Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Zenit Petrohrad – Dynamo Moskva

2:0

konec (0:0)

24.04.2019, 20:00 • Petrovskij, Petrohrad • 25. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.59 3.85 5.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:7. (21:53:54)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Zenitu Petrohrad, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Domácí hráči ve druhém dějství výrazně přidali, většinu času jsme sledovali územní převahu Zenitu, jenž se nakonec dostal do kýženého vedení, který posléze ještě dokázal navýšit. Moskevský celek se téměř celý druhý poločas pouze bránil, navíc s velkým štěstím přečkal i další šance svého soupeře. Petrohrad tak potvrdil roli favorita, z tohoto utkání bere plný počet bodů.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Dinamo se v koncovce utkání dostává do menšího náporu, ze kterého by chtělo vykřesat snížení. To se zatím neděje, v tuto chvíli je u míče Barrios.

90+1

Velice dobrý obranný zákrok předvedl Rakyckyj, který v roli posledního obránce šel skluzem proti míči, přičemž to stihl mnohem rychleji než soupeř.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

90

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Emiliano Rigoni, přichází Leon Musajev.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě můžeme počítat s nastavením.

88

Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Sow, jehož rána byla celkem nepovedená. Luňov si připsal rutinní zákrok.

85

Na opačné straně se na vzdušnou nabídku pokoušel vyškrábat Markov, který míč vůbec netrefil. Domácí brankář bude rozehrávat od branky.

84

Zenit mohl opět udeřit! Hernani si potáhl míč na levou nohu, načež orazítkoval vzdálenější brankovou konstrukci. Následná dorážka proběhla z ofsajdu.

83

Sledovali jsme rohový kop v podání hostujícího celku. Holmén dokázal na přední tyči prodloužit za sebe, avšak to hrálo do karet Luňovovi.

82

Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Kirill Pančenko, přichází Jevgenij Lucenko.

81

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Zenit stále vede o dvě branky. Zatím to nevypadá, že by se měl dít nějaký fotbalový zázrak.

80

Joaozinho našel vedle stojícího Sowa, který pro změnu přenášel hru na volného Morozova, jenž zpracovával už v zámezí.

79

Následně si nedovoleným zákrokem pomohl Ozdojev, který místo míče trefil nohu soupeře. Dinamo bude moci rozehrát standardní situaci.

78

Smolnikov obstaral autové vhazování z pravé strany, přičemž zkoušel najít Dzjubu, kterého si v osobním souboji dokázal pohlídat Šunjić.

77

Až nyní přišel na řadu menší rozruch v pokutovém území domácích, avšak Luňov ho hodně rychle zažehnal. Navíc založil akci výhozem.

76

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sardár Azmún, přichází Hernani.

75

Azmoun už je zpět na nohou, může se tak pokračovat ve hře. Šunin se ujme rozehrávky od své branky, kterou pošle daleko na druhou stranu.

74

Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil aktivní Azmoun. Na scénu přispěchal lékařský personál, na nic vážného to ale nevypadá.

73

Dzjuba šikovnou přihrávkou oslovil Rigoniho, který okamžitě cpal míč do pokutového území. Zakončujícímu Azmounovi se rána moc nepovedla.

72

Luňov se po delší době seznámil s hracím předmětem, který posílal na levou stranu. Žirkov to zkoušel nákopem, který se snesl ke Kozlovovi.

71

Zenit je v posledních minutách skutečně hodně při chuti, další pokus obstaral střelec druhé branky Azmoun, jenž výrazně minul zadní tyč.

70

Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Černych, přichází Jevgenij Markov.
Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Arťom Jusupov, přichází Joãozinho.

69

Do další nadějné šance se dostal Rigoni, jehož rána pravou nohou směřovala na přední tyč, avšak brankář Šunin si s ní dokázal poradit.

66

66. Sardár AZMÚN - 2:0

66

Petrohrad právě vstřelil branku!
Domácí se v krátkém časovém sledu dostávají do dvoubrankového vedení! K volnému míči se dostal Rigoni, který na zadní tyči našel Dzjubu, jenž kostrbatou hlavičkou poslal míč před brankovou čáru, kde byl úspěšný SARDAR AZMÚN.

64

Byl to právě bývalý obránce londýnské Chelsea, který odklízel míč do zámezí. Hosté budou moci zahrozit díky rohovému kopu.

63

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Zenit vede o jednu branku. Domácí hráči jsou i nadále aktivnější, v tuto chvíli má míč na noze Ivanović.

62

Rigoni to neudělal zrovna dobrým způsobem, jeho technická navštívenka výrazně minula vzdálenější šibenci, Šunin tak nezasahoval.

61

V tuto chvíli to bude mít Dinamo hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času.

60

60. Arťom DZJUBA - 1:0

60

Petrohrad právě vstřelil branku!
Tak přeci jenom tu máme první branku tohoto zápasu! Žirkov měl u postranní čáry až příliš mnoho prostoru, jeho vzdušná nabídka našla urostlého ARŤOMA DZJUBU, jenž se vyšplhal nejvýše do vzduchu, načež přesně zacílil mimo dosah brankáře Šunina.

60

Parádní kolmice ze strany domácího obránce směřovala na Dzjubu, který se chystal zakončit. Jeho pád na zem nakonec nepřinesl zisk penalty.

59

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Oleg Šatov.

58

Rakyckyj předvedl důležitý zákrok, nepustil totiž za sebe finální kolmici pro Černycha. Nyní sledujeme celou řadu nepřesností, a to z obou stran.

57

Do volného prostoru si sbíhal Smolnikov, po jehož přihrávce skončil na zemi Rigoni. Dle sudího se nejednal o nedovolený zákrok.

56

Individuálním způsobem to zkoušel Barrios, který se prodíral přes levé křídlo, kde ho zastavil Kozlov. Zenit bude nakonec vhazovat.

55

Ivanović musel směrem dozadu pořádně zabrat, nakonec to před dotírajícím protihráčem zvládl na jedničku. Luňovovi se ale nepovedl odkop.

54

Následně si Pančenko hodil míč na pravou nohu, načež chtěl překvapit brankáře střelou na přední tyč. Ta ale byla výrazně nepřesná.

53

Pančenko si gestem ruky řekl o přihrávku, kterou nakonec neobdržel. Naopak se do vzduchu dostával Černych, jenž prodlužoval míč za sebe.

52

Žlutou kartu dostává Wílmar Barrios (FK Zenit Petrohrad).

51

U postranní čáry měl hodně prostoru Rigoni, který se drzým způsobem prodíral do pokutového území, avšak na samotné hranici ho zastavil Sow.

50

Následně se podařil zasáhnout také Morozovovi, který za sebe nepustil Smolnikova. Domácí celek je v úvodu poločasu výrazně aktivnější.

49

Navíc Petrohrad dostal možnost k rozehrávce rohového kopu. Driussi kroutil míč směrem do malého vápna, kde balón odhlavičkoval Šunjić.

48

U postranní čáry číhal zcela osamocený Smolnikov, který zkoušel prudkou přihrávkou oslovit nevýrazného Dzjubu, u kterého byl včas Jevgeněv.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž územní převahu měl Petrohrad, jenž se ale nedostal do žádné stoprocentní šance. To hosté mohli jít do vedení v samotném úvodu tohoto zápasu, zakončující Černych trefil pouze brankáře Luňova. Dnešní utkání tak nenaplňuje předzápasové prognózy, doufejme, že se druhý poločas trochu zatraktivní.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

43

Na pořadu dne byl druhý rohový kop pro Dinamo. Na hranici malého vápna zasahoval Ivanović, jehož odkopnutí směřovalo na nohu Jusupova.

42

K rozehrávce se nakonec postavil brankář Šunin, který rozehrával konstruktivně vedle sebe. Tam číhal Kozlov, jehož odkop nebyl zrovna přesný.

41

Obléhání pokutového území nakonec končí nedovoleným zákrokem, provinil se obránce Rakyckyj, jenž doslova zboural protihráče.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

Dalekonosný pas v podání Holména byl skutečně hodně nepřesný, žádný z jeho spoluhráčů na něj nereagoval. Jako první se k němu dostal Luňov.

