Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FK Třinec – SK Sigma Olomouc

1:3

konec (0:2)

20.09.2014, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek)

Tipsport: 2.7 3.1 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Třinečtí prohráli po čtyřech zápasech a kvůli ostatním výsledkům spadli až na šestou pozici. Pět týmů před Slezany má však na kontě rovněž jedenáct bodů. Právě olomoucká Sigma se posunula na sedmou příčku a bodů získala již deset. V sedmém kole se však budou hrát ještě čtyři zápasy a ty mohou pořadím zamíchat. Slezany čeká ve středu první pohárové osmifinále proti Opavě, hrát se bude v Třinci od 16:00. K osmému kolu ligy nastoupí svěřenci kouče Kalivody v sobotu od 16:30 v Sezimově Ústí proti Táborsku. Sigma Olomouc bude v tentýž den od 15:00 hostit Most. Pro dnešek je to z Třince vše, přeji dobrou chuť k obědu a příjemný víkend. Někdy příště, na počtenou! (12:18:12)
Do druhého poločasu vstoupili domácí s jednou změnou a vrhli se na útočení. To se jim vyplatilo už po čtyřech minutách, Lukáš vracel po rohovém kopu míč do šestnáctky a Gavlák jej uklidil hlavou do sítě. Třinec snížil a snažil se o aktivní hru, jenomže narážel na precizní olomouckou obranu. V dalších minutách se hrál spíše bojovný fotbal uprostřed hřiště a přibývalo faulů. Čas běžel a Slezané se stále nemohli dostat na dostřel Reichlovy brány. Osm minut před koncem mohl rozhodnout Ordoš, ale trefil jenom tyčku branky Bruka, jenž musel během druhého poločasu vystřídat zraněného Palečka. Na konci se nastavovalo hned pět minut, těch však lépe využila Sigma. Ordoš dostal přihrávku od Varadiho a uklízel do prázdné branky. Olomouc podruhé v řadě zvítězila, a to zcela zaslouženě. Třinci se v utkání zranili hned dva hráči.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Poslední příležitost měl na noze ještě třinecký Zawada, když se k němu odrazila hlavička Rajnocha po centru Málka. Na svém místě však byl Reichl.

90+5

Svým hráčům však děkují i věrní domácí fanoušci. 811 diváků dnes nevidělo špatné utkání, padly hned čtyři branky, vyhraje fotbalovější Sigma Olomouc.

90+4

Je definitivně rozhodnuto, dohrávají se poslední minuty utkání a Sigma je vepředu o dvě branky. Někteří třinečtí fanoušci opouštějí svá místa, to v olomouckém sektoru se slaví.

90+2

Olomouc právě vstřelila branku!
Olomouc šetřila čas na útočné polovině a dokonce se jí povedlo přidat třetí, rozhodující branku! Varadi se octl sám před Brukem, naznačil střelu, ještě přihrál MICHALU ORDOŠOVI a ten poslal míč do prázdné brány – 1:3!

90+2

Varadi bojuje, napadá třineckou rozehrávku a nutí třinecké obránce pouze ke slepým odkopům dopředu.

90+1

Ale hlavní rozhodčí nastavuje kvůli častým průtahům hned pět minut, takže je tady dost času na případné vyrovnání. Balon však drží Varadi se Zahradníčkem.

90

Olomouc má míč na kopačkách a kombinuje vzadu, Šindelář přihrál brankáři Reichlovi a ten nakopl na útočníky. Devadesát minut se chýlí ke konci.

89

Varadi uháněl po levé straně na Bruka, ale v poslední chvíli mu zakončení překazil Hupka, následně si s útočníky Sigmy pohrál Zawada a odkopl dopředu.

88

Souboj Jana Lukáše (TRI) a Rajnocha končí další žlutou kartou pro třineckého hráče. Po souboji se oba hráči zvedali ztěžka, ale jsou v pořádku.

87

Jaroslav Málek (TRI) zřejmě nekorektně protestoval proti odpískanému hraní rukou a obdržel od sudí Adámkové další žlutou kartu.

87

Naposledy střídají také hosté z Olomouce. Jana Navrátila na hřišti nahradil Adam Varadi. Do konce utkání zbývá zhruba pět minut.

86

Malíř rozehrával standardní situaci centrem před branku. Hupku však hosté nepustili do zakončení, Málek následně zahrál na šestnáctku rukou.

85

Hála ubránil na levé straně Kubáně a nakopl míč dopředu. Sigma brání s velkým přehledem a zatím si vedení bezpečně kontroluje.

84

Joukl poslal před Reichla přetažený centr, míč ještě stihl na hrací ploše vysunutý Vomáčka, ale stačil jej vrátit pouze do náruče olomouckého brankáře.

82

Dva střídající hráči Olomouce pořádně zatopili třinecké defenzivě a mohlo být definitivně rozhodnuto! Ordoš si krásně narazil s Chorým a placírkou poslal balon na zadní tyč! Od ní se balon naštěstí pro domácí odrazil přímo k Brukovi!

81

Gavlák nepodržel balon a od branky rozehrává znovu olomoucká Reichl. Do konce utkání zbývá zhruba deset minut, Sigma si náskok s přehledem hlídá.

FK Třinec – SK Sigma Olomouc

1:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 49. Gavlák – 20. Vašíček, 36. Lisický (vla.), 90+2. Ordoš

Karty:   16. Kubáň (TRI), 21. Vomáčka (TRI), 24. Lisický (TRI), 87. Málek (TRI), 88. Lukáš (TRI) – 19. Rajnoch (OLO), 71. Chorý (OLO)

FK Třinec: Paleček (70. Bruk) – Lisický (46. Lukáš), Vomáčka (C), Čelůstka, Zawada – Malíř, Hupka, Kubáň, Ceplák (43. Málek) – Joukl, Gavlák. Trenér: Marek Kalivoda.
Náhradníci: Bruk – Velner, Matoušek, Lukáš, Kundrátek, Smetana, Málek.

SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch (C), Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Cana, Houska (75. Ordoš), Plšek, Navrátil – Vašíček (62. Chorý). Trenér: Leoš Kalvoda.
Náhradníci: Blaha – Ordoš, Škerle, Varadi, Chorý, Falta, Janotka.

Rozhodčí: Jana Adámková – Ondřej Pelikán, Zdeněk Arnošt

Diváci: 811