Menu

Hokej

NHL

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

6:4

konec (3:1, 2:0, 1:3)

21.01.2022, 01:07 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.48 5.31 5.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání:

1. Michael Matheson (PIT) – 2+1
2. Josh Norris (OTT) – 2+0
3. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+0 (03:54:58)
Česká a slovenská stopa v utkání

Dominik Simon (PIT) – 1+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 10:06
Kdo se postavil do brankoviště?

Tristan Jarry (PIT) – 39 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,7%, odchytal 59:43
Anton Forsberg (OTT) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4%, odchytal 14:22
Filip Gustavsson (OTT) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 44:30
Střely na branku: 34 – 43
Je konec! Pittsburgh nakonec ovládl gólově bohaté utkání a poráží Ottawu 6:4. Po čtyřiceti minutách vedli domácí 5:1, ale Tim Stützle a Josh Norris snížili na rozdíl dvou branek. Následně navíc neproměnil trestné střílení Formenton. Dvanáct minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Josh Norris. Domácí od té dob zlepšili hru a nenechali soupeře vyrovnat. V závěru se navíc do prázdné branky trefil Jake Guentzel.

Konec zápasu.

59:51

Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 5 min., bitka).
Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (John Marino – 2 min., bitka).

59:51

V samotném závěru se ještě porvali Brady Tkachuk a John Marino. Jako vítěze bitky můžeme označit hokejistu Ottawy.

59:14

59:14 Jake GUENTZEL - 6:4

59:14

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Je hotovo! Domácí vybojovali kotouč a JAKE GUENTZEL jej ze středního pásma poslal do opuštěné branky! Asistence: Bryan Rust, Tristan Jarry.

58:36

Hostující brankář už je na střídačce a Ottawa zkouší vyrovnat v šesti!

58:19

Přihrávku na modrou čáru dostal Michael Matheson, který pálil příklepem, ale jeho prudký pokus minul klec Ottawy snad o dva metry.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:26

Arťom Zub se v rohu obranného pásma dostal k puku a snažil se zrychlit rozehrávku Ottawy. Domácí ale soupeře výborně napadali a získali puk pro sebe.

57:03

Jarry zatím v závěru utkání podává vynikající výkon a stále drží naděje Pittsburghu na vítězství v základní hrací době nad vodou.

56:29

Brady Tkachuk tentokrát o kotouč přišel, ale domácí kapitán Sidney Crosby puk vzápětí pouze vyhodil přes celé kluziště na zakázané uvolnění.

56:03

Aktivní Tkachuk se po levém křídle prosmýkl podél hrazení až před branku Pittsburghu, ale nedokázal přehodit puk přes Jarryho beton.

55:27

Chris Tierney se dostal k volnému puku a příklepem jej poslal na branku Pittsburghu. Jeho dělovku pozorný Tristan Jarry udržel mezi betony.

55:00

Ottawa se pět minut před koncem třetí třetiny usadila v útočném pásmu, ale zatím se hostům nedaří střílet. Zadáci Penguins hrají obětavě.

54:32

Erik Brännström se v obranném pásmu natlačil tělem před Evana Rodriguese a vyhodil puk odrazem o mantinel do středního pásma.

54:03

Dominik Simon se dostal do útočného pásma, kde zastavil nepovedenou rozehrávku soupeře, ale už se neprodral do zakončení.

53:29

Sidney Crosby se dostal k puku v útočném pásmu, kde si jej přehodil na forhend, ale z těžké pozice už nedokázal přesně zakončit.

53:03

Tristan Jarry má nyní hodně práce. Domácí brankář si pro změnu pohlídal nahození od mantinelu a nepustil puk za svá záda.

52:29

Norris si sjel na další přihrávku mezi kruhy, ale tentokrát mu obránce stačil přizvednout hokejku a zamezit střelci Ottawy ve vyrovnání.

