Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Jižní Amerika)

Peru – Argentina

0:2

konec (0:2)

18.11.2020, 01:30 • Estadio Nacional del Perú, Lima • 4. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 5.89 3.91 1.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:31:04)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:14.
„La Albiceleste“ se tímto vítězstvím vrátili na druhé místo, kde ztrácí dva body na stoprocentní Brazilce. Peru zůstává po čtyřech kolech na jediném bodu a pokud se v příštím roce nezmůže na sérii výher, tak bude ze hry o postup do Kataru venku.
Argentina napravila zaváhání ze zápasu s Paraguayí a odváží si z Limy všechny tři body. Oba gólové momenty se vešly do rozmezí 17. a 28. minuty, kdy Gallese nestačil na střely Nicoláse Gonzáleze a Lautara Martíneze. Mnohem více šanci měli Scaloniho svěřenci po změně stran, kdy to Peruánci hlavně v záloze dost otevřeli. Lionel Messi, střídající Di María ani nikdo jiný se ale neprosadil a utkání tak končí výsledkem 0:2. Za zmínku stojí i solidní představení Peruánců, kterým se však nedařilo vytvářet pořádné šance.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Franco Armani měl jednoduchou práci s lapením centru Advínculy. Peruánci se podle všeho nezmůžou ani na čestný úspěch.

90+3

Jednalo se o dlouhý nákop do šestnáctky. Gallese ho ale dobře vyhodnotil a sebral míč před zraky pozdě dobíhajícího Gómeze.

90+2

Kolumbijský sudí Roldán nakonec nastavil čtyři minuty. Ve druhé z nich Argentina nijak nespěchá s rozehrávkou ze středového kruhu.

90+1

Na žluté karty je srovnáno 3:3. Lucas Ocampos ve vzduchu roztáhl ruce a jednou z nich trefil do obličeje Advínculu.

90

Zápas se už jenom dohrává. Není ho důvod ani moc prodlužovat, za celou dobu nedošlo k žádnému ošetřování. Po změně stran neměli práci ani videorozhodčí.

89

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Papu Gómez.

88

Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Pedro Aquino, přichází Wilder Cartagena.

88

Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Yoshimar Yotún, přichází Horacio Calcaterra.

87

Raúl Ruidíaz chybně přihrával a odevzdal míč hostům. Paredes pak byl ve středovém kruhu nedovoleně povalen Lapadulou.

86

Dobré dostupování argentinské obrany. Carrillo, Advíncula ani Lapadula nedostali byť špetku prostoru na zakončení.

85

Messi chytře oslovil u levé lajny Martíneze. Útočník milánského Interu však zařadil zpátečku a úprk vpřed odložil na nějakou další příležitost.

84

Lautaro Martínez si došel pro přihrávku do hloubi pole. Tam byl i faulován a Argentina může ukrajovat další ze zbývajících vteřin.

83

Od chvíle, kdy Peruánci pootevřeli zadní vrátka, to mají hosté dost jednoduché. O jejich vítězství už není asi žádný pochyb, byť šance na 3:0 dosud neproměnili.

82

Zatímco teatrálně padající Advíncula před vápnem faulován nebyl, tak Yotúnovo podražení Ocampose ve středu hřiště už hvizd přineslo.

81

Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Christian Cueva, přichází Raúl Ruidíaz.

80

Znovu to byl Messi, který zprava čepoval míč na malé vápno. Nicolás Otamendi ho ze vzduchu do branky ale neusměrnil.

79

Pedro Gallese vyběhl až do prostoru vedle pokutového území, kde si musel pomoct faulem na Di Maríu. Dvojitý skluz byl oceněn žlutou kartou.

77

77. Lionel Messi (ARG)

77

Další ukázka velice jednoduchého přechodu skrz střed hřiště. Messi pojistku na 3:0 ale nedal, protože o kousek netrefil ze svého pohledu levou tyčku.

76

Ocampos si pomáhal rukama, takže hlavní rozhodčí přerušil hru ještě předtím, než Messiho centr stihl dopadnout.

75

Souboj na koncové čáře mezi Ocamposem a čerstvým Advínculou končí rohovým kopem. K praporku se pomalu stěhuje Lionel Messi.

