Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga C

Kosovo – Moldavsko

1:0

konec (1:0)

18.11.2020, 20:45 • Skupina 3 • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.46 4.18 8.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Kosovo doma vyhrálo 1:0 a udrželo se na třetí záchranářské příčce skupiny, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (22:46:40)
Statistiky zápasu:
Góly: 1-0
Střely na branku: 4-1
Zákroky gólmanů: 1-3
Střely mimo: 2-9
Zblokované střely: 3-1
Rohy: 2-3
Ofsajdy: 4-4
Držení míče: 58% – 42%
Přihrávky: 472 – 257
Fauly: 15-12
Žluté karty: 2-3
Červené karty: 0-1.
O osudu zápasu rozhodla první polovina, ve které byli domácí fotbalisté lepší. Ačkoliv i hosté měli dobré šance, které ale nevyužili, když zejména hlavička Nicolaeska z malého vápna volala po brance. Přišel tak gól na druhé straně – ve 31. minutě se prosadil Lirim Kastrati. Po standardní situaci se k němu na hranici vápna dostal odražený míč a forvard Dinama Záhřeb jej z první krásně napálil do branky. Oba dva týmy měly poté ještě jednu šanci, ale opět bez zužitkování.

Druhý poločas už vycházel ze zabezpečené defenzívy Kosovanů, přes kterou se moldavští fotbalisté prakticky nemohli dostat. Moldavsko si nevytvořilo žádnou šanci, ba co víc, ani nevystřelilo mezi tři tyče. A to ani v posledních devíti minutách (i s nastavením), kdy byl vyloučen domácí bek Drešević. Proto domácí po výhře slaví záchranu a hosté se loučí s Ligou národů C.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Až nyní se hosté dostali do zakončení, ale hlavičce Igora Armașe z penaltového puntíku chyběla přesnost. Což jen dokumentuje dnešní ofenzívní snažení Moldavska.

90+3

Defenzíva Kosova stále pokračuje ve strojové práci a la "švýcarské hodinky".

90+2

Samir Ujkani si stáhl ze vzduchu dlouhý nákop do vápna, což pro něj byla naprostá lahůdka.

90+2

Hosté zatím marně hledají recept na zformovanou obranu Kosova. Po vyloučení Dreševiće se svěřenci Muharrema Sahitiho ještě více zaměřují na defenzívní činnost.

90

Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.

90

Dlouhý centr na Mihaila Caimacova nebyl zhola přesný, takže domácí hráči včetně brankáře Ujkaniho nechali míč v pohodě propadnout až do zámezí. Však než brankář Kosova provede odkop od branky, je půl minuta pryč.

89

Bersant Celina nebyl ve druhé půlce moc vidět. A zápas nedohraje, protože místo něj přichází v rámci taktického střídání Armend Thaci.

86

K přímému volnému kopu se postavil Mihail Caimacov a celá předchozí akce vychází do ztracena, neboť forvard hostí poslal míč vysoko nad.

86

Ještě před zajímavým přímým volným kopem hosté střídají. Dohrál Dan Spătaru, přichází Alexandr Belousov.

85

85. Červená karta Dreševiće

85

K této červené kartě vůbec nemuselo dojít, tím spíše, když Caimacov zahrál na půlce hřiště rukou. Ale domácí ztratili míč a Ion Nicolaescu byl vyslán do rychlého brejku, ve kterém se dostal před Ibrahima Dreševiće. Ten jej tak dlouho držel, až prostě Nicolaescu musel spadnout, protože chtěl pokračovat v cestě směr branka domácích. Estonský sudí Roomer Tarajev tak naprosto správně uděluje za faul před vápnem klasickou "redku."

84

Aktivní Edon Žegrova jde z placu a místo něj přichází udržet nadějný stav Hekuran Kryeziu.

83

Na druhé straně převzal míč před vápnem Cebotaru a z první se od něj opřel. Ale rychle ho dostoupil Drešević a ránu zblokoval na roh. Naštěstí bokem těla, protože jinak by si měl asi s Hadergjonajem o čem povídat.

82

82. Výborný zákrok Namașca po střele Kastratiho

82

Celia a Kastrati předvedli na levé straně vápna hezkou akci. Druhý jmenovaný si se spoluhráčem narazil míč a poté po zemi vyslal nebezpečnou střelu. Už se mi zdálo, že bude Stan Namașco v brance Moldavska překonán, ale čtyřiatřicetiletý gólman má snad v rukavicích magnet, kterým si přitáhl míč a zabránil gólu.

Kosovo – Moldavsko

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 31. Kastrati

Karty:   78. Muriqi (KSV), 80. Hadergjonaj (KSV) – 45+4. Nicolaescu (MOL), 73. Reabciuk (MOL)   85. Drešević (KSV)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 15:12.

Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani (20. Aliti), Drešević, Hadergjonaj – Valon Beriša, Šala – Žegrova (84. H. Kryeziu), Celina (89. Thaci), Kastrati – Muriqi.
Náhradníci: Muric, Bekaj – Aliti, Thaci, H. Kryeziu, Hasani, Raškaj, Rašani, Daku, Nuhiu.

Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Efros, Armaș (C), S. Platica (38. Rață) – Ionita (59. Caimacov), Cebotaru – Spătaru (86. Belousov), I. Țurcan, Reabciuk – Nicolaescu.
Náhradníci: Calancea, Koșelev – Bolohan, Taras, Belousov, Damascan, Caimacov, Bogdan, Dumbravanu, Dros, Rață, Boiciuc.

Rozhodčí: Roomer Tarajev – Neeme Neemlaid, Sander Saga (vš. Estonsko)