Menu

Fotbal

Evropská liga

Real Betis – Manchester United

0:1

konec (0:0)

16.03.2023, 18:45 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Osmifinále • Milan Huppert

Tipsport: 3.81 3.85 1.98 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 16:12. (20:43:42)
Manchester United v odvetném utkání osmifinále Evropské ligy nepřipustil drama, po domácí výhře 3:1 zvítězil na půdě španělského Betisu 1:0.

Jediný gól střetnutí padl ve druhé půli. V 56. minutě využil volnějšího prostoru Marcus Rashford, jenž z dvaceti metrů vypálil přesně mířenou střelu nechytatelně k levé tyčce. Domácí fotbalisté chtěli fanouškům udělat alespoň částečně radost neprohrou, ale i přes solidní výkon čisté konto de Geovi zrušit nezvládli.

Manchester United jako jeden z největších favoritů na celkové vítězství postoupil do čtvrtfinále, soupeře se dozví v pátek. Pro Betis pouť pohárovou Evropou skončila, nyní se může plně soustředit na ligu, kde jej čeká těžký boj o kvalifikaci do pohárové Evropy pro příští sezónu.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Zřejmě poslední možnost pohnout s výsledkem měl Anthony Elanga, jenž se do odraženého balónu opřel levačkou z voleje, cílové zařízení minul o několik metrů.

90+2

Je pochopitelné, že hostující fotbalisté už nikam nespěchají. Tyrell Malacia mohl hrát směrem dopředu, ale rozhodl se do hry nohama ještě zapojit i Davida de Geu.

90+1

Protože Borja Iglesias neměl komu nahrát, tak se na hranici šestnáctky sám pokusil natočit směrem k bráně. To se mu nepodařilo, po ztrátě míče zastavil hrozící brek stažením Casemira.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Dlouhý odkop brankáře Silvy ještě Borja Iglesias prodlužoval za sebe, Willian José si pod tlakem Victora Lindelöfa neporadil se zpracováním.

88

Zajímavý signál, kdy balón místo centru zamířil na hranici velkého vápna k Germánu Pezzellovi, jehož střílený pokus skončil na Maguireovi.

87

Volný přímý kop získal pro domácí celek Borja Iglesias, jenž nastavil Diogu Dalotovi záda, portugalský obránce protihráče netakticky fauloval.

86

Do ideální pozice dostával nahrávku Juanmi. Hrubě ovšem španělskému útočníkovi nevyšlo zpracování, na což řada fanoušků ohodnotila hlasitým povzdechnutím.

85

Po příchodu na trávník je Anthony Elanga hodně vidět. Z levé strany šestnáctky si na malém prostoru našel prostor ke střele, míč napálil do blokujícího Guardada.

84

Anthony Elanga vymyslel nahrávku skrze dvěma konkurenty na Jadona Sancha, který se dostal do úzkých příliš protaženou kličkou k praporku, odkud na pozičně skvěle stojícího Sabalyho nevyzrál.

83

Průnik pravou lajnou Marcelu Sabitzerovi nevyšel. Osobnímu strážci uspěl, ovšem Edgar González už byl nad jeho síly.

82

Sám proti třem Anthony Elanga neměl moc šancí na úspěch. Zkusil si míč mezi všemi prohodit, bez větších problémů jej zastavil Youssouf Sabaly.

81

Pěkné akci Betisu chyběla jen lépe vyřešená finální fáze, Juan Miranda zleva odcentroval mimo dosah sprintujícího Juanmiho.

80

Pomezní rozhodčí zvedl praporek na znamení ofsajdu až v momentě, kdy Jadon Sancho dohrál akci, únik zakončil do vyběhnuvšího brankáře Silvy.

79

Přestože si jsou domácí vědomi, že do další fáze nepostoupí, tak je sympatické, že pro fanoušky nechtějí prohrát domácí klání a pokračují v aktivitě. Po rohovém kopu hlavičkoval Germán Pezzella nad břevno.

78

Diogo Dalot je ještě plný sil. Dlouho hledal a našel dobrou chvilku pro centr, kulatý nesmysl těsně před Weghorstem odkopával Juan Miranda.

Real Betis – Manchester United

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Rashford (Casemiro)

Karty:   29. Pellistri (MAN)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:10. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 16:12.

Real Betis: R. Silva – Sabaly, Pezzella, E. González, Abner (26. Miranda) – G. Rodríguez (66. Guardado), Carvalho – Ruibal (59. Iglesias), Joaquín (C) (59. Canales), Juanmi – A. Pérez (58. José).
Náhradníci: C. Bravo, D. Martín – Garreta, L. Henrique, D. Pérez, Rodri, V. Ruiz.

Trenér: Manuel Pellegrini

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (75. Dalot), Maguire (C), L. Martínez (75. Lindelöf), Malacia – Casemiro, Fred (60. Sabitzer) – Pellistri, B. Fernandes (68. Elanga), Rashford (60. Sancho) – Weghorst.
Náhradníci: Butland, Heaton – McTominay, Shaw, Varane.

Trenér: Erik ten Hag

Rozhodčí: Jovanović – Stojković, Mihajlović (SRB)

Diváci: 54 643

První zápas: Manchester Utd. - Real Betis 4:1