Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Celta de Vigo

2:1

konec (1:1)

01.05.2016, 12:00 • San Mamés Barria, Bilbao • 36. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 1.9 3.7 4.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, příště na počtenou! (13:57:02)
Je dobojováno! Po změně stran byli fotbalisté Athleticu jednoznačně lepším týmem a díky Raúlu Garcíovi se dvacet minut před koncem zaslouženě ujali vedení. Vigští fotbalisté ještě v závěru zvýšili aktivitu především díky střídajícímu Guidettimu, jenž ale v ojedinělé šanci napálil míč přímo do Iraizoze. Athletic tak v tabulce střídá svého dnešního soupeře na pátém místě!

90+3

Konec zápasu.

90+3

Zdá se, že je hotovo. Beñat Etxebarria byl na polovině hřiště povalen k zemi a sudí Estrada už si kontroluje hodinky.

90+2

Vše nasvědčuje tomu, že si domácí už výhru pohlídají. Raúl García si na útočné polovině takticky došel pro faul a poté nasbíral dobrou půlminutku.

90+1

Sudí Estrada nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!

90

Švédský legionář John Guidetti si pohlídal ofsajdovou hranici a dostal se do zakončení z ostrého úhlu, Gorka Iraizoz ale jeho ránu dokázal zlikvidovat!

88

Vigští si opět nepohlídali ofsajdovou hranici, k Johnu Guidettimu navíc centr z pravé strany ani nedoletěl. Gorka Iraizoz si pomalu rovná míč k rozehrávce.

87

Markel Susaeta se nedomluvil s Viguerou a jeho přihrávka se došourala až ke Castrovi, v posledních minutách se ještě můžeme těšit na pořádné drama!

86

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Aritz Aduriz, přichází Borja Viguera.

85

Nolito se nechal chytit do ofsajdové pasti, ani z další akce hostujícího týmu žádné nebezpečí pro Iraizoze a spol. nepramenilo.

83

Střídající John Guidetti vybojoval rohový kop pro svůj tým, snaha švédského snajpra ale byla nakonec zbytečná, protože hosté ze standardní situace nic kloudného nevymysleli.

82

Po Iturraspeho nedovoleného zákroku budou vigští fotbalisté zahrávat přímý kop, do konce zápasu už zbývá odehrát jen nějakých deset minut!

81

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Daniel Wass, přichází John Guidetti.

79

Centr adresovaný Hugu Mallovi postrádal přesnost a domácí poté nic nevymýšleli – svěřenci Ernesta Valverdeho odkopli balon až k Álvarezovi.

78

Napadající Beñat Etxebarria obral hosty o míč a posunul se oslovit rozběhnutého Adurize, ten se ale do zakončení vůbec nedostal.

77

Jonathan Castro to přehnal s důrazem v souboji se Susaetou, čehož si sudí Estrada zprvu nevšiml, nakonec ale nařídil přímý kop ve prospěch Athleticu.

76

Ofsajd a v něm chilský legionář Fabián Orellana, domácí tak budou mít spoustu času a klidu na rozehrávku.

74

Óscar de Marcos se poctivě vrátil a přistrčil balon Gorku Iraizozovi, jenž poté dalekonosným nákopem dopravil míč na polovinu soupeře.

73

Fotbalisty Athleticu vstřelený gól očividně nabudil, domácí jsou i nadále aktivnějším týmem a hráči Celty vůbec nestíhají.

72

72. Raúl GARCÍA - 2:1

72

Bilbao právě vstřelilo branku!
Domácí se dočkali a dvacet minut před koncem se ujali vedení! Střídající Iňaki Williams prchl po pravém křídle a poté našel přesným pasem do předbrankového prostoru RAÚLA GARCÍU, jenž nadvakrát překonal bezmocného Álvareze!

70

Před Mikelem San Josém se otevřela dálnice volného prostoru ve středu hřiště, domácí zadák ale nechtěl nic riskovat a pro jistotu přenechal míč Extebarriovi.

69

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Marcelo Alfonso Diaz Rojas, přichází Carles Planas.

68

Střídající Iňaki Williams se z pravé strany pokusil najít do šestnáctky si sbíhajícího Balenziagu, nicméně vyběhnuvší strážce vigské svatyně si vše zkušeně pohlídal.

67

Bývalý hráč madridského Atlética se opět činil! Raúl García z pravé strany poslal balon do prostoru před Álvarezem, tam ale nebyl nikdo v červenobílém dresu.

