Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

GD Estoril Praia – CS Marítimo

2:1

konec (0:1)

01.05.2016, 17:00 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • 32. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.92 3.4 4.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Estoril po přestávce sice nebyl tak nebezpečný, jenže z minima šancí dokázal vytěžit maximum, když se v rozpětí dvou minut krátce po přestávce prosadili Léo Bonatini a Frederic Mendy, který dokonal fantastický comeback svého týmu a rozhodl o jeho výhře. Konečný výsledek. Estoril 2 Marítimo 1. (18:52:29)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Střídající Marion mohl před pár okamžiky zpečetit výhru Estorilu, jenže z ostrého úhlu pálil mimo! Marion se krásně vyhl vybíhajícímu Salinovi, poté už ale nedokázal přesně zakončit.

90+1

Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.

90

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Frederic Mendy, přichází Michael.

89

Éber Bessa mohl vyrovnat stav utkání krásnou střelou z volného přímého kopu, brankář Georgemy ji ale dokázal vyrazit!

88

Lynneeker před pár okamžiky viděl první žlutou kartu v letošní sezóně Ligy NOS.

87

Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a Estoril po bleskovém obratu drží své jednobrankové vedení.

86

Střídající Lynneeker zastavil u postranní čáry v blízkosti střídaček míč rukou a vzápětí za ní byl potrestán žlutou kartou.

85

Žlutou kartu dostává Lynneeker (CS Marítimo).

84

Marítimo na pravé straně rozehrálo rohový kop, jenže následný centr na přední tyči trefil prvního hráče Estorilu, který míč ze vzduchu odkopl do bezpečí.

83

Trenér Nelo Vingada využil poslední možnost střídání a ve zbytku utkání už může pouze sledovat výkon svých svěřenců.

82

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Patrick, přichází Romário.

82

Hosté v rychlém sledu rozehráli dva rohové kopy a do pokutového území Estorilu poslali dva ostré centry, z nichž první byl na přední tyči odvrácen a ten druhý byl příliš dlouhý.

81

Marítimo vypálilo zpoza šestnáctky a následná střela se od zad jednoho z fotbalistů Estorilu odrazila na rohový kop.

80

Djoussé se pokusil po levé straně proniknout do šestnáctky mezi trojicí protihráčů a vzápětí skončil na trávníku, hlavní rozhodčí Carlos Xistra ale druhou penaltu v dnešním utkání nenařídil.

79

Léo Bonatini se postaral krátce po přestávce z penalty o vyrovnávací gól a dvanáct minut před koncem přepustil místo Dieguinhovi.

78

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Léo Bonatini, přichází Dieguinho.

77

Mendy na pravém křídle z ostrého úhlu odcentroval, jenže pouze do náruče připraveného Mendyho.

76

Před oběma týmy je závěrečná čtvrthodina a Marítimo se zatím marně snaží zareagovat na ztrátu vedení a inkasování druhé branky, která za současného stavu znamená jeho porážku.

75

Střídající Lynneeker si na pravé straně hřiště ukousl příliš velký krajíc a přes dvojitý blok se mu nepodařilo proniknout do pokutového území.

74

Tempo zápasu postupem času po skvělém comebacku domácích fotbalistů opadlo a ani jeden z hráčů se nemůže dostat do nějaké brankové příležitosti.

73

Dnešní utkání sleduje 4783 diváků.

72

Lynneeker si na pravém křídle vyměnil míč s jedním ze svých spoluhráčů, ten mu ovšem nedokázal přihrávku oplatit a mezi dvěma protihráči už to měl první jmenovaný hodně těžké.

71

Do konce utkání zbývá necelých dvacet minut, což je dostatek času na to, aby se Marítimo vzpamatovalo a pokusilo se vyrovnat.

70

Nutno dodat, že Mattheus je jedním z nejlepších hráčů na hřišti a k asistenci na druhý gól Mendyho mohl přidat gól.

69

Škoda pro nezaujatého diváka, že Mattheusova střela měla opačnou faleš a místo toho, aby se stáčela do brány, tak se naopak točila mimo.

68

Mattheus se postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho následná krásná technická střela se po překonání zdi snesla těsně vedle pravé tyče!

67

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Baba Diawara.

66

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Gevaro, přichází Lynneeker.

65

Marion před pár okamžiky přišel na hrací plochu a po ostrém zákroku viděl žlutou kartu.

64

Žlutou kartu dostává Marion (GD Estoril Praia).

63

Stažení Felipeho Augusta je pro mě osobně velkým překvapením, protože v úvodu prvního poločasu stál u některých náznaků šancí.

62

Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Felipe Augusto, přichází Marion.

61

Ačkoliv Djoussé zůstal v nefotbalové pozici a musel být delší dobu ošetřován, jako první připravují střídání trenéři Estorilu.

60

Pedro Botelho sestřelil v blízkosti pokutového území Djoussého, který má zdravotní problémy a zůstává ležet na trávníku.

59

Žlutou kartu dostává Pedro Botelho (GD Estoril Praia).

59

Mendy vstřelil v letošní sezóně svůj třetí gól a Estoril vede nad Marítimem k radosti svých fanoušků doma 2:1.

58

Marítimo dlouho vedlo, krátce po přestávce ale o svůj jednobrankový náskok přišlo a nejen to. Estoril ihned po vyrovnávací brance otočil stav utkání na svou stranu.

57

57. Frederic MENDY - 2:1

57

Estoril právě vstřelilo branku!
FREDERIC MENDY střílí gól a Estoril během dvou minut otáčí vývoj dnešního utkání!! Mattheus na levé straně šestnáctky vyhrál důležitý souboj a poté před bránou našel Mendyho, který si míč prvním dotykem zpracoval do vzduchu, a přestože na poprvé fantastického brankáře Salina nepřekonal, jeho následná dorážka zamířila k pravé tyči.

56

Léo Bonatini vstřelil v letošní sezóně Ligy NOS šestnáctý gól, přičemž čtyř z nich dosáhl ze značky pokutového kopu.

55

55. Léo BONATINI - 1:1

55

Estoril právě vstřelilo branku!
LÉO BONATINI proměňuje bezpečně penaltu a vyrovnává stav utkání krátce po přestávce na 1:1!! Léo Bonatini nedal brankářovi Salinovi žádnou šanci a vymetl přesně pravý horní roh brány.

54

Žlutou kartu dostává Dirceu (CS Marítimo).

53

53. Faul ve vápně

53

Mattheus si na levé straně šestnáctky v blízkosti brankové čáry chytře posunul míč do pohybu a Dirceu ho fauloval. Penalta!

53

Estoril si ve druhém poločase zatím příliš míče neužil a nyní se snaží především o přesnou a trpělivou kombinaci.

52

Zatímco v prvním poločase byl lepší Estoril, tak po přestávce se role prohodily a Marítimo je tím týmem, který se častěji vydává směrem kupředu.

51

Vzápětí přišla daleko nosná střela ze střední vzdálenosti, která podle toho také dopadla a zamířila vysoko nad.

50

Gevaro byl zřejmě hráčem, který po pravé straně pronikl do pokutového území Estorilu a poté pod sebe posílal pěknou přihrávku, problém ovšem byl, že mířila přímo mezi dva jeho spoluhráče, kteří neměli šanci dostat do zakončení.

49

Briguel poslal do šestnáctky z autového vhazování dlouhý míč, hostujícím fotbalistům byl ale vzápětí odpískán útočný faul.

48

Estoril zastavil útočnou akci Marítima po levém křídle, obránce Briguel ovšem může vhazovat.

47

Léo Bonatini na levém křídle rozkmital své rychlé nohy a namířil si to do šestnáctky, jenže těsně před její hranicí se rozhodl pro zpětnou přihrávku pod sebe, která našla pouze jednoho z hráčů Marítima. Z nadějné akce nakonec nebylo nic.

46

Marítimo rozehrálo druhých pětačtyřicet minut, do kterých Estoril vstupuje s jednobrankovým mankem navzdory tomu, že během prvního poločasu byl lepším týmem na hřišti.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
Marítimo po celý poločas tahalo za kratší konec lana, přesto na hřišti Estorilu vede od šesté minuty poté, co se po rozehrání standardní situaci prosadil krásnou hlavičkou Damien Plessis. Estoril po tečované střele orazítkoval levou tyč a mohl rychle odpověď, jinak ale jeho pokusy byly nepřesné. Územní převaha je domácím zatím k ničemu, před námi je však ještě 45 minut. Skóre po prvním poločase. Estoril 0 Marítimo 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Mattheus byl zřejmě tím hráčem, který na pravém křídle rozehrál rohový kop, ten ale hosté bez problému odvrátili.

44

DRŽENÍ MÍČE:

Estoril 58% Marítimo 42%

43

Domácí fotbalisté pokračují ve své územní převaze, ale stále marně usilují o vstřelení vyrovnávacího gólu. Vypadá to vypadá, že kabin bude odcházet spokojenější Marítimo.

42

Estoril v jedenácté minutě orazítkoval tyč, jinak ale jeho šance zůstávají pouze u náznaků jako před pár okamžiky po skvělém centru Felipeho Augusta.

41

Mattheus se na vzdálenější levé tyči natahoval po nádherném centru Felipeho Augusta z pravé strany, ve skluzu na něj ale těsně nedosáhl.

40

Marítimo se v závěru prvního poločasu směrem vpřed probudilo, marně se ovšem pokouší pojistit své jednobrankové vedení.

39

Georgemyho brány vzápětí musela čelit dvěma rohovým kopům soupeře, Marítimo se ovšem ani po jednom z nich do zakončení nedostalo.

38

Ghazaryan se prodíral uprostřed šestnáctky do šance, Georgemy ale skvěle přečetl hru a odkopl míč do bezpečí.

37

Estoril na pravé straně hřiště vybojoval rohový kop, po kterém se uprostřed šestnáctky po vysokém výskoku dostal do zakončení Diakhité, jeho následná hlavička ale zamířila nad.

36

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a zatím je hra hodně jednolitá. Estoril se snaží útočit, jenže Marítimo dobře brání a nepouští soupeře do žádné šance.

35

Mendy se snažil mezi dvěma protihráči na pravé straně šestnáctky prodrat do zakončení a po souboji s jedním z nich skončil na trávníku, ani tentokrát se ale o faul podle názoru hlavního rozhodčího nejednalo.

34

Marítimo se během dosavadního průběhu utkání dostalo pouze k jedné střele mezi tři tyče, jenže právě ta jedna hostům stačila k otevření skóre.

33

Do šestnáctky Marítima létá jeden centr za druhým, jenže s těmi si hosté vědí rady a v pohodě hájí své jednobrankové vedení.

32

Marítimo je po úvodním gólu v podání Plessise směrem vpřed naprosto bezzubé a Estoril udává tempo dnešního utkání.

31

Jeden z domácích hráčů Estorilu mohl zkusit vypálit zpoza šestnáctky, jenže se po krásném uvolnění rozhodl pro kolmou přihrávku, která mířila do ofsajdu a brankář Salin byl navíc u míče jako první.

30

Marítimo skvěle zhušťuje střed hřiště a tak domácím hráčům Estorilu nezbývá nic jiného, než tahat své akce po křídlech.

29

Drtivou většinu akcí Estorilu zastavují nepřesné přihrávky a zbytečné ztráty míče, fotbalisté Marítima ovšem na druhou stranu dobře brání a vyplňují volné prostory.

28

Co se týče držení míče, je na tom Estoril lépe, jenže domácí hráči se kromě jedné nebezpečné hlavičky v podání Léa Bonatiniho k ničemu nedostali.

27

Esiti šel sice do souboje s Ghazaryanem hodně tvrdě, faul se ovšem nepískal a hra pokračovala dále.

26

Brankář Salin se dobře vydal proti míči, nakonec ale při předchozí standardní situaci nemusel zasahovat.

25

Estoril na pravém křídle vybojoval standardní situaci, kterou rozehrál Felipe Augusto, jeho následný centr ale přeletěl všechny hráče v pokutovém území a zamířil vedle vzdálenější levé tyče.

24

Léo Bonatini se na vzdálenější pravé tyči krásně odpoutal od obránce Briguela a po rohovém kopu se dostal k hlavičce, která zamířila těsně vedle pravé tyče!

23

Diego vypálil zpoza šestnáctky a jeho následná střela byla jedním z hráčů Estorilu přizvednuta vysoko nad. Následovat bude rohový kop.

23

Oba celky se snaží útočit, jenže jejich snaha zatím vyznívá vniveč a prim hrají pevné obrany obou soupeřů, které nemusí řešit žádné velké nebezpečí.

22

Pedro Botelho odvedl v obraně skvělou práci, když před jedním z hostujících fotbalistů míč odkopl za postranní čáru.

21

Marítimo na pravé straně hřiště vybojovalo rohový kop, následný centr ale domácí fotbalisté uprostřed šestnáctky odvrátili.

20

Hra se přelévá ze strany na stranu, ovšem v nikterak přehnaném tempu a oba týmy se marně snaží dostat do nějaké šance.

19

Dyego Sousa bude pobíhat po hřišti s bílou ozdobou na hlavě, která usnadní jeho identifikaci.

18

Dyego Sousa zůstává stále u postranní čáry a vsedě je ošetřována jeho hlava, na které došlo ke krvavému poranění.

17

Estoril si v úvodu utkání vytvořil velkou územní převahu, zatím se ale nedokázal střelecky prosadit.

16

Estoril se na levém křídle snažil v poklidu kombinovat, jenže fotbalisté Marítima skvěle napadali rozehrávku soupeře a donutili ho ke špatné přihrávce.

15

Oba dva fotbalisté zůstali ležet na hrací ploše, nyní už jsou ale zpět na nohou a zápas může pokračovat.

14

Anderson Esiti podstoupil ostrý hlavičkový souboj, během něhož se nepříjemně srazil hlavou se svým protihráčem.

13

Estoril se vzápětí snažil přichystat odpověď, jeho fotbalisté se ovšem do zakončení nedostali. Kombinaci domácího celku zastavila nepřesná finální přihrávka.

12

Ghazaryan uvnitř pokutového území dostal k odraženému míči, jeho následná přízemní střela metr od hranice šestnáctky ale zamířila vedle levé tyče.

11

Estoril se řítil ve čtyřech hráčích do rozhozené hostující obrany, fotbalisté Marítima ovšem skvěle zareagovali a nebezpečný útok pár metrů za středovým kruhem zastavili. Mattheus se dostal uprostřed šestnáctky po krásné zpětné přihrávce svého spoluhráče z levé strany ke střele, která byla tečována jedním z obránců Marítíma a skončila na levé tyči.

10

Estoril se ve čtyřech hráčích řítil do otevřené obrany Marítima, jeho fotbalisté se ale skvěle vrátili a pár metrů za středovým kruhem nebezpečný protiútok zastavili.

9

Djoussé předvedl na pravém křídle drzí průnik a vybojoval pro svůj tým rohový kop, jenže po následném centru se domácí ubránili a navíc vyrazili po levé straně hřiště do rychlého protiútoku.

8

Estoril se snaží rychle odpověď, jenže po levé straně cesta k ohrožení brány Marítima nevedla.

7

Estoril vstoupil do utkání velice dobře, jenže Marítimo se vydalo dopředu a po první standardní situaci se mu podařilo skórovat.

6

6. Damien PLESSIS - 0:1

6

Marítimo právě vstřelilo branku!
DAMIEN PLESSIS se prosazuje a krásnou hlavičkou posílá Marítimo po necelých šesti minutách do vedení! Patrick na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci a nádherným centrem našel uprostřed šestnáctky Damiena Plessise, který hlavou zamířil pod břevno.

5

Estoril v rychlém sledu rozehrál tři rohové kopy, ani po jednom z nich se ovšem do zakončení nedostal. Na opačné straně hřiště byl faulován Djoussé a Marítimo má k dispozici standardní situaci.

4

Plessis odvedl v obraně skvělou práci a na přední pravé tyči odvrátil centr domácího týmu z levé strany na další rohový kop.

3

Estoril vzápětí na levém křídle vybojoval rohový kop, který si zopakuje poté, co hosté odvrátili míč do zámezí.

2

Domácí fotbalisté na levé straně šestnáctky rozjeli nádhernou kombinační akci, po které se jeden z hráčů Estorilu ocitl na zemi, penalta se ovšem nepískala.

1

Estoril obstaral výkop dnešního utkání a věřme, že se minimálně dvou branek dočkáme. Právě dva góly totiž padly ve všech třech posledních vzájemných duelech a všechny tři avizované zápasy skončily remízou 1:1.

1

Utkání právě začalo.
Loňské střetnutí mezi Estorilem a Marítimem skončil v podobné části roku remízou 1:1, když na gól domácího Fernandinha z 75. minuty odpověděl šest minut před koncem Marega. Zajímavostí je, že posledních pět utkání mezi oběma týmy nikdy nepřineslo více než dvě branky a poslední tři skončily nerozhodně 1:1.
Úvodní sestavy:

GD Estoril Praia: Georgemy – Anderson Luis, Diakhité, Diego Carlos, Pedro Botelho – Afonso Taira, Anderson Esiti – Mendy, Mattheus, Felipe Augusto – Bonatini. (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Rúben Dionísio, Mano, Michael, Marion, Dieiguino, Dankler, Chaparro. Trenér: Fabiano Soares.

CS Marítimo: Salin – Briguel, Maurício, Dirceu, Patrick – Ghazaryan, Plessis, Éber – Djoussé, Dyego Sousa, Gevaro. (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Haghighi, João Diogo, Deyverson, Alex Soares, Romário, Baba, Lynneeker. Trenér: Nelo Vingada.

Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Estoril Praia přivítá na svém hřišti v neděli odpoledne v souboji dvou celků ze středu tabulky Marítimo. Výsledek utkání je velice těžké odhadnout, jelikož výkony obou týmů jsou jako na houpačce a po zisku tří bodů vzápětí následuje porážky či naopak, vzhledem k postavení obou týmů ovšem budou do utkání vstupovat v roli favorita domácí fotbalisté Estorilu. Zápasem z Estádio António Coimbra da Mota Vás s velkým potěšením provede Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

GD Estoril Praia – CS Marítimo

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 55. Bonatini (pen.), 57. Mendy – 6. Plessis

Karty:   59. Botelho (ETR), 64. Marion (ETR) – 54. Dirceu (MAO), 85. Lynneeker (MAO)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:16.

GD Estoril Praia: Georgemy – Anderson Luis, Diakhité, Diego Carlos, Pedro Botelho – Afonso Taira, Anderson Esiti – Mendy (90. Michael), Mattheus, Felipe Augusto (62. Marion) – Bonatini (78. Dieguinho). (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Rúben Dionísio, Mano, Dankler, Chaparro. Trenér: Fabiano Soares.

CS Marítimo: Salin – Briguel, Maurício, Dirceu, Patrick (82. Romário) – Ghazaryan, Plessis, Éber – Djoussé, Dyego Sousa (67. Baba Diawara), Gevaro (66. Lynneeker). (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Haghighi, João Diogo, Deyverson, Alex Soares. Trenér: Nelo Vingada.

Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos

Diváci: 4783