Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Celta de Vigo

1:1

konec (0:0)

19.01.2020, 18:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • 20. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 2.02 3.22 4.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto krásného zápasu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme krásný zbytek nedělního večera. Na viděnou. (20:39:42)
V dalším ligovém kole se Bilbao představí právě na půdě posledního Espanyolu. Vigo bude hostit na domácím stadionu šestnáctý Eibar. Ještě předtím ale čeká oba týmy vystoupení ve čtvrtém kole domácího poháru. Athletic hraje ve středu na trávníku Elche, Vigo zavítá o den později na pažit Mirandésu.
Vigo se i se získaným bodem propadlo po výhře Mallorcy na první nesestupovou pozici, kde má dvoubodový náskok na duo Leganes – Espanyol. Bilbao zůstalo osmé.
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:12.
Dramatický zápas mezi Bilbaem a Vigem končí remízou 1:1, což je pro velmi aktivně hrající domácí skvadru ztrátou. Ve svižném duelu plném velkých šancí šli do vedení hosté, jejichž v té době ojedinělou akci zakončil přesnou přízemní ranou z vně šestnáctky Rafinha. Favorit následně nepolevil, k vyrovnání se ale dopracoval až díky pokutovému kopu. Beltrán zahrál ve vápně rukou a Raúl García následně pálil z puntíku neomylně k levé tyči. Závěr zápasu byl ve znamení obrovského tlaku Bilbaa, které toužilo zlomit šňůru čtyř zápasů bez vítězství, Celta ale i s dopomocí častého zdržování a kouskování hry nakonec bod uhájila.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Z toho již domácí neudeřili, a tak se dnes budou body dělit.

90+5

Po centru z pravé strany zakončoval akrobaticky zády k brance nůžkami Raúl García, jeden z hostů ale vychýlil jeho odvážný pokus na rohový kop.

90+5

Již běží poslední minuta avizovaného nastavení. Bilbao zakládá další útočnou akci.

90+4

Bilbao má drtivý tlak, Vigo pouze brání vlastní šestnáctku. První střelecký pokus domácích byl zblokován, z dálky pak zkoušel štěstí Unai López. Jeho rána ale letěla vysoko nad břevno.

90+3

Rozhodčí odpískal faul pro Vigo, žlutou kartu ale paradoxně vidí hostující Kevin Vázquez, jenž celou akci nesportovně dohrál i po odpískání.

90+1

Jeden z hráčů Bilbaa se opět poroučel k zemi ve vápně a sudí Jiménez se chvíli radil s kolegou u videa, porada to ale byla bleskurychlá. O nedovolený zákrok se nejednalo.

90+1

Nastavovat se bude pět minut nad rámec řádné hrací doby! Domácí tak stále mají možnost rozhodnout o svém vítězství.

90

Pro dlouhý nákop na levou stranu si seběhl hodně viditelný Raúl García, míč už si ale na hrací ploše zpracovat nestihl.

89

Raúl García upadl po protihráčově úderu ve vápně, píská se však pouze předchozí útočný faul Asiera Villalibreho na brankáře Rubéna Blanca.

88

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Joseph Aidoo.

87

Asier Villalibre fauloval u rohového praporku a akce Athleticu je tak u konce. Vigo navíc chystá další střídání, kterým opět rozkouskuje hru.

86

Bilbao muselo o balon opět bojovat až na vlastní polovině, nyní už má ale hrací předmět ve své moci.

85

Vigo vybojovalo autové vhazování na polovině Bilbaa. Kevin Vázquez míří k míči "šnečím" tempem, což se zejména Raúlovi Garcíaovi vůbec nelíbí.

83

Iñigo Martínez udeřil ve výskoku loktem do tváře Braise Méndeze a rozšiřuje tak řady karetně potrestaných hráčů.

82

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Iñigo Lekue.

80

Denis Suárez škobrtnul o Daniho Garcíu a s hlasitým výkřikem padl k zemi. Vigo může naspořit cenné vteřinky. I bod by hosté, vzhledem k průběhu zápasu, určitě brali.

