Menu

Fotbal

Anglický Ligový pohár

Chelsea FC – Liverpool FC

0:1

po prodl. (0:0)

25.02.2024, 16:00 • Wembley Stadium, Londýn • Finále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 2.8 3.71 2.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

120+3

Joe Gomez nejevil zájem uvézt míč do hry a dostal žlutou kartu za zdržování hry.

120+2

Žlutá karta pro tým Chelsea FC (Cole Palmer).

118

118. Virgil van Dijk - 0:1

118

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak přeci jen gól! Obrovská radost v kotli Liverpoolu. Druhý zásah VIRGILA VAN DIJKA v tomto utkání už platit bude. Kostas Tsimikas poslal od rohového praporku před bránu výborný centr. Kapitán Reds van Dijk předčil bránící duo Disasi – Mudryk a hlavou balón trknul k pravé tyči.

115

115. Petrović zachránil Chelsea zákroky na brankové čáře.

115

To je neuvěřitelné! Výborný centr Tsimikase na zadní tyč. Tam hlavičkoval Harvey Elliott a Djordje Petrović zachraňoval levou nohou na brankové čáře! Poté se ještě snažil dotlačit míč do brány Jayden Danns, ovšem gólman Chelsea opět udržel hrací předmět na lajně!

113

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Trevoh Chalobah.

107

James McConnell zezadu fauloval Palmera a vysloužil si žlutou kartu.

106

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Ibrahima Konaté, přichází Jarell Quansah.

99

99. Elliott napnul síť jen z boku.

99

Šance Liverpoolu! Luis Díaz přenesl z levé strany míč na pravou stranu pokutového území, odkud to zkoušel poměrně těžkým kopem Harvey Elliott. Ten trefil boční síť!

97

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Conor Gallagher, přichází Noni Madueke.

94

94. Dannsova hlavička.

94

Virgil van Dijk hlavou prodloužil míč na Jaydena Dannse. Ten velice dobře hlavičkoval a natahovat se musel Petrović, jenž balón vyškrábl nad břevno!

90+2

90+2. Palmer ani Nkunku nepřekonali výtečného Kellehera.

90+2

Už se projevuje kvalitnější lavička Chelsea! Liverpool šlape vodu. Nkunku před bránou sklepl doprava pro Colea Palmera, jehož střelu vykopl pravou nohou Kelleher. K dorážce se pak dostal Christopher Nkunku, jenž trefil stojícího gólmana Liverpoolu, který má snad na sobě magnet!

90

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Nicolas Jackson, přichází Mychajlo Mudryk.

87

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Andrew Robertson, přichází Kostas Tsimikas,
ze hřiště odchází Alexis Mac Allister, přichází James McConnell,
ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Jayden Danns.

86

Nyní dostal míč za obranu Nicolas Jackson. Toho stačil doběhnout Konaté, domácí útočník však balón udržel a předal ho proti noze Conorovi Gallagherovi. Ten se ani nyní nevykoupil, když vypálil z hranice šestnáctky nad!

85

85. Gallagher neuspěl sám před Kelleherem.

85

Ani tohle není gól! Cole Palmer to udělal výborně. Na pravé straně se zbavil protihráče, vyvezl míč a poté uvolnil Conora Gallaghera, který uháněl sám na Kellehera. Gólman Liverpoolu rychle vyběhl a záložníka Chelsea vychytal!

82

Vypadalo to na nadějný protiútok Chelsea, který zastavil v pádu rukou Ibrahima Konaté. Ten dostal za tento taktický manévr žlutou kartu.

81

Hostující Alexis Mac Allister fauloval Nkunkua a vyfasoval za to žlutou kartu.

76

76. Gallagher usměrnil míč do tyče.

76

Brány ve Wembley jsou opravdu zakleté! Pohotová koncovka Conora Gallaghera z pravé strany pokutového území skončila na vzdálenější tyči Kelleherovy svatyně!

72

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Conor Bradley, přichází Bobby Clark.

69

Tohle vypadalo nebezpečně! Rohový kop Gallaghera prodloužil Nicolas Jackson na zadní tyč, kde byl úplně volný Axel Disasi. Ten však hrací předmět nezasáhl kolenem tak, aby skóroval!

67

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Christopher Nkunku.

63

Gól neplatí! Wataru Endó podle sudího zabránil Levimu Colwillovi v pohybu a tím aktivoval pravidlo o ofsajdu.

60

60. Neuznaný gól van Dijka.

60

Hosté udeřili po standardní situaci! Tu z levé strany rozehrál Andrew Robertson, jehož centr si našel nabíhající kapitán Virgil van Dijk, kterého neuhlídal Ben Chilwell, a nizozemský stoper balón hlavou poslal k pravé tyči.

