Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Arménie – Island

0:0

zrušeno (-:-)

18.11.2020, 17:30 • Larnaka, Kypr • Skupina 1 • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Švédští fotbalisté prohráli v Itálii 1:4 a Irsko sice vyhrálo v Lucembursku 2:1, ale ani jednomu týmu to nestačí, stejně tak Islandu. Na pěti postupových místech týmů z druhých pozic skončilo Švýcarsko, Portugalsko, Chorvatsko, Rumunsko a Polsko.

Těchto pět zemí doplní na evropském šampionátů devět vítězů skupin: Itálie, Německo, Česká republika, Nizozemsko, Dánsko, Španělsko, Anglie, Francie a Rusko.

Pořádajícími zeměmi jsou Maďarsko a Slovinsko, toť kompletní složení mistrovství Evropy hráčů do 21 let 2021! (22:58:05)
Island:
Islandští mladíci stále žijí v naději, že postoupí alespoň do baráže o mistrovství Evropy. Na přímý postup již nedosáhnou, jelikož na první Itálii ztrácí čtyři body.

Vzhledem k tomu, že se jejich zápas proti Arménii nebude hrát, nechají za sebou Iry, i kdyby Ostrované vyhráli v posledním utkání na hřišti Lucemburska. Zrak mladých Islanďanů tak bude upnut k utkání Itálie – Švédsko. Pakliže Itálie zvítězí nebo remízuje, nebude co řešit a Island se bude radovat z druhého místa. Naopak v případě vítězství nad Itálií půjde na druhé místo Švédsko, jelikož ve vzájemných zápasech proti Islandu má při bodech 3:3 jasně navrch ve skóre – 5:1.
Arménie:
Arménci získali v osmi utkáních pouze tři body, když před rokem doma porazili Lucembursko 2:0. Neměli tak žádnou šanci dostat se na evropský šampionát přímo nebo z druhého místa, případně z baráže.
Arménie poslední dva zápasy kvalifikace na mistrovství Evropy hráčů do 21 let neodehraje. Země, která je zmítaná válečným konfliktem proti Ázerbájdžánu o oblast Náhorního Karabachu, měla odehrát páteční mač proti Švédsku a středeční utkání proti Islandu na hřišti v Larnace.

Několik mladých Arménců ale bylo pozitivně testováno na Covid. Nabízela se možnost vyslat namísto pozitivně testovaných hráčů negativně testované fotbalisty. Jenže v současné bezpečnostní situaci v Arménii a vzhledem ke stannému právu v Arménii je velký a zřejmě neřešitelný problém, aby noví hráči (respektive skupina hráčů) během tak krátkého časového období získali legální povolení pro opuštění země.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Arménie – Island

0:0

zrušeno (-:-)

Zpět na online