79

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Denis Suárez.

77

Domácí celek se dočkal naprosto zaslouženého vyrovnání. Dá se očekávat, že Bilbao bude chtít dokonat obrat, tři body by si dnes za svou aktivitu zasloužilo.

76

Bilbao právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! RAÚL GARCÍA poslal přízemní střelu přesně k levé tyči, Rubén Blanco se hodil na druhou stranu.

75

Po centru Ikera Muniaina zahrál Fran Beltrán ve vápně evidentně rukou! Athletic bude kopat penaltu!

74

Hosté odkopávají balon ze středu vápna až na polovinu Bilbaa. Ten tak musí začít novou akci zase od začátku.

73

Bilbao se snažilo dostat balon před bránu z pravé strany, Vigo zblokovalo míč na rohový kop.

72

Rubén Blanco opět nikterak nespěchal se svým odkopem, a tak už došly rozhodčímu Jiménezovi nervy. Je z toho žluté napomenutí.

71

Po centru na zadní tyč střílel nepříjemně Raúl García, Rubén Blanco ale jeho pokus chytá!

70

Po kontaktu s nově příchozím Papem Diopem upadl Iñaki Williams. Rozhodčí nařizuje standardku pro Bilbao.

69

Oba týmy mají za sebou první střídání. Nepřekvapí, že to na hostující straně trvalo o poznání déle, což opět přivedlo příznivce Bilbaa do varu.

68

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Pape Diop.

66

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Asier Villalibre.

65

Pozornost Herrerína otestoval po delší době opět Rafinha, domácí brankář ale střelu z pravého okraje malého vápna vyrazil. Následně je pískáno.

63

Pruhovaní operují s míčem na polovině soupeře. Vigo zřejmě čeká pořádně těžká půlhodina, během které se budou jeho hráči soustředit výhradně na bránění hubeného náskoku.

61

Nyní navíc zahrál Rubén Blanco fanouškům domácího celku pořádně na nervy, když si dával načas se svým odkopem.

60

Yuri Berchiche obdržel na levé straně velkého vápna přihrávku hned mezi trojici dotírajících supů v modrých dresech. Následně domácí obránce po kontaktu upadl, penalta se ale k jeho velkému vzteku nepíská.

58

Bilbao pokračuje v aktivní hře. Ibai Gómez rozehrál další rohový kop, s nímž si Vigo poradilo.

56

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Tak tohle je pro aktivní domácí celek brutálně ledová sprcha! Aspas poslal na levou stranu přihrávku na RAFINHU, který z nějakých osmnácti metrů trefil střelu přízemní levačkou přesně ke vzdálenější tyči. Balon ještě v jeho dráze letu mírně tečoval Yeray.

54

Následný rohový kop rozehrál Ibai Gómez, Vigo ale přečkalo i tuto situaci.

53

Bilbao si vypracovalo v krátkém sledu hned dvě velké šance! Nejprve vyrážel Rubén Blanco tvrdou střelu z hranice šestnáctky vedle levé tyčky, o pár vteřin později pálil u malého vápna z otočky Iñaki Williams, na poslední chvíli však jeho střelu přizvedl nohou Kevin Vázquez.

52

Athletic vstoupil do druhé části hry velice aktivně. Domácí budou zahrávat další rohový kop.

50

Střílený centr Ibaie Gómeze vyškrábl Rubén Blanco konečky prstů na zadní tyčku.

49

Iñaki Williams se zjevil za obranou a střílel tváří v tvář Blancovi, ten ale jeho ránu vytěsnil rukou mimo bránu. Následně je ovšem máván hned dvojnásobný ofsajd, trefa by tak stejně neplatila.

48

Vigo ji odvrátilo na rohový kop. Ten budou domácí zahrávat z levé strany.