52:03

Crosby se hnal středem ledové plochy do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend a vypálil. Rána kanadského hráče byla sražená.

51:26

Austin Watson si dal pozor na nahození na modrou čáru a jednoduše puk přehodil na pravou stranu. Jeho pobídku si defenziva soupeře pohlídala.

51:01

Jevgenij Malkin se sice dostal do útočného pásma, ale přes modrou čáru podle čárového rozhodčího projel ještě před pukem. Vhazuje se ve středním pásmu.

50:29

Thomas Chabot projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend, ale přízemním pokusem trefil beton Tristana Jarryho.

50:00

Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a průběh třetí části slibuje drama až do závěrečné sirény.

49:36

Alex Formenton se dostal do útočného pásma, ode natáhl ke střele příklepem, ale jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.

49:12

Carter se dostal k přihrávce na útočnou modrou čáru, ale puk si nedokázal optimálně převzít a důrazný soupeř jej hravě odstavil.

48:34

Zaskočení průběhem třetí části jsou zatím také domácí fanoušci. Při návratu z kabin toto podle všeho nikdo z nich nečekal.

48:02

48:02 Josh NORRIS - 5:4

48:02

Ottawa právě vstřelila branku!
Vzepětí Ottawy pokračuje! Kanadský celek dvanáct minut před koncem základní hrací doby snižuje na rozdíl jediné branky. Erik Brännström přihrál bekhendem před branku a osamocený JOSH NORRIS měl snadnou práci! Asistence: Erik Brännström, Brady Tkachuk.

47:49

Hosté v plném počtu.

47:27

K trestnému střílení se rozjel právě Alex Formenton, ale přízemním pokusem trefil Jarryho beton!

47:27

Trestné střílení pro Ottawu! Evan Rodrigues fauloval Formentova a sudí neváhal.

47:03

Až nyní se Ottawa z tlaku domácích opět vymanila vyhozením puku za modrou čáru. Pittsburgh alespoň otupil skvělý nástup soupeře do třetiny.

46:29

Sidney Crosby dostal nabito na pravou stranu ledové plochy, ale jeho dělovka forhendem skončila na bloku prvního obránce v bílém dresu.

46:10

Penguins se v přesilovce usadili v útočném pásmu, ale zatím se nikomu v černém dresu nepodařilo zakončit. Defenziva Ottawy brání obětavě.

45:49

Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jacob Bernard-Docker – 2 min., podrážení).

45:29

Tim Stützle se snažil prosmýknout do palebné pozice, jenže důrazný Kris Letang mu nedal prostor a čistým způsobem německého hráče odstavil.

45:03

Sidney Crosby po levé straně projel do útočného pásma, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů. Kotouč už je opět v moci Senátorů.

44:26

Jenže domácím to nyní vůbec nejde. Další nepřesná přihrávka na levou stranu skončila odevzdaným kotoučem na hokejky Senators.

44:00

Domácí vstoupili do závěrečné periody poněkud ospale a nechali Ottawu vrátit se do boje o bodový zisk. Pittsburgh potřebuje hodně rychle zapnout.

43:33

43:33 Josh NORRIS - 5:3

43:33

Ottawa právě vstřelila branku!
Ottawa nebezpečně dramatizuje průběh dnešního souboje! Hostující celek snižuje na rozdíl dvou branek. K odraženému puku se před brankou dostal Drake Batherson, který jej poslal před branku a JOSH NORRIS už se z jasné pozice nemýlil! Asistence: Drake Batherson, Brady Tkachuk.

43:06

Chris Tierney si na modré čáře navedl puk na forhend a zakončil. Jeho nahození ale prolétlo pouze kolem zadní tyčky soupeře.

42:45

Letang se stáhl do obranného pásma v rohu ledové plochy získal kotouč pro hráče Penguins. Oba trenéři nyní posílají na led čerstvé síly.

