Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Itálie – Švédsko

4:1

konec (1:0)

18.11.2020, 17:30 • Stadio Ciro Vigorito (Benevento) • Skupina 1 • David Suchý

Tipsport: 2.71 3.73 2.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned pět branek, přičemž se o čtyři zásahy postarala Itálie. Ta se hned v úvodu druhého poločasu dostala do dvoubrankového vedení, jenomže soupeř bleskově snížil. Italové přesto byli směrem dopředu mnohem nebezpečnější, navíc svému soupeři přidali další dvě rány. Domácí celek byl v tomto duelu mnohem aktivnější, živější a hlavně produktivnější. Švédsko toho směrem dopředu moc nepředvedlo, navíc i v obraně mělo pořádné díry, které soupeř dokázal využívat. (20:52:31)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:19.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Oné rozehrávky volného kopu se nakonec ujal sám brankář Dahlberg, který míč poslal daleko na druhou stranu.

90+2

Kousek od rohového praporku si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem napadající Raspadori, čehož si všiml také hlavní sudí a odpískal faul.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se nebude nic nastavovat. Sledovali jsme ale celkem dost střídání.

88

V posledních minutách se do hry začala zapojovat také švédská reprezentace, která se na druhé straně dostala do zakončení, jenž putovalo vedle.

88

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Pavle Vagic, přichází Filip Ornblom.
Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Adam Hellborg, přichází Bilal Hussein.

85

Švédové trpělivě pracovali s míčem na vlastní obranné poloviny. Na druhou stranu se poté dostal Hellborg, jenž přenášel hru na Bengtssona.

84

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. V posledních minutách se nám hra hodně uklidnila, na další vyloženou šanci čekáme.

83

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Andrea Vogliacco, přichází Raoul Bellanova.

82

Zdravotní problémy měl hostující Henriksson, který nakonec ulehl na hrací plochu. Vypadalo to na křeče, hostující obránce by ale měl pokračovat ve hře.

81

Na pravém křídle to na sebe vzal Sottil, který místo centru ještě nahrával pod sebe na Zappu. Italové posléze přenášeli hru na levou stranu hřiště.

80

Rohový kop nakonec přesně usedl na hlavu domácího Vogliacca, který se pokoušel hlavičkovat pod břevno. Tam byl ovšem připraven brankář Dahlberg.

79

Po delší době se dočkáme rohového kopu, bude ho rozehrávat domácí reprezentace.

78

Nakonec se k volnému míči dokázal uvnitř šestnáctky dostat hostující Almqvist, který se dostal do velkého úhlu a nedokázal vůbec zakončit.

77

Uvnitř pokutového území si o nahrávku řekl hostující Abraham, jenomže před ním se povedlo zakročit Cuomovi, který ovšem našel nohu protihráče.

76

Žlutou kartu dostává Pontus Almqvist (Švédsko).

75

Tentokráte snadná práce pro hostujícího brankáře Dahlberga, který se vydal ven ze své branky, načež se jako první dostal k volnému míči.

74

Poprvé se k míči dostal také střídající Sottil, kterému se ovšem nepovedlo přejít přes Vagice. Před malým momentem ale čistě zasahoval Vogliacco.

73

Do konce tohoto zápasu nám zbývá závěrečná dvacetiminutovka. Italové celkem v poklidu kráčí za vítězstvím, hosté naprosto zanevřeli na bránění.

72

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Benjamin Nygren, přichází Emil Hansson.

71

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Riccardo Sottil.

70

Na opačně straně hrací plochy se daleko nedostal hostující Svensson, který se s míčem ocitl za čárou. Rozehrávat tak bude brankář Cerofolini.

68

68. SCAMACCA - 4:1

68

Itálie právě vstřelila branku!
Tady se zřejmě schyluje k debaklu! Hostující obrana se znovu pořádně otevřela, což nabídlo nahrávku do volného prostoru na naběhnuvšího GIANLUCU SCAMACCU, před kterým číhal pouze brankář Dahlberg. Ten ani tentokráte nedokázal šanci zneškodnit a jeho celek prohrává o tři branky.

64

Další velká šance domácích! K sympatickému zakončení se totiž dokázal natlačit Zappa, jehož střela na zadní tyč nakonec putovala kousek vedle.

63

Žlutou kartu dostává Max Svensson (Švédsko).

