Menu

Fotbal

Rakouská Bundesliga

LASK Linz – SK Sturm Graz

1:2

konec (0:0)

24.04.2019, 19:00 • TGW Arena, Linz • O titul • Gerard Filip

Tipsport: 1.58 4.02 5.51 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:55:21)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:15.
Je konec. Domácí se již k ničemu nedostali a pro Graz je to velmi důležitá výhra, zatímco pro domácí již nejspíš ztracená šance na titul. Salcburk vyhrál 3:1, takže je to nejspíš definitivní. Ve druhé části byli jednoznačně lepší hosté a to se jim také podařilo vsítit dvě branky. Smolařem zápasu je domácí brankář Schlager, kvůli kterému padla druhá branka.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Jakob Jantscher, přichází Thomas Schrammel.

90+3

Linz právě vstřelil branku!
A je sníženo!! Domácí zahráli signál a ke střele se dostal PETER MICHORL a nádhernou střelou nedal brankáři šanci!

90+2

Žlutou kartu dostává Lukas Spendlhofer (SK Sturm Graz).

90+1

Je tu ještě faul od Spendlhofera. Pro domácí je tu přímý kop z cca 18 metrů!

90

Rozhodčí nastavuje 4 minuty!

89

A není sníženo! Domácí dlouho kombinovali u vápna hostů, až se nakonec pokusili o přihrávku do běhu, ta bohužel pro ně nevyšla. Hosté tak zakládají protiútok.

87

Hierländer to rozchodil a hra tak pokračuje dále.

86

Další tvrdý faul od hráčů z Linzu. Michorl ošklivě zfauloval jednoho z hostujících, ten je momentálně ošetřován.

85

Žlutou kartu dostává Peter Michorl (LASK Linz).

84

Zmatek v hostujícím vápně! Domácí poslali centr do vápna, kde nastal jakýsi zmatek, střela sem, střela tam, do brány však žádná nezaplula!

83

Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Markus Pink, přichází Lukas Grozurek.

81

Rohový kop směřoval na přední tyč, o hlavičku se pokoušel Mensah, obránci mu však jeho pokus zblokovali.

80

Blíží se konec utkání, myslím si, že je již rozhodnuto, ale ještě nějaké branky se můžeme dočkat. Nyní je tu roh pro Graz.

78

Rohový kop směřoval do středu vápna, o hlavičku se pokoušel Rantfl, ovšem ještě víš než on vyskočil Maresič a ten následně balón odkopl do bezpečí.

78

Pro domácí je tu rohový kop.

77

Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Otar Kitejšvili, přichází Ivan Ljubic.

74

74. Markus PINK - 0:2

74

Sturm Graz právě vstřelil branku!
Tak tomu říkám kuriózní gól!! Fabian Koch poslal dopředu dlouhý nákop, na který si sbíhal MARKUS PINK. U míče byl však jako první brankář, ten ovšem zazmatkoval a místo odkopu nastřelil právě MARKUSE PINKA, který se následně dostal sám do odkryté branky!

71

Hráči Linzu se snaží o vyrovnání, obrana hostů je však skvělá a drží jako skála.

68

Domácí zbrkle faulují, to je může stát dnes tři body.

67

Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Markus Wostry, přichází Samuel Tetteh.
Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Thomas Goiginger, přichází Dominik Frieser.

65

A hra se vrátila do svých kolejí. Opět oba týmy kombinují a vyčkávají, kdo udělá jako první chybu.

63

Hosté se zaslouženě dostávají do vedení. Ve druhém poločase předvedli o trošku lepší hru a z druhé střely na bránu se mohou radovat. Uvidíme, zda na to nějak domácí odpoví.

60

Sturm Graz právě vstřelil branku!
A máme tu branku!! Hierländer našel nabíhajícího JAKOBA JANTSCHERA, ten míč úspěšně zpracoval a zakončil na zadní tyč. Pokud by JANTSCHER vyběhl o vteřinu dříve, byl by to ofsajd.

58

Domácí to zkouší z dálky. Momentálně střílel Michorl z cca 35 metrů, jeho dalekonosná pumelice branku pouze míjela.

56

Hra se ve druhém poločase o něco zklidnila. Oba celky značně kombinují a nikam se moc neženou, snaží se hrát opatrně a bez chyb.

53

I domácí to zkoušeli a po chybě brankáře tu málem byla branka! Na brankáře Siebenhandla přišla těžká přihrávka, do které skočil útočník Victor, míč si nakonec moc předkopl a zakončit se mu již nepovedlo.

52

Faul na středu hřiště. Pro domácí je tu volný kop.

49

Holland se v souboji o míč srazil hlavou s Pinkem, oba hráči leželi na zemi. Po minutovém léčení ve hře pokračují.

48

Jako první zahrozili hosté!! Gideon Mensah dostal přihrávku po levé straně, následně měl před sebou pouze brankáře. Technickou střelou však branku těsně minul

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:02.
Je za námi první poločas. První poločas byl poměrně vyrovnaný, ovšem poté se do hry pustili domácí. Pokud by Klauss využil nějakou svojí šanci, skóre by se měnilo. Hosté se na bránu trefili pouze jednou a to hned ve 2. minutě. V závěru se hostující trenér rozčiloval, co hlavní sudí píská, dle mě bylo vše v pořádku.