74

Snad první ostrý zákrok pro Armaniho! Christian Cueva jej po centru ze standardní situace protáhl solidní hlavičkou.

73

Giovani Lo Celso předvedl takřka dokonalý skluz proti sprintujícímu soupeři. Míč mu ale spadl na ruku a kvůli tomu přišel žlutý trest.

73

73. Ángel Di María (ARG)

73

Rovnou trojitá šance pro „La Albiceleste“! Di María Galleseho ale nepropálil a střely Messiho s Ocamposem byly zablokovány.

72

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Ángel Di María.

71

Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Aldo Corzo, přichází Luis Advíncula.

70

Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Édison Flores, přichází Andy Polo.

70

Nicolás González byl Corzem vytlačen mimo palebný úhel a pak kompletně mimo hrací plochu. Vypadá to, že se chystá střídání.

69

Hra se začíná rychle přelévat z jedné strany na druhou. Je to poměrně logické, Peruánci se čím dal více zaměřují na útočnou fázi.

67

Ocampos doplatil na své zpomalení. V obležení čtyř hráčů byl odzbrojen a pak jenom sledoval protiútok Lapaduly, jenž se marně dožadoval faulu před argentinským vápnem.

66

André Carrillo se omlouvá za špatné přenesení hry na pravou stranu. Míč je v autu a zpět do pole ho pošle čtyřiatřicetiletý Franco Armani.

65

Po Messiho sklepnutém centru zachránil Peruánce Pedro Aquino. Jeden z útočníku Argentiny by bez jeho zásahu dorážel z malého vápna.

64

Vynikající nákop z hloubi pole dostal do další možnosti Messiho. Santamaría ho ve vápně chladnokrevně vystál a střelu zablokoval na rohový kop.

63

Snad poprvé v utkání vystrčil drápky Lapadula. Domácí útočník v rychlostním souboji porazil Quartu, ale z úhlu pak minul vzdálenější tyč.

62

Pravdou je, že Santamaría Messiho trochu podrazil, ale argentinský kapitán šel podle mého k zemi až moc ochotně.

61

Messi šel v pokutovém území mezi dva obránce. Po možném kontaktu skončil na kolenou, ale hlavní rozhodčí zůstal zcela klidný.

60

Šanci Peru předcházel tvrdší zákrok vystoupeného Otamendiho, jenž byl v přerušené hře dodatečně oceněn žlutou kartou.

60

Carrillo opět potvrdil, že je nejnebezpečnějším hráčem pro argentinskou obranu. Dalekonosná střela proskákala jen pár decimetrů vedle Armaniho pravé tyče.

59

Ocampos se ocitl v šanci jen pár vteřin po svém příchodu. Způsobila to další chytrá přihrávka od Messiho, po které poslal odražený míč do Galleseho. Ten mu dobře zmenšil střelecký úhel.

58

Hodně stažený González u lajny pohlídal Corza. Argentina díky tomu po dlouhé době míří na polovinu soupeře.

57

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Lucas Ocampos.

56

Yotúnovo přenesení hry k pravé autové čáře bylo neúspěšné. I tak si Peruánci vedou v této fázi zápasu znamenitě. Chybí tomu ale góly.

54

Lionel Messi při napadání překročil hranici pravidel. Hvizd kolumbijského rozhodčího byl pro Santamaríu vysvobozením.

53

Tagliafico svůj tým z tlaku nedostal. Po faulu naopak došlo na standardní situaci a hlavičku Santamaríi, která proletěla vedle Armaniho levé tyče. Pochvalu zaslouží centr Yotúna.

52

Argentina je hodně zalezlá. Nejvýše postavený hráč je nějakých dvacet metrů od pokutového území, kam se domácím zatím nedaří dostat.

51

Martínezovi se ve středovém kruhu zamotal míč mezi nohama, což pomohlo vracejícímu se Andersonu Santamaríovi.

50

Traucovu přihrávku její adresát přeběhl, ale Argentina se vzápětí neposunula s balonem ani přes půlící čáru. Start druhé půle patří domácím.

49

Armani měl s Yotúnovým centrem točícím se do branky velké potíže. Míč na poslední chvíli vyrazil před sebe a nechybělo mnoho, aby došlo na nějakou dorážku.

