Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HKM Zvolen

6:1

konec (3:0, 1:1, 2:0)

02.12.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • 25. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy) sk

Tipsport: 2.0 4.6 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pod Tatrami sa dnes zrodil nečakane jasný výsledok. Popradčania získali tri body za víťazstvo 6:1 a odlepili sa z posledného miesta tabuľky. Kamzíci vyťažili z vydarenej prvej tretiny, ktorú vyhrali 3:0 po góloch Krotáka, Vašaša a Lapšanského. V druhom dejstve Zvolen vyrovnal hru, no v oslabení inkasoval od Fabiana štvrtý gól. Potom síce dokázal znížiť Krejčí, no to bolo zo strany hostí všetko. V poslednej dvadsaťminútovke potvrdili triumf domácich Suchý a Hvila. (19:19:13)

Koniec zápasu.

59:40

Michal Novák v osobnom súboji s Andreasom Štrauchom nešťastne spadol a len ťažko sa dvíhal z ľadu. Za pomoci lekára odišiel na striedačku.

59:19

Napriek päťgólovému manku sa hostia snažia aspoň upraviť výsledok. Na popradskom ľade dnes zlyhávajú najmä v koncovke.

58:30

Zápas je rozhodnutý, a tak vidíme v závere otvorený hokej. Skóre sa však nemení.

57:50

Hostia si vypracovali dobrú šancu. Klhůfek prihral pred bránu Majdanovi, ktorý z prvej nemieril presne.

57:19

Vylúčený Lukáš Hvila zasiahol do hry a Popradčania sú v pätici. Zvolen premrhal ďalšiu príležitosť na zníženie v presilovke.

56:15

Martin Šúrek bol zase úspešný. Tentoraz preveril jeho pozornosť z vrcholu pravého kruhu Radovan Puliš.

56:00

Milan Staš dal na presilovke šancu aj hráčom, ktorí dnes veľa neodohrali ako sú útočník Jakubík či obranca Ivan. Šúreka však ohrozil strelou švihom Šišovský.

55:19

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lukáš Hvila – 2 min., držanie hokejky).

54:30

Peter Zuzin obišiel brániaceho Brejčáka, vystrelil švihom, ale našiel iba pripraveného Šúreka, ktorý dnes predviedol viacero dôležitých zákrokov.

53:25

Popradčania mohli zaznamenať už siedmy gól. Lichanec v dobrej pozícii hľadal pred odkrytou sieťou Štraucha, no ten bol tiesnený a tečoval puk tesne vedľa.

52:43

Šišovský prešiel do útočného pásma, prihral za seba voľnému Lukášovi Novákovi, ktorého strelu musel Šúrek vyraziť do rohu klziska.

51:57

Pulišovu strelu z otočky vyrazil Šúrek pred obrancu Valentu, ktorý zblízka slabo zakončil.

51:20

Radovan Puliš rozohral puk priamo na hokejku Lichanca, ktorý však nevyužil zaváhanie zvolenského útočníka a nevypracoval si šancu.

50:15

Po vhadzovaní v útočnom pásme zakončoval bez prípravy Aleš Ježek, ktorého strela sa skončila na konštrukcii brány.

50:00

Do konca tretej tretiny ostáva posledných desať minút. Tempo hry je v týchto chvíľach nižšie.

49:16

Martin Šúrek dokázal prikryť puk pred dorážajúcim Juríkom, ktorému potom Lapšanský vysvetli, že nemá dobiedzať do popradského brankára.

48:55

O víťazovi dnešného zápasu je už rozhodnuté. Zvolenčania sa nemajú kam ponáhľať a asi aj preto rozohrávali len pomaly spoza vlastnej brány.

47:47

Šesť inkasovaných gólov bolo pre Samuela Baroša priveľkým sústom. Do brány pustil na záver zápasu Mareka Šimka.

47:47

Poprad dal gól! Brejčákovu bombu od modrej čiary síce Baroš vyrazil, no potom vrátil puk pred bránu Mlynarovič a LUKÁŠ HVILA namieril do odkrytej siete. Asistencie: Samuel Mlynarovič, Ján Brejčák.

47:12

Kevin Henderson sa vrátil na ľadovú plochu a Zvolen nevyužil šancu na zníženie či prípadnú dramatizáciu záverečných minút.

46:26

V oslabení unikol Andreas Štrauch, ktorý dokázal vystreliť spoza brániaceho hráča. Baroš puk vyrazil do rohu klziska.

45:50

Zvolenčania hrajú dobre svoje presilové hry, no doplácajú na slabú koncovku. Od modrej tvrdo vystrelil Michal Novák, ktorý minul bránu.