45+1

První poločas skončil.

45

Rozhodčí nastavuje 1 minutu.

45

Obránci si pěkně zavařili!! Přímý kop proplul do středu vápna, kde se o tři střely pokusil Markus Pink, ovšem všechny jeho střely byly zblokované a Ullmann si určitě oddychl.

44

Blíží se konec prvního poločasu. Pro hosty je tu ještě přímý kop.

43

43. Goigingerův pokus zpoza vápna skončil nad

43

Chyba v obraně hostů, málem znamenala branku!! Fabian Koch upadl s míčem a ten si převzal domácí Goiginger. S míčem putoval až na hranici vápna, odkud zkusil střelu, ta ale letěla pouze nad!

42

Klauss je zatím nejproduktivnější hráč utkání. Znovu to zkoušel a tentokrát rovnou z první, jeho střelu mu ale brankář chytil.

40

Žlutou kartu dostává Joao Victor (LASK Linz).

37

Tak přímý kop byl pouze nadějný. Nic se z něj totiž nestalo. Fanoušci hlasitě pískali a to nejspíš Hierländera rozhodilo.

36

Mensah byl zfaulován Ramsebnerem v blízkosti vápna. Z opakovaného záznamu je však vidět, že to faul vůbec nebyl. Pro hosty je tu nadějný přímý kop.

34

34. Klaussův další pokus skončil pouze vedle pravé tyče

34

Další nebezpečná střela nekončí v síti!! A opět to byl Klauss, tentokrát z druhého úhlu a k jeho radosti moc nechybělo. Míč skončil těsně vedle pravé tyče.

33

Po delší době zkouška i na druhé straně. Z pravé strany přišel pozemní centr na přední tyč a ještě že tam byl obránce Ranftl, ten totiž zabránil tečované střele Lemy.

31

31. Brankář Siebenhandl byl připraven

31

A znovu to byl Klauss!! Klauss se jako pár minut zpátky dostal do vápna a znovu ze stejného úhlu. Nyní se mu však podařilo trefit bránu, ale střela letěla jen do brankáře.

30

Žlutou kartu dostává James Holland (LASK Linz).

29

Domácí znovu na návštěvě v brankovišti Grazu!! Joao Victor se probojoval po levé straně, až do vápna, kde zkoušel napáchat problémy, ty se mu málem podařili. Kdyby byl nabíhající Klauss na zadní tyči o setinu dříve. Domácí by slavili.

27

Goiginger se dohadoval s rozhodčím, jelikož ve vápně chtěl centrovat, ještě než to udělal, tak mu Koch odkopl míč z kopačky do zámezí. Rozhodčí to ale jako roh nepískl. Goiginger tak měl právo na rozruch.

25

25. Klauss trefuje pouze boční síť

25

První větší zahrození domácích! Klauss dostal dlouhou přihrávku po pravé straně a s míčem byl až ve vápně. Ovšem nacházel se v příliš velkém úhlu a jeho následná střela zasáhla pouze boční síť.

24

Trauner se pokoušel o centr z levé strany, ten se mu povedl, ale to bylo vše. Ve vápně se nadále nic nedělo. Obrana si centr pohlídala.

23

Michorl to dobře myslel, ale přihrávka mu nevyšla. Michorl se dostal na polovinu Grazu a následně se pokoušel o posunutí míče na Hollanda, do přihrávku mu však skočil jeden z obránců a vše úspěšně překazil.

21

Hosté se snažili osvobodit ze své poloviny, to se jim však na poprvé nepovedlo. Gideon Mensah při odkopu trefil jednoho z domácích hráčů do obličeje, ten ale žádnou bolest neprojevil.

19

Hierländer se postavil a vypadá to, že ve hře bude pokračovat, na chvilku ale ještě zašel za postranní čáru.

18

Maximilian Ullmann tvrdě zfauloval Hierländera, až se z toho i trenér hostů rozčílil. Hierländer leží na zemi a jsou u něj ošetřovatelé.

18

Žlutou kartu dostává Maximilian Ullmann (LASK Linz).

17

Rohový kop pronikl do středu vápna, kde nastal menší zmatek. Míč si tam dva obránci špatně přihráli, až ho nakonec odkopl Spendlhofer.

17

Domácí si vybojovali druhý rohový kop.

16

Nepřinese. Těsně před hranicí vápna přichází útočný faul, hra se tak bude stěhovat na druhou stranu.

15

Domácí jsou momentálně pod tlakem. Hosté se drží na polovině Linzu, uvidíme zda to přinese gól.

13

Až ze středového kruhu přilétl dlouhý centr do vápna Linzu. Ten obdržel Markus Pink, který se ihned pokoušel o jakési nůžky, jeho finta ale skončila vedle pravé tyče.

12

Dvanáct minut za námi. Ani jeden tým nám zatím nepředvedl žádnou velkou šanci, takže sledujeme poněkud opatrný fotbal. Lepší tým zatím nejde určit.