62

Po delší době se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení Itálie. Svůj náběh si totiž nedokázal pohlídat Scamacca.

61

61. RASPADORI - 3:1

61

Itálie právě vstřelila branku!
Po necelé hodině hry tu máme další zásah domácích hráčů! Obrana Švédska se znovu hodně otevřela, po hezké narážečce se o míči dostal GIACOMO RASPADORI, který ani v této šanci nezaváhal. Proti němu sice vyběhl brankář Dahlberg, nicméně míč se mu nepovedlo zneškodnit.

61

Máme za sebou hodinu hry, zatím jsme se dočkali tří branek. Švédové jsou po kontaktní brance překvapivě málo aktivní, což by potřebovali rychle změnit.

60

Italové to pochopitelně zkoušeli přímým střeleckým pokusem na branku soupeře. Rozehrávky se totiž chopil Ricci, který ovšem nemířil vůbec přesně.

59

Jeden z hostujících hráčů fauloval na samotné hranici pokutového území, přičemž to dokonce vypadalo na penaltu. Nakonec z toho bude standarka.

58

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Youssef Maleh, přichází Andrea Colpani.

57

K volnému míči se jako první dostal domácí Melegoni, který u šestnáctky zkoušel najít Raspadoriho, jenž ovšem nepřesně vracel zpět na kolegu.

56

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Armin Gigović, přichází Paulos Abraham.
Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Anton Kralj, přichází Max Svensson.

55

U postranní lajny raději na jistotu zasahoval pozorný Henriksson, který padající míč odvracel do autu. Autového vhazování se tak ujme Vogliacco.

54

Celkem dost prostoru měl na vlastní obranné polovině obránce Beijmo, který nakonec nahrával na vedle stojícího Vagice, jenž si troufl přenést hru.

53

Žlutou kartu dostává Gabriele Zappa (Itálie).

52

Úvod druhého poločasu nám tedy přináší velice zajímavou podívanou. Italové sice odskočili na rozdíl dvou branek, Švédsko si ale soupeře znovu přitáhlo.

50

50. KARLSSON - 2:1

50

Švédsko právě vstřelilo branku!
Máme tu důležitou kontaktní branku hostujícího celku! Beijmo si seběhl na pravé křídlo, odkud centroval do malého vápna. Tam jeden z domácích obránců odvracel balón za pokutové území, kde se do něj nekompromisně opřel JESPER KARLSSON, který mířil přesně k pravé tyči.

49

Na řadu tak přišla rozehrávka od italské branky, o kterou se pochopitelně postaral sám brankář Cerofolini, který šikovně přenášel hru na pravou stranu.

48

48. RASPADORI - 2:0

48

Itálie právě vstřelila branku!
Hned v úvodu druhého poločasu se domácí celek dostává do dvoubrankového vedení! Sám na sebe to totiž vzal GIACOMO RASPADORI, který se před střed hrací plochy dostal až do palebné pozice, odkud nekompromisně zamířil do pravé šibenice. Dahlberg byl i tentokráte bez šance!

48

Hned v úvodu druhého poločasu se do velkých problémů dostal střídající del Prato, kterého odstavil Almqvist, avšak poté míč přesto skončil v zámezí.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Marco Sala, přichází Riccardo Marchizza.
Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Alessandro Buongiorno, přichází Enrico del Prato.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Maleh. Do té doby jsme sledovali naprosto vyrovnanou podívanou, jenž dlouhou dobu nepřinesla nic nebezpečného. Italové byli přesto směrem dopředu o něco nebezpečnější, což jim přineslo vedoucí branku, což vydrželo až do konce poločasu. Švédsko toho zatím moc nepředvedlo, ve druhém dějství se tak bude muset výrazně zlepšit.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Cerofolini znovu dalekonosným pasem posílal míč na opačnou stranu hrací plochy, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit Hellborg.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Nakonec to na sebe vzal Scamacca, který to zkoušel přímo na branku, jenomže svůj pokus poslal přímo doprostřed, což bylo snadné sousto pro brankáře.

43

Před koncem prvního poločasu budeme sledovat zajímavou standardku Itálie. Bude to kousek od pokutového území soupeře.

42

Najednou měl celkem dost prostoru kolem sebe Zappa, který se opřel do míče pravou nohou. Rána mu ale vůbec nesedla a Dahlberg nemusel zasahovat.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Do protiútoku se před malým momentem dostal domácí Zappa, který to zkoušel centrem do pokutového území, se kterým si poradil protihráč.