34

Nakonec přišel na řadu další rohový kop, který konečně přinesl zakončení. Do vzduchu vyšplhal Azmoun, jenž mířil zhruba metr nad branku.

33

Najednou se před Zenitem otevřela obrana, Barrios přihrával na pravou stranu na Rigoniho, který svému celku zajistil další rohový kop.

32

Nakonec chyboval právě Morozov, který místo přihrávky za sebou nechal míč, pro který si seběhl Rigoni, jenž opět nepřesně rozehrával.

31

Před malým momentem přišel nedovolený zákrok na Morozova. Dinamo mělo k dispozici standardní situaci, která nepřinesla nic nebezpečného.

30

Najednou měl kolem sebe hodně prostoru zkušený Žirkov, který si stehnem zpracoval míč, načež trefil obětavého obránce Jusupova.

29

Logicky se jednalo o zisk rohového kopu, po kterém musel Luňov zasahovat. Své štěstí zkoušel Šunjić, jenž směřoval míč do rukavic brankáře.

28

Do volného prostoru si seběhl Kozlov, který místo zakončení ještě hledal spoluhráče pod sebou, přičemž Barrios riskantním způsobem zamířil nad vlastní branku.

27

Driussi se postavil k rozehrávce rohového kopu, na který se pokoušel naskočit Ivanović. Jeho hlavička trefila protihráče, je tu protiútok soupeře.

26

Následovalo autové vhazování pro moskevský celek. K rozehrávce se postavil Kozlov, po jehož nabídce úspěšně přenesl hru Moskvičev.

25

I tady se zřejmě mohlo žlutit. Barrios vyvezl míč k postranní lajně, kde ho taktickým zákrokem zatáhl protihráč. Hlavní sudí nařídil pouze volný kop.

20

Žlutou kartu dostává Samba Sow (FK Dinamo Moskva).

19

Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Sow, který šel do souboje hodně ostrým způsobem. Dost možná přijde na řadu žlutá karta.

18

Na druhé straně si s míčem zahrál také brankář Šunin, který se rozhodl rozehrát prostřednictvím dalekonosného odkopu, jenž nic nepřinesl.

17

Prudká přihrávka našla u pokutového území Sowa, kterému se nepodařilo zpracovat balón. Naopak se k hracímu předmětu dostal Luňov.

16

Petrohrad už delší dobu pobývá na polovině soupeře, kde se stále nemůže dostat k ničemu vážnějšímu. To se může změnit při této akci.

15

Následně Barrios našel vedle stojícího Smolnikova, který nebezpečně kroutil míč do pokutového území, kde se podařilo zasáhnout Šuninovi.

14

U postranní čáry číhal zcela osamocený Morozov, který okamžitě sklepl míč ke středu hrací plochy, kde o něj přišel jeden ze spoluhráčů.

13

Hodně prostoru měl na centrovanou nabídku Černych, který ale trefil hned prvního protihráče. To nemuselo vadit, faulem si totiž pomohl Dzjuba.

12

Následná přihrávka na levou stranu měla najít Žirkova, který ale na balón neměl šanci dosáhnout. Kozlov tak provede další autové vhazování.

11

Zenit nyní pracoval s míčem na vlastní polovině, přičemž do kombinace zapojil také brankáře, který našel volného kolegu Ivanoviće.

10

Rigoni si na pravém křídle pohrával s Morozovem, načež druhý jmenovaný přeci jenom čistě zasáhl. Jeho celek se ale daleko nedostal.

9

Také Luňov musel pracovat s míčem, přičemž konstruktivně roztáhl hru k pravé autové lajně, načež Barrios dokráčel s míčem na útočnou polovinu.

8

Nyní se o rozehrávku postaral brankář Šunin, který odkopával daleko na druhou stranu hrací plochy, kde v hlavičkovém souboji uspěl Ozdojev.

7

Přihrávka směřovala na pravou stranu, kde se pohyboval Dzjuba. Před ním se podařilo trefit míč Morozovovi, načež fauloval domácí Ozdojev.

6

Žlutou kartu dostává Kirill Pančenko (FK Dinamo Moskva).

