Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga (předkola)

FC Tobol Kostanaj – MŠK Žilina

0:1

konec (0:1)

05.08.2021, 18:00 • Astana Arena, Nur-Sultan • 3. předkolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.22 3.67 3.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:55:34)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
Je dobojováno. Hosté své vedení, kterého docílili v sedmadvacáté minutě nakonec udrželi až do samého konce a mají tak lepší výchozí pozici po odvetu ve svém teritoriu. Domácí měli několik příležitostí k zakončení, ale ty v síti hostů neskončily. Hosté tak z Kazachstánu odletí s cennou těsnou výhrou 1:0.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Domácí brankář odkopl míč od své branky a čas zápasu se naplnil. Sudí už si připravuje píšťalku a zápas ukončí.

90+2

Dušan Jovančić poslal tvrdě k zemi hostujícího hráče a sudí tak tahá další žlutou kartu v tomto duelu.

90+2

Domácí hráči zahráli další rohový kop, když se natlačili na polovinu Žiliny a soupeře k tomu donutili. Znovu se však nedokázali před Petrášem prosadit.

90+1

Nastavují se ještě čtyři minuty navíc.

89

Hosté se už nikam neženou a začínají svůj nejtěsnější možný náskok hlídat a bránit. Zatím se jim to daří a svého soupeře do ohrožení Petrášovy branky nepouštějí.

87

Kopas zahrál rohový kop pro Žilinu, ale také hosté se nedostali z centru do zakončení. Míč zaletěl jen vedle Mokinovy branky.

86

Střídání v týmu FC Tobol Kostanaj: ze hřiště odchází Igor Sergejev, přichází Jeremy Manzorro.

86

Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Adrián Kaprálik, přichází Patrik Myslovič.

85

Rohový kop zahráli domácí hráči, konkrétně Ašchat Tagybergen, ale domácí před Petrášem příliš nezahrozili.

83

Toni Silva zablokoval pokus soupeře a pomohl tak svému brankáři. Domácí pak hned odkopli míč daleko od své branky.

81

Střídání v týmu FC Tobol Kostanaj: ze hřiště odchází Bagdat Kajrov, přichází Samat Žarynbetov.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby. Žilina stále drží svůj náskok, který mohla několikrát pojistit, ale v cestě jí stála vždy pozorná obrana Kostanaje.

79

Taofiq Jibril dostal centr z levé strany přímo na hlavu, jeho pokus zblízka pak ale končí jen vysoko nad břevnem domácí branky. Mokin tak bude mít odkop.

78

Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Vahan Bičachčjan, přichází Tibor Slebodník.

78

Příliš dlouho na hřišti ještě nepobyl Toni Silva a hned za svůj nevybíravý faul na soupeře dostává žlutou kartu.

76

Střídání v týmu FC Tobol Kostanaj: ze hřiště odchází Zoran Tošić, přichází Azat Nurgalijev.

76

Střídání v týmu FC Tobol Kostanaj: ze hřiště odchází Rúben Brígido, přichází Toni Silva.

74

Domácí se stále marně snaží o vyrovnání, sice si cestu k brance najdou, ale vždy je soupeř odzbrojí. Nyní to opět zkoušejí na polovině Žiliny, která ale pokus soupeře zastavuje.

72

72. Povedená akce Vahana Bičachčjana

72

Vahan Bičachčjan na levé straně vyslal přízemní střelu, proti které se natahoval Aleksandr Mokin, nakonec míč zaletěl vedle jeho branky. Hezká akce hostů.

71

Petráš zapisuje další zákrok proti domácí střele a drží těsný náskok Žiliny.

70

Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Dávid Ďuriš, přichází Adam Goljan.

70

Stále oba celky hrají v takových sestavách, v jakých nastoupily do zápasu. Ani jeden trenér zatím nesáhl k výměně některých postů.

68

Zoran Tošić zahrál další rohový kop pro Kostanaj. Ale z této standardní situace domácí nezahrozili a Petráš si vše hlídá. Nyní znovu odkopává balon směrem dopředu.

