Uzbekistán se snaží tvořit, nicméně často naráží na velmi tvrdou obranu Fiji.

35

Uzbekistán se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu. Ašurmatov směřoval svou přihrávku na pravou stranu, kde se nacházel Chamrobekov. Tomu však nesedlo zpracování a míč mu utekl do zámezí.

34

Teď se však již o nedovolený zákrok jednalo. Saula Waqa zcela vědomě nastavil nohu nabíhajícímu Komilovi, který skončil na zemi. Žlutá karta však v tomto případě udělena nebyla.

33

Na trávnku teď zůstal ležet Akramjon Komilov, který očividně inkasoval úder do obličeje od Iosefa Verevoua. Hlavní arbitr zákrok však neviděl a situaci nemohl adekvátně posoudit.

32

Na pravé straně vytvořil Chamrobekov ideální možnost k centru pro Ašurmatova. Na jeho centr si naskočil Šomurodov, ale jeho hlavička nebyla přesná.

31

Uzbekistán zatím hráče Fiji vůbec nešetří! Velmi ostrým nedovoleným zákrokem na Tuivanu se prezentoval Odiljon Chamrobekov, který uviděl od hlavního arbitra zaslouženou žlutou kartu!

29

Na pravé straně pronikl do vápna Šomurdov, který si na střelu netroufl, a tak se pokoušel předat míč pod sebe na nabíhajícího Šukurova. Ten byl však dobře pokryt Sivokim a k míči se nedostal.

28

Uzbekistánu se podařilo vybojovat další rohový kop. Na malém vápně se míč dostal k úplně volnému Chamrobekovi, který však nezamířil ideálně. Naidu si navíc míč zpracoval na hruď a odkopl jej za polovinu.

27

Fiji rozehrálo rohový kop na krátko. Slabý centr Verevoua ve vápně Uzbekistánu žádné vzrušení nevzbudil. Míč se následně dostal na druhou stranu k Chandovi, který se do míče opřel z první. Jeho tvrdá rána však mířila hodně mimo!

26

Fiji velmi rychle rozehrálo a Waranaivalu vysunul na pravou stranu Waqu, který pospíchal za míčem. K tomu se však nedostal, neboť ho poslal k zemi Tursunov. Hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok, avšak kartu neudělil.

25

I druhého rohového kopu Uzbekistánu v dnešním zápase se ujal Dostonbeck Chamdamov. Jeho centr našel na přední tyči volného Ašurmatova, který svou hlavičku nenasměroval ideálně.

24

Na pravé straně operoval s míčem Ašurmatov, který si dokázal poradit s Naiduem a odcentroval do vápna. Na jeho přízemní centr si nabíhal Urinbojev, nicméně těsně před ním míč odkopl na rohový kop Dreloa.

23

O pár desítek sekund později již vypálil sám Djavochir Sochibov, který však branku Nairubeho neohrozil. Sochibov vyslal jubilejní desátou střelu Uzbekistánu!

22

Kapitán Uzbekistánu Djavochir Sochibov našel přesným centrem ve vápně hlavu Eldora Šumurodova. Tomu se však hlavička nepovedla a poslal míč nad branku.

20

Hra již opět pokračuje! Antonio Tuivuna byl lékařsky ošetřen a již se zapojil zpět do hry.

19

Sochibov v souboji o míč nepříjemně dohrál Antonia Tuivinau, který po zákroku zůstal ležet na trávníku. Tuivuna je momentálně v péči lékařů.

18

Jale Dreloa teď zcela zbytečně dostal pod tlak svého spoluhráče Naida, kterému poslal zpáteční přihrávku. Naidu byl však napadán Šomurodovem. Situaci naštěstí pro domácí zvládl.

17

První rohový kop tohoto zápasu rozehrál Zabichillo Urinbojev. Jeho nadýchaný centr směřoval na malé vápno, zde si však poradil gólman Nairube, který míč vyboxoval.

16

Chamrobekov dostal do vápna zajímavou přihrávku a chystal se ke střele. V té mu na poslední chvíli zabránil obránce Praneel Naidu. Uzbekistán bude zahrávat rohový kop.

15

Lehké problémy při rozehrávce měl nyní Tursunov, který nepřesně posílal přihrávku k Abdullajevovi. Naštěstí pro Uzbekistán se k míči Tuivuna nedostal.

14

Standardní situaci si vzal na starost Dostonbek Chamdamov, který však svou tvrdou střelou napálil pouze stojící zeď!

13

Před vápnem Fiji se provinil nedovoleným zákrokem forward Tiuvuna, který poslal k zemi Šomurodova. Uzbekistán tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!

12

Uzbekistán se pokouší uklidnit hru a kombinuje na vlastní polovině. Napadání Fiji zatím není tak silné, a tak hosté mají čas na rozehrávku.

11

Tak zatím se tedy rozhodně nenudíme! Na druhé straně vyslal Verevou do úniku Waqu, který vypálil z hranice vápna. Trefil však pouze boční síť!

Dvojité břevno v podání Uzbekistánu

9

Obrovské štěstí teď měla obrana Fiji! Na levé straně udělal prostor Chamdamov pro Komilova, který poslal do vápna zajímavý centr. Na ten si naskočil Šomurodov, ten trefil břevno! Míč se odrazil na nohu Urinbojev, i on však napálil pouze brankovou konstrukci!

8

Uzbekistán je sice od úvodních minut aktivnější, nicméně svou aktivitu nedokáže dostatečně využít. Navíc ve hře Uzbeků je viděl velká řada nepřesností.