47

Iker Muniain padl s bolestivou grimasou ve tváři k zemi. Bilbao má k dispozici standardní situaci.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
První poločas zápasu mezi Bilbaem a Vigem branku nenabídl, k vidění je ovšem atraktivní fotbalová podívaná s množstvím šancí na obou stranách. Více ze hry měl v úvodní pětačtyřicetiminutovce domácí favorit, ten ale zatím ztroskotává na bravurně chytajícím Blancovi. Nejblíže měl k jeho překonání ve 36. minutě z malého vápna hlavičkující Muniain, brankář Celty se ale uprostřed branky blýskl skvělým reflexivním zákrokem. I hosté měli v závěru poločasu tutovku, Aspasovu kolmici před odkrytou branku ovšem Mina ve vedoucí trefu nezužitkoval, míč poslal trestuhodně vedle levé tyčky.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Bilbao v závěru první půle zdlouhavě kombinovalo na polovině soupeře, neumělo ale najít skulinku v obraně. Balon si tak v posledních vteřinách navedl na střelu ze střední vzdálenosti Yuri Berchiche, míč ale netrefil vůbec dobře, a tak se jeho pokus stal jen snadným soustem pro Blanca.

45+1

Úvodní dějství bude nastaveno o jednu minutu.

45

Vigo ho přečkalo, poté ale přišel další centrovaný balon, po němž hlavičkoval Raúl García. Ten byl tísněn protihráči, a tak si jeho oblouček stáhl do rukavic bez větších potíží Rubén Blanco.

44

Po ne zcela ideálním zásahu jednoho z hostů budou kopat domácí roh.

43

Fotbalisté Viga zachytili na středu pokutového území prudkou přihrávku z pravé strany a mohou vyvézt balon z vlastní poloviny.

42

Bilbao je již opět usazeno na polovině Viga, kde bude vhazovat kousek od rohového praporku.

40

Athletic se dopustil lehké ztráty na vlastní polovině a málem za to tvrdě pykal! Z pravé strany velkého vápna přihrával Iago Aspas na zadní tyč zcela volnému Santiagu Minovi, před nímž zívala odkrytá branka! Útočník Viga ale trestuhodně selhal a poslal míč vedle levé tyčky! Spálená loženka i na druhé straně.

38

Rubén Blanco bude v pořádku. Hra může pokračovat.

37

Brankář Viga má po svém zákroku nějaký zdravotní problém. Momentálně se tak k nevoli domácích příznivců nehraje.

36

A teď to mohli domácí potvrdit vedoucím gólem! Ander Capa odcentroval z levé strany přesně na hlavu Ikera Muniaina, který se zjevil sám za obranou. Z hranice malého vápna ale nechal vyniknout jen Rubéna Blanca, který si připisuje naprosto fantastický zákrok! Tohle byla stoprocentní tutovka!

35

Domácí fotbalisté měli k dispozici další rohový kop, ani tentokrát ovšem svatyni Viga nikterak neohrozili. Bilbau to jde dnes lépe spíše ze hry.

34

Po Olazově centru z téměř nulového úhlu hlavičkoval na zadní tyči Rafinha, Iago Herrerín ale jeho zakončení ukryl do rukavic!

33

Ten rozehrál Athletic z pravé strany, k ohrožení klece Viga ale nedošlo. Dopředu může jít Celta.

32

A mohli díky tomu založit další útočnou akci, kterou zakončoval přízemní dělovkou ze střední vzdálenosti Yuri Berchiche. Rubén Blanco jeho projektil vyrazil na rohový kop.

32

Tvrdý souboj o balon na středu hrací plochy zvládli lépe fotbalisté Bilbaa, kteří jsou z ochozů odměněni bouřlivým potleskem.

31

Je za námi úvodní půlhodina hry a nutno říci, že nezaujatý divák se rozhodně nudit nemůže. Hraje se zajímavý fotbal nahoru dolů s množstvím šancí. Jediné, co zápasu zatím chybí, jsou góly.

30

Následný centr z levé strany opět vyboxoval až někde ke středovému kruhu Iago Herrerín.

29

Ander Capa přidržel za dres Santiaga Minu, který se skácel k zemi. Vše končí přátelským podáním rukou.