66

Chvíli ale zase zahrozili domácí před jeho brankou, ovšem Petráš se nenechal zaskočit a další pokus bez větších problémů chytá.

65

Dlouhý nákop domácích až na polovinu Žiliny zachytil Samuel Petráš, poté si seřídil obranu a hned na to poslal míč mezi své spoluhráče, kteří půjdou dopředu.

63

Domácí delší dobu nepůjčili Žilině míč, ta se k němu dostala až o chvíli později. Jenomže ho hned zase ztratila. Domácí se tak už blíží k brance Samuela Petráše.

62

Po nebezpečném zakončení Žiliny zakročil Aleksandr Mokin a poté v klidu míč poslal až za polovinu.

61

Zoran Tošić pravačkou vyslal povedenou střelu, ale ta proplachtila jen vedle branky Samuela Petráše.

60

Hodina hry je minulostí. Domácí se urputně snaží o vyrovnání, které ale zatím nepřichází. Naopak hosté svůj velmi těsný náskok zatím velmi dobře brání.

58

Amanović nyní zezadu hrubě srazil soupeře k zemi a hlavní sudí tahá vůbec první žlutou kartu v utkání.

57

Další šance domácích, kdy střílel Ruben Brigido, ale jeho pokus zneškodnila znovu pozorná obrana Žiliny.

55

Zoran Tošić na levé straně zpracoval míč a hned vystřelil, ale ten zastavil připravený Samuel Petráš, který své brankoviště opět uhájil.

53

Dušan Jovančić napřáhl svoji pravačku a chtěl nacentrovat míč směrem k brance hostů, ale v cestě mu stál obranný zákrok Adama Kopase.

51

Domácí více ožívají a dostávají se do dalších akcí, ale i nyní je zastavila obrana Žiliny, která stále drží těsný náskok hostů.

49

Aleksandr Mokin sebral míč a poté ho odkopl daleko od své branky. Do akce tak míří Kostanaj. A hned na to se vyznamenal Petráš, jenž zneškodnil další akci domácích.

48

Hosté se dostali do další zajímavé akce, ale opět jim v tom chybělo více přesnosti.

47

Kaprálik vysunul Jibrila, ale ten se nedostal k přesnějšímu zakončení před domácí brankou.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 1 – 4
První poločas je minulostí. Jeho úvod nenabídl vůbec pohledný fotbal, bylo to z obou stran hodně opatrné. Postupem času se oba týmy zkoncentrovaly a začínaly akce. V sedmadvacáté minutě se pak dalekonosnou střelou prosadil Miroslav Gono a poslal hosty do vedení. Domácí zatím na inkasovanou branku nedokázali odpovědět a uvidíme, co nám ještě nabídne druhá část hry, která začne přibližně v 19:02.

45+1

První poločas skončil.

45+1

David Ďuriš se dostal do zajímavého zakončení, ale proti němu si dobře vyběhl Aleksandr Mokin, jenž jeho pokus vykryl. Následně pak se ale ukázalo, že byl slovenský hráč v ofsajdovém postavení.

45

Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.

44

Ruslan Valjullin si naběhl do pokutového území a chtěl zužitkovat přihrávku od spoluhráče, ale nakonec mu v tom zabránil nohou jeden z bránících hráčů Žiliny.

42

Igor Sergejev se nedostal k zakončení hlavou před Samuelem Petrášem a následoval pak rychlý protiútok Žiliny. Ovšem Fazlagikj ho nezakončil přesně.

41

Nedovolený zákrok domácího hráče, sudí ale nevytáhl kartu, ale domácímu hráči jen domluvil. U míče jsou nyní hráči Kostanaje a míří směrem dopředu.

40

Blíží se koncovka prvního poločasu, hosté stále drží těsný náskok, kterého docílili v sedmadvacáté minutě.