42:12

Penguins se hnali napadat rozehrávku Ottawy, ale hostům se vstřelením další branky narostla křídla. Ottawa se ihned tlačí vpřed ve snaze s duelem něco udělat.

41:45

41:45 Tim STÜTZLE - 5:2

41:45

Ottawa právě vstřelila branku!
Hostující celek snižuje! Jarry pozdě reagoval na nepříjemné nahození od mantinelu a vyrazil puk jen před sebe, kde se k němu dostal TIM STUTZLE a pohotově jej dorazil do branky! Asistence: Zachary Sanford.

41:12

Kris Letang poslal přihrávku do útočného pásma, ale nikdo v černém se k jeho pobídce nedostal. Ottawa zatím ve třetí třetině brání důrazně.

40:36

Sidney Crosby zmařil rozehrávku Ottawy, přehodil si puk v útočném pásmu na forhend, ale zápěstím minul zadní tyč hostující klece.

40:10

Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Pittsburgh má na jejím úvodu luxusní náskok, který si bude chtít pohlídat.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:03.
Střely na branku: 26 – 29
Druhá třetina končí! I prostřední perioda se lépe vydařila domácímu Pittsburghu. Dlouho jsme museli čekat na branku, ale přesilovku nakonec využil Sidney Crosby. V závěru třetiny pak po nenápadné akci přidal svůj druhý zásah Michael Matheson. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 5:1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:23

Ottawa mohla v závěru druhé části snížit! Do obrovské šance se dostal Norris, který zakončil bekhendem a jeho ránu ukryl pozorný Jarry.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

38:41

38:41 Michael MATHESON - 5:1

38:41

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Ofenzivní smršť domácího celku pokračuje! Pittsburgh ještě před koncem druhé třetiny přidává i pátou branku. MICHAEL MATHESON si sjel na Carterovo přiklepnutí a zápěstím s pomocí teče obránc poslal puk do horního rohu! Asistence: Jeff Carter, John Marino.

38:26

Jarry si povyjel proti ráně z pravé strany a zmenšil soupeři střelecký úhel. Gólman Pittsburghu dnes puky nevyráží před sebe, ale chytá je, což domácím obráncům hodně pomáhá.

38:10

Pittsburgh se dostal do útočného pásma, ale Dumoulin od modré čáry nemířil přesně. Obrana Ottawy tak vybojovala puk pro sebe.

37:28

Arťom Zub se výborě vrátil s rozjetým Crosbym a domácí hvězdě vypíchl puk od hokejky. Ottawa ve druhé části sice zlepšila obranu, ale to nestačí.

37:06

Josh Norris se dostal do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend a zakončil. Jeho pokus skončil na brusli prvního obránce.

36:06

Chabot se natahoval po přihrávce před branku, ale v klíčovou chvíli kotouč promáchl a neusměrnil jej mezi tři tyče.

36:06

Domácí v plném počtu.

35:29

Brady Tkachuk poslal přihrávku právě na Norrise, který bez váhání zakončil, ale jeho ránu příklepem zastavil hned první obránce.

35:10

Josh Norris dostal nabito na pravou stranu útočného pásma, odkud mohl pálit, ale zvolil přihrávku mezi kruhy, kde zasáhla defenziva.

34:30

Domácí se ve vlastním oslabení dostali do útočného pásma, ale Dumoulin místo střely nahodil puk za branku soupeře a raději odjel střídat.

34:06

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kasperi Kapanen – 2 min., držení).

33:42

Senators se dostali do útočného pásma, kde se ale dlouho neohřáli. Důrazní zadáci Pittsburghu vybojovali kotouč pro domácí celek.

33:12

Pittsburgh se dostal do středního pásma, nicméně obrana Ottawy tentokrát byla hodně důrazná a nedala hráčům v černém prostor.

32:29

Chabot poslal nahození na levou stranu hřiště, ale domácí obránce Kris Letang puk získal pro Pittsburgh. Tučňáci se opět vydávají vpřed.