36

Uvnitř pokutového území se nakonec nebojácně protlačil do zakončení útočník Nygren, který ovšem mířil pouze do připravených rukavic brankáře.

35

Tam se do kombinace zapojil také záložník Hellborg, který pouze přenechával na vedle stojícího Gigoviće, jenž i nadále operuje s míčem.

34

Znovu od své branky mohl rozehrávat hostující brankář Dahlberg, který rozehrávkou po zemi hledal obránce Henrikssona, jenž se dostal vpřed.

33

Je za námi zhruba třetina hry, Itálie stále vede o jednu branku. Domácí jsou i po vedoucí trefě aktivnější, nyní ale včas zasahoval Henriksson.

32

Krátce po rozehrávce jsme sledovali centrovanou nabídku z levé strany. Před Raspadorim ovšem bleskově vystartoval ze své branky Dahlberg.

31

Žlutou kartu dostává Anton Kralj (Švédsko).

30

Švédové to budou mít najednou hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, klidně se výsledek může obrátit.

29

Žlutou kartu dostává Youssef Maleh (Itálie).

28

Na druhé straně hrací plochy se ovšem dokázal ve vzduchu prosadit pouze domácí Ricci. Od jeho hlavy šel míč příhodně na kopačku Melegoniho.

27

27. MALEH - 1:0

27

Itálie právě vstřelila branku!
Domácí celek se dostává do kýženého vedení! Fantastickým způsobem to totiž provedl YOUSSEF MALEH, který se v pokutovém území dostal k padajícímu míči, jenž nekompromisním způsobem zamířil ke vzdálenější konstrukci. Nádherný fotbalový moment, brankář Dahlberg byl naprosto bez šance.

27

Posléze se u hranice pokutového území povedlo zakročit Henrikssonovi, který do kombinace zapojil brankáře Daglebrga, jenž odkopával.

26

Máme za sebou více než dvacet minut hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. V posledních minutách se aktivita obou celků zvedla.

25

25. Scamacca nevyzrál na brankáře.

25

Na opačné straně straně se do rychlého protiútoku dostával Scamacca, který obstaral první šanci zápasu. Jeho rána pravačkou na Dahlberga nevyzrála.

24

Žlutou kartu dostává Samuele Ricci (Itálie).

23

Už to vypadalo, že by se hostující Nygren mohl dostat s míčem do pokutového území, jenomže čistým způsobem ho eliminoval domácí Cuomo.

19

Na pořadu dne ale bylo další autové vhazování, tentokráte italská reprezentace vhazovala z vlastní obranné poloviny.

18

Poté se po delší době dostal k míči také domácí útočník Scamacca, který se rovněž do zakončené nedostal, neboť bleskově zasahoval Henriksson.

17

Těžiště hry se znovu přesunulo na polovinu hostujícího celku. Na hranici pokutového území zasahoval Beijmo, který navíc trefil protihráče.

16

Italové se konečně dokázali na delší časový úsek usídlit na polovině soupeře. Do nahrávky ovšem vložil kopačku Vagic, míč se odrazil do zámezí.

15

Po jednom z dalších osobních soubojů se pro změnu na zemi ocitl domácí středopolař Ricci. Naopak nedovoleným zákrokem se prezentoval Hellborg.

14

Na vlastní obranné polovině se povedlo zodpovědně zakročit obránci Vagicovi, který odvracel pouze do zámezí. Vhazování se tak ujme Sala.

13

Na levém křídle si nakonec prostor pro centrovanou nabídku dokázal najít hostující Almqvist, který svým centrem našel pouze náruč brankáře.

12

Směrem dozadu se povedlo včas zakročit také domácímu Vogliaccovi, který za sebe nepustil křídelníka Karlssona. Švédsko tak bude znovu vhazovat.

11

Vysoká kolmice měla na druhé straně hrací plochy najít Nygrena, který se ovšem k míči vůbec nedostal. Naopak ve vzduchu zasahoval Cuomo.

10

Na pořadu dne bylo autové vhazování z levé strany, které si vzal na starost hostující Beijmo, kterému se nakonec nabídl kolega Bengtsson.

9

Vůbec poprvé se k míči dostal také hostující brankář Dahlberg, který to pro změnu zkoušel vysokým přenesením hry k levé autové lajně.