39

Hosté si nyní na vlastní polovině neporozuměli a rychle se soupeř přesunul na území Žiliny. Ale nakonec chybu nepotrestal.

38

Další pokus šel na branku Žiliny, ale Samuel Petráš si znovu poradil a bez větších problémů míč získal k sobě. Následně pak ho poslal až na polovinu soupeře.

36

Domácí zahráli standardní situaci v podobě volného přímého kopu, ale Ašchat Tagybergen centr příliš unáhlil a poslal míč až daleko vedle levé tyče z pohledu Samuela Petráše.

34

Hosté se zaparkovali na své polovině a nepustili hráče Kostanaje před Samuela Petráše.

33

Benson Anang hrudí zpracoval pokus soupeře a poté dostal míč za polovinu. Žilina tak srovnala hru a už zase útočí v blízkosti Aleksandra Mokina.

32

Branislav Sluka byl v další akci Žiliny, ale rozehrávku pokazil, takže se k míči dostal soupeř a ten už míří na polovinu žilinského týmu.

30

Po půlhodině hry mají navrch hosté, kteří se před malou chvílí ujali vedení. Soupeř ale hned na to zkoušel štěstí před Samuelem Petrášem, ale pokus Sergejeva skončil jen vedle jeho brány.

27

27. Miroslav GONO - 0:1

27

Žilina právě vstřelila branku!
Z ničeho nic se hosté ujímají vedení a otevírají účet dnešního zápasu. MIROSLAV GONO z úctyhodné vzdálenosti na nic nečekal, vystřelil a svou táhlou střelou pak zaskočil Aleksandra Mokina – 0:1. Ten se po míči jen marně natahoval rukou. Asistence: David Ďuriš.

26

Enis Fazlagikj napálil míč z hranice velkého vápna, ale branku soupeře přestřelil. Následuje tak jen a pouze odkop od branky Aleksandra Mokina.

25

Domácí ožili a opět se dostali do tlaku před brankou Žiliny, ale nakonec to celé uhasila obrana hostů.

23

23. Sergejev se zjevil před Petrášem, prostřelit ho však nedokázal

23

Velká šance také na straně Tobolu. Z pravé strany přihrál balon do ohně Sergej Malij, těsně před Petráše si naběhl Igor Sergejev, ale zblízka slovenského brankáře nepřekonal!

22

Hra se trochu zrychlila, více u míče už bývají také domácí hráči. Nyní začínají další útočnou akci, ale znovu jim v tom obrana soupeře zabraňuje.

21

Obrana Kostanaje si pohrála s útočícím Brigidem, jenž se marně nohou natahoval po míči. Hned na to jdou znovu domácí borci útočit.

20

Volný přímý kop zahráli hosté, míč se dostal skrze zeď až před Mokina, jenž znovu zakročila má míč ve svých rukavicích. Za chvíli ho odkopne hodně daleko od svého zařízení.

18

Ztráta míče Kostanaje, u něho tak jsou opět hosté a už se derou na území kazašského týmu.

16

16. Kaprálikova šance, tu zastavil Mokin

16

Krásně se uvolnil Adrián Kaprálik a uvnitř pokutového území vyslal střelecký pokus, který vleže likviduje Aleksandr Mokin. Ten tak připisuje hodně důležitý zákrok. Byla to vůbec první střela na branku v tomto duelu.

15

Ašchat Tagybergen zahrál z levé strany rohový kop a ten obrana Žiliny zastavila za cenu dalšího rohového kopu.

14

Stále se nic podstatného na hřišti v Astana Aréně v Nur-Sultanu neděje. Oba týmy jakoby se teprve oťukávaly a působí spíše opatrnějším dojmem.

13

Ruben Brígido zahrál míč do autu, vhazování tak budou mít hosté a ti tak mají šanci projít opět na soupeřovu polovinu.

12

Z této standardní situace ale nezapršelo a míč má opět ve své moci Samuel Petráš.