48

Domácí aktivovali kvalitní presink. Leandro Paredes míč pod tlakem ztratil a po faulu Quarty se vše chystá ke standardní situaci z levé části hřiště.

47

Nicoláse Gonzáleze zradilo zpracování, které ho dělilo od jednoduše vypracované gólové šance. Míč si vzal třicetiletý brankář amerického Orlanda.

46

Začal druhý poločas.
Konfrontace dvou argentinských trenérů vyznívá mnohem lépe pro Lionela Scaloniho, jehož svěřenci Peruánce výrazněji nepřehrávali, ale díky dobré efektivitě si stejně vypracovali dvougólový náskok. Skóre v sedmnácté minutě otevřel Nicolás González, na kterého za dalších jedenáct minut navázal Lautaro Martínez. Mužstvo vedené Ricardem Garecou si na nedostatek času s míčem stěžovat nemohlo, ale kromě několika pokusů aktivního Carrilla nebezpečné nebylo.

45+4

První poločas skončil.

45+4

De Paul si nerozuměl s Messim, který předtím rozjel akci přihrávkou ze středového kruhu. Hvězda Barcelony mohla alespoň zahrát roh, se kterým si domácí snadno poradili.

45+3

Možnost rychlého kontru měli v ponechané výhodě také Peruánci, jenomže Carrilo ztratil míč bezprostředně po překročení půlící čáry.

45+2

Floresova nepřesná přihrávka odstartovala rychlý brejk tří Argentinců. O jeho zastavení se po Messiho zakončení postaral až dobře postavený Luis Abram.

45+1

Kvůli konzultacím s videorozhodčím jsou nad rámec první půle přidány další čtyři minuty.

45

Lucas Quarta přesměroval přízemní centr z levého křídla na roh, o jehož realizaci se bez efektu postaral záložník Yoshimar Yotún.

44

Zdvojený Flores si žádal odpískání Montielovy ruky. Vyslyšen ale nebyl a míč vyletěl do autu. Následuje pozvolná rozehrávka od Otamendiho a spol.

43

43. André Carrillo (PER)

43

Lapadula zády brance sklepl míč pro Carrilla, který střelou z voleje ohrozil pouze kameramana s jeřábem za brankou. Vzhledem k teči se však bude kopat roh.

42

Peruáncům se daří krást míče ve „středním pásmu“ Některé přihrávky vedoucího mužstva vypadají v tomto prostoru dost lehkovážné.

41

Abramův centr z pravé strany vypadal nadějněji. Franco Armani přetíženému stoperovi pomohl vyboxováním balon do relativního bezpečí.

40

Domácí měli několik desítek vteřin míč k dispozici, ale přitom nenašli žádný recept k překonání pozorné argentinské defenzivy. Vše skončilo špatným centrem.

39

Na druhé straně vyletěla nepřesná střela od Carrilla, který si udělal prostor kličkováním ve stoje. Zkušený gólman z River Plate však zůstal klidný.

38

Nicolás González zleva přihrával pod sebe Messimu. Ten si věřil na zakončení z prvního doteku, ale to letělo mimo prostor Galleseho brány.

37

Lautaro Martínez roztáhl hru doprava k de Paulovi a Montielovi. Centr z křídelního prostoru však zmatky do domácí obrany nevnesl.

36

Tagiafico vrátil míč na Lo Celsa, jenž ho s Paredesem ztratili u půlící čáry, ale ostatním Argentincům se rodící protiútok podařilo včas zastavit.

35

Lautaro Martínez zajistil už druhou žlutou kartu pro domácí fotbalisty. Za souboj ve středu hřiště tentokrát pyká Miguel Trauco.

33

Z Argentinského pohledu jde zatím vše podle plánu. „La Blanquirroja“ naopak jdou vstříc čtvrtému zápasu bez vítězství, což je zkraje kvalifikace hodně velká komplikace.

32

S přispěním šťastného odrazu si Peruánci dokázali dát narážečku na malém prostoru, ovšem Cueva střelou z dálky minul ze svého pohledu pravou tyč.