8

Domácí brankář se naopak dostal dostal k první rozehrávce od své branky. Tu poslal po zemi na Maleha, který vyvezl míč na druhou stranu.

7

Pochopitelně jsme tedy sledovali přímý střelecký pokus, který ovšem skončil na dobře postavení zdi. Brankář Cerofolini tak nemusel zasahovat.

6

Kousek od svého pokutového území hodně zbytečně fauloval domácí Buoniorno. Soupeř tak bude zahrávat standardku z nebezpečné pozice.

5

Švédové si tak vyzkoušeli první rohový kop, a sice z levé strany. K rozehrávce se nakonec postavil Gigović, který našel pouze soupeře.

4

Hosté tak měli k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti od branky. Sledovali jsme centrovanou nabídku, kterou na roh odklízel Cuomo.

3

Švédsko se celkem jednoduše dostalo na polovinu soupeře, kde si ovšem nedovoleným zákrokem pomohl Melegoni, čehož si všiml také sudí.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Itálie: Cerofolini – Vogliacco, Buoniorno, Cuomo – Zappa, Melegoni (C), Ricci, Maleh, Sala – Raspadori, Scamacca
Náhradníci: Carnesechi – Bellanova, Carraro, Colombo, Colpani, del Prato, Marchizza, Sottil, Zanellato

Švédsko: Dahlberg (C) – Beijmo, Vagic, Henriksson, Kralj – Bengtsson, Helborg, Gigović, Karlsson – Nygren, Almqvist
Náhradníci: Dovin – Abraham, Ali, Björklund, Hansson, Hussein, Mujanic, Ornblom, Svensson

Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Davies (všichni Anglie).
Švédsko

Na opačné straně stojí Švédsko, které se před posledním duelem nachází na průběžné čtvrté pozici, jenomže na druhý Island ztrácí pouhé tři body. Švédové doposud dokázali nasbírat sympatických patnáct bodů, navíc se jim v posledních zápasech začalo výsledkově dařit. Švédsko má totiž na kontě tři výhry v řadě, ta poslední se uskutečnila proti Arménii, která schytala hned deset branek. Švédsko na hřištích soupeřů zatím odehrálo tři duely, ve kterých se mu povedlo zvítězit pouze jedinkrát. Zbylé dva zápasy skončily porážkou, jak tomu bude v tomto duelu?
Itálie

Fotbalisté Itálie se před posledním skupinovým duelem nacházejí na první pozici své tabulky, na které s jistotou zůstanou i v případě porážky. Italové totiž mají před druhým Islandem čtyřbodový náskok. Italové doposud dokázali nasbírat dvaadvacet bodů, přičemž z devíti odehraných zápasů uspěli hned v sedmi případech. V jediném případě se jednalo o porážku, která se uskutečnila v souboji proti čtvrtému Švédsku. Italové mají druhou nejlepší ofenzívu své skupiny, ta doposud nastřílela třiadvacet branek. Obrana naopak inkasovala čtyřikrát, což z ní dělá nejlepší defenzívu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Itálií a Švédskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Itálie – Švédsko

4:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 27. Maleh, 48. Raspadori, 61. Raspadori, 68. Scamacca – 50. Karlsson

Karty:   24. Ricci (ITA), 29. Maleh (ITA), 53. Zappa (ITA) – 31. Kralj (SWE), 63. Svensson (SWE), 76. Almqvist (SWE)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:19.

Itálie: Cerofolini – Vogliacco (83. Bellanova), Buongiorno (46. del Prato), Cuomo – Zappa, Melegoni (C), Ricci, Maleh (58. Colpani), Sala (46. Marchizza) – Raspadori, Scamacca (71. Sottil)
Náhradníci: Carnesechi – Bellanova, Carraro, Colombo, Colpani, del Prato, Marchizza, Sottil, Zanellato

Švédsko: Dahlberg (C) – Beijmo, Vagic (88. Ornbloom), Henriksson, Kralj (56. Svensson) – Bengtsson, Hellborg (88. Hussein), Gigović (56. Abraham), Karlsson – Nygren (72. Hansson), Almqvist
Náhradníci: Dovin – Abraham, Ali, Björklund, Hansson, Hussein, Mujanic, Ornblom, Svensson

Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Davies (všichni Anglie)