66

Dalekonosná rána velezkušeného Raúla Garcíi doletěla přesně do míst, kde číhal připravený Sergio Álvarez, který schoval kulatý nesmysl ve své moci.

65

Vyběhnuvší Sergio Álvarez schoval dalekonosný Susaetův nákop ve své náruči, hosté ale o balon poté opět rychle přišli.

64

Po nepříliš přesvědčivém Gómezově odkopu se na hranici pokutového území ocitl s balonem na kopačce střídající Ander Iturraspe, nicméně než se stihl zorientovat, tak o míč přišel.

62

Beñat Etxebarria s de Marcosem utekli po pravém křídle a vybojovali rohový kop pro svůj tým, převaha Athleticu začíná být v posledních minutách markantní.

61

Dalekonosný centr z levé strany zamýšleného adresáta Garcíu nenašel, následovat bude pouze další odkop od Álvarezovy svatyně.

60

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Xabier Etxeita, přichází Ander Iturraspe.

59

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Iňaki Williams.

58

Markel Susaeta se vydal do rychlého protiútoku, utekl hostujícím zadákům a dostal se ke střele z hranice pokutového území, ta ale za nic nestála a balon skončil až mezi diváky.

58

Daniel Wass přepadl přes Balenziagu a sudí Estrada to posoudil jako nedovolený zákrok na hostujícího středopolaře.

57

Beñat Etxebarria se užuž napřahoval ke střele, Marcelo Alfonso Diaz Rojas jej ale doslova za minutu dvanáct o balon připravil.

56

Tak to byla obrovská šance Athleticu! Raúl García zničehonic vypálil z dobrých dvaceti metrů a jeho utěšená rána orazítkovala tyč Álvarezovy svatyně!

54

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Nemanja Radoja.

53

Hosté to nakonec zvládli a odkopli balon až k půlící čáře, Aduriz ale poté dostal pod tlak Sergiho Gómeze a vybojoval vhazování pro svůj tým.

52

Další Extebarriův centr z pravé strany Vigští na poslední chvíli odvrátili, fotbalisté Athleticu ale ještě pokračují v kombinaci na útočné polovině.

50

Eneko Bóveda zaváhal na polovině hřiště a Marcelo Alfonso Diaz Rojas se mohl vydat kupředu, hostující středopolař se ale unáhlil a poslal míč přímo do Álvarezovy náruče.

49

Hosté se následně vydali do rychlého protiútoku a ačkoliv Nolito o míč přišel, hráči v bleděmodrých dresech ještě zůstávají u balonu.

48

Beñat Etxebarria umně roztáhl hru na úplně volného Adurize, který ale z pravé strany napálil jen před ním stojícího Huga Malla.

47

Fabián Orellana se hned zkraje druhé půle vydal kupředu, daleko se ale nedostal. Po změně stran zatím sledujeme z obou stran opatrnou podívanou.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne ve 13:02, buďte s námi u toho!
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Mnohem lépe do zápasu vstoupila Celta, hosté se zaslouženě ujali rychlého vedení zásluhou Orellany a i nadále byli aktivnějším týmem. Vše se ale otočilo zhruba po půlhodině hry, červenobílí zařadili na vyšší rychlostní stupeň, vyrovnali z penalty a navíc hrají v početní výhodě, Gustavo Cabral totiž hloupě zavadil o Adurize a sudí ho poslal do šaten.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Extebarriův centr zamýšleného adresáta Adurize nenašel, to už zbývá do konce druhé nastavené minuty jen několik málo sekund.

45+1

Raúlu Garcíovi vytekly nervy a domácí středopolař vidí za svůj zbytečný zákrok na polovině hřiště žlutou kartu.

45

Sudí Estrada nastavil nad rámec prvního poločasu dvě minuty!

44

Úvodní pětačtyřicetiminutovka už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, fotbalisté Athleticu jsou i nadále mnohem aktivnějším týmem.

42

Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Beñat Etxebarria, jehož rána z hranice pokutového území proletěla těsně nad břevnem vigské svatyně!

41

Aritz Aduriz sice zahrál divadýlko a nic až tak hrozného to nebylo, Cabral si měl ale tuto klukovinu odpustit. Ať tak či onak, je to další přímý kop z nadějné pozice pro domácí!

40

40. Červená karta

40

Tak to je neuvěřitelné! Gustavo Cabral, který před pár minutami vyfasoval žlutou kartu a zavinil penaltu, nyní naprosto zbytečně přišlápl ležícího Adurize a sudí mu rovnou ukázal červenou kartu!

39

Vyrovnávací gól fotbalisty Athleticu pořádně nabudil. Mikel Balenziaga už po levém křídle zakládá další protiakci svého týmu.

38

38. Aritz ADURIZ - 1:1

38

Bilbao právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Balon si k puntíku postavil sám faulovaný ARITZ ADURIZ, který dokonale zaskočil bezmocného Álvareze – hostující brankář zůstal stát jako solný sloup a Aduriz napálil míč nekompromisně k levé tyči!

37

Gustavo Cabral ve vlastním pokutovém území fauloval Adurize a může být ještě hodně rád, že za to nebyl vyloučen!

36

Penalta pro Bilbao!

35

Extebarriův centr na vzdálenější tyč hosté odvrátili pouze k Susaetovi. Adresátem jeho přihrávky se měl stát Mikel San José, domácím to ale opět nevyšlo.

35

Tentokrát Beñat Etxebarria nic nevymýšlel a jednoduše nakopl míč do skrumáže v pokutovém území, kde se k balonu pokoušel prokousat Raúl García, brankář Álvarez byl ale rychlejší.

34

Beñat Etxebarria vyslal povedenou kolmicí na zteč de Marcose, jenž vybojoval alespoň autové vhazování pro svůj tým.

33

De Marcosův nepovedený centr adresovaný Markelu Susaetovi proletěl pokutovým územím bez povšimnutí, následovat bude pouze odkop od svatyně Sergia Álvareze.

32

Jonathan Castro si zkušeně pohlídal přihrávku na Adurize, aktivita fotbalistů Bilbaa ale začíná s postupem času sílit!

31

Beñat Etxebarria si narazil balon se Susaetou, ale Fabián Orellana jeho záměr vystihl a míče se zmocnil. Bleděmodří poté nic nevymýšleli a odkopli balon za půlící čáru.

29

Zadák Eneko Bóveda se dostal ze zakončení ze skvělé pozice tváří v tvář Álvarezovi, ale veškerý vzruch byl bezpředmětný, poněvadž si nepohlídal ofsajdovou hranici.

28

Faulující Marcelo Alfonso Diaz Rojas zůstal paradoxně ležet ve velkých bolestech na trávníku, z nějž nakonec odkulhal za doprovodu lékařů s vědomím, že si kromě zranění ze souboje odnesl i žlutou kartu.

27

Pokus o ojedinělý protiútok sice Athleticu vůbec nevyšel, ale Beñat Etxebarria si na polovině hřiště alespoň vynutil faul.

26

Mikel San José po trmě-vrmě před vlastním pokutovým územím dopravil balon do autu, hosté následně zaváhali a dopředu už míří Muniain.

25

Pětadvacet minut hry je za námi a červenobílí se od inkasované branky v podstatě nepodívali na útočnou polovinu, z tribun se začíná ozývat pískot.

23

Vigským fotbalistům se daří hlídat útočné hvězdy Athleticu včetně Aritze Adurize, který se ještě v podstatě nedostal k míči.

22

Už se opět hraje, fotbalisté Celty neohroženě pokračují v kombinaci. Domácí působí po inkasovaném gólu hodně zaskočeným dojmem.

21

Aritz Aduriz se dostal do výměny názorů s Gustavem Cabralem. Druhý jmenovaný to od domácího bombarďáka schytal rukou do obličeje, pádu ale hodně přidal a sudí Estrada mu jeho estrádu nezbaštil.

19

Nolitův pas opět našel pouze Muniaina, jemuž se ale následně nepodařilo rozehrát, a tak u balonu i nadále zůstávají hosté.

18

Jeho centr na vzdálenější tyč dopravil Iker Muniain do autu, bleděmodří tak budou mít k dispozici vhazování od pravé postranní čáry.

17

Sergi Gómez si došel pro Etxeitův faul, hráči Celty tak budou zahrávat přímý kop z levé strany, jehož exekuce se ujme Nolito.

15

To se Nolitovi podařilo a k míči se poté dostal na hranici pokutového území Daniel Wass, jemuž se ale vůbec nepodařilo zakončit.

14

Vigští jsou při chuti a usadili se na útočné polovině, Nolito opět míří kupředu po levém křídle. Poradí si s bránícím de Marcosem?