32:03

Ottawa působí hodně rezignovaným dojmem. Hokejisté v bílých dresech se prakticky nedokážou prokombinovat do útočného pásma.

31:32

31:32 Sidney CROSBY - 4:1

31:32

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Pittsburgh využívá přesilovou hru a vede už o tři branky! Na přihrávku z pravé strany z hole Rusta si před branku sjel SIDNEY CROSBY, který si puk přehodil na bekhend a poslal kotouč do branky! Asistence: Bryan Rust, Kris Letang.

31:06

Ottawa hned v úvodu oslabení získala kotouč pro sebe a vyhodila jej přes celé kluziště. Domácí musí rozjet novou akci od Jarryho.

30:44

Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Zub – 2 min., nedovolené bránění).

30:26

Ottawa se z tlaku Penguins vymanila jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění. Vhazování se tak vrátí zpět před klec Senators.

30:00

Je za námi polovina základní hrací doby a nadále sledujeme velkou bitvu. Domácí celek má duel po změně stran pevně v rukou.

29:19

Malkin po krásné akci dostal přihrávku před branku, ale místo forhendového blafáka přihrával zadovkou pod sebe, kde neměl spoluhráče.

29:03

Sidney Crosby se na levém křídle prosmýkl do útočného pásma, ale obránce v bílém jej čistým hitem odstavil od puku. Pittsburgh se musí stáhnout.

28:26

Tristan Jarry vyjel ven z branky a před rozjetým rivalem odehrál kotouč ven z obranného pásma. Také domácí brankář dnes skvěle čte hru.

28:03

Dumoulin získal odražený puk a obloučkem jej poslal do středního pásma. Hráči domácího celku nechtějí Ottawu nechat zakončovat.

27:28

Chabot se před vlastní brankou obětavě položil na led a zablokoval nebezpečnou přihrávku. V opačném případě by v šanci zakončoval Jake Guentzel.

27:02

John Marino se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči a pohotově jej poslal na branku soupeře. Defenziva Ottawy teď střely blokuje.

26:28

Chris Tierney se dostal do útočného pásma, ale hráči v černém mu nedali ani metr prostoru navíc. Pittsburgh ve druhé části skvěle brání.

26:10

Norris projel do útočného pásma, kde si na něj počkal Dumoulin, který jej čistým defenzivním hitem poslal k ledu. Penguins mohou zaútočit.

25:37

Malkin se tentokrát podél hrazení prosmýkl do útočného pásma, ale bekhendovým zakončením z ostrého úhlu klec netrefil.

25:03

Brian Dumoulin vybojoval puk v obranném pásmu a jednoduše jej vyhodil do pásma středního. Malkin se poté tlačil vpřed, ale puk dlouho neudržel.

24:26

Ottawa je v posledních minutách o něco aktivnější. Hosté se dokonce dostávají do zakončení, nicméně jejich střely na domácí klec lítají z těžkých pozic.

24:03

Josh Norris střílel z pravé strany útočného pásma, ale jeho pokus směřoval přímo do lapačky pozorného Jarryho.

23:19

Austin Watson se z pravé strany dostal na kruh, odkud vymyslel bekhendové zakončení. Připravený Tristan Jarry si připsal dobrý zákrok.

23:03

Tristan Jarry vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození a pomohl s rozehrávkou svým spoluhráčům. Pittsburgh se tlačí vpřed.

22:26

Právě Formenton si při jednom z obranných zákroků přivodil nějakou nepříjemnou bolest v oblasti levé nohy a musí do kabiny.

22:10

Jevgenij Malkin dostal v útočném pásmu přihrávku za branku soupeře, ale kotouč neuržel a Formenton puk poslal přes celé kluziště.

21:53

Domácí v plném počtu.

21:48

Hosté v plném počtu.