45:12

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Kevin Henderson – 2 min., držanie).

44:37

Dávid Bondra zahodil obrovskú šancu. Syn slávneho otca bol úplne sám pred bránou Zvolena po Rapáčovej prihrávke, no zblízka trafil iba Baroša.

44:00

Poprad hrá v plnom počte, a tak sa nasťahoval do útočného pásma. Ježekovo nahodenie od modrej čiary smerovalo mimo brány.

43:19

Neprehľadná situácia pred Šúrekom. Hraškovu strelu popradský brankár len vyrazil, no dorážky Majdana a Juríka neboli presné.

43:05

Zvolenčania výborne zakombinovali na jeden dotyk. Na konci akcie bol Pavel Klhůfek, ktorého koncovka neprešla cez Šúreka do siete.

42:20

Hostia mali problém skrotiť puk na svojich hokejkách. Napokon sa dostal k strele od modrej čiary Peter Hraško. Šúrek vyrazil jeho pokus betónom.

41:19

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Filip Vašaš – 2 min., nedovolené bránenie).

41:19

Zvolen sa ihneď nasťahoval do útočného pásma. Strela Jakubíka bola zblokovaná na ochrannú sieť.

40:47

40:47 SUCHÝ - 5:1

40:47

Poprad dal gól! Domáci využili svoju štvrtú presilovku v dnešnom zápase. RADOSLAV SUCHÝ vypálil od modrej čiary po ľade, Brejčák dobre clonil Barošovi a puk prešiel až do siete. Asistencie: Arne Kroták, Ján Brejčák.

40:23

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Michal Novák – 2 min., podrazenie).

40:01

Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 28:21.
Druhé dejstvo prinieslo zaujímavý hokej a dva góly, po ktorých má Poprad stále komfortný náskok. Domáci dokázali zvýšiť svoje vedenie na rozdiel štyroch presných zásahov po Fabianovej koncovke v oslabení, no hostí ešte vrátil do zápasu Krejčí, ktorý sa presadil po individuálnej akcii v presilovke.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:34

Ďalšia príležitosť pre Poprad. Rapáčovu strelu Baroš len vyrazil, no Bagin zblízka nedokázal doraziť puk do siete.

38:45

Domáci mohli zvýšiť svoje vedenie. Filip Vašaš našiel výbornou prihrávku z rohu klziska Dávida Bondru, ktorý spred brány tesne minul.

37:58

Na opačnej strane mal gól na hokejke Lukáš Hvila. Domáci krídelník bol v samostatnom nájazde na Baroša, ale zvolenský gólman včas sklapol betóny.

37:25

Chaloupka urobil obrovskú chybu v rozohrávke, keď poslal puk priamo na hokejku Puliša. Zvolenský útočník vo veľkej šanci neuspel.

36:37

Suchý sa vrátil späť na ľadovú plochu. Zvolenčania si vytvorili tlak, ale bez výraznejšej šance.

35:54

Daniel Krejčí zase ukázal, že je na obrancu veľmi dobre technicky vybavený. Kľučkou sa zbavil brániaceho hráča a jeho strelu švihom musel vyriešiť Šúrek lapačkou.

34:52

Krátka presilovka piatich proti trom sa skončila. Popradčania vystrelili puk cez všetky čiary a medzitým sa vylúčený Brejčák vrátil na ľad.

34:37

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Radoslav Suchý – 2 min., podrazenie).

34:10

Hostia rozostavili presilovkový vzorec a držali puk. Po nepresnej prihrávke Klhůfka na modrú čiaru sa však pripravili o pásmo.

33:30

Zvolenčania dnes už využili jednu presilovku a bolo to práve pri vylúčení Brejčáka. Teraz sa snažia získať útočné pásmo.

32:52

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ján Brejčák – 2 min., sekanie).

32:16

Arne Kroták potiahol puk do útočného pásma, pripravil streleckú príležitosť pre Brejčáka, ale ten netrafil bránu.

31:41

Popradčania uzavreli súpera v jeho obrannom pásme. Zagrapanova prihrávka pred bránu sa odrazila od Hendersona tesne vedľa Barošovej svätyne.

31:00

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Pavel Klhůfek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

30:45

Mráz nevedel o tom, že má puk medzi svojimi korčuľami a nechtiac pustil domácich do prečíslenia troch proti dvom. Popradčania túto šancu nevyužili.

30:16

Elitná formácia hosti predstavuje najväčšie nebezpečenstvo pre bránu Martina Šúreka. Pulišov príklep teraz schoval popradský gólman do lapačky.

29:50

Zvolenčania premrhali dobrú streleckú príležitosť. Majdan prihral cez celú šírku pásma voľnému Zuzinovi na pravom kruhu, no jeho koncovka bola zblokovaná.

29:10

Rapáč urobil výbornú robotu za bránou, jeho prihrávka sa dostala až na modrú čiaru k Fabianovi, ktorého príklep minul sieť.

28:23

Po inkasovanom góle boli domáci hráči pod tlakom, no teraz sa opäť dostávajú do hry a držia puk v útočnom pásme.

27:00

Zvolen sa mohol dočkať ďalšieho zníženia. Prečíslenie hostí potiahol Puliš, prihral voľnému Majdanovi, ale proti nemu úspešne zasiahol Šúrek.

26:15

Nemáme za sebou ani polovicu zápasu a pod Tatrami padlo už päť gólov. Hostia majú však stále manko troch presných zásahov.

25:29

25:29 KREJČÍ - 4:1

25:29

Zvolen dal gól! Hosťom sa dlho nedarilo prejsť do útočného pásma, no potom zobral zodpovednosť na seba obranca DANIEL KREJČÍ, ktorý prešiel cez popradskú obranu a zoči-voči Šúrekovi nezaváhal. Asistencia: Samuel Baroš.

24:37

24:37 FABIAN - 4:0

24:37

Poprad dal gól! Zvolenu nevychádzala presilová hra a navyše ešte inkasoval. Prečíslenie Lapšanského a Hendersona neprinieslo žiadne zakončenie, no potom získal puk ŠTEFAN FABIAN a jeho strela sa odrazila od zlomenej hokejky pred bránou priamo za chrbát Baroša. Asistencia: Adam Lapšanský.

23:41

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ján Brejčák – 2 min., napadnutie).

23:23

Šúrek mal dostatok práce. Zasahoval po tečovanej strele Hraška od modrej čiary a následne vyriešil aj zakončenie Mráza spred brány.

22:43

Baroš dvakrát v krátkom časovom slede zasahoval. Najskôr vyriešil koncovku Zagrapana z tesnej blízkosti a potom chytil do lapačky strelu Lapšanského.

22:25

Zvolenčania teraz často zakončujú. Po pravom krídle potiahol puk Peter Zuzin, no vystrelil len do pripraveného brankára Popradu.

21:41

Ján Brejčák podcenil osobný súboj so Šišovským. Zvolenský útočník ho obral o puk, prihral do tutovky Lukášovi Juríkovi, no ten namieril presne do Šúreka.

21:00

Martin Šúrek musel zasahovať. Pravým betónom vykopol príklep Lukáša Nováka.

20:42

Hra sa kúskuje. Domáci hokejisti si pomohli druhýkrát za sebou zakázaným uvoľnením.

20:17

Poprad bol v prvej tretine výrazne strelecky aktívnejší a zaslúžene si vytvoril trojgólové vedenie. Zvolenčania mali v úvodnom dejstve len jedinú šancu a odvtedy Šúreka ohrozovali len sporadicky.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 19:8.
Domáci hokejisti ovládli priebeh prvej tretiny. Poprad poslal do vedenia v deviatej minúte Kroták, ktorý skóroval bekhendom spred brány. Kamzíci sa presadili ešte dvakrát. V priebehu niekoľkých sekúnd počas šestnástej minúty Baroša prekonali Vašaš a Lapšanský.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:25

Plynie posledná minúta úvodnej časti hry. Puk sa momentálne nachádza za zvolenskou bránou.

18:10

Zvolenčania sú teraz pod tlakom a nedokážu nič vymyslieť. Hostia by boli radi, ak by sa prvá tretina skončila o niečo skôr.

17:30

Andreas Štrauch si výborne prikryl puk, dostal ho spoza brány až medzi kruhy a z bekhendu nečakane vystrelil. Baroš na poslednú chvíľu reagoval a jeho koncovku vyrazil.

16:40

Popradskí hokejisti sa pripravili o výhodu útočného pásma. Prihrávku Troligu zachytil Ježek až tesne za modrou čiarou.

16:00

Popradská aktivita pokračuje. Domáci chcú využiť herný útlm zvolenského tímu a držia sa v útočnom pásme.

15:31

15:31 LAPŠANSKÝ - 3:0

15:31

Poprad dal gól! Domáci fanúšikovia sa opäť tešia. Zvolenská obrana nechala pred bránou úplne voľného ADAMA LAPŠANSKÉHO, ktorý mal dostatok času na koncovku a z otočky prekonal Baroša. Asistencia: Kevin Henderson, Marek Zagrapan.