31

Paredes musel chvíli počkat s rozehrávkou ze středu hřiště. Rozehrávka přes Otamendiho se hostům ale nevydařila, takže si balon musí opět vybojovat.

30

Držení míče: 48 % – 52 %.

29

Pedro Aquino chtěl ve skluzu vypíchnout míč Lautaru Martínezovi. Autora druhé trefy ale fauloval a dokonce byl napomenut žlutou kartou.

28

28. Lautaro MARTÍNEZ - 0:2

28

Argentina právě vstřelila branku!
Krásná ulička po ose hřiště od Paredese umožnila LAUTARU MARTÍNEZOVI proběhnout mezi dvěma rozestoupenými obránci a pak jednoduchou kličkou obejít také brankáře Galleseho. Po střele do prázdné branky tak „La Albiceleste“ vedou už dvoubrankovým rozdílem.

27

Už dobré dvě minuty hledají Argentinci způsob k odemknutí zatažené obrany. Hraje se hodně daleko od obou branek.

25

Leandro Paredes odcentroval jen na jednoho z Peruánců, který byl na přední tyči zcela osamocen. Následná rána z dálky taktéž nestála za nic.

24

Lionel Messi zaregistroval Tagliaficův náběh do volného prostoru, ovšem Abram finální přihrávku na dva Argentince před brankou nepustil.

23

André Carrillo si počínal v rozporu s pravidly, když během letícího centru lehce postrčil Tagliafica. I tak by míč zřejmě vyletěl do autu.

22

Santamaría před Martínezem balon jenom odevzdal, ale Messi se se svými kumpány nepodíval do pokutového území ani na druhý pokus.

21

Gianluca Lapadula netrefil centrovaný míč podle svých představ a čtyřiatřicetiletý strážce argentinské branky tak zůstal bez práce.

20

Miguel Trauco si tentokrát mohl zaútočit, ovšem centr z levé strany byl okamžitě sražen na premiérový rohový kop.

19

Rodrigo de Paul byl důrazným způsobem podťat Traucem. Fotbalista francouzského Saint-Étienne může být rád, že to bylo bez karty.

17

17. Nicolás GONZÁLEZ - 0:1

17

Argentina právě vstřelila branku!
Sedmnáctá minuta přinesla úvodní gól zápasu! Tagliafico na levé straně přenechal míč Lo Celsovi, po jehož přihrávce k rohu malého vápna pohotově vypálil NICOLÁS GONZÁLEZ a střelou na zadní tyč poslal Argentinu do vedení.

16

Pedro Aquino měl v úmyslu zabojovat o míč na útočné polovině Peruánců, nicméně z toho byl faul na poctivě se vracejícího Lautara Martíneze.

15

Před centrujícím Tagliaficem se otevřela levá strana, ale Lautaro Martínez ve snaze vystřelit levačkou z malého vápna promáchl.

14

Domácí se svého slavného soupeře rozhodně nezalekli. Další postupný útok jim však pokazil až moc dlouhý centr z levého kraje hřiště.

13

Hosté si oddechli. Penalta pro Peru to není.

12

Cueva si pro ten kontakt s pravou nohou brankáře šel, když zjistil, že si předkopl balon mimo dosah. Penalta by to byla hodně přísná.

11

Hlavní sudí po poradě s kolegy odběhl k monitoru. Ve hře je pokutový kop za Armaniho podražení Cuevy!

10

Christian Cueva byl adresátem skvělého nákopu za obranu, jenže si v rychlosti nedokázal obhodit míč přes vyběhnutého brankáře Armaniho. V opačném případě by něj už zívala prázdná branka.

9

Lautaro Martínez dotíral na záda Santamaríi, který se snažil doprovodit míč za koncovou čáru. Rozhodčí útočníkovi Interu nakonec odpískali faul.

8

Nicolás Tagliafico podklouzl při zpracování, ale Peruánci míč ihned ztratili. Přihrávku na kapitána Florese zajistil Giovani Lo Celso.

7

Messiho kratší centr byl určen pro nabíhajícího Tagliafica, jenže krajní obránce Ajaxu z prvního doteku branku vůbec netrefil.

6

Pedro Gallese si dobře postavil zeď, která Messiho střelu levou nohou ztečovala na rohový kop. Nebezpečí pro domácí branku ale trvá.

