Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

FC Barcelona – Granada CF

1:0

konec (0:0)

19.01.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • 20. kolo • Denisa Józsová

Tipsport: 1.14 9.38 22.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:57:06)
Držení míče: 83 % : 17 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:17.
Je konec! Dnešní zápas nenabídl ani trochu záživnou podívanou, vlastně se dá spíše říct, že Barcelona utrpěla výhru. Granada ve druhé půli nehrála špatně, ale přišel nejspíše zlomový okamžik celého zápasu, když Sánchez viděl po druhé žluté kartě červenou. Domácí dokázali této přesilu využít, když se trefil Lionel Messi, který rozhodl o vítězství svého týmu.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Darwin Machís se ale přece jen dostal ke střele, která nebyla vůbec špatná! Granada vše vrhla do útoku, ale útočník hostí trefil dobrou ranou jen prostor, kde byl gólman připravený!

90+2

Nyní už se dá říct, že tento zápas se jen dohrává. Granada se ještě o něco pokoušela na polovině hřiště, ale o míč po chybě velmi rychle přišla.

90

Nastavovat se budou tři minuty!

89

Hostující fotbalisté se hnali do otevřené obrany, ale nakonec se o šanci sami připravili. Útočník hostí si moc předkopl balón, který mu domácí obránce sebral.

88

Zatím to však vypadá, že diváci na Camp Nou dnes opravdu uvidí jen jednu branku. Od tohoto zápasu se rozhodně čekal ofenzivnější příspěvek.

87

Katalánci kombinují nedaleko šestnáctky, ale nemohou se prokombinovat až do ní. Chtějí dnes dovážet góly až do prázdné branky, střel jsme dnes moc neviděli.

86

Fotbalisté v pruhovaných dresech nadále drží balón na svých kopačkách poté, co ubránili standardní situaci v podání hostující Granady.

85

Maxime Gonalons se vrhnul dopředu, když mu Ricard Puig přišlápl achilovku. Byl to spíše neopatrný zákrok, ale jako faul posouzený správně.

84

Antoine Griezmann si seběhl na prudký centr, ale ten nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Stále je to tedy jen o gól, ale domácí zase hrají jen v deseti lidech.

83

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Arthur.

83

Rui Silva nechtěl za žádnou cenu dopustit rohový kop na svou branku, tak ještě zastavil míč na hrací ploše. Měl nakonec štěstí, že toho domácí nijak nevyužili.

81

Arturo Vidal fauloval na obranné polovině a hosté měli k dispozici standardní situaci. Tu ale nevyřešili dobře, takže jsou u míče zase Barcelonští.

80

Lionel Messi si sbíhal na přihrávku mezi obránce, ale nakonec ho zradil odskok. Ten byl opravdu nečekaný a balón se po něm odrazil mimo hrací plochu.

79

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Anssumane Fati, přichází Carles Pérez.

79

Lionelu Messimu se sice tolik v předešlých minutách nedařilo, ale nyní dostal novou krev do žil. Střílel pěkně na zadní tyč, ale Rui Silva se natáhl a vyrazil jeho pokus na rohový kop! Krásný zákrok.

78

Katalánci drží balón znovu na svých kopačkách a budou chtít přidat další branky. Přece jen nakonec může rozhodovat každá vstřelená branka.

76

Barcelona právě vstřelila branku!
Domácí využívají početní výhodu jednoho muže a střílí vedoucí branku utkání! Po kombinaci na jeden dotek uvolnil Arturo Vidal LIONELA MESSIHO, jenž měl před sebou jen gólmana, kterého překonal střelou po zemi k tyči!

75

Granada nyní musí sebrat poslední zbytky sil a bránit. K tomu už vyčerpala všechna střídání, tak uvidíme, jak to dnes vlastně celé dopadne.

74

To nebyla špatná myšlenka! Jordi Alba posílal centr před branku, kam si sbíhal Antoine Griezmann, ale tomu chyběl k zakončení ještě krok navíc.

73

Katalánci tedy budou dohrávat zbytek utkání v přesile, což by pro ně rozhodně měla být výhoda. Uvidíme, jak se s tím nakonec poperou hosté.

72

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Yan Eteki, přichází José Antonio Martínez.

72

Žlutou kartu dostává Carlos Fernández (Granada CF).

71

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Ricard Puig.

69

To je však obrovská komplikace pro hostující fotbalisty, kteří budou dohrávat zbytek utkání v deseti lidech. Sánchez totiž viděl za svůj zákrok druhou žlutou kartu, po které přišla i červená!

69

Barcelona bude rozhodně mít větší procento držení míče, zatím to ale není k žádnému úspěchu.