15:10

15:10 VAŠAŠ - 2:0

15:10

Poprad dal gól! Zopakovala sa kombinácia spred niekoľkých sekúnd. Dávid Bondra prihral pred bránu FILIPOVI VAŠAŠOVI, ktorý poslal puk bekhendom medzi nohy brankára Baroša a rozvlnil sieť. Asistencie: Dávid Bondra, Tomáš Troliga.

14:36

Dávid Bondra potiahol puk cez stredné pásmo, prihral na pravé krídlo Vašašovi, ale jeho strela minula bránu.

14:20

Martin Šúrek si pripísal ďalší úspešný zákrok. Opäť však likvidoval slabšiu strelu od modrej čiary.

13:55

Jakub Šimíček vystrelil príklepom od modrej čiary. Jeho pokus naslepo smeroval k Šúrekovi, ktorý pohodlne prikryl puk.

13:20

Kevin Henderson predviedol vydarenú individuálnu akciu. S pukom sa dostal až do ideálnej pozície medzi kruhmi, ale Baroš úspešne zakročil.

12:30

Klhůfek urobil dobrú pozíciu Hraškovi, ktorý mal pred sebou otvorený priestor. Už sa snažil vystreliť, no vtedy prišiel úspešný defenzívy zákrok domáceho hráča.

11:37

Peter Zuzin dlho držal puk na svojej hokejke a rozmýšľal, čo s ním urobí. Napokon výborne našiel voľného obrancu Valentu, ktorého strelu Šúrek vyrazil.

10:45

Zvolenčania pridali v pohybe a snažia sa reagovať na nepriaznivý vývoj. Od prvej minúty, keď trafil Zuzin žŕdku, nemali výraznejšiu šancu.

10:04

Domáci išli do brejku troch proti dvom. Henderson prihral medzi kruhy Lapšanskému, u ktorého akcia skončila.

09:30

Plechanov urobil veľkú chybu v rozohrávke, keď puk prihral priamo na hokejku Štraucha. Domáci útočnik bol však prekvapený a nedokázal jeho zaváhanie využiť.

08:44

08:44 KROTÁK - 1:0

08:44

Poprad dal gól! Oba tímy mali problém prejsť cez stredné pásmo, no potom potiahol puk Hvila, prihral ho pred bránu, kde bol ARNE KROTÁK a domáci kanonier presným bekhendom otvoril skóre. Asistencie: Samuel Mlynarovič, Lukáš Hvila.

07:38

Poprad začal presilovku aktívne s početnou streľbou, no potom už nedokázal nič vymyslieť a Zvolen zvládol ďalšie oslabenie.

06:10

Samuel Baroš vytiahol ďalší úspešný zákrok. Tvrdý príklep Ježeka od modrej čiary vykopol betónom.

05:50

Dinda si pred chvíľou vypýtal faul od zvolenského útočníka a hneď po buly výborne strieľal od modrej čiary. Baroš puk vyrazil.

05:38

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Pavel Klhůfek – 2 min., hákovanie).

05:11

Lukáš Novák prenikol do útočného pásma a tlačil sa cez brániacich hráčov do koncovky. Jeho snahu zastavil ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.

04:52

Poprad je v týchto chvíľach aktívnejší, snaží sa strieľať z každej pozície, ale gólovú šancu ešte nemal.

04:24

Chaloupka našiel v medzikruží voľného Lapšanského, no jeho koncovka bola zblokovaná nad bránu.

03:59

Andreas Štrauch našiel prihrávkou od mantinelu medzi kruhmi voľného Lichanca, ktorého strela smerovala priamo do hrude Baroša.

03:30

Oba tímy majú problém udržať puk v útočnom pásme. Útoky sa končia v strede klziska.

02:43

Popradčanom vôbec nevyšla presilová hra. Zvolen viackrát dokázal vyhodiť puk cez všetky čiary a nedostal sa pod tlak.

01:35

Takmer po minúte sa domáci hokejisti konečne usadili v útočnom pásme. Strelu Suchého od modrej čiary Baroš pohodlne zlikvidoval.

00:43

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Daniel Krejčí – 2 min., držanie hokejky).

00:34

Hra sa presťahovala pred Baroša. Domáci vyhrali buly, no Krotákov bekhendový pokus nenarobil problémy zvolenskému gólmanovi.