20:36

Tkachuk se dostal po levé straně do útočného pásma, ale z úhlu na branku Penguins nezamířil. Zadáci domácího celku následně puk vyhodili.

20:10

Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny a ihned se ženou do ofenzivy. Pittsburgh bude chtít navázat na dobrý výkon z úvodní periody.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:06.
Střely na branku: 13 – 22
První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom lépe domácí Pittsburgh. Tučňáci totiž předvedli ofenzivní výkon a vedou 3:1. Po pěti minutách je poslal do vedení Dominik Simon. V polovině třetiny sice odpověděl Drake Batherson, ale Jevgenij Malkin rychle vrátil domácím vedení. Po dalším rychlém brejku se navíc prosadil Michael Matheson.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., vysoká hůl).

19:48

Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Zub – 2 min., nedovolené bránění).

19:31

Domácí v plném počtu.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny!

18:26

Aktivní Drake Batherson v přesilovce dostal přihrávku na pravý kruh, odkud zakončil příklepem, ale Tristan Jarry se skvěle přesunul k levé tyči.

18:00

Penguins se v obranném pásmu dostali k volnému kotouči, který vyhodili do bezpečí. Defenziva Ottawy bleskově otáčí směr hry.

17:31

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., krosček).

17:12

Alex Formenton se dostal k přihrávce do útočného pásma, jenže v klíčovou chvíli mu puk utekl z čepele k obránci v černém dresu.

16:45

Pittsburgh se dostal do útočného pásma a nadále se snaží zakončovat. Domácí celek v úvodní periodě dnešního duelu oplývá aktivitou.

16:00

16:00 Michael MATHESON - 3:1

16:00

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tentokrát už domácí celek třetí branku skutečně přidává! Hostující brankář sice dokázal zasáhnout proti zakončení z ostrého úhlu, ale k volnému puku se dostal MICHAEL MATHESON, který dorazil přesně. Asistence: Brock McGinn, Teddy Blueger.

15:26

Malkin si zboza branky vyjel před klec Ottawy, ale jeho pokus o zasunutí kotouče k zadní tyči skončil neúspěchem na betonu brankáře.

14:31

Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Anton Forsberg, přichází Filip Gustavsson.

14:31

Branka neplatí! Trenér Ottawy si vzal výzvu, která odhalila, že Crosby byl při přechodu vpřed v ofsajdu.

14:31

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Domácí celek přiává další zásah a potvrzuje vynikající vstup do utkání. Sidney Crosby chytrou přihrávkou přes celé pásmo našel JEVGENIJE MALKINA, který chtěl puk vrátit před branku, ale jeden ze soupeřů si jeho pobídku srazil do branky! Asistence: Sidney Crosby. Branka byla následně odvolána pro ofsajd!

14:10

Malkin se středem dostal do útočného pásma, kde si puk přehodil na bekhend, ale jeho následnou střelu zablokoval hned první obránce.

13:24

Sidney Crosby dostal nabito na levý kruh, odkud pohotově zakončil příklepem, ale hostující brankář se proti jeho pokusu stačil přesunout.

13:06

Morris se před brankou Pittsburghu snažil dorážet. Hostující hráč však pod tlakem obránců upadl a nedostal kotouč za Jarryho záda.

12:54

Ottawa se snaží spoléhat na rychlé protiútoky. Další přihrávku na útočnou modrou čáru si obrana domácích Penguins pohlídala.

12:15

Michael Matheson dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky.

11:40

11:40 Jevgenij MALKIN - 2:1

11:40

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Pittsburgh si rychle bere zpět své ztracené vedení. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu přiletěla od modré čáry přihrávka před branku a důrazný JEVGENIJ MALKIN se nemýlil! Asistence: Kasperi Kapanen, Michael Matheson.

11:24

Oba týmy se snaží hrát ofenzivně. Brankář Ottawy na opačné straně pro změnu zlikvidoval nebezpečnou ránu od mantinelu.