68

Domácí se snažili zrychlit hru a poslat nadýchaný centr do šestnáctky, kde si to však hosté pohlídali. Čím dál více to tu začíná vypadat na remízový zápas.

66

Největší šanci zápasu právě měli hosté, kteří byli opravdu blízko vstřelení úvodní branky zápasu! Viděli jsme parádní střelu z nějakých šestnácti metrů, na kterou Marc-André ter Stegen sice nedosáhl, ale Yan Eteki trefil tyč!

65

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Álvaro Vadillo, přichází Antonio Puertas.

65

I zde z toho byla střela na branku, ale ta nebyla vůbec povedená. Marc-André ter Stegen se mohl jen dívat, jelikož tato rána šla hodně nad břevno.

64

Ivan Rakitić se něco snažil vymyslet na kraji hřiště, ale o míč byl obrán. Na druhé straně byl faulován hráč hostí a i zde z toho bude zajímavější standardka.

63

K míči se bez nějakého překvapená postavil Lionel Messi, ale tomu se dnes nedaří! Znovu trefil jen hráče ve zdi, který poslal balón jen na rohový kop.

62

Tak na VAR to nakonec nevypadá, ale domácí vybojovali standardku z hranice šestnáctky. Antoine Griezmann byl u míče dříve, načež byl podťat.

61

Domácí se dožadovali penalty, ale rozhodčí ji neodpískal. Je možné, že v akci bude ještě video!

60

Už je za námi hodina hry, tedy dvě třetiny samotného zápasu, ve kterých jsme nadále neviděli ani jednu branku. Snad už brzy někdo prolomí tuto smůlu.

59

Žlutou kartu dostává Sánchez (Granada CF).

59

Gerard Piqué se objevil jako poslední obránce u lajny, ale měl k míči podstatně blíže. Marc-André ter Stegen mu následně pomohl s rozehrávkou.

58

Domácí hráči si nyní nerozuměli, takže zpětnou přihrávku sebral jen hráč Granady. Ten ho poslal zpět na obránce, načež hosté vybojovali aut.

57

Fotbalisté Granady si v obraně absolutně nepřidělávají žádné starosti. Hostující obránce se dostal k balónu a jen ho nekompromisně odpálil na půlku.

56

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Ramon Azeez, přichází Yangel Herrera.

55

Katalánci jsou stále aktivnější na balónu, ale nemohou se dostat k přímému ohrožení branky. Dnes to bude pro domácí ještě velmi těžká šichta.

53

Domácí běželi do přečíslení čtyři na dva, ale znovu ho nevyřešili dobře! Lionel Messi přihrál do strany, ale poslal přihrávku trochu dále, než bylo třeba. Anssumane Fati proto nemohl zakončit a jen poslal míč před bránu, kde byli hosté.

52

Barcelona nadále útočí do plných a dnes jí to tedy ani trochu nevoní. Granada brání v devíti lidech okolo šestnáctky, nakonec domácí předvedli nepřesný pas.

51

Škoda, že nyní nepřišla trochu přesnější přihrávka! Anssumane Fati si naběhl za obranu, avšak nakonec mu byly odpískáno ofsajdové postavení.

50

Je za námi prvních pět minut druhé půle, ve kterých se nestalo absolutně nic zajímavého. Oba týmy nepředvádí vůbec dobré výkony směrem dopředu.

49

Jordi Alba si nedokázal zpracovat přihrávku na postranní lajnu, s čímž sám evidentně nebyl spokojený. Fotbalisté v bílém tak získali aut do své moci.

48

Granada hraje na začátku druhé půle mnohem aktivněji než v celém prvním poločase. Přišlo několik centrů do šestnáctky, ale obrana to s klidem zvládla.

47

Viděli jsme několikavteřinový boj o balón na polovině hřiště, který nakonec vyhráli domácí. Ti se ale o několik vteřin později provinili faulem.

46

Už je tady i druhý poločas dnešního zápasu, snad se prolomí střelecká smůla! Zatím to vypadá, že oba týmy vstoupily do druhé půle beze změn.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, ve kterém rozhodčí nenastavil ani jednu minutu navíc. Viděli jsme očekávanou převahu Barcelony na balónu, ale ta si vypracovala jen dvě větší šance, z nich neskončila brankou ani jedna. Granada nepředvedla směrem dopředu vůbec nic, takže nějaký pohledný fotbal jsme tedy nesledovali.

Další poločas začne přibližně v 22:02.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Nakonec jsme ale viděli asi největší šanci domácího týmu! Jordi Alba našel přihrávkou uvnitř šestnáctky Lionela Messiho, jehož střela z první skončila jen na boční síti!

