Menu

Hokej

KHL

HC Dinamo Minsk – Salavat Julajev Ufa

2:3

po s.n. (0:1) (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

02.12.2016, 17:30 • Minsk Arena • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 2.33 4.2 2.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je tak za námi a nakonec ho pro sebe po nájezdech získala hostující Ufa – jediným přesným střelcem byl ve třech sériích Majorov, jenž prostřelil Scrivense a svému týmu tak vystřelil výhru. Naopak hráči Minsku si na Svedbergovi vylámali zuby a musí se tak spokojit s bodem.

Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek pátečního večera a příjemně prožitý víkend. (20:13:05)

Konec zápasu.

Maxim MAJOROV - 2:3

V samostatných nájezdech zvítězil tým Salavat Julajev Ufa.
Autorem vítězné branky je MAXIM MAJOROV, který proměnil svůj nájezd jednoduchou střelou k levé tyči a jelikož byl střelcem jediným, zajistil Ufě bod navíc!

3. série 0:1

No tak nakonec stačil na výhru jeden gól – Majorov napřáhl a svojí jednoduchou střelou ze svého pohledu k levé tyči překonal Scrivense.

3. série 0:0

Ale Matěruchin také neuspěl, protože trefil pouze čekajícího Svedberga!

2. série 0:0

Kaprizova pak parádně vychytal Scrivens, který mu puk vypíchl holí!

2. série 0:0

Ani Stěpanov neuspěl, protože Svendberg si na jeho střelu počkal a vyrazil ji mimo.

1. série 0:0

Makarov zkoušel kličku, ale Scrivens to ustál a svým betonem vyrazil puk mimo.

1. série 0:0

Ellison zkusil jednoduchou střelu, ale jeho pokus nakonec šel možná i s tečí o břevno nad!

Samostatné nájezdy začínají.
I prodloužení tak máme za sebou a jelikož šlo od obou celků spíše o taktickou bitvu, zanedlouho uvidíme nájezdy. Až ty tak budou muset po vyrovnaném zápase rozhodnout o tom, kdo si dnes odnese ten bonusový bod – to se dozvíme už za pár minut, protože už probíhají pouze poslední úpravy ledu.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:15

I na konci prodloužení mají mírně navrch hráči hostů, kteří se snaží natlačit před Scrivensovi bránu, ale pro útoky obou celků je toto prodloužení spíše trápením.

63:20

A první takový musel vytáhnout Scrivens, který ale byl na zemi proti pokusu z levého kruhu od Omarka včas a kryl ho.

62:40

Opravdu sledujeme spíše boj než hru a k vidění je možností soubojů u mantinelu, ovšem šance žádná a ani jeden z gólmanů tak nemusel tasit žádný zásadní zákrok.

61:30

Zatím se hraje ve středním pásmu a a pořádné ohrožení branky čekáme, sledujeme hodně opatrný úvod do prodloužení od obou celků.

60:39

Prodloužení začali přesilovou hrou hosté a pokusili se toho využít, ovšem ke střele se nedostali a Scrivens tak mohl zůstat v klidu.

60:01

Začalo prodloužení.
I třetí třetina je za námi a ani ta rozhodnutí nepřinesla, takže uvidíme prodloužení a případně nájezdy. Domácí dokázali srovnat z velkého tlaku střelou do prázdné branky od Matěruchina, za minutu už šli dokonce do vedení po ráně od modré v podání Lisovce, ovšem Ufa zareagovala střelou pod břevno, kterou vyslal Korotkov. Po strhujícím průběhu nás tak čeká ještě několik minut napínavé podívané!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:53

Ale klíčový zákrok si připsal Scrivens, který si pohlídal nahození od modré a dokázal ho navíc udržet, takže přerušil tlak Ufy.

59:19

A hosté vrhají všechny síly do útoku, budou chtít tento duel rozhodnout ještě před koncem třetí periody!

58:44

A navíc je tu vyloučení pro domácí, na trestnou lavici musí Rob Klinkhammer, který je potrestán dvěma minutami za držení hole.

58:18

Už pár minuty jsme žádnou větší šanci neviděli, ale k brance má blíže Ufa, která je v útočném pásmu a tlačí se vpřed.

56:55

Hra se vyrovnala a domácí se nemohou už tak jednoduše dostat do třetiny soupeře, hraje se spíše ve středním pásmu a oba celky si střídají puk.

55:50

Puk stále drží o něco více domácí celek a teď se k hodně jedovaté ráně dostal Drozd, ovšem lapačka Svedberga byla bleskově ve vzduchu a puk vyrazila mimo bránu!