11:12

Brady Tkachuk ujel domácí obraně a hnal se sám na Tristana Jarryho. Domácí gólman mu na poslední chvíli zmenšil úhel a zasáhl betonem!

10:45

Crosby svedl souboj s obráncem na útočné modré čáře, ale důrazný zadák v bílém dresu jej dokázal čistým hitem odstavit od kotouče.

10:12

10:12 Drake BATHERSON - 1:1

10:12

Ottawa právě vstřelila branku!
Tak jsem to zakřikl! Hostující Ottawa totiž po rychlém přechodu do útoku vyrovnává! DRAKE BATHERSON projel do útočného pásma po levé straně. Jeho první ránu Jarry jen vyrazil před sebe a Batherson puk s přehledem dorazil do klece! Asistence: Nick Holden.

09:45

Jarry si dal pozor na další nahození a bekhendem své hokejky odehrál kotouč mimo obranné pásmo. Defenziva Pittsburghu zatím hraje na jedničku.

09:12

Hraje se delší dobu bez přerušení. Ottawa se sympaticky dostala do útočného pásma, ale moc dlouho se v něm neohřála.

08:42

Batherson se v útočném pásmu položil do odraženého kotouče, ale jeho slabý pokus trefil dobře postaveného brankáře Penguins Jarryho.

08:10

Boyle poslal přihrávku na pravou stranu, po které se do útočného pásma dostal Dominik Simon. Český hráč tentokrát vůbec netrefil klec.

07:26

Adam Gaudette se hnal za nahozením za branku Pittsburghu, ale v útočném pásmu byl znovu bez jakékoliv podpory svých spoluhráčů.

07:10

Pittsburgh se vydal do útočného pásma, ale nikdo v černém tentokrát nezakončil. Domácí celek ale vstoupil do utkání mnohem aktivněji.

06:15

Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Austin Watson – 5 min., bitka).
Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jeff Carter – 5 min., bitka).

06:12

Crosby získal puk ve středním pásmu a raději si pomohl přihrávkou na spoluhráce. Ottawa je zatím směrem vpřed naprosto bezzubá.

05:46

Domácí celek nadále spoléhá na rychlý přechod do útoku. Další přihrávka na modrou čáru však nikoho v černém nenašla.

05:00

Aktivní Sidney Crosby se dostal do útočného pásma, kde střílel z vysoké rychlosti, ale jeho pokus směřoval jen do míst, kde stál brankář.

04:28

04:28 Dominik SIMON - 1:0

04:28

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Domácí celek se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Po průniku do útočného pásma DOMINIK SIMON ustál souboj s obráncem a pohotovou střelou poslal kotouč pod horní tyč! Asistence: Jeff Carter.

04:12

Kasperi Kapanen dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, odkud puk protečoval do útočného pásma. Ottawa puk vybojovala pro sebe.

03:45

Kanadský celek se snaží dělat rychlé protiútoky. Za jedním z nich se hnal do útočného pásma Batherson, který postrádal podporu spoluhráčů.

03:10

Jake Guentzel v rohu útočného pásma uspěl v souboji o puk, který následně nahodil k mantinelu. Jeho pobídku s však obrana Ottawy pohlídala.

02:39

Adam Gaudette střílel z levé strany, ale ještě před brankou jeho pokus zablokoval dobře postavený obránce v černém dresu Penguins.

02:10

Domácí se usadili v útočném pásmu, ale nikdo v černém se zatím nedostává do zakončení. Naopak defenziva Ottawy je hodně důrazná.

01:36

Pittsburghu se vůbec nepovedla další rozehrávka. Vyhození z obranného pásma propadlo až na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před Jarryho.

01:10

Chabot nahodil puk do útočného pásma, kde se k němu dostal Batherson, ale z ostrého úhlu nedokázal kotouč nahodit před klec.