44

Tady se téměř s jistotou dohraje poločas bez branek. Barcelona sice byla aktivnější, ale něco tomu chybělo. Nejspíše budou muset v druhé půli přijít změny.

42

Granada navíc získala balón, avšak hned byl hostující hráč faulován. Fotbalisté v bílém se ale snad nejdéle za celý zápas drží na balónu.

41

První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Domácí zase drží balón na polovině hřiště a nedaří se jim dostat až do blízkosti šestnáctky.

40

Anssumane Fati pokračuje v aktivitě, ale zatím se mu nedaří vymyslet tu finální přihrávku. I tato totiž byla jen zastavena hostujícímu fotbalisty.

39

Carlos Fernández chtěl doběhnout krajního obránce Barcelony, ale ten měl přece jen významný náskok. Následně Marc-André ter Stegen pomohl s rozehrou.

38

Nyní získali Katalánci alespoň rohový kop, který rozehráli nakrátko. Následně přišla střela z nějakých dvaceti pěti metrů, která nepropálila blok v šestnáctce.

37

Ne, dnes to opravdu není vůbec pohledný zápas. Je k vidění hodně nepřesných pasů a diváci na Camp Nou nemůžou být s výkonem domácích spokojení.

36

Anssumane Fati je hodně aktivní! Ve sprintovém souboji ale nebyl rychlejší, takže zkoušel ještě v pádu najít někoho přízemním centrem před brankou. Tam ale hosté dostali balón na rohový kop pro Barcelonu.

35

Marc-André ter Stegen si doběhl pro dlouhou přihrávku hostí, aby se také dotkl balónu. Zatím moc takových příležitostí tedy na svém kontě neměl.

34

Z opakovaných záběrů bylo vidět, že Jordi Alba byl míče o něco dříve, když mu Gonalons přišlápl nohu. Rozhodčí si však tohoto nevšiml a hru nechal běžet.

33

Barcelonským hráčům se nelíbil jeden ze zákroků na jejich spoluhráče, který zůstává nadále ležet na hřišti. Domácí nakonec zakopli balón za lajnu.

32

No, sice je ještě skoro patnáct minut do konce prvního poločasu, avšak zatím to moc nevypadá, že bychom měli vidět nějakou branku do té či oné sítě.

31

Jordi Alba chtěl poslat balón mezi obránce, ale jeho přihrávka z prvního dotyku nebyla přesná. Hosté se však znovu dlouho na míči neudrželi.

30

Už je za námi do konce prvních třicet minut hry, tedy jedna třetina utkání. U míče jsou nadále hráči Barcelony, ovšem znovu jen okolo poloviny hřiště.

29

Katalánští fotbalisté jsou znovu usazení okolo šestnáctky. Přesto nemohou najít nějakou skulinku, kterou by se dostali do nějaké brankové příležitosti.

28

Nejspíše spousta diváků i fanoušků čekala v této době již alespoň gól v nějaké síti. My jsme přitom viděli snad jednu větší šanci, jinak to není atraktivní.

27

Granada mohla rozehrávat z poloviny hřiště, ale svůj pas poslala jen dozadu a na gólmana. Po jeho výkopu byl faulován Ivan Rakitić.

26

Yan Eteki tentokrát fauloval ve snaze aktivně napadat. Jordi Alba se tak postaral o rozehrávku a vypadá to na další dlouhé dobývání domácího týmu-

25

Znovu je pískán faul a znovu v neprospěch hostujícího celku. Tentokrát se stal obětí faulu Arturo Vidal, který však tímto vybojoval balón pro svůj tým.

24

Nějakou dobu se nehrálo, následně se k balónu nepřekvapivě postavil Lionel Messi. Jeho přímé zakončení ale srazila zeď jen na rohový kop.

22

Domácí hráči se dostali už do bližšího postavení okolo šestnáctky. K tomu ještě došlo na osobní střet, ve kterém byl faulován kapitán – Lionel Messi.

21

Fotbalisté v pruhovaných dresech jsou nadále na balónu, ale jsou s ním jen okolo půlící čáry. Lionel Messi se po chvilce dostala ke střele, ale ta byla zablokována.

20

Je za námi dvacet minut v tomto utkání, ve kterých se stav ještě neměnil. Očekávaně mají více ze hry Katalánci, kteří toho ještě nijak nedokázali využít.

19

Velká škoda pro domácí! Lionel Messi sice vypálil a jeho rána byla sražena. Domácí kapitán si ale pro míč doběhl a poslal ho na Vidala. Ten si balón zpracoval, jenže poté trefil jen střed brány! Navíc jeho střela neměla ani pořádnou razanci.