00:20

Zvolenčania vyhrali úvodné buly a rýchlo si vypracovali prvú šancu. Peter Zuzin získal puk na vrchole pravého kruhu a strelou švihom trafil žŕdku.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

HK Poprad: Šúrek – Fabian, Chaloupka, Brejčák, Suchý, Ježek, Dinda, Bagin, Pokovič – Henderson, Zagrapan, Lapšanský – Hvila, Mlynarovič, Kroták – Vašaš, Troliga, Bondra – Štrauch, Lichanec, Rapáč.

HKM Zvolen: Baroš – Krejčí, Hraško, Valenta, M. Novák, Plechanov, Ivan, Iždinský, Dubeň – L. Novák, Mráz, Klhůfek – Zuzin, Puliš, Majdan – Šišovský, Jurík, Ďaloga – Šimíček, Jakubík.

Rozhodca: Lauff, Kalina – Jobbágy, Riš.
Hokejová Tipsport liga dnes pokračuje 25. kolom. Posledný Poprad privíta na vlastnom ľade Zvolen a bude mať možnosť oblepiť sa z dna tabuľky.

HK Poprad zmenil počas reprezentačnej prestávky hlavného trénera, čo mu herne aj výsledkovo pomohlo. Stále však figuruje na desiatej priečke a uzatvára tipsportligový pelotón. Kamzíci v posledných šiestich dueloch vyhrali iba dvakrát a až v štyroch prípadoch prehrali, vždy o jediný gól. Druhá polovica tabuľky je momentálne nabitá a Poprad stráca na piaty Martin len päť bodov. Podtatranci preto nemusia skladať zbrane a pokojne môžu zaútočiť na vyššie pozície.

HKM Zvolen taktiež zažil výmenu trénerov, keď Josefa Tureka nahradil Milan Staš. Ani pod vedením nového kouča nenašli hokejisti spod Pustého hradu hernú pohodu. Zvolenčania doplácajú na nevyrovnanosť výkonov, čo potvrdzujú aj ich posledné dve ligové vystúpenia. V nedeľu na domácej pôde zdolali druhé Košice 4:3 po samostatných nájazdoch, no včera prekvapivo podľahli vonku dvadsiatke 1:2. Po tejto nečakanej porážke im patrí šieste miesto.

Dva vzájomné zápasy v tejto sezóne dopadli lepšie pre Zvolen, ktorý vyhral v siedmom kole pod Tatrami 4:3 a naplno bodoval aj v šestnástom kole pred domácim publikom po výsledku 3:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HKM Zvolen

6:1

konec (3:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Kroták (Mlynarovič, Hvila), 16. Vašaš (Bondra, Troliga), 16. Lapšanský (Henderson, Zagrapan), 25. Fabian (Lapšanský), 41. Suchý (Kroták, Brejčák), 48. Hvila (Mlynarovič, Brejčák) – 26. Krejčí (Baroš)

HK Poprad: Šúrek – Fabian, Chaloupka, Brejčák, Suchý, Ježek, Dinda, Bagin, Pokovič – Henderson, Zagrapan, Lapšanský – Hvila, Mlynarovič, Kroták – Vašaš, Troliga, Bondra – Štrauch, Lichanec, Rapáč.

HKM Zvolen: Baroš (48. Šimko) – Krejčí, Hraško, Valenta, M. Novák, Plechanov, Ivan, Iždinský, Dubeň – L. Novák, Mráz, Klhůfek – Zuzin, Puliš, Majdan – Šišovský, Jurík, Ďaloga – Šimíček, Jakubík.

Rozhodčí: Lauff, Kalina – Jobbágy, Riš.

Průběh zápasu
1. třetina
00:43 ZVO 2 Krejčí, držení hole
05:38 ZVO 2 Klhůfek, hákování
08:44 POP 1:0 Kroták (Mlynarovič, Hvila)
15:10 POP 2:0 Vašaš (Bondra, Troliga)
15:31 POP 3:0 Lapšanský (Henderson, Zagrapan)
Po 1. třetině
2. třetina
23:41 POP 2 Brejčák, napadení
24:37 POP 4:0 Fabian (Lapšanský)
25:29 ZVO 4:1 Krejčí (Baroš)
31:00 ZVO 2 Klhůfek, vysoká hůl
32:52 POP 2 Brejčák, sekání
34:37 POP 2 Suchý, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
40:23 ZVO 2 Novák, podražení
40:47 POP 5:1 Suchý (Kroták, Brejčák)
41:19 POP 2 Vašaš, nedovolené bránění
45:12 POP 2 Henderson, držení protihráče
47:47 POP 6:1 Hvila (Mlynarovič, Brejčák)
55:19 POP 2 Hvila, držení hole
Konec