54:57

Hraje se ale opět v útočné třetině Minsku, který se snaží něco vymyslet a drží puk v blízkosti branky Svedberga, který ovšem zatím zasahovat nemusel.

53:38

Domácí jsou trochu zaskočeni a teď je to právě hostující celek, který má více ze hry a dere se za výhrou, tento zápas je opravdu plný zvratů.

52:49

52:49 Jevgenij KOROTKOV - 2:2

52:49

Ufa právě vstřelila branku!
No a z ničeho nic je srovnáno, protože obrana domácích trochu zaspala a nechala útočníkům Ufy až moc místa. Střílenou přihrávku před branku dokázal Scrivens svou holí sice posunout, ale vlastně tím nabil přesně proti holi JEVGENIJI KOROTKOVI , který moc neváhal a tvrdou ranou poslal puk přesně pod břevno! Asistence: Stepa Chripunov a Maxim Majorov.

51:49

Aktivita domácích se zase o něco zvedla a opět jsou to oni, kdo se žene za dalším gólem, z dobré pozice ale z první pálil Ellison pouze těsně mimo!

50:45

Po delší době se dostal k nějakému ohrožení branky soupeře i Minsk, ale nahození od modré čáry v podání Šinkeviče celkem v pohodě sebral Svedberg.

49:07

Na zadní tyči se dostal k parádní šanci hostující Hartikainen, kterému stačilo jen dobře nastavit hokejku a uklízel by puk do prázdné sítě, místo toho mu ale kotouč sjel a poslal ho až někam do ochranné sítě!

47:56

Ke střele se dostal po dobré kombinaci za branou Svedberga domácí Kovyršin, ale centr druhé formace nakonec bránu netrefil, byť to bylo jenom o kousek.

47:02

Ale Ufa se dostává stále více a více do hry, přijde mi, že Minsk začal podvědomě bránit náskok a je otázkou, jestli se mu to náhodou nevymstí.

46:17

A Ufa se ihned hnala za vyrovnáním, za tím se tlačil v brankovišti Lazarev, ale puk mu na poslední chvíli ukradl parádní zákrokem Scrivens!

45:16

45:16 Jevgenij LISOVEC - 2:1

45:16

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
A je otočeno, aréna se dostává do varu a domácí hráči do euforie! Po zvýšeném tlaku Minsku se dostal k puku na modré čáře JEVGENIJ LISOVEC, který zcela využil toho, že před bránou clonilo několik hráčů a dokázal i díky tomu propálit přesnou ránou k levé tyčce Svedberga! Asistence: Alexandr Matěruchin.

44:17

44:17 Alexandr MATĚRUCHIN - 1:1

44:17

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Tak nakonec to vyšlo a domácí celek zcela zaslouženě srovnává krok! Ke střele se dostal z pravého kruhu Matt Ellison, s tímto pokusem si Svedberg sice ještě porazil, poté ale chytře přiklepl Klinkhammer před prázdnou bránu ALEXANDRU MATĚRUCHINOVI, na což už Švéd bráně Ufy neměl jak zareagovat a puk končí v síti! Asistence: Rob Klinkhammer a Matt Ellison.

44:10

A domácí navíc budou hrát další přesilovku, na trestnou lavici totiž usedne Jevgenij Bodrov za hákování.

43:34

Zápas se zase trochu uklidnil, i přesto ale sledujeme daleko aktivnější výkon domácích, kteří jsou stále o něco lepší a Ufu nepouští do hry.

42:21

Tak toto byla tutová šance běloruského celku, když se dostal k dorážce z výtečné pozice Kovyršin, Svedberg ale vytáhl zázračný zákrok a puk v jeho cestě do brány zastavil betonem!

41:39

Hra se ale celkem rychle obrátila a opět o něco více útočí hráči Dinama Minsk, kteří se tlačí dopředu a teď musel betonem vyrážet celkem pohotově Svedberg ránu Gragnaniho.

40:45

Začátek poslední třetiny prozatím patří hostům, ti se nastěhovalo do pásma a celý tlak zakončil střelou ze mezikruží Lazarev, ovšem Scrivens byl na místě a puk zachytil do lapačky.

40:01

Začala třetí třetina.
I druhá dvacetiminutovka je za námi a i po ní platí stejný stav, jako po té první – tedy 0:1 z pohledu domácího Minsku. Ten byl sice opět lepším týmem, měl několik dobrých šancí, chvíli dokonce hrál přesilovku 5 na 3, ale výtečného Svedberga zatím překonat nedokázal. Ufa naproti tomu žádnou pořádnou šanci neměla a před bránu Scrivense se dostávala sporadicky, navzdory tomu ale stále drží vedení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

I teď drží puk stále o hodně více domácí Minsk, který se probíjí středním pásmem a pokouší se na samém konci třetiny udeřit.