28

Následná standardka Viga byla ve znamení zkráceného rohového kopu, který na přední tyči odvrátili domácí mimo vápna. Následoval další centr, jenž pro změnu vyboxoval Iago Herrerín.

27

Yuri Berchiche sejmul u rohového praporku zezadu skluzem Rafinhu a může být rád, že rozhodčí vytahuje pouze kartu žluté barvy.

26

Iago Aspas byl u postranní čáry tvrdě dohrán Anderem Capou. Ten by si měl na podobné zákroky dávat pozor, hraje totiž se žlutou kartou.

25

Po centru na přední tyč se před Blancem utvořila skrumáž, z níž vzešla zblokovaná střela jednoho z domácích.

24

Z následní standardní situace vytěžili fotbalisté Bilbaa rohový kop z levé strany hřiště.

23

Néstor Araujo udeřil v jednom ze soubojů bez balonu protihráče. Palec nahoru pro rozhodčí, že jim tento zákrok neunikl. Žlutá karta.

22

Ibai Gómez si vykoledoval faul u postranní čáry. Domácí útočník posléze vhodil míč do hry, rozhodčí ale píská a ukazuje, že rozehrávat se bude ze země.

21

Po ošetřování přímo na hrací ploše hra pokračuje. Balon mají na kopačkách pruhovaní.

19

Unai López udeřil ve vzdušném souboji o balon loktem Santiaga Minu, v jehož tváři se zračí i krev. Zasloužená žlutá karta.

18

Po výborné průnikové přihrávce střílel z levé strany velkého vápna Fran Beltrán, Iago Herrerín ale padl na kolena a jeho pokus takřka hokejovým zákrokem vyrazil.

16

Na druhé straně končí domácí akce zdviženým praporkem pomezního sudího. V ofsajdovém postavení byl přistižen Ibai Gómez.

15

Přihrávku na zadní tyč vyslanou z levé strany velkého čtverce pokryl pohotový Iago Herrerín. Ten je dnes zatím méně vytěžovaným mužem, asi se to ale čekalo.

14

Bilbao si s následným centrem do pokutového území bez problémů poradilo a dostalo ho do bezpečných míst, u míče přesto zůstávají hosté.

13

Ander Capa fauloval na vlastní polovině a sudí Davide Medie Jiménez sahá poprvé v utkání do náprsní kapsičky. Je to za žlutou kartu.

12

A další velká možnost Bilbaa! Po přiťuknutí od spoluhráče se do zakončení hlavou dostal Yeray, z malého vápna ale mířil kousíček vedle pravé šibenice.

11

Iñaki Williams posílal na zadní tyč přízemní přihrávku, kterou si hosté málem srazili do vlastní branky! Teď stáli při Blancovi a spol. všichni svatí.

9

Bilbao nevyhrálo v LaLize už čtyři soutěžní utkání v řadě. Na domácím týmu je od úvodních minut vidět odhodlání tuto nelichotivou sérii zlomit.

7

Bilbao si vypracovalo solidní možnost na otevření skóre! Po přihrávce z levé strany střílel levačkou bez přípravy Raúl García. Jeho rána minula bližší tyč jen o decimetry.

6

Po centru z rohu hrací plochy se před Blancem utvořila skrumáž, kterou hosté přečkali bez újmy na skóre.

6

Po hrubce v hostující defenzívě se domácím rýsovala akce po levé straně hřiště, Raúl García se ale k centru nedostal. Jeho tým bude po faulu kopat další standardku.

5

Hosté si nyní užili chvíle pobytu na polovině Bilbaa s míčem na kopačkách, rychlou kombinaci na jeden dotek ale utnul na hranici šestnáctky jeden z hráčů v pruhovaném.

3

Ibai Gómez našel načechraným centrem na středu vápna Iñiga Martíneze, jenž se zavěsil do vzduchu a hlavičkoval metr nad břevno. Bilbao poprvé zahrozilo, Rubén Blanco ovšem zasahovat nemusel.

2

Okay Yokuşlu to přehnal s důrazem. Bilbao má k dispozici standardní situaci, kterou bude rozehrávat z pravého okraje hrací plochy.

2

Úvodní kombinace Athleticu končí dlouhým nákopem, který se dokutálel jen k připravenému brankáři Rubénu Blancovi. Ten má tak za sebou úvodní seznámení s míčem.

1

Domácí vstoupili do utkání v pruhovaných červeno-bílých dresech, hosté z Viga hrají ve světle modrých.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků jsou již na hrací ploše. Duel bude moci za několik okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Unai López – Muniain, Raúl García, I. Gómez – I. Williams.
Náhradníci: Ezkieta – Beñat, Kodro, Lekue, Núñez, Vesga, Villalibre.

Real Club Celta de Vigo: Blanco – K. Vázquez, Murillo, N. Araujo, Olaza – Beltrán, Yokuşlu, Rafinha – Méndez, Aspas, S. Mina.
Náhradníci: S. Álvarez – Aidoo, G. Fernández, Hernandez García, Pape Diop, Denis Suárez, Sisto.

Rozhodčí: Jiménez – Izquierdo, Devis.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Poslední vzájemný duel rozhodla zkraje loňského října jediná branka. Vsítil ji čtvrthodinu před koncem zápasu již zmíněný Aspas. Vigo tedy tehdy vyhrálo na domácí půdě nad Bilbaem 1:0.
Vigo má na kontě o 14 bodů méně a nachází se jen díky lepšímu skóre na poslední nesestupové pozici před Mallorcou. V LaLize vyhrálo Vigo naposledy 24. listopadu na stadionu Villarrealu (3:1), od té doby na tříbodový triumf čeká celých pět kol. V tom minulém Celta remizovala před svými fanoušky 1:1 s Osasunou. Nejlepším střelcem je dvaatřicetiletý španělský útočník Iago Aspas, jenž se v probíhající sezóně trefil sedmkrát.
Bilbao dosud nasbíralo 29 bodů, které mu stačí na osmé místo v tabulce. Athletic se pyšní výbornou defenzívou, když dosud za devatenáct odehraných utkání inkasoval pouze třináctkrát. Momentálně se však tomuto týmu nedaří, na vítězství čeká už dlouhá čtyři kola. Během nich Bilbao hned třikrát v řadě inkasovalo – naposledy si odvezlo bod z hřiště Sevilly (1:1). Nejlepším střelcem Athleticu je s pěti vstřelenými góly třiatřicetiletý španělský záložník Raul García.
Krásný nedělní podvečer. Španělská LaLiga má dnes na programu celkem pětici zápasů 20. kola. My se v rámci tohoto textového přenosu podíváme blíže na střetnutí mezi týmy Athletic Bilbao a Real Club Celta de Vigo. Mírnými papírovými favority budou fotbalisté domácího celku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Athletic Bilbao – Celta de Vigo

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 76. Raúl García (pen.) – 56. Rafinha (Aspas)

Karty:   13. Capa (ATB), 19. Unai López (ATB), 27. Berchiche (ATB), 83. I. Martínez (ATB) – 23. N. Araujo (CVG), 72. Blanco (CVG), 90+3. K. Vázquez (CVG)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:12.

Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Unai López – Muniain, Raúl García, I. Gómez (66. Villalibre) – I. Williams (82. Lekue).
Náhradníci: Ezkieta – Beñat, Kodro, Lekue, Núñez, Vesga, Villalibre.

Celta de Vigo: Blanco – K. Vázquez, Murillo, N. Araujo, Olaza – Beltrán, Yokuşlu, Rafinha (79. Denis Suárez) – Méndez (88. Aidoo), Aspas, S. Mina (68. Pape Diop).
Náhradníci: S. Álvarez – Aidoo, G. Fernández, Hernandez García, Pape Diop, Denis Suárez, Sisto.

Rozhodčí: Jiménez – Izquierdo, Devis