18

Rui Silva sice nebyl nikým napadán, přesto poslal jen daleký pas dopředu. Ten sice sebral hostující fotbalista, který následně poslal balon jen do autu.

17

Zatím rozhodně nesledujeme nějak pohledné a ofenzivní utkání. Domácí měli jednu střelu na branku a jednu možnost přímého kopu, jinak vůbec nic.

15

Domácí záložník chtěl poslat přihrávku mezi obránce, ale ujela mu přitom noha. Proto si balón vzali do moci hosté, ale dlouho se u něj nezdrželi.

14

Na hřišti je v dnešním zápase vidět hodně osobních i ostrých soubojů. Více faulů zatím dělá Granada, což by jí mohlo postupem času hodně mrzet.

13

Lionel Messi se postavil k přímému kopu, ze kterého samozřejmě přišla střela rovnou na branku. Rui Silva nemusel zasahovat, jelikož míč šel těsně nad.

12

Žlutou kartu dostává Darwin Machís (Granada CF).

12

Katalánci znovu drží míč na své obranné polovině, kde se hosté snaží aktivně napadat. S tím si ale Barcelona zatím dokáže bez problémů poradit.

11

Jenže domácí nyní udělali rychlý přechod a dostali se až do šance! Míč šel z jedné, až finální pas šel na Anssumanea Fatiho, který nedokázal trefit branku.

10

Maxime Gonalons přišlápl kotník Artura Vidala, což rozhodčímu neuniklo. Zatím se hra hodně přerušuje a nevidíme zatím nějakou extra podívanou.

9

Menší závar sice ve vápně domácího týmu vznikl, ale nakonec z toho nebyla ani střela. Do bezpečí totiž poslal balón domácí obránce, jenž ho odhlavičkoval.

8

Hostující hráč se už hnal do nějaké šance, když byl podkopnut. Darwin Machís tak vybojoval standardku pro svůj tým, i když si značně nadskočil.

7

To byly první zajímavější možnost Barcelony! Anssumane Fati dostal přihrávku do strany, ale jeho pokus vyrazil gólman. Následovala ještě střela Artura Vidala, jenž přestřelil břevno!

6

Granada se snaží hodně aktivně napadat rozehrávku domácího týmu, kterému to dělá menší problémy. Nyní už ale museli hosté faulovat na půlce.

5

Takže nakonec nepřišel ani centr. Domácí hráč přihrál jen zpět na obránce, takže Barcelona začne znovu s obkličováním a postupným přibližováním se.

4

Jinak se ale zatím hraje hlavně okolo poloviny hřiště. Balón drží častěji Katalánci, kteří navíc vybojovali standardní situaci, ale z velké vzdálenost.

3

Katalánci už předvedli první centr. Postaral se o něj Jordi Alba, avšak jeho přihrávka byla sražena hostující obranou jen na autové vhazování.

2

Jako první se do útoku vrhla Granada, která měla k dispozici první výkop, ale Barcelona si s tím poradila. Nyní tak začne pomalu obléhání útočné půlky.

1

A poslední utkání v rámci dnešního dne a v rámci španělské LaLigy právě začalo! Domácí nastupují v klasických proužkovaných dresech, hosté v bílých.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Arturo Vidal – Messi, Griezmann, Fati.
Náhradníci: Neto – C. Pérez, N. Semedo, Firpo, Arthur, Lenglet, Puig.

Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, Sánchez, Foulquier – Eteki, Gonalons – Vadillo, Azeez, Machís – C. Fernández.
Náhradníci: A. Escandell – Köybaşı, J. A. Martínez, Neva, Puertas, Y. Herrera, Soldado.

Rozhodčí: Pizarro – García, Garrido.
Poslední vzájemný zápas:

Getafe – Barcelona 0:2

Branky: 42. L. Suárez (ter Stegen), 49. Firpo

Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Nyom (46. Kenedy) – Jason (72. Portillo), Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella – Ángel Rodríguez, Jaime Mata (58. J. Molina).
Náhradníci: Chichizola – Portillo, Etxeita, J. Molina, Fajr, Timor, Kenedy.

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Firpo – F. de Jong, Busquets (79. Rakitić), Arthur – C. Pérez, L. Suárez, Griezmann (75. N. Semedo).
Náhradníci: Neto – N. Semedo, Rakitić, Todibo, Wagué, Aleñá, Arturo Vidal.
Granada CF

Granada v současné době podává celku konzistentní výkony, díky kterým se drží v polovině tabulky. Po devatenácti odehraných zápasech má na svém kontě sedmadvacet bodů, které ji řadí na průběžné desátou příčku. Hosté mají na svém kontě 25 vstřelených branek, zatímco jich stejný počet inkasovali, celkové skóre je tedy 0. Granada z posledