Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Celta de Vigo

1:1

konec (0:0)

19.01.2020, 18:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • 20. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 2.02 3.22 4.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto krásného zápasu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme krásný zbytek nedělního večera. Na viděnou. (20:39:42)
V dalším ligovém kole se Bilbao představí právě na půdě posledního Espanyolu. Vigo bude hostit na domácím stadionu šestnáctý Eibar. Ještě předtím ale čeká oba týmy vystoupení ve čtvrtém kole domácího poháru. Athletic hraje ve středu na trávníku Elche, Vigo zavítá o den později na pažit Mirandésu.
Vigo se i se získaným bodem propadlo po výhře Mallorcy na první nesestupovou pozici, kde má dvoubodový náskok na duo Leganes – Espanyol. Bilbao zůstalo osmé.
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:12.
Dramatický zápas mezi Bilbaem a Vigem končí remízou 1:1, což je pro velmi aktivně hrající domácí skvadru ztrátou. Ve svižném duelu plném velkých šancí šli do vedení hosté, jejichž v té době ojedinělou akci zakončil přesnou přízemní ranou z vně šestnáctky Rafinha. Favorit následně nepolevil, k vyrovnání se ale dopracoval až díky pokutovému kopu. Beltrán zahrál ve vápně rukou a Raúl García následně pálil z puntíku neomylně k levé tyči. Závěr zápasu byl ve znamení obrovského tlaku Bilbaa, které toužilo zlomit šňůru čtyř zápasů bez vítězství, Celta ale i s dopomocí častého zdržování a kouskování hry nakonec bod uhájila.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Z toho již domácí neudeřili, a tak se dnes budou body dělit.

90+5

Po centru z pravé strany zakončoval akrobaticky zády k brance nůžkami Raúl García, jeden z hostů ale vychýlil jeho odvážný pokus na rohový kop.

90+5

Již běží poslední minuta avizovaného nastavení. Bilbao zakládá další útočnou akci.

90+4

Bilbao má drtivý tlak, Vigo pouze brání vlastní šestnáctku. První střelecký pokus domácích byl zblokován, z dálky pak zkoušel štěstí Unai López. Jeho rána ale letěla vysoko nad břevno.

90+3

Rozhodčí odpískal faul pro Vigo, žlutou kartu ale paradoxně vidí hostující Kevin Vázquez, jenž celou akci nesportovně dohrál i po odpískání.

90+1

Jeden z hráčů Bilbaa se opět poroučel k zemi ve vápně a sudí Jiménez se chvíli radil s kolegou u videa, porada to ale byla bleskurychlá. O nedovolený zákrok se nejednalo.

90+1

Nastavovat se bude pět minut nad rámec řádné hrací doby! Domácí tak stále mají možnost rozhodnout o svém vítězství.

90

Pro dlouhý nákop na levou stranu si seběhl hodně viditelný Raúl García, míč už si ale na hrací ploše zpracovat nestihl.

89

Raúl García upadl po protihráčově úderu ve vápně, píská se však pouze předchozí útočný faul Asiera Villalibreho na brankáře Rubéna Blanca.

88

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Joseph Aidoo.

87

Asier Villalibre fauloval u rohového praporku a akce Athleticu je tak u konce. Vigo navíc chystá další střídání, kterým opět rozkouskuje hru.

86

Bilbao muselo o balon opět bojovat až na vlastní polovině, nyní už má ale hrací předmět ve své moci.

85

Vigo vybojovalo autové vhazování na polovině Bilbaa. Kevin Vázquez míří k míči "šnečím" tempem, což se zejména Raúlovi Garcíaovi vůbec nelíbí.

Athletic Bilbao – Celta de Vigo

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 76. Raúl García (pen.) – 56. Rafinha (Aspas)

Karty:   13. Capa (ATB), 19. Unai López (ATB), 27. Berchiche (ATB), 83. I. Martínez (ATB) – 23. N. Araujo (CVG), 72. Blanco (CVG), 90+3. K. Vázquez (CVG)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:12.

Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Unai López – Muniain, Raúl García, I. Gómez (66. Villalibre) – I. Williams (82. Lekue).
Náhradníci: Ezkieta – Beñat, Kodro, Lekue, Núñez, Vesga, Villalibre.

Celta de Vigo: Blanco – K. Vázquez, Murillo, N. Araujo, Olaza – Beltrán, Yokuşlu, Rafinha (79. Denis Suárez) – Méndez (88. Aidoo), Aspas, S. Mina (68. Pape Diop).
Náhradníci: S. Álvarez – Aidoo, G. Fernández, Hernandez García, Pape Diop, Denis Suárez, Sisto.

Rozhodčí: Jiménez – Izquierdo, Devis