5

Abram zahrál rukou, když se snažil zastavit Messiho. Argentina si může vytvořit první šanci z nebezpečného přímého kopu. Míč leží malý kousek před pokutovým územím.

4

Nakonec je vše v pořádku. Drobné přerušení bylo způsobeno jen menším technickým problémem u pomezního sudího.

3

Armani si doběhl pro nákop z půlky na samotnou hranici velkého vápna. Rozhodčí se raději podívají na videu, zda bílou čáru nepřekročil!

2

Možnost začít zápas měli fotbalisté Peru, kteří nastupují v převážně bílých, zatímco Argentinci v tmavě modrých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Peru: Gallese – Corzo, Santamaría, Abram, Trauco – Aquino, Yotún – Carrillo, Cueva, Flores (C) – Lapadula.
Náhradníci: Solís, Carvallo – Araujo, Polo, López, Ruidíaz, M. Rodríguez, Cartagena, Ramos, Calcaterra, Advíncula, Callens.

Argentina: Armani – Montiel, Quarta, Otamendi, Tagliafico – Paredes, de Paul, Lo Celso – Messi (C), N. González, L. Martínez.
Náhradníci: Andrada, Marchesín – Kannemann, P. Gómez, Correa, Di María, Alario, Medina, G. Rodríguez, N. Domínguez, Ocampos.

Rozhodčí: Roldán – Guzmán, Ruiz (COL).
Argentina

Na opačné straně stojí velký favorit tohoto zápasu, kterým je Argentina. Ta se pochopitelně bude pokoušet o postup, což je pro tak ambiciózní reprezentaci zkrátka povinností. Argentinci se momentálně nacházejí na druhé pozici, k čemuž jim stačilo získat sedm bodů. Manko na vedoucí Brazílii je v tuto chvíli dvoubodové, naopak před šestým Chile drží Argentinu pouhé tři body. Argentina sice první dva skupinové duely dokázala vyhrát, první ztráta bodů ovšem přišla v souboji proti Paraguayi, kde se oba celky prosadily jedinkrát, což znamenalo výsledek 1:1.
Peru

Fotbalisté Peru nepatří k aspirantům na postup, jenomže se klidně může stát překvapení. Peruánci se zatím po třech odehraných duelech nacházejí na osmé pozici, což by v konečném důsledku postup neznamenalo. Peru má totiž na svém kontě pouze jediný bod, bodově je na tom hůře už jen dvojice Venezuela – Bolívie. Peruánci jediný bod dokázali vybojovat v souboji proti Paraguayi, od té doby ale nebodovali. Peru nejprve na domácím stadionu nestačila na favorizovanou Brazílii, které podlehlo výsledkem 2:4. V minulém kole pro změnu nestačilo na Chile poměrem 0:2.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Jihoamerická kvalifikace na nadcházející MS je v plném proudu, v tomto duelu se proti sobě představí Peru a Argentina.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Peru – Argentina

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 17. N. González, 28. L. Martínez

Karty:   29. Aquino (PER), 35. Trauco (PER), 79. Gallese (PER) – 60. Otamendi (ARG), 73. Celso (ARG), 90+1. Ocampos (ARG)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:14.

Peru: Gallese – Corzo (71. Advíncula), Santamaría, Abram, Trauco – Aquino (88. Cartagena), Yotún (88. Calcaterra) – Carrillo, Cueva (81. Ruidíaz), Flores (C) (70. Polo) – Lapadula.
Náhradníci: Solís, Carvallo – Araujo, Polo, López, Ruidíaz, M. Rodríguez, Cartagena, Ramos, Calcaterra, Advíncula, Callens.

Argentina: Armani – Montiel, Quarta, Otamendi, Tagliafico – Paredes, de Paul (57. Ocampos), Lo Celso – Messi (C), N. González (72. Di María), L. Martínez (89. P. Gómez).
Náhradníci: Andrada, Marchesín – Kannemann, P. Gómez, Correa, Di María, Alario, Medina, G. Rodríguez, N. Domínguez, Ocampos.

Rozhodčí: Roldán – Guzmán, Ruiz (COL)