7

Uzbekistán se opět dostal k míči a velmi rychlou kombinací se přesunul na soupeřovu polovinu. Chamdamov se zde pokoušel vysunout Urinbojeva, u míče byl však dřív obránce Naidu.

6

Saula Waqa se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu. Zde ho poslal hodně tvdým zákrokem k zemi Dostonbek Tursunov, který může být rád, že vidí pouze žlutou kartu!

5

Teď však na hranici vápna chyboval a Šukurov a Fiji se může dostat do rychlého protiútoku. U míče je Waqa a postupuje středem hřiště vpřed!

4

Uzbekistán do dnešního utkání přímo vlétl a dostává svého soupeře pod velký tlak!

První větší příležitost zápasu

3

Uzbekistán něml výhodu volného přímého kopu. Rozehrávky se ujal Chamdamov, který to zkusil přímo. Míč směřoval do středu branky, nicméně Nairube nepředvedl ideální zákrok. K dorážce se dostal Chamrobekov, i tu však Nairube pokryl!

2

O první kombinaci na útočné polovině se pokoušel Dostobenk Chamdamov, který na levé straně kombinoval s Urinbojevem, přihrávka však nebyla přesná a míč došel ke gólmanu Nairubemu.

1

Hlavní arbitr Bernard Camille právě zahájil dnešní utkání. Výhodu úvodní rozehrávky měli fotbalisté Uzbekistánu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Fidži: Nairube – Naidu, Dreloa, Sivoki, Prasad – Hughes – CHand, Waranaivalu – Verevou, Waqa – Tuivuna
Náhradníci: Khan, Rao, Gabriel, Toma, CHand, Buksh, Mansoor, Raju, Deo, Naidu

Uzbekistán: Chamrajev – Komilov, Tursunov, Abdullajev, Ašurmatov – Šukurov, Chamrobekov, Sochibov – Chamdamov, Urinbojev, Šomurodov.
Náhradníci: Karimov, Kosimov, Talipov, Sidikov, Otachonov, Gijosov, Normurodov, Azimov, Chursanov, Ergašev.
Hezké brzké nedělní ráno všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Mistrovství světa hráčů do dvaceti let finišuje svou skupinovou fázi! My se společně zaměříme na utkání Fiji proti Uzbekistánu! Úvodní výkop je naplánován v 4:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
FIDŽI
Reprezentace Fidži je považován za velkého outsidera celého šamionátu. V rámci přípravy absolvovali svěřenci Australana Franka Fariny dvě přípravná utkání. První utkání sehráli mladí fotbalisté z Fidži proti Mexiku a prohráli 0:3. Ani v dalším utkání se Fidži nedočkalo výhry a nad Kolumbií prohrálo 1:2!

Před startem šamionátu tak tým trenéra Fariny nebyl zcela v pohodě. Hned na úvod ho však čekal jeden z nejtěžších možných soupeřů – Německo. Mladí Němeci do utkání vlétli a první poločas vyhráli 6:0! Ve druhém poločasu přidal čestný úspěch Fidži Verevou, nicméně Německo přidalo další dvě branky a vyhrálo 8:1! Druhé utkání sehráli mladí hráči z Fidži s výběrem Hondurasu. Do utkání vstupovali v roli jasného outsidera, nicméně již v 19. minutě Fidži vedlo 2:0. V závěru poločasu přidal třetí branku Tuivanu a Fidži už tento výsledek udrželo až do konce!

Fidži tak reálně hraje o postup! Tento tým, který zaznamenal své vůbec první vítězství na světovém šampionátu má na kontě tři body, stejně jako Honduras! Ten má však lepší skóre, avšak v posledním utkání hraje se silným Německem. Za určitých okolností tak stačí Fidži i remíza. Boj o postup bude však velmi napínavý a můžeme být můžeme být zvědavý, jak to celé dopadne!
UZBEKISTÁN
Reprezentace Uzbekistánu odehrála před šampionátem jediné přípravné utkání. Jako soupeřem mu byla Panama. Utkání skončilo 2:2 a trenér Ravšan Chajdarov mohl být spokojený.

První utkání na šamionátu odehrál Uzbekistán proti Hondurasu. Po velmi dramatickém průběhu vyhrál Honduras 3:4, zklamání Uzbekistánu bylo značné, neboť k zisku nějakých bodů byl opravdu blízko. V dalším zápase se Uzbekistán střetl s Německem a Evropané utkání ovládli jasným poměrem 3:0!

Uzbekistán by se ještě čistě neoreticky mohl případnou výhrou posunout na třetí místo, to by však musel porazit Fidži větším brankovým rozdílem a doufat v pomoc ostatných týmů!

Fidži – Uzbekistán

0:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 62. Šomurodov, 63. Urinbojev (Šomurodov), 90+2. Kosimov (Chamrobekov)

Karty:   60. Waqa (FIJ), 86. Chand (FIJ) – 6. Tursunov (UZB), 31. Chamrobekov (UZB)

Fidži: Nairube – Naidu, Dreloa, Sivoki, Prasad – Hughes (69. Gabriel) – Chand, Waranaivalu (69. Rao) – Verevou, Waqa – Tuivuna
Náhradníci: Khan, Rao, Gabriel, Toma, CHand, Buksh, Mansoor, Raju, Deo, Naidu

Uzbekistán: Chamrajev – Komilov, Tursunov (46. Gijosov), Abdullajev, Ašurmatov – Šukurov, Chamrobekov, Sochibov – Chamdamov, Urinbojev, Šomurodov.
Náhradníci: Karimov, Kosimov, Talipov, Sidikov, Otachonov, Gijosov, Normurodov, Azimov, Chursanov, Ergašev