11

Nyní je tu faul i od domácího Hollanda. Sturm tak bude zahrávat volný kop.

10

První roh utkání byl rozehrán na krátko, poté přišel ihned centr, ale ne do vápna. Míč letěl mimo vápno, na Traunera, ten ovšem předvedl nepovedné zpracování a celá akce tak skončila.

9

Po přímém kopu se opět nic nestalo. Nyní se hra se přesouvá k rohovému praporku, odkud budou domácí zahrávat první roh.

7

Fabian Koch poněkud zbytečně zfauloval jednoho z hráčů domácích. Následuje přímý kop.

6

Míč z přímého kopu letěl na přední tyč a o hlavičku se pokoušel Ullmann, ovšem hlavička neměla dostačující razanci, tudíž brankáře Grazu nijak neohrozila.

5

Pro LASK je tu přímý kop.

4

A znovu to byli hráči v modrých dresech. Zpoza vápna zkoušel vystřelit Hierländer, jeho rána byla ale zblokovaná obráncem. Domácí se tak poprvé posunují na polovinu Grazu.

3

Hráči Grazu to znovu zkoušeli. Mensah se s míčem dostal skoro až k levému rohovému praporku, odkud zkusil centr do vápna. Obrana domácích ale celou akci přečetla, míč se tedy ve vápně moc neohřál.

2

Hosté se dostali jako první do šance! Jakob Jantscher obdržel dobrou přihrávku, která ho poslala až do brankoviště. Na moc dlouho se v něm nezdržel, páč ihned střílel, jeho pozemní pokus však Schlager vychytal.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

LASK Linz: Schlager – Wostry, Trauner, Ramsebner – Ullmann, Michorl, Holland, Ranftl – Joao Victor, Klauss, Goiginger.
Náhradníci: Gebauer – Jamnig, S. Tetteh, Frieser, Otubanjo, Pogatetz, Haudum.

SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Spendlhofer, Maresic, Mensah – J. Domínguez – Lema, Hierländer, Kitejšvili, Jantscher – Pink.
Náhradníci: Schützenauer – Avlonitis, Grozurek, Ljubic, Schrammel, Jakupovič, Lovric.

Rozhodčí: W. Altmann – A. Staudinger, S. Gamper.
Vzájemná utkání

3.3.2019 – Graz – Linz 0:3
30.9.2018 – Linz – Graz 0:0
12.5.2018 – Graz – Linz 3:1
3.3.2018 – Linz – Graz 0:2
25.11.2017 – Graz – Linz 1:0
SK Sturm Graz

Hosté se přetahují s Austrií Vídeň o poslední postupové místo. Mezi nimi je totiž rozdíl jednoho bodu a každé zaváhání může být klíčové, tudíž je pro ně dnes výhra důležitá. I hosté se neobejdou bez marodky, chybět jim bude ale pouze jeden hráč. Hosté poslední dvě kola nevyhráli, tudíž by si dnes chtěli spravit chuť, ovšem bude to pro ně velmi těžké. Poslední vzájemný zápas totiž prohráli a to vysoko 3:0. Uvidíme, jak pro ně utkání dopadne.
LASK Linz

Linzu se v téhle sezóně daří. Drží se momentálně na druhé příčce, na první Salcburk však ztrácí 9 bodů. Salcburk si vedení již nejspíš ponechá, i přesto by si Linz zahrál kvalifikaci o Ligu mistrů. Poslední vzájemný zápas se odehrál měsíc zpět a úspěšně ho vyhráli hráči Linzu a to 3:0. Linz má v posledních třech zápasech poměrně špatnou formu. Vybojovali z nich totiž jen dva body. Domácím budou chybět dva hráči, kteří jsou poměrně klíčový.
Dobrý den, vítám Vás u 27. kola Skupiny o titul. Dnes se podíváme na šlágr LASK Linz – SK Sturm Graz. Zatímco Linz bojuje o titul, tak Graz zase o postup do Playoff v lize. Domácí jsou favorité, ovšem hosté mohou klidně překvapit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

LASK Linz – SK Sturm Graz

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+3. Michorl – 60. Jantscher, 74. Pink

Karty:   18. Ullmann (LIN), 30. Holland (LIN), 40. Joao Victor (LIN), 85. Michorl (LIN) – 90+2. Spendlhofer (STG)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:15.

LASK Linz: Schlager – Wostry (67. S. Tetteh), Trauner, Ramsebner – Ullmann, Michorl, Holland, Ranftl – Joao Victor, Klauss, Goiginger (67. Frieser).
Náhradníci: Gebauer – Jamnig, S. Tetteh, Frieser, Otubanjo, Pogatetz, Haudum.

SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Spendlhofer, Maresic, Mensah – J. Domínguez – Lema, Hierländer, Kitejšvili (77. Ljubic), Jantscher (90+4. Schrammel) – Pink (83. Grozurek).
Náhradníci: Schützenauer – Avlonitis, Grozurek, Ljubic, Schrammel, Jakupovič, Lovric.

Rozhodčí: W. Altmann – A. Staudinger, S. Gamper