38:43

Přesilovka Dinama už je za námi, ale Salavat Julajev je stále pod tlakem, takže i na konci druhé třetiny sledujeme marný hon domácích za vyrovnáním.

37:49

Minsk má opravdu velký tlak a teď ostřeloval bránu hostů ostošest, ale střely z dálky buď vždy vyrazil do bezpečí Svedberg nebo domácí nemířili přesně.

37:02

Přesilovka pět na tři ale už z pohledu domácích skončila, takže sledujeme pouze klasickou početní výhodu a Svedberg si opět v klidu poradil se střelou od modré čáry.

36:23

Tak toto je také hodně sporný verdikt sudích, ale asi tím zase kompenzují podobné vyloučení, které provedli na druhé straně – Svedberg při přesouvání se mírně šťouchl do branky, která se posunula a sudí ho vylučují za úmyslné posunutí brány.

35:24

Minsk se sice dostal do velkého tlaku, ale k žádné pořádné střele to nevedlo, načež se hosté dokázali osvobodit a Minsk to musí zkusit jinak.

34:44

Je tu další vyloučení, tentokrát ovšem pro hráče hostů – na dvě minuty si půjde sednout Konstantin Kornějev, jeho trest je klasifikován jako podražení.

34:12

Teď se ke dvěma hodně jedovatým ránám za sebou dostal Klinkhammer, který využil toho, že jeho celek již hraje v plném počtu, ale Svedberg si v obou případech věděl rady.

33:21

Až teď za to vzal Omark, který se rozhodl pálit z ne moc připravené pozice, ovšem gólman domácího celku si poradil a puk v rozkleku zachytil.

32:45

Ufa se ale zatím k ničemu nedostala a jen si bezúčelně nahrává puk v okolí brány Scrivense, na kterého ještě stále pořádně nevystřelila.

31:41

Gólman Scrivens se teď opravdu hodně vzteká, protože sudí ho vyloučili za posunutí branky, ovšem domácí gólman reklamuje, že to neudělal schválně. Každopádně domácí budou hrát v oslabení.

31:19

Ale i tak hostující Salavat Julajev celkem v pohodě drží své vedení, protože Minsk je zoufale neefektivní a není se schopen dostat za důraznou obranu soupeře.

30:08

Hra se trochu uklidnila a odehrává se hlavně ve středním pásmu, Ufa je stále horším týmem a když se nad tím zamyslím, v této třetině ještě neměla pořádnou šanci.

28:04

Tak toto ale byla velká šance v podání domácích hokejistů – ke střele se dostal Drozd, ale jeho dobrý pokus nějakým způsobem lapačkou z brány vyškrábl na čáře Svedberg!

27:11

I nadále ale platí, že je daleko více živo před Švédem Svedbergem, který se dostává k celkem dost zákrokům, z nichž ale žádný v této třetině ještě nebyl vyloženě složitý.

26:09

Početní výhoda domácího celku už je u konce a vlastně jsme žádnou pořádnou šanci neviděli, Ufa se tedy v pohodě ubránila a může se dál soustředit na držení svého vedení.

24:46

Zatím vidíme sice držení puku v podání hráčů Minsku, ale žádná střela z pořádné pozice ještě nepřišla, takže čtyřka statečných Ufy se zatím zvládá bránit.

23:57

Domácí budou hrát přesilovku, která může jen umocnit jejich už tak dost velký tlak – na dvě minuty si musí sednout Dmitrij Makarov za hákování.

22:27

V další dobré šanci byl před bránou Svendberga domácí Kulakov, ten ale skákavým pokusem pouze nechal vyniknout Švédův beton!

21:39

Nedá se říci, že by Ufa vyloženě zalezla a čekala, co udělá soupeř, hosté se útočit snaží také, ale brzdí je nepřesnosti a poprvé v této třetině ohrozili bránu Scrivense až teď pomocí Omarkovy střely.

20:46

I v úvodu druhé třetiny je to Minsk, který se tlačí o něco více dopředu a diktuje tempo hry, ovšem další akce Pavloviče byla přerušena přihrávkou do ofsajdu.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je tak za námi a domácí po ní prohrávají 0:1, což se stěží dá označit za zasloužený výsledek. Minsk je lepším týmem, měl několik šancí, dokonce ho dvakrát zastavila i brankové konstrukce, ale přesto to byl hráč Ufy Bodrov, který svůj tým poslal do průběžného vedení. Jinak ale Salavat mnoho nepředvedl a po většinu třetiny byl horším týmem – dokáže hostující celek obraz hry změnit nebo se mu to nepovede a své vedení neudrží?

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:22

I na konci periody jsou to právě hráči běloruského celku, kteří se snaží prolomit nulu na svém kontě, ovšem střely na Svedbergovu bránu létají pouze z velké vzdálenosti a z klidu ho tak moc nevyvádějí.

18:03

Stále drží více puk domácí ekipa, ale má velké problémy s tím, aby se vůbec dostala do pásma, sledujeme tedy převážně boj o puk ve středním pásmu.

16:18

Momentálně si ale velký tlak vytvářejí hráči Dinama, kteří nutí Ufu pouze vyhazovat puky pryč z pásma – žádná tutová šance z tohoto náporu ale zatím nebyla.

15:21

Hra je teď hodně vyrovnaná a dopředu se opět více dostává Ufa, zaplněný stadion v Minsku teď uvidí vhazování po levé ruce gólmana Scrivense.

14:10

Po skončení oslabení se dopředu dostali i domácí, kteří se dostali k nahození ze středního pásma, jejich snažení ale zmařil ofsajd.

13:34

Teď se sice hosté konečně dostali k tlaku, střelu z levého kruhu dokázal vyslat Garejev, domácí gólman Scrivens ale byl na místě a puk zachytil.

12:48

Zatím se ale hostům početní výhoda vůbec nedaří, protože Minsk snad drží dokonce více puk a sledujeme velké trápení Salavatu Julajev při přechodu přes střední pásmo.

11:48

První přesilovku mají před sebou i hosté, protože krosčeku se dopustil Marc-André Gragnani a jde si odsedět dvě minuty.

11:35

Dinamo se hned snaží o odpověď, Ufa se opět rozhodla pouze pro obranu, takže se hraje převážně v útočné třetině domácích.

10:26

10:26 Jevgenij BODROV - 0:1

10:26

Ufa právě vstřelila branku!
No a hra se vážně trochu otočila, což má za výsledek první branku zápasu v síti Minsku. Krásnou individuální akci předvedl Denis Paršin, který prokličkoval přes dva hráče, dal puk za sebe zcela volnému JEVGENIJI BODROVOVI, který tvrdou střelou dostal puk za bezmocného Scrivense! Asistence: Denis Paršin a Stanislav Garejev.

09:13

Hosté už hrají v plném počtu a snaží se něco sami vepředu vymyslet, dostali se ale pouze za bránu Minsku, kde se momentálně tvrdě bojuje o puk.

07:48

Tak tohle bude Matěruchina mrzet! V přesilovce se dostal ke střele do poloprázdné branky, půlka stadionu už stála na nohou, ale střela domácího útočníka byla zastavena břevnem!

06:49

Je tu první vyloučení zápasu a jsou to hosté, kteří půjdou do čtyřech – na trestnou lavici si na dvě minuty musí sednout Dmitrij Vorobjov, který držel protihráče.

06:11

Do obrovské šance se ale dostali po ztrátě hráčů Minsku i borci Ufy, do přečíslení jel Lazarev, který dal za sebe Bodrovovi, jenž ovšem svou razantní ránou nechal vyniknout lapačku Scrivense!

05:05

Až teď se se Ufa dostala na nějaký delší časový úsek do útočné třetiny, nakonec vše zakončil střelou zápěstím z levého kruhu Hartikainen, ovšem lapačka Scrivense byla na místě.

04:33

Do zápasu se zatím vůbec nemohou dostat hosté, kteří se skoro nedostávají do útočného pásma a o puk vždy přijdou nějakou zbytečnou nepřesností. Hráči Salavatu tak většinu času pouze brání.

03:26

Minsk je zatím o hodně aktivnější a teď se do další tutovky dostal Pavlovič, který si najel před bránu Svedberga, svým bekhendovým pokusem ho ale pouze trefil do výstroje!

02:17

Tuto hektickou pasáž hry nakonec zastavil svým zákrokem právě švédský gólman hostů, který puk po nahození Gragnaniho raději schoval do lapačky.

01:45

Do dnešního prvního zakončení se dostali domácí hráči, celou akci zakončoval na zadní tyči povedenou střelou Kulakov, ale na místě byl Svedberg a puk zastavil. Následně ještě pálil Drozd, ale jeho bombu zastavila tyčka!

