Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga B

Česko – Slovensko

2:0

konec (1:0)

18.11.2020, 20:45 • Doosan Arena, Plzeň • Skupina 2 • Vít Muzikář

Tipsport: 1.48 4.36 7.36 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (22:54:31)
Tento zápas je 34. duelem, kdy český tým neremizoval. Rok 2021 pro něj odstartuje třemi zápasy kvalifikace o postup na světový šampionát 2022, jenž uskuteční Katar a zkrátka to bude turnaj, který nemá v historii fotbalu obdoby. Už jenom to, co doprovázelo volbu pořadatele a druhak se bude hrát mistrovství světa v zimě vzhledem k tomu, jaké podnebí panuje v létě v Kataru.
Následně se ale Češi prosadili a vstřelili hodně důležitý druhý gól. Černý, který svým příchodem pozvedl českou hru naservíroval míč na střed vápna a střelu Ondráška z druhého doteku si srazil Gyömbér do vlastní sítě. Pro útočníka Plzně to byla druhá trefa v reprezentaci poté, co rozhodl domácí duel s Anglií v rámci kvalifikace na následující ME.

To se Slováky hodně zamávalo a v dalších minutách byli hodně opaření. Češi začali dominovat a hosté byli všude o krok později. Z hlediska nasazení a pohybu byli Češi mnohem lepší, ale další branku už přidat nedokázali. V závěru kontrovali dění na trávníku a posléze mohli oslavit velký úspěch v podobě postupu do ligy A, kde se utkají s TOP mužstvy.
Ve svém posledním duelu porazil český tým počtvrté za sebou Slováky a celkem podeváté po rozdělení obou republik a i posedmé vyhrál v Plzni, kde je nadále stoprocentní. Češi byli dnes lepší a jedná se o zasloužené vítězství. Zejména po prvním poločase mohli vést o více než o gól. Nicméně ze zhruba šesti vyložených šancí proměnili jenom jednu, když Souček využil rohu Jankta a prodloužil centr k zadní tyči, Rodák jen zůstal stát.


Do druhého poločasu vstoupili Slováci velice dobře a v prvních deseti minutách diktovali tempo zápasu. Tou dobou už nebyl v české brance Tomáš Vaclík, který byl hodně otřesený, ukazoval po poločasovém hvizdu na hlavu. Mezi tři tyče tak musel jeho jmenovec Koubek. Ten si poradil s velkou příležitostí Pekaríka z pravé strany vápna na přední tyč. Tím se dostal do utkání.
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:8.
Konečná tabulka skupiny českého týmu
1. Česká republika 12 bodů
2. Skotsko 10 bodů
3. Izrael 8 bodů
4. Slovensko 4 body

Izrael poráží Skotsko 1:0 a český tým jakožto vítěz ligy B postupuje pro ročník Ligy národů 2022/23 do ligy A. Slováci naopak sestupují do ligy C.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Patrik Hrošovský (Slovensko) podkopl Krále na pravé straně a stal se prvním a posledním hráčem, který dnes viděl žlutou kartu.

90+2

Antonín Barák si vynutil faul u pravé lajny, když Suslov zasáhl levou nohou stejnou část těla záložníka Hellasu Verona.

90+1

Barák odkopl míč křížem na levou stranu a Kopic jej zpracoval na dlouhou nohu, poté zapojili Češi do kombinace Koubka.

90+1

Nastavují se tři minuty.

90

Špatný první dotek Šafranka na pravé straně znamená aut Matějů u české šestnáctky.

90

Izrael – Skotsko 1:0 v 89. minutě a Češi jsou blízko postupu, Slováci sestupu.

89

Barák zkazil křižnou nahrávku na levou stranu na Matějů a od jeho hlavy šel míč do náruče Rodáka.

88

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Antonín Barák.

87

Tomáš Souček předvedl parádní sólo středem, kdy se zbavil Hrošovského a ještě dalších dvou Slováků, po následném podražení na záložníka West Hamu chtěli Češi pokutový kop.

86

V ponechané výhodě centrovali hosté z pravé strany, Češi se ubránili. Hrošovský vracel míč do šestnáctky, ale halfvolej Šafranka zhruba z penalty směřoval doprostřed branky, kde byl Koubek.

85

Hrošovský to nemyslel špatně křižným nákopem na pravé straně, ale balón přistál na hrudi českého hráče, ten si jej stáhl na kopačku.

Česko – Slovensko

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 17. T. Souček (Jankto), 55. Ondrášek (Černý)

Karty:   90+3. Hrošovský (SVK)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:8.

Česko: Vaclík (46. Koubek) – Coufal, Brabec, Kalas, Matějů – T. Souček, Král – Masopust (46. Černý), Darida (C) (88. Barák), Jankto (74. J. Kopic) – Ondrášek (66. Vydra).
Náhradníci: Koubek, Mandous – Zima, Jemelka, Barák, Dočkal, J. Kopic, Krmenčík, Černý, Holeš, Vydra, Novák.

Slovensko: Rodák – Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hubočan – Lobotka (62. Hrošovský) – Rusnák (62. Suslov), Kucka (67. Greguš), Hamšík (C), Mak (62. Šafranko) – Ďuriš (81. Schranz).
Náhradníci: Jakubech, Greif – Pauschek, Valjent, Greguš, Suslov, Schranz, Mazáň, Mráz, Hrošovský, Šatka, Šafranko.

Rozhodčí: Çakır – Duran, Ongun (vš. TUR)