11

Zoran Tošić u značky penaltového puntíku střílel levačkou, ovšem míč srazil jeden z obránců Žiliny a ten skončil za zadní čárou. Tobol Kostanaj tak zahraje první rohový kop zápasu.

10

Úvodní desetiminutovka hry zatím nenabídla příliš atraktivní podívanou, zatím jsme neviděli žádnou šanci, která by ohrozila oba brankáře.

9

Další nepřesnosti na obou stranách, u míče je nyní znovu domácí celek, Mokin dlouhým odkopem poslal balon až za půlící čáru.

8

Nyní už jsou u míče zase hráči ve žlutozeleném, tedy hosté a snaží se opět prodrat se před branku Aleksandra Mokina.

7

Kazašský celek se uhnízdil na polovině slovenského území, ovšem Samuel Petráš zakročil a ukryl pokus Igora Sergejeva do náručí. Hned ho poslal svým spoluhráčům.

6

Z levé strany střílel Aleksa Amanović, ale jeho přízemní střela skončila jen hodně vedle protější tyče. Následuje tak odkop od branky, který provede Samuel Petráš.

5

Dlouhý nákop ze žilinské poloviny chtěl sebrat Taofiq Jibril, ale nakonec se mu to nepovedlo. Míč tak získal soupeř a Kostanaj míří směrem před branku Samuela Petráše.

4

Až nyní se dostávají směrem dopředu domácí hráči, kteří se ještě na území slovenského celku z Žiliny nedostali. Ovšem obrana jim pěkně zatápí.

3

Slukova přihrávka z pravé strany byla hodně komplikovaná a nakonec prošla jen k obránci Kostanaje. Domácí ale balon neudrželi na kopačkách a znovu má míč Žilina.

2

Sergej Malij se střetl s Branislavem Slukou u postranní čáry a chvíli byl na zemi otřesen. Nakonec je ale v pořádku a hned se zapojuje zpět do hry.

1

Hráči Žiliny jsou od úvodních minut u míče a snaží se z vlastní poloviny projít na tu soupeřovu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Tobol Kostanaj: Mokin – Malij, Maročkin, Amanović – Kajrov, Tagybergen (C), Jovančić, Valjullin – Tošić, Brígido – Sergejev
Náhradníci: Bussurmanov, Cuprikov – Asrankulov, Semčenkov, Mirošničenko, Manzorro, Nurgalijev, Žarinbetov, Silva, Žumašev, Abilgazy, Lobžanidze

MŠK Žilina: Petráš (C) – Anang, Kopas, Kiwior, Sluka – Gono, Fazlagikj, Bičachčjan – Kaprálik, Jibril, Ďuriš
Náhradníci: Teplan, Belko – Myslovič, Jambor, Goljan, Slebodník, Nemčík, Sul'a

Rozhodčí: Ivanov (RUS) – Usačev (RUS), Dančenko (RUS).
Nasazení rozhodčích

Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit Sergej Ivanov, kterému na čarách budou asistovat pánové Roman Usačev a Valerij Dančenko. Všichni arbitři jsou z Ruska.
Vzájemná utkání

Oba celky se spolu utkaly loni v lednu, kdy došlo na přátelský duel a rozešly se smírně 1:1. Bude i dnes zápas vyrovnaný? To se nechme překvapit.
MŠK Žilina

Slovenský celek ze Žiliny v prvním předkole hladce postoupil dále, když si poradil s gruzínským celkem Dila Gori. Nejprve Žilina doma zvítězila vysoko 5:1 a v následné odvetě se pak z domácího vítězství radoval soupeř, jenž vyhrál 2:1. V součtu obou zápasů měl žilinský klub navrch a postoupil do druhého předkola. Tam narazil na kyperský celek z Apollonu, na jehož půdě Žilinští vyhráli 3:1. Následná odveta v Žilině vítěze nenašla a duel skončil remízou 2:2. Hráči Žiliny tak dnes budou na hřišti Kostanaje usilovat o co nejlepší výsledek pro následnou odvetu. Ale stejně tak i soupeř. Čeká nás zajímavý duel.
FC Tobol Kostanaj

Kazašský celek FC Tobol Kostanaj naskočil do předkol až od druhého kola, kdy se utkal s Hajdukem Split. Chorvatský celek první duel na domácím hřišti zvládl a zvítězil 2:0. Následovala odveta v Kazachstánu a v ní padaly branky až ve druhém poločase. Tobol se postupně dostal do vedení 3:0 a vypadalo to, že bude slavit postup. Jenže soupeř v nastavené čtvrté minutě hry snížil na 1:3 a srovnal tak součet obou duelů na 3:3. Následovalo prodloužení, ve kterém hráči Tobolu skórovali a na jejich trefu už soupeř nezareagoval a nakonec tedy postup do dalšího předkola slavil právě tým z Kazachstánu.
Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes jsou na programu opět předkola Evropské konferenční ligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu se zaměříme na duel mezi týmy FC Tobol Kostanaj a MŠK Žilina v rámci třetího předkola o EKL.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FC Tobol Kostanaj – MŠK Žilina

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 27. Gono (Ďuriš)

Karty:   58. Amanović (KST), 78. Silva (KST), 90+2. Jovančić (KST)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.

FC Tobol Kostanaj: Mokin – Malij, Maročkin, Amanović – Kajrov (81. Žarynbetov), Tagybergen (C), Jovančić, Valjullin – Tošić (76. Nurgalijev), Brígido (76. Silva) – Sergejev (86. Manzorro)
Náhradníci: Bussurmanov, Cuprikov – Asrankulov, Semčenkov, Mirošničenko, Manzorro, Nurgalijev, Žarinbetov, Silva, Žumašev, Abilgazy, Lobžanidze

MŠK Žilina: Petráš (C) – Anang, Kopas, Kiwior, Sluka – Gono, Fazlagikj, Bičachčjan (78. Slebodník) – Kaprálik (86. Myslovič), Jibril, Ďuriš (70. Goljan)
Náhradníci: Teplan, Belko – Myslovič, Jambor, Goljan, Slebodník, Nemčík, Sul'a

Rozhodčí: Ivanov (RUS) – Usačev (RUS), Dančenko (RUS)

Odveta: Žilina - Tobol Kostanaj 5:0

Evropská konferenční liga (předkola)

Tobol Kostanaj – Žilina 18:00 0:1

Lokomotiv Plovdiv – Kodaň 18:00 1:1

Soči – Partizan 18:00 1:1

KuPS – Astana 18:00 1:1

Elfsborg – Velež Mostar 18:45 1:1

Arnhem – Dundalk 19:00 2:2

Laçi – Anderlecht 19:00 0:3

Rosenborg – Domžale 19:00 6:1

AEL Limassol – Karabach 19:00 1:1

Vojvodina – Linz 19:00 0:1

CSKA Sofia – Osijek 19:00 4:2

Batumi – Sivasspor 19:00 1:2

Riga FC – Hibernians 19:00 0:1

Maccabi Haifa – HB Tórshavn 19:00 7:2

Trabzonspor – Molde 19:30 3:3

FC Ferreira – Larne FC 20:00 4:0

Kolos Kovalivka – Karaganda 20:00 0:0

Śląsk – H. Be'er Sheva 20:00 2:1

Priština – Bodo/Glimt 20:00 2:1

Trnava – M. Tel-Aviv 20:15 0:0

Gent – RFS Riga 20:30 2:2

Luzern – Feyenoord 20:30 0:3

New Saints – Plzeň  cz 20:45 4:2

Hibernian – Rijeka 20:45 1:1

Čukarički – Hammarby IF 21:00 3:1

Raków – Kazaň 21:00 0:0

Breidablik – Aberdeen 21:00 2:3

Újpest FC – Basilej 21:00 1:2

Shamrock – KF Teuta 21:00 1:0

Santa Clara – Olimpija Lublaň 22:30 2:0