Menu

Fotbal

Evropská liga

Real Sociedad San Sebastian – AS Řím

0:0

konec (0:0)

16.03.2023, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Osmifinále • Milan Huppert

Tipsport: 1.96 3.21 4.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:7. (23:11:34)
Do čtvrtfinále Evropské ligy postoupilo římské AS, které po domácí výhře 2:0 nad Realem Sociedad udrželo na půdě soupeře bezbrankový výsledek.

Jedna branka sice padla, ale byla neregulérní. V nastavení první půle rozvlnil síť Chris Smalling, avšak míč poslal za brankovou čárou nepovoleným způsobem rukou. Domácí fotbalisté hráli na míči výrazně častěji, avšak kýžený efekt se nedostavil. Největší příležitost spálil kapitán Mikel Oyarzabal, jenž nejprve z bezprostřední blízkosti trefil Patrícia do nohou, dorážku usměrnil do břevna.

Svěřenci kouče Mourinha se mohou těšit na čtvrtfinále, soupeře se dozví v pátečním losu. Pro Real Sociedad pouť pohárovou Evropou skončila a nyní se může plně soustředit na domácí scénu, kde usiluje o kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů.

90+8

Konec zápasu.

90+8

Trestu pochopitelně neunikl ani Chris Smalling, jenž se hájil, že nic neprovedl, ale právě on na Fernándeze nastoupil, aby nefilmoval a v potyčce rozhodně nehrál druhé housle.

90+8

O chvilku dříve než ostatní spoluhráči míří do kabin domácí forvard Carlos Fernández. Španělský útočník se nejprve snažil nafilmovat penaltu po střetu s Cristantem, načež došlo k roztržce mezi ním a Chrisem Smallingem, za kterou si domácí útočník vysloužil druhou žlutou, a tedy následně i červenou kartu.

90+7

Poslední útok celého zápasu patřil Realu Sociedad. Zleva centroval Diego Rico a Takefusovi Kubovi prodloužení za sebe nevyšlo, do bezpečí odkopával Bryan Cristante.

90+6

Hrozícímu úniku Stephana El Shaarawyho zamezil Álex Remiro. Vyběhl až téměř k polovině hřiště, odkud navíc zvládl nahrát Martínovi Zubimendimu.

90+5

Odvážné řešení Mikelu Merinovi nevyšlo. Domácí středopolař chtěl prostrčit míč mezi třemi protihráči ke Carlosu Fernándezovi, hrací předmět zastavil Nicola Zalewski.

90+4

Zkušený anglický stoper Chris Smalling volil dlouhý obranný odkop až k Álexovi Remirovi, jenž kulatý nesmysl sebral do rukavic a okamžitě jej vyhodil k nohám Zubeldii.

90+3

Takefusa Kubo vyřadil ze hry osobního strážce, načež za půlkruhem vybídl k zakončení Robina Le Normanda, jehož pokus byl zblokovaný, Carlos Fernández dorážel hlavou vedle pravé tyče.

90+2

Hostující kouč José Mourinho se usmívá, někteří domácí fanoušci již opouští stadión. Do konce zápasu zbývá posledních pět minut a římské AS má v součtu obou zápasů stále dva góly k dobru.

90+1

Ne, ani v tomto případě Álex Sola neodcentroval vůbec dobře. Od pravé lajny zase vyslal příliš vysoký centr, marně se na něj Carlos Fernández snažil ve výskoku dosáhnout.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.

89

Tento centr si Álex Sola za rámeček rozhodně nedá. Přestože měl hodně času, tak balón poslal nad hlavy ve vápně připravených spoluhráčů.

88

Žlutou kartu u si pěkně zblízka prohlédl Carlos Fernández. Útočník ve vzdušném souboji s Rogerem Ibañezem prohrál souboj od balón, od cesty protihráči naprosto zbytečně uštědřil úder loktem do zad.

87

Střídání v týmu AS Řím:
ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Edoardo Bove.

86

Při centru Kuba na přední tyč hlavičkoval Mikel Merino do protihráče Chrise Smallinga, jenž úspěšně vychýlil jeho trajektorii mimo tři tyče.

85

Střílený centr Davidu Silvovi nevyšel. Napálil prvního bránícího protihráče, Bryan Cristante srazil kulatý nesmysl na roh.

84

Skvěle zahrál dozadu Gianluca Mancini. Nejenže ve skluzu zastavil Kuba, ale ještě míč otřel o jeho pravou nohu, takže pro svůj tým vybojoval autové vhazování.

Real Sociedad San Sebastian – AS Řím

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   13. Zubeldia (RSC), 39. Rico (RSC), 88. C. Fernández (RSC) – 6. Karsdorp (ASR), 17. Mancini (ASR), 90+8. Smalling (ASR)   90+8. C. Fernández (RSC)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:7.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (71. Sola), Zubeldia, Le Normand, Rico – D. Silva, Zubimendi, Merino, Méndez (79. Cho) – Oyarzabal (C) (71. Kubo), Sørloth (62. C. Fernández).
Náhradníci: Zubiaurre – Barrenetxea, Guevara, Illarramendi, Muñoz, Navarro, Pacheco, Turrientes.

Trenér: Imanol Alguacil

AS Řím: Patrício – Spinazzola, Smalling, Ibañez, Mancini, Karsdorp (42. Zalewski) – Dybala (76. El Shaarawy), Wijnaldum, Cristante, Pellegrini (C) (87. Bove) – Belotti (76. Abraham).
Náhradníci: Boer, Svilar – Ma. Camara, Çelik, Kumbulla, Tahirović, Volpato.

Trenér: José Mourinho

Rozhodčí: Kovacs – Marinescu, Artene (ROU)

Diváci: 35 054

První zápas: AS Řím - Real Sociedad 2:0