Menu

Hokej

Liga mistryň

HK Poprad – SKIF Nižnij Novgorod

1:7

konec (0:2, 0:4, 1:1)

06.12.2014, 13:30 • Nižnij Novgorod • Richard Wagner (@Groundhoppik)

Dámy a pánové dnešní duel je u konce. Já Vám děkuji za sledování onlajn přenosu. Mějte krásný zbytek dne a užijte si klidnou neděli. U další onlajnů se těší na počtenou Richard Wagner. (15:40:41)
Nejlepší hráčky zápasu:

Karoliina RANTAMÄKIOVÁ (NNS, Ú): 1+1, 0 TM, střelkyně rozdílového gólu.
Caroline LAMBERTOVÁ (POP, GK): 60 min., 41 zás., 85.42 %
Střely na bránu po 3. třetině:
Nižnij Novgorod: 48 (11)
Poprad: 5 (3)
Ve třetí třetině nejprve domácí Nižnij Novgorod dokázal zvýšit svůj náskok na 7:0, ale Slovenky zásluhou Patricie Gorecké dokázaly kontrovat a připsat si alespoň čestný úspěch. Domácí SKIF tak potvrdil roli favorita a znovu zvítězil se sedmi vstřelenými brankami.

60:00

Konec zápasu.

59:50

Zápas se již pouze dohrává. Hráčky Popradu mají puk na hokejkách na modré útočné čáře a nikam se neženou.

58:59

A pozor! Ještě se jedna z domácích hráček dostala do samostatného úniku, ale bohužel pro její celek se nedokázala vejít se svým forhendovým blafákem mezi tři tyče.

58:05

Po ose kluziště si s pukem najížděla Maria Pečnikovová, která tahem vystřelila na šibenici, ale v těch samých místech se ve stejný moment co puk nacházela i vyrážečka Caroline Lambertové.

57:08

Nicméně, nějaká ta špetka ofenzivní chuti pořád ještě přebývá na hokejkách týmu z Nižného Novgorodu. Domácí celek si vypracoval další dvě šance, ale pokaždé se stejným výsledkem – střelou do Caroline Lambertové.

56:08

S blížícím se koncem zápasu se začíná jeho tempo postupně snižovat. Domácí hráčky již nemají tolik nápadu v kombinaci a bráněním vysílené Popraďanky již bruslí spíše úsporně, než účelně.

55:27

Vhazovalo se před Valerií Tarakanovovou. Ta ale své emoční choutky neukojila, protože na ní nešla žádná střela. Naopak po brejku musela bleskově na led pohotová Caroline Lambertová, která zastavila střelu Anastázie Smirnovové z brankoviště.

54:32

SKIF se znovu dostal do šance. Děvčata ale nedokázala zkonsolidovat své střelecké choutky a místo zatažení "do prázdné" přišla střela naprázdno.

53:38

Na ledě zůstala ležet Katarina Kováčiková, která se držela za nohu a kulhala. Vypadá to na natažení nějakých vazů. Kováčiková tak nebude na tento duel vzpomínat s láskou.

52:48

Nižnému Novgorodu se nepovedla kombinace a dokázal vyhodit puk do středního pásma. Ba co víc, dokázal jej dojet a na pravém kruhu vystřelit. Sraženou střelu až odpravil svou vyrážečkou za bránu Tarakanovová.

51:39

Ve středním pásmu se srazily dvě hráčky. Domácí Naděžda Širjajevová odjíždí na střídačku sama, Lence Krajňákové musel pomoci přivolaný zdravotník. Slovenka ale vypadá, že bude moci pokračovat.

50:48

Olga Sosinová se procpala skrze obranu až do zakončení, svou střelu chtěla zvednout pod horní tyčku, ale puk ji přeletěl a se zaduněním se odrazil od mantinelu.

49:33

Jelena Silinová se prokličkovala až před branku. Akorát na rozdíl od Dalibora Jandy, kamaráde, Silinová nevyhrála. Natolik se ve svých kličkách umotala, až zakončila vedle.

48:48

Díky tomuto dostávají více prostoru v útoku slovenské hráčky, které ale nedokáží své kombinace dovést až do řádného zakončení, které by znamenalo ohrožení Tarakanovové.

47:33

Tempo hry je mdlé. Zápas je rozhodnut a ani domácí hráčky se již tak vehementně netlačí před strážkyni popradské kasy.

46:45

Domácí celek nejprve přežil další šanci Popradu, která ale k ohrožení branky nevedla, a naopak sám pak zaútočil. Se střelou z vrcholu pravého kruhu si však Lambertová poradila.

Patricia GORECKÁ - 1:7

45:55

Poprad právě vstřelil branku!
No vida strýčka Fida! Poprad dokázal snížit a pokazit tak čisté konto Valerii Tarakanovové! Martina Staronová našla na levém kruhu svoji spoluhráčku PATRICIU GORECKOU, která si udělala prostor a vystřelila přesně na zadní tyč, kam se povyjetá Tarakanovová natahovala marně! Asistence: Martina Staronová.

44:50

Nyní bylo před brankou Caroline Lambertové pořádně horko, ale brankářka slovenského týmu znovu uhájila svoji kasu dobrým zákrokem betonem.

44:11

Poprad se teďka celkem dobře brání a nepouští soupeře do nějakého vážnějšího útoku. Domácí hokejistky se naopak samy nikam neženou.

Maria PEČNIKOVOVÁ - 0:7

43:30

SKIF právě vstřelil branku!
Využitá přesilovka a "lucky seven" je na světě. Popradské hráčky jen přihlížely krásné kombinaci domácího celku. Olga Sosinová poslala puk na levý kruh Alexandře Kapustinové, jež hned předala křižný pas na druhou stranu, kde si sjela blíže k brance MARIA PEČNIKOVOVÁ, která dobře umístěnou ranou udělala z pavoučků v horním růžku z vteřiny na vteřinu bezdomovce. Asistence: Alexandra Kapustinová a Olga Sosinová.

42:51

Popradu se podařilo vyhodit, ale Nižnij Novgorod už je zase v pásmu a tlačí se před Lambertovou, která se musí mít neustále na pozoru.

42:17

Další trest pro Zuzanu Drdákovou (POP). Dokonce i za stejný prohřešek. Drdáková znovu podrazila některou z hráček ruského týmu.

41:48

Olga Semenecová se dostala na levém rohu brankoviště k odraženému puku, jež z první poslala jen do výstroje přesouvající se brankářky Caroline Lambertové!

41:13

A aktivním forčekingem dokonce drží Novgorod v jeho vlastním pásmu, kotouč mají však na hokejkách dámy v modrém, čili domácí.

40:24

Nižnij Novgorod se neodkázal protlačit skrze na modré čáře hlídkující hráčky slovenského celku. Poprad následně dostal puk do středního pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Hlavní aktérky celého dnešního dějství už nám pomalu najíždějí na ledovou plochu. Jako první hráčky Popradu, po nich Nižného Novgorodu.
Střely na branku po 2. třetině:
Nižnij Novgorod: 37 (22)
Poprad: 2 (1)
Ve druhé třetině jsme viděli hned čtyři branky, z toho dvě hned zkraje periody. Nižnij Novgorod pokračoval stejně jako v první třetině ve svém tlaku a postupně těšil diváky v hale dalšími a dalšími brankami. SKIF vyměnil na začátku třetiny brankářky, Räisänenovou nahradila Tarakanovová, která musela řešit jedinou střelu.

Další třetina začne cca v 15:03.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

Poprad je již v plném počtu. Výborný zákrok si ale znovu připsala Lambertová, která si počíhala na střelu z pravé strany a vykopla ji betonem do rohu.
Poprad se celkem v klidu brání. Novgorod měl ale dvě zajímavé šance. Nejprve pálila po nahrávce od modré Pečnikovová z ostrého úhlu do vyrážečky Carolie Lambertové a následně si popradská brankářka připsala dobrá zákrok, když schovala v lapačce tečovanou střelu od modré.

37:43

Popradu nevyšlo střídání podle představ a pyká za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odsedí Petra Országhová (POP).

37:36

Landyš Faljachovová se procpala před branku, kde si udělala prostor, dostala kotouč od zadního mantinelu a ostře vystřelila, ale Caroline Lambertová předvedla bryskní zákrok betonem. Následná dorážka šla mimo.

36:33

Maria Naděždinová se prodrala skrze osu kluziště až na levý růžek brankoviště, odkud pohotově vypálila jen do vyrážečky skvěle se přesouvající Lambertové!

35:29

Jak je již zvykem, Poprad vyhodil kotouč ven z pásma, Nižnij Novgorod se jej chopil, zavezl do pásma a donutil Caroline Lambertovou k zákroku.

Anna TIMOFEJEVOVÁ - 0:6

34:37

SKIF právě vstřelil branku!
Ohromný důraz před brankou znamená šestý touš za zády brankářky Caroline Lambertové. Alsu Rachimovová nabila na modré čáře puk na hokejku Marii Pečnikovové, jejíž bombu gólmanka vyrazila před sebe, kde doklepla kotouč pod jejím tělem do sítě ANNA TIMOFEJEVOVÁ. Asistence: Maria Pečnikovová, Alsu Rachimovová.

34:02

SKIF bude mít šanci své vedení ještě navýšit. Bude hrát početní převahu. Na lavici hanby putuje Bianka Šilíková (POP) za nedovolené bránění.

33:47

Nižnij Novgorod je již v plném počtu, ale dál se tlačí před branku svého soupeře.

32:38

Nižnij Novgorod tlačí i v oslabení. Přiznám se vám, že být trenérem Novgorodu, asi bych už dostal infarkt. Alexandra Kapustinová byla po nahrávce od Olgy Sosinové zcela sama na brankovišti, Lambertová na druhé straně, klec prázdná. Domácí kapitánka se ale zamotala do kotouče a ani nevystřelila!

31:36

Maria Bodrikovová (NNS) je vyloučena na dvě minuty za hákování. Ještě předtím se slovenským hráčkám povedlo vystřelit, Tarakanovová podržela puk na hrudi.

31:08

Maria Bělovová odmítla státi se slavnou! Stála totiž zcela osamocená před brankou Caroline Lambertové, která vyrazila puk jen na volnou hráčku, která tvrdým zakončením minula klec!

30:08

V rohu pásma byla jedna z popradských hráček sražena čistým hitem do ramena, ale pochroumala se při nárazu o mantinel. Naštěstí ale odjela na střídačku po svých, garde jí dělaly spoluhráčky. Hned po buly Poprad vyhodil.

29:18

Caroline Lambertová by se podle všeho měla stát nejlepší slovenskou hráčkou. Brankářka Popradu znovu ukázala svou bystrost a lapačkou skvěle zastavila ránu z levého kruhu.

Alsu RACHIMOVOVÁ - 0:5

28:06

SKIF právě vstřelil branku!
Ruský tým dovršuje "bůra". A znovu to byla trefa, se kterou nemohla Caroline Lambertová nic dělat. Maximálně tak sledovat, jak si Anna Timofejevová vyjela zpoza branky a dala puk křižně na na brankovišti zcela volnou ALSU RACHIMONOVOU, jež nekompromisně zametla touš do sítě! Asistence: Anna Timofejevová.

27:23

Ovšem pozor! Slovenské hráčky nyní vytvořily závar před bankou Valerie Tarakanovové. Ta vůbec nevěděla, kde je kotouč. Ten se nalézal kdesi mezi bruslemi, ale Tatiana Kořenková nedokázala touš vyšťouchat a vystřelit.

26:32

Popradská děvčata již jsou v plné síle a drží svého soupeře ve středním pásmu, hezky daleko na dostřel branky, jíž hájí Caroline Lambertová.

26:00

Kotouč znovu v obranném pásmu domácích. Nižnému Novgorodu je následně pískán úmyslný ofsajd, takže se provede vhazování před Tarakanovovou.

25:16

Přesně jak se dalo čekat. Domácí v přesilovce tlačí, ale nedokáží vyzrát na výbornou Caroline Lambertovou, jež po úvodních dvou trefách zamkla svou klec na magických sedm západů. Popradu se povedlo vyhodit.

24:29

Máme tady první trest zápasu. Rozhodčí trestají hráčku slovenského Popradu. Na trestnou lavici míří Zuzana Drdáková, jíž je trestem podražení.

23:39

Olga Sosinová opět u kotouče. Tvrdá střela od modré čáry ale našla své umístěná jen na vyrážečce popradské strážkyně svatyně.

22:28

Další ze série spálených šanci. Tuším že to byla Olga Sosinová, kdo stál sám na brankovišti. Domácí kanonýrka ale trefila jen betony sedící Caroline Lambertové.

21:41

Domácí celek donutil Caroline Lambertovou k zásahu po zakončení Faljachovové z levého rohu brankoviště. Domácí celek střídá brankářky. Pohledná blondýnka Meeri Räisänenová odjíždí na střídačku, místo ní se mezi tyče staví ruská gólmanka Valeria Tarakanovová.

Landyš FALJACHOVOVÁ - 0:4

21:05

SKIF právě vstřelil branku!
Tomu tedy říkám ostrý start do třetiny! Nižnij Novgorod začal opravdu na jedničku a během šedesáti pěti sekund dokázal dvakrát skórovat. Maria Naděždinová vyslala do brejku za obranu LANDYŠ FALJACHOVOVOU, která rozhýbala brankářku a zasunula jí touš mezi betony. Asistence: Maria Naděždinová.

Olga SOSINOVÁ - 0:3

20:35

SKIF právě vstřelil branku!
Opak je ale pravdou! Karoliina Rantamäkiová nechala za modrou čárou puk OLZE SOSINOVÉ, jež se prosmýkla přes tři obránkyně a zakončila přesně do protipohybu gólmanky Popradu. Krásný brejk zakončený nádhernou brankou dosaženou díky dobré individuální práci. Asistence: Karoliina Rantamäkiová.

20:22

Na úvod druhé třetiny je tu šance na zdvojnásobení střeleckého konta Popradu. Novgorod totiž zahrál zakázané uvolnění.

20:01

Začala druhá třetina.
Rozhodčí jsou již na ledě a z kabin se pomalu trousí také hráčky.
Střely na branku po 1. třetině:
Nižnij Novgorod: 15
Poprad: 1
Úvodní dějství je za námi. Domácí Nižnij Novgorod jen potvrzuje dominanci ruského ženského hokeje na evropském poli. Slovenský Poprad se snaží a bojuje, ale na víc než osvobozování se mu to zatím nestačí. Uvidíme, zda se ve druhé třetině dostane k vážnějšímu ohrožení Meeri Räisänenové. Její protějšek Caroline Lambertová je zatím velkou oporou týmu z Tater a jen díky ní se neprosadilo víc hráček, než Silinová s Rantamäkiovou.

Druhá třetina začne cca ve 14:14.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Nižnij Novgorod držel dlouho puk za svou brankou, nakonec jej dostal do útočného pásma, kde o něj přišel. Už to ne vypadá na třetí branku.

18:41

Karoliina Rantamäkiová se objevila sama před brankářkou Caroline Lambertovou, kterou ale nepokořila. Gólmanka Popradu vytáhla výborný zákrok vyrážečkou a puk skončil v ochranné síti.

17:32

Popradu se podařilo několikrát osvobodit. Zatím tento zápas připomíná jednu velkou přesilovou hru. Akorát s tím rozdílem, že když slovenské hráčky, na jejich obranu nutno dodat přívlastek statečně bojující, vyhodí puk přes všechny čáry, není to icing.

16:38

Domácí hráčky se nika příliš neženou. Dvougólový náskok je natolik uklidnil, že se teď snaží většinu akcí tahat spíše do kombinace, než do střely.

Karoliin RANTAMÄKIOVÁ - 0:2

15:57

SKIF právě vstřelil branku!
Přeci jen se hráčkám Nižného Novgorodu povedlo podruhé skórovat. Mira Jalosuová posunula kotouč na hokejku Olgy Sosinové, která si všimla najíždějící si KAROLIINY RANTAMÄKIOVÉ, která předjela svou strážící obránkyni, dostala se před svoji anglofonní jmenovkyni Lambertovou, kterou pak pokořila ranou nad vyrážečku. Asistence: Olga Sosinová a Mira Jalosuová.

14:47

Maria Bodrikovová po několika neúspěšných závarech zkusila dvakrát své štěstí se střelou od modré. Napoprvé trefila betony Caroline Lambertové, následně narazila na chumel hráček před sebou.

13:29

Hraje se čistě dost čistě, což činí rozhodčím práci jednodušší. Nyní ale přeci jen dámy v pruhovaném píšťalku rozezněly. Novgorodu je pískán ofsajd.

12:48

Útoku Nižného Novgorodu v posledních momentecj dochází šťáva a omezuje se jen na chabou kombinaci, jež nevede k nebezpečnějšímu zakončení. To dává šanci Popradu na to, aby vyhazoval kotouče.

11:56

Nádherná akce jako vystřižená z učebnice ledního hokeje! Alexandra Kapustinová se po pravém křídle prodrala až na brankovou čáru, odkud kolmicí na brankoviště našla hůl Karoliiny Rantamäkiové, která ale z první trefila jen betony Caroline Lambertové, která následně zastavila ještě dvě dorážky. Po zapískání se do sebe hráčky trochu pustily. Vše zbytečně vyhrotila od mantinelu přijíždějící Sosinová. Rozhodčí ale netrestají.

10:38

Výborná Caroline Lambertová měla znovu práci. Meeri Räisänenová ji může příval zaměstnání závidět, sama zatím nemusela řešit žádnou vážnější šanci. To jen znovu svědčí o tlaku domácích hráček.

09:56

Domácím byl při návratu do pásma odpískán ofsajd. Hned po něm se SKIFu povedla zajímavá akce. Landyš Faljachovová vystřelila z pravého kruhu jen na zadní mantinel, od nějž se touš dostal na brankoviště, kde ho Lichačevová poslala jen do betonů Lambertové.

09:11

Nižnij Novgorod je stále v sedle koně a směřuje s ním směrem k brance Popradu. Slovenský tým měl znovu štěstí po zakončení z brankoviště, které šlo jen vedle. Následně se Popradu povedlo vyhodit.

Jelena SILINOVÁ - 0:1

08:10

SKIF právě vstřelil branku!
Domácí nakonec svůj tlak přece jen přetavují v gól! A že to byla nádherná branka. JELENA SILINOVÁ ukázala šikovné ruce, ve středním pásmu se chopila kotouče, projela po levém křídle přes tři hráčky, natlačila se před Caroline Lambertovou a backhandem jí prostrčila kotouč mezi nohy. Bez asistence.

07:07

Tato pasáž hry je taková trochu bezduchá. Domácí se marně snaží dosáhnout úspěchu v podobě branky, Poprad pouze vyhazuje.

06:04

Popradu se podařilo několikrát dostat puk ven z pásma. Zatím se hraje čistě a především před brankou Popradu. Obrana slovenského mistra se musí cítit jako hadr na holi v rukou zkušené uklízečky.

05:08

A znovu Olga Sosinová! Tentokrát stála po pasu Karoliiny Rantamäkiové sama před poloodkrytou svatyní, ale její zakončení si našlo cestu jen těsně vedle levé tyče popradské kasy!

04:36

Olga Sosinová se zjevila na pravém kruhu a rychle vystřelila. Její rána se ale stala jen kořistí pozorné brankářky Caroline Lambertové.

03:48

Domácí pokračují v náporu. Gólmanka Lambertová teď musela znovu ukázat svoji hbitost. Střela od modré byla sražena a strážkyně popradských tyčí nevěděla, kde je puk, ale nakonec se stihla přesunout ke své pravé tyči a zmařit zakončení Naděždinové.

02:39

Ohromný tlak domácího Nižného Novgorodu! Maria Naděždinová stála sama před brankou, ale parádní zákrok Caroline Lambertové zabránil gólu. Brankářka Popradu vykopla střelu z brankoviště betonem!

01:38

Slovenky se na druhé straně dostaly také do šance. Z pravého kruhu si sjela blíže k brance Seda Demirová, která ale posléze trefila jen betony pohotové Meeri Räisänenové.

00:58

První velká šance duelu! Jelena Silinová se objevila sama na brankovišti, kam dostala přihrávku od zadního mantinelu, ale do její rány stihla vložit hůl jedna z obránkyň a puk skončil jen na mantinelu.

00:29

To samé pak ale předvedla i domácí skvadra. Následně byl kotouč schován mezi bruslemi hráček u mantinelu ve středním pásmu. Vydoloval jej Nižnij Novgorod.

00:10

Jako první se cpal do útoku Poprad, ale jeho hráčky se nedokázaly prosadit přes modrou čáru.

00:01

Utkání právě začalo.
Poprad nastupuje v bílých dresech, domácí Nižnij Novgorod v modrém.
Halou se nese tón oficiální znělky IIHF a děvčata již najíždějí na ledovou plochu.
Úvodní sestavy:

HK Poprad: Lambertová (Štefaniaková) – Országhová "A", Raková "C", Krivjanská, Gaborčíková, Čarnooká, Kováčiková – Gorecká, Dzurňáková "A", Staronová – Obercianová, Šulíková, Krajňáková – Drdáková, Kováčiková, Demirová.
Trenér: Ivan Bednář.

SKIF Nižnij Novgorod: Räisänenová (Tarakanovová) – Pečnikovová, Kapustinová "C", Jalosuová, Smirnovová, Teplyginová, Bodrikovová – Rantamäkiová, Silinová, Sosinová – Faljachovová, Naděždinová, Lichačevová – Bělovová, Timofejevová, Rachimovová – Širjajevová, Semenecová.

Rozhodčí: Nicole Hertrichová (GER), Kaisa Ketonenová (FIN) – Jekatěrina Mihlaevová, Irina Mogilniková (obě KAZ).
V před malou chvíli skončeném zápase prohrála Karviná 1:2 po samostatných nájezdech s Vídní. To znamená, že Rakušanky se společně s Nižným Novgorodem, pokud teď vyhraje, poperou o první místo a české hráčky budou bojovat ve federálním derby s Popradem o předposlední flek v tabulce skupiny E.
Příjemný dobrý den.

Dnešní duel má velkého a jednoznačného favorita. Je jím domácí Nižnij Novgorod. Ruský ženský hokej v Lize mistryň zcela jasně dominuje, o čemž svědčí i přímé nasazení do semifinálové skupiny. Včera si hráčky SKIF poradily s Karvinou výsledkem 3:0. Oproti tomu hokejistky hájící čest a štít slovenského Popradu podlehly Vídni vysoko 0:7.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

HK Poprad – SKIF Nižnij Novgorod

1:7

konec (0:2, 0:4, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 46. Gorecká (Staronová) – 9. Silinová, 16. Rantamäkiová (Sosinová, Jalosuová), 21. Sosinová (Rantamäkiová), 22. Faljachovová (Naděždinová), 29. Rachimovová (Timofejevová), 35. Timofejevová (Pečnikovová, Rachimovová), 44. Pečnikovová (Kapustinová, Sosinová)

HK Poprad: Lambertová (Štefaniaková) – Országhová "A", Raková "C", Krivjanská, Gaborčíková, Čarnooká, Kováčiková – Gorecká, Dzurňáková "A", Staronová – Obercianová, Šulíková, Krajňáková – Drdáková, Kováčiková, Demirová.
Trenér: Ivan Bednář.

SKIF Nižnij Novgorod: Räisänenová (22. Tarakanovová) – Pečnikovová, Kapustinová "C", Jalosuová, Smirnovová, Teplyginová, Bodrikovová – Rantamäkiová, Silinová, Sosinová – Faljachovová, Naděždinová, Lichačevová – Bělovová, Timofejevová, Rachimovová – Širjajevová, Semenecová.

Rozhodčí: Nicole Hertrichová (GER), Kaisa Ketonenová (FIN) – Jekatěrina Mihlaevová, Irina Mogilniková (obě KAZ)

Průběh zápasu
1. třetina
08:10
15:57
Po 1. třetině
2. třetina
20:35
21:05
24:29
28:06
31:36
34:02
34:37
37:43
Po 2. třetině
3. třetina
42:17
43:30
45:55
Konec