Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga A

Belgie – Dánsko

4:2

konec (1:1)

18.11.2020, 20:45 • King Power, Leuven • Skupina 2 • Michal Břuchanský

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:45:32)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.
Belgie tedy vítězí 4:2 a končí ve skupině A2 na prvním místě s náskokem pěti bodů před druhým Dánskem. To se alespoň udrželo před Anglií, které dnes přejelo beznadějně poslední Island.
Dánové začátek zápasu nezachytili a od Tielemansovy trefy z třetí minuty prohrávali. Zhruba za dalších patnáct minut ale vyrovnal Wind a přímý souboj o postup do play-off tím zásadně zdramatizoval. Po změně stran se už ale projevila útočná kvalita Belgičanů, kterým zajistily výhru dva góly Romelua Lukakua. Málo vídaný vlastenec z Chadliho malé domů dal hostům alespoň šanci na vyrovnání, jenže tu jim bezprostředně po rozehrávce sebral De Bruyne.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Jan Vertonghen, přichází Dedryck Boyata.

90

Thibaut Courtois odhodil míč do autu poté, co se k němu doplazila přihrávka Braithwaita. Důvodem je zranění Vertonghena.

88

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jonas Wind, přichází Pione Sisto.

87

87. Kevin De Bruyne - 4:2

87

Belgie právě vstřelila branku!
Lepší reakci na zbytečně inkasovaný gól si asi nejde představit! U čtvrtého gólu Belgie byl tentokrát střídající Foket, který přihrávkou přes šířku hřiště našel KEVINA DE BRUYNEHO a ten placírkou pravé nohy technicky zakončil k vzdálenější tyči.

86

86. Thibaut COURTOIS vl. - 3:2

86

Dánsko právě vstřelilo branku!
Tak tato situace obletí asi celý fotbalový svět! Hostům se dokonale vyplatil neutichající presink, když THIBAUTU COURTOISOVI pod podrážkou projela Chadliho vynucená malá domů až do vlastní branky. Nutno ale dodat, že si Belgičané o něco podobného celý zápas koledovali, podobně těžkých přihrávek dostal domácí brankář už celou řadu.

85

Pierre-Emile Höjbjerg se postavil do dráhy De Bruyneho střely. Záložník Manchesteru City se po nařízeném rohu ale prezentoval zpackanou přihrávkou.

84

Lucas Andersen srazil k zemi Mertense a Belgičané mohou po dlouhé době vyrazit na návštěvu útočné poloviny.

82

Wass po Lukakuem ubráněném rohovém kopu ještě jednou vracel míč do ohně, ale hráči v červeném si i v tomto případě poradili.

81

81. Martin Braithwaite (DEN)

81

Všechna čest Dánům, že i v jednaosmdesáté minutě dokáží tak dobře presovat. Nyní se díky tomu dostali i do slibné šance, ale Braithwaite po centru zleva Courtoise nůžkami nepokořil.

80

Tielemans odrazil Andersenovu přihrávku směrem na Mertense, kterého bolestivě zboural Kjaer. Žlutě oceněn za to obránce AC Milán ale nebyl.

79

Christian Eriksen nemá dobrý den, co se rohových kopů týče. Centr letěl na přední tyč, kde široko daleko nebyl žádný jeho spoluhráč.

Belgie – Dánsko

4:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 3. Tielemans, 57. R. Lukaku (De Bruyne), 69. R. Lukaku (T. Hazard), 87. De Bruyne (Foket) – 18. Wind, 86. Courtois (vla.)

Karty:   50. D. Mertens (BEL)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:10.

Belgie: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) (90+1. Boyata) – De Bruyne, Tielemans, Dendoncker, Chadli – D. Mertens, R. Lukaku, T. Hazard (77. Foket).
Náhradníci: Casteels, Coucke – Batshuayi, Ch. Benteke, Boyata, Foket, Kayembe, Lukebakio, Mechele, Praet, Vanaken, Verschaeren.

Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen, Maehle – Eriksen, P.-E. Höjbjerg, Delaney (70. M. Jensen) – Y. Poulsen (76. L. Andersen), Wind (88. Sisto), Braithwaite.
Náhradníci: Lössl, Rönnow – L. Andersen, Bah, Dalsgaard, M. Jensen, Jönsson, M. Jörgensen, Scholz, Sisto, Vestergaard, Damsgaard.

Rozhodčí: Vinčić – Kordež, Kovačič (SVN)