5

Následoval nedovolený zákrok ve středu hrací plochy, provinil se napadající Černych, který poslal na zelený pažit záložníka Barriose.

4

Dinamo mohlo jít do vedení! Rakyckyj v roli posledního obránce nedokázal trefit míč, sám na branku se tak řítil Černych, jenž trefil pouze brankáře do hrudi.

3

Hned v úvodu utkání si autové vhazování vybojoval domácí Smolnikov, který si pro spolupráci vybral Dzjubu, před kterým zasahoval Jevgeněv.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Zenit Petrohrad: Luňov – Smolnikov, Ivanović (C), Rakyckyj, Žirkov – Rigoni, Barrios, Ozdojev, Driussi – Azmún, Dzjuba.
Náhradníci: M. Keržakov, Rybikov – Aňukov, Hernani, Mak, Mammana, Le Musajev, Noboa, Nabiullin, Neto, A. Zabolotnyj, Šatov.

FK Dinamo Moskva: Šunin (C) – Holmén, T. Šunjić, Jevgeněv – S. Sow, Kozlov, Moskvičov, Jusupov, Morozov – Černych, Pančenko.
Náhradníci: Leščuk – Cardoso, Gruljov, Lucenko, J. Markov, Rykov, Joãozinho, Temnikov.

Rozhodčí: Ivanov – Nazarov, Širjajev.
FK Dinamo Moskva

Na opačné straně stojí moskevské Dinamo, které má tak trochu jiné starosti. Dinamo se v tuto chvíli nachází na dvanácté pozici, tedy příčku nad barážovými pozicemi. Hostující tým tohoto zápasu už tři zápasy v řadě neprohrál, po dvou nerozhodných výsledcích přišlo na řadu také vítězství, Dinamo si totiž na vlastní půdě poradilo se třináctou Samarou, která prohrála jednobrankovým mankem. Moskevský celek je třetí nejhorším mužstev na hřišti soupeřů, z celkových dvanácti zápasů vyhrál pouze jedinkrát, dalších sedm zápasů přineslo nerozhodné výsledky.
FK Zenit Petrohrad

Fotbalisté Zenitu se v letošním ročníku vyhřívají na první pozici své domácí soutěži, na které zatím mají nadějný osmibodový náskok na druhý Lokomotiv Moskva. Petrohrad v tomto ročníku ztratil body v osmi případech, naposledy tomu bylo v prvním týdnu měsíce dubna, následně domácí celek tohoto zápasu zvládl dvě utkání v řadě. V minulém kole navíc zvládl hodně složitý souboj s třetím Krasnodarem, který nakonec na svém stadionu prohrál výsledkem 2:3. Zenit je v rámci tabulky domácích celků na první pozici, z jedenácti utkání prohrál pouze v jednom jediném případě (Kazaň).
Hezký den všem fanynkám fanouškům! Ruská Premier Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Zenit Petrohrad a FK Dinamo Moskva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FK Zenit Petrohrad – Dynamo Moskva

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 60. Dzjuba (Žirkov), 66. Azmún (Dzjuba)

Karty:   52. Barrios (PET) – 6. Pančenko (DMO), 20. S. Sow (DMO)

Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:7.

FK Zenit Petrohrad: Luňov – Smolnikov, Ivanović (C), Rakyckyj, Žirkov – Rigoni (90. Le Musajev), Barrios, Ozdojev, Driussi (59. Šatov) – Azmún (76. Hernani), Dzjuba.
Náhradníci: M. Keržakov, Rybikov – Aňukov, Hernani, Mak, Mammana, Le Musajev, Noboa, Nabiullin, Neto, A. Zabolotnyj, Šatov.

Dynamo Moskva: Šunin (C) – Holmén, T. Šunjić, Jevgeněv – S. Sow, Kozlov, Moskvičov, Jusupov (70. Joãozinho), Morozov – Černych (70. J. Markov), Pančenko (82. Lucenko).
Náhradníci: Leščuk – Cardoso, Gruljov, Lucenko, J. Markov, Rykov, Joãozinho, Temnikov.

Rozhodčí: Ivanov – Nazarov, Širjajev