00:10

Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje a ihned se vydal do útoku. Nahození na levou stranu si obrana Ottawy pohlídala.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na ledě. Penguins budou hrát v černém, zatímco Ottawa oblékne bílou sadu.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: Jarry (Domingue) – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby, Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin, Zucker – Rodrigues, J. Carter, D. Heinen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese.

Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Bernard-Docker, Chabot, Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk – Sanford, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, N. Paul – Gaudette, Tierney, L. Shaw..
Pittsburgh Penguins

Domácí Pittsburgh je na tom výrazně lépe. Ve třiceti osmi odehraných zápasech získali Tučňáci padesát jedna bodů a patří jim sedmá pozice Východní konference. Na týmy před sebou navíc Pittsburgh nemá příliš velkou ztrátu. Na svém ledě navíc Penguins ovládli pět posledních zápasů v řadě. V tom poslední ale zvítězili 5:3 na ledě silného Vegas. Nejproduktivnějším hráčem Pittsburghu je Jake Guentzel s třiceti osmi body.
Ottawa Senators

Hostující Ottawa patří i v letošním ročníku mezi jedny z nejhorších celků v celé NHL. Kanadský celek vybojoval ve třiceti dvou odehraných zápasech dvacet čtyři bodů a patří mu patnáctá pozice Východní konference. Hůře je na tom pouze šestnáctý Montreal. Na postup do play-off už Ottawa navíc ztrácí dvacet dva bodů. Od soupeřů navíc nkasovala už 115 branek. Naposledy doma padla 1:3 s Buffalem. Nejproduktivnějším hráčem Senátorů je Batherson s třiceti jedna body.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburgh Penguins a Ottawa Senators.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

6:4

konec (3:1, 2:0, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. D. Simon (J. Carter), 12. Malkin (Kasperi Kapanen, Matheson), 16. Matheson (B. McGinn, Blueger), 32. Crosby (Rust, Letang), 39. Matheson (J. Carter, Marino), 60. Guentzel (Rust, Jarry) – 11. Batherson (Holden), 42. Stützle (Sanford), 44. Norris (Batherson, B. Tkachuk), 49. Norris (Brännström, B. Tkachuk)

Pittsburgh Penguins: Jarry (Domingue) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), Zucker – Rodrigues, J. Carter, D. Heinen – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon.

Ottawa Senators: A. Forsberg (15. F. Gustavsson) – Bernard-Docker, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Sanford, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, N. Paul – Gaudette, Tierney, L. Shaw.

Rozhodčí: Rooney, Dunning – Murray, Alphonso

Diváci: 18 060

Průběh zápasu
1. třetina
04:28 PIT 1:0 D. Simon (J. Carter)
06:15 OTT 5 Watson, bitka
PIT 5 J. Carter, bitka
10:12 OTT 1:1 Batherson (Holden)
11:40 PIT 2:1 Malkin (Kasperi Kapanen, Matheson)
14:31 PIT neuznaná branka
14:31 OTT -A. Forsberg +F. Gustavsson (Střídání)
16:00 PIT 3:1 Matheson (B. McGinn, Blueger)
17:31 PIT 2 Letang, krosček
19:48 OTT 2 Zub, nedovolené bránění
19:53 PIT 2 Rust, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
30:44 OTT 2 Zub, nedovolené bránění
31:32 PIT 4:1 Crosby (Rust, Letang)
34:06 PIT 2 Kasperi Kapanen, držení
38:41 PIT 5:1 Matheson (J. Carter, Marino)
Po 2. třetině
3. třetina
41:45 OTT 5:2 Stützle (Sanford)
43:33 OTT 5:3 Norris (Batherson, B. Tkachuk)
45:49 OTT 2 Bernard-Docker, podrážení
48:02 OTT 5:4 Norris (Brännström, B. Tkachuk)
59:14 PIT 6:4 Guentzel (Rust, Jarry)
59:51 OTT 5 B. Tkachuk, bitka
PIT 2 Marino, bitka
Konec