Gól ale není uznán, jelikož Wataru Endó, který se v momentě kopu nacházel v ofsajdovém postavení, tělem zablokoval bránícího Colwilla! Možná se jednalo také o útočný faul.

58

58. Elliottovo zakončení.

58

Nyní Reds zahrozili! Přetažený míč si našel na pravé straně šestnáctky Harvey Elliott. Ten balón zasáhl halfvolejem a trefil ho o zem. Míč letěl pomalu, ale také přesně ke vzdálenější tyč a Petrović se tak musel prolétnout vzduchem, aby ho stačil vyrazit!

52

Nicolas Jackson zvládl souboj s Konatém a posunul míč do pokutového území na Conora Gallaghera. Ten nahrával před bránu Enzovi Fernándezovi, který však přijmul míč zády a jeho patička neměla naději na úspěch. Na Argentince se zlobí Palmer, kterému mohl dát Enzo balón proti noze a Palmer by zakončoval zcela osamocen.

45+2

A máme tu melu u postranní čáry! Odstartoval ji souboj Bena Chilwella s Conorem Bradleyem, kteří do sebe nejprve strkali. Následně se do toho připletli i další fotbalisté na obou stranách. Rozhodčí vše krotí žlutými kartami pro původní aktéry.

45

Tohle obrana Chelsea dokázala ustát! Nejprve zakončoval Cody Gakpo po zpětné přihrávce Elliotta do bránícího hráče. Balón odrazil K Luisovi Díazovi, který ho předložil doprava Conorovi Bradleymu. Jeho možná gólovou ránu zablokoval Levi Colwill!

40

40. Gakpova hlavička do tyče.

40

Liverpool byl centimetry od vedoucího gólu! Luis Díaz předložil míč Andrewovi Robertsonovi, který z levé strany odcentroval na Codyho Gakpa. Ten hlavičkoval do levé tyče z pohledu Petroviće!

34

Potvrzeno. Gól opravdu neplatí pro velmi těsný ofsajd nahrávajícího Nicolase Jacksona. Ten v něm měl rameno, které v momentě přihrávky vysunul před bránícího Konatého.

32

32. Neuznaný gól.

32

Cole Palmer na pravé straně vysunul Nicolase Jacksona, který předložil balón před prázdnou bránu Raheemovi Sterlingovi a ten ho uklidil do sítě. Pomezní však mává Jacksonův ofsajd! Vše ale ještě prověří VAR.

27

Ryan Gravenberch opouští trávník na nosítkách, do kterých vztekle praštil pěstí. Přichází tedy Joe Gomez. Uvidíme, jak se rozestavení Liverpoolu přeskládá. Gomez půjde nejspíše na pravý kraj obrany a Conor Bradley se zřejmě posune výše.

21

21. Loženka Palmera.

21

Domácí se z ničeho nic protlačili do obrovské šance! Míč se v pokutovém území dostal od Sterlinga ke Coleovi Palmerovi, který z bezprostřední blízkosti trefil levou ruku padajícího brankáře Caoimhina Kellehera, jenž teď chytil téměř jistý gól!

14

14. Díazovu střelu vyrazil Petrović.

14

Tohle už byla dobrá příležitost! Disasi při rozehrávce podklouzl a odevzdal míč Codymu Gakpovi. Ten ho předal Luisovi Díazovi, jenž z levé strany mířil po zemi k bližší tyči. Tam výtečně zasáhl Petrović!

Chelsea FC – Liverpool FC

0:1

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 118. van Dijk

Karty:   45+2. Chilwell (CHE), 120+2. Palmer (CHE) – 45+2. Bradley (LIV), 81. Mac Allister (LIV), 82. Konaté (LIV), 107. McConnell (LIV), 120+3. Gomez (LIV)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:21.

Chelsea FC: Petrović – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell (113. Chalobah) – Caicedo, Fernández – Palmer, Gallagher (97. Madueke), Sterling (67. Nkunku) – N. Jackson (90. Mudryk).
Náhradníci: R. Sánchez, Bettinelli – Gilchrist, Gee, Tauriainen.

Trenér: Mauricio Pochettino

Liverpool FC: Kelleher – Bradley (72. B. Clark), Konaté (106. Quansah), van Dijk (C), Robertson (87. Tsimikas) – Mac Allister (87. McConnell), Endó, Gravenberch (27. Gomez) – Elliott, Gakpo (87. Danns), Díaz.
Náhradníci: Adrián – Nyoni, Koumas.

Trenér: Jürgen Klopp

Rozhodčí: Kavanagh – Scholes, Mainwaring