13

13. Fabián ORELLANA - 0:1

13

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Jenže pozor, Celta se z protiútoku ujímá rychlého vedení! FABIÁN ORELLANA si pohlídal ofsajdovou hranici, převzal parádní Díazův pas a zcela osamocený se vydal vstříc Iraizozovi, jehož překonal přesnou střelou mezi nohy!

12

Svěřenci Ernesta Valverdeho postupně začínají přebírat iniciativu, domácí fotbalisté se čím dál častěji dostávají ke kombinaci na útočné polovině.

10

Mikel San José, který v Bilbau nedávno prodloužil smlouvu až do roku 2021, na pravé straně vybojoval vhazování pro svůj tým.

9

Raúl García šikovně uvolnil rozběhnutého de Marcose, jenž ještě dloubl míč směrem k Markelu Susaetovi, poté se ale kulatý nesmysl došoural až do autu.

8

Óscar de Marcos si došel pro faul na polovině hřiště, Athletic tak bude mít dostatek času a prostoru na rozehrávku.

7

Hugo Mallo přepustil Gómezův pas brankáři Álvarezovi, fotbalisté v blankytných dresech se nikam neženou a kombinují na polovině hřiště.

5

De Marcosův přetažený centr z pravé strany doletěl až do zámezí, následovat tak bude odkop od Álvarezovy svatyně.

4

Celta je v úvodu aktivnějším týmem. Óscar de Marcos zaváhal a ke střele z hranice šestnáctky napřáhl Fabián Orellana, jeho pokus ale proletěl poměrně vysoko nad.

3

Gorka Iraizoz nic nevymýšlel a odkopl míč až za půlící čáru, tam se ho ale ujali Vigští a Nolito opět míří kupředu.

2

Fotbalisté baskického celku měli hned v úvodu k dispozici rohový kop, z něj ale žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo a Celta se vydala do rychlého protiútoku. Nolito parádně našel volného Aspase, tomu se však zakončit nepodařilo!

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Athletic Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Etxeita, Bóveda, Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta, Raúl García, Muniain – Aduriz.
Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Eraso, Iturraspe, I. Williams, Viguera, Lekue.

Real Club Celta de Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, Sergi Gómez, J. Castro – Diaz Rojas, Wass – Orellana, P. Hernández, Nolito – Aspas.
Náhradníci: Blanco – Radoja, Bongonda, Guidetti, Planas, Señé, Dražić.

Rozhodčí: Estrada – Martínez, Martín.
REAL CLUB CELTA DE VIGO

Celta se může pochlubit skvělou formou, proto dnes na hřišti Bilbaa rozhodně nebude v roli outsidera. Od březnového výprasku 1:7 na Santiagu Bernabeu vigští fotbalisté ani jednou neprohráli, jejich šňůra bez porážky se natáhla už na sedm zápasů. V minulém kole Real Club udolal trápící se Granadu 2:1.
ATHLETIC BILBAO

Baskický celek v poslední době střídá lepší výkony s horšími a náskok svěřenců Ernesta Valverdeho na nepostupové pozice do evropských pohárů se smrskl na pouhé tři body. V minulém kole Athletic prohrával na hřišti trápícího se Levante už 0:2, v poslední desetiminutovce ale hrdinsky dotáhl náskok soupeře a nakonec si odvezl bod.
Hezké nedělní poledne přeji všem fotbalovým nadšencům! Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního duelu španělské Primera División, v němž změří síly dva soupeři bojující o pohárovou Evropu: Athletic Bilbao a Real Club Celta de Vigo. Tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Athletic Bilbao – Celta de Vigo

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 38. Aduriz (pen.), 72. Raúl García (I. Williams) – 13. Orellana (Diaz Rojas)

Karty:   45+1. Raúl García (ATB) – 28. Diaz Rojas (CVG), 37. Cabral (CVG)   40. Cabral (CVG)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:2. Fauly: 12:19.

Athletic Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Etxeita (60. Iturraspe), Bóveda, Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta, Raúl García, Muniain (59. I. Williams) – Aduriz (86. Viguera).
Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Eraso, Iturraspe, I. Williams, Viguera, Lekue.

Celta de Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, Sergi Gómez, J. Castro – Diaz Rojas (69. Planas), Wass (81. Guidetti) – Orellana, P. Hernández, Nolito – Aspas (54. Radoja).
Náhradníci: Blanco – Radoja, Bongonda, Guidetti, Planas, Señé, Dražić.

Rozhodčí: Estrada – Martínez, Martín