Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga B

Maďarsko – Turecko

2:0

konec (0:0)

18.11.2020, 20:45 • Puskás Aréna, Budapešť • Skupina 3 • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 3.56 3.48 2.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pohledem na statistiky se s vámi loučím. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u fotbalu těšit opět napočtenou! (22:57:13)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 17:12.
Díky tomu, že Rusko dostalo v Srbsku bůra, tak Maďaři postupují do áčkové ligy. Výhra je cennější v tom kontextu, že dnes hráli domácí bez největších hvězd a po postupu na Euro tak maďarský fotbal slaví další významný úspěch. Turecko naopak nedokázalo uchránit třetí místo a kvůli tomu, že má se Srbskem horší vzájemné zápasy, tak padá pod něj a na jednu sezonu se s druhou úrovní Ligy národů loučí.
Maďarsko nakonec dokázalo ustát tlak Turecka ve druhém poločase a zahraje si poprvé v historii soutěže nejvyšší ligu! Klíčovým momentem celého zápasu se ukázala trefa Dávida Sigéra z 57. minuty, když dorazil do kasy Vargovu střelu do tyče. Hosté od toho momentu neustále vyvíjeli tlak na maďarskou obranu, ale vytvořili si málo šancí. Nejblíže gólu byli asi v 73. minutě, střela Calhanoglua z halfvoleje ale skončila na skvěle chytajícím Dibuszovi. V samotném závěru nedokázali Turci nic vytěžit ani z rohových kopů, naopak dostali na konci čtvrté minuty nastavení razítko na sestup, když únik přes celé hřiště úspěšně zakončil Kevin Varga, u nějž se tak střídání ukázalo jako skvělý tah.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. Kevin VARGA - 2:0

90+4

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Ani z jednoho rohu však Turci neudeřili, navíc dostávají na konci páté minuty absolutní KO! KEVIN VARGA dokázal v těsném souboji urvat míč před šestnáctkou po rohovém kopu pro sebe a vydat se na dlouhý sprint, který nakonec zakončil prostřelením Günoka k zadní tyči. Hrát se už nebude, sudí Kružliak píská konec zápasu – 2:0! Bez asistence.

90+4

První roh Maďaři ubránili, ale Turecko si vybojovalo záhy další. Avšak z opačné strany.

90+3

90+3. Maďaři přečkali šanci Turecka v závěru

90+3

Velká šance Turecka nakonec končí rohovým kopem! Botkův odkop se vrátil do šestnáctky Maďarska jako bumerang a Berkay Özcan se tlačil do zakončení, obětavým skluzem ale jeden z domácích obránců odvrátil mimo nebezpečí, nakonec je z toho rohový kop pro hosty! Jedna z posledních šancí, jak zvrátit nepříznivý vývoj.

90+2

Hakan Çalhanoğlu byl při zpracování přihrávky podél lajny zdvojen a míč se vracel k Dibuszovi, který opět jenom odkopává na soupeřovu polovinu.

90+2

Před Türüce se natlačil Holender, který následně vyvedl míč z blízkosti vápna až na středový kruh. Zde jej fauloval Sangaré a pro domácí se to vyvíjí náramně.

90+1

Ádám Gyurcsó nespěchal s rozehrávkou rohového kopu, čímž si vysloužil žlutou kartu.

90+1

Filip Glova v pozici čtvrtého rozhodčího zvedá nad hlavu tabuli, která signalizuje, že se bude hrát ještě pět minut!

90

Ádám Gyurcsó odvedl na levé straně výbornou práci a vybojoval nakonec pro maďarské barvy rohový kop.

90

Poslední minuta základní hrací doby. Nastavovat se příliš nebude, druhý poločas se hrál bez zásadních přerušení. Teď už hrají Turci absolutní vabank.

89

Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Loïc Nego, přichází Endre Botka.

89

Cseri si vyměnil míč s Holenderem a postupoval podél brankové čáry do šestnáctky Turecka, zde ale nepochodil, naopak nacentroval přímo do boční sítě Günokovy branky.

88

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Mahmut Tekdemir, přichází Kaan Ayhan.

Maďarsko – Turecko

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 57. Sigér (Varga), 90+4. Varga

Karty:   53. Cseri (HUN), 77. Dibusz (HUN), 78. Holender (HUN), 90+1. Gyurcsó (HUN) – 47. Tekdemir (TUR)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 17:12.

Maďarsko: Dibusz – Fiola, Lang, Attila Szalai – Nego (89. Botka), Á. Nagy, Sigér, Hangya (74. Holender) – Kalmár (46. Cseri) – Könyves (46. Varga), Nikolić (C) (64. Gyurcsó).
Náhradníci: Hegedűs – Orban, Holender, Cseri, Botka, Varga, Schäfer, Gyurcsó, Bese.

Turecko: Günok – Sangaré, Demiral, Kabak, Erkin – Tufan (71. Özcan), Tekdemir (88. K. Ayhan) – Kahveci, Çalhanoğlu, Karaman – Tosun (C) (71. Türüç).
Náhradníci: Bayındır, Çakır – Yokuşlu, Toköz, Yazıcı, Özcan, Müldür, Ö. Bayram, Türüç, K. Ayhan.

Rozhodčí: Kružliak – Somolani, Hancko (všichni SVK)