00:39

Úvodní nápor měli na svědomí hráči Ufy, konkrétně Omark se snažil tlačit do zakončení, to se ale nepovedlo a dopředu šli i hráči Minsku, kteří se ovšem vystavili do ofsajdu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Šinkevič, Chenkel, Mickevič – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Ambožejčik, Kitarov, Karaban.

Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Lepistö (A), Loginov, Kuljaš, Gončarov, D. Vorobjov, Kornějev, S. Garejev, Arzamascev (A) – Hartikainen, D. Makarov, Omark (C) – A. Lazarev, J. Bodrov, Paršin – Něstěrov, M. Vorobjov, Chripunov – Kaprizov, Korotkov, M. Majorov.

Rozhodčí: Buturlin, Gebej – Misjur, Judin.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské hokejové KHL, kde se proti sobě v dnešním duelu postaví celky Dinama Minsk a Salavatu Julajev Ufa.

Domácí Dinamo Minsk letos zatím úspěšně bojuje o příčky zaručující play-off, protože běloruský celek je po odehrání 35 zápasů na sedmé postupové příčce a zatím získal 57 bodů s mírně kladným skóre 97:95. V posledních zápasech má navíc Minsk solidní formu, protože z posledních pěti duelů získal plných 11 bodů. Po třech bodech zapsal za výhry v Bratislavě 1:2, v Rize 1:4 a v Novgorodu také 1:4. Dva body vybojoval doma po nájezdech s Jokeritem a výhře 3:2, přičemž všechny body ztratil pouze po porážce na domácím ledě s Traktorem Čeljabinsk v poměru 0:2.

Hostující Salavat Julajev Ufa je na tom v tabulce Východní konference ještě o něco málo lépe, když dokázal získat 65 bodů za 37 zápasů a se skóre 110:90 si udržet průběžné velice solidní páté místo. Forma v posledních zápasech ale v případě Ufy už není bůhvíjaká – za posledních pět zápasů tento ruský celek zapsal pouze 7 bodů. Nejprve totiž padl v Soči 4:3 po nájezdech, následně doma nestačil 1:2 na Podolsk, v dalším zápase sice porazil doma Dinamo Moskva 2.1, ale poté přišla další domácí porážka v poměru 1:2 od hráčů Jaroslavle. Poslední zápas ale Ufa celkem v pohodě zvládla, když na ledě Rigy vyhrála jasně 0:3.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Dinamo Minsk – Salavat Julajev Ufa

2:3

po s.n. (0:1) (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 45. Matěruchin (Klinkhammer, Ellison), 46. Lisovec (Matěruchin) – 11. J. Bodrov (Paršin, S. Garejev), 53. Korotkov (Chripunov, M. Majorov), rozh. náj. M. Majorov

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Matt Ellison (MIN)
0:0   Dmitrij Makarov (UFA)
2. série:
0:0   Andrej Stěpanov (MIN)
0:0   Kirill Kaprizov (UFA)
3. série:
0:0   Alexandr Matěruchin (MIN)
0:1   Maxim Majorov (UFA)

HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Šinkevič, Chenkel, Mickevič – Pavlovič (C), Kulakov (A), Drozd – Matěruchin, Kovyršin, Klinkhammer (A) – An. Stěpanov, Ellison, Gavrus – Ambožejčik, Kitarov, Karaban.

Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Lepistö (A), Loginov, Kuljaš, Gončarov, D. Vorobjov, Kornějev, S. Garejev, Arzamascev (A) – Hartikainen, D. Makarov, Omark (C) – A. Lazarev, J. Bodrov, Paršin – Něstěrov, M. Vorobjov, Chripunov – Kaprizov, Korotkov, M. Majorov.

Rozhodčí: Buturlin, Gebej – Misjur, Judin

Průběh zápasu
1. třetina
06:49 UFA 2 D. Vorobjov, držení protihráče
10:26 UFA 0:1 J. Bodrov (Paršin, S. Garejev)
11:48 MIN 2 Gragnani, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
23:57 UFA 2 D. Makarov, hákování
31:41 MIN 2 Scrivens, zdržování hry / posunutá branka
34:44 UFA 2 Kornějev, podražení
36:23 UFA 2 Svedberg, zdržování hry / posunutá branka
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 UFA 2 J. Bodrov, hákování
44:17 MIN 1:1 Matěruchin (Klinkhammer, Ellison)
45:16 MIN 2:1 Lisovec (Matěruchin)
52:49 UFA 2:2 Korotkov (Chripunov, M. Majorov)
58:44 MIN 2 Klinkhammer, držení hole
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
UFA 2:3 M. Majorov (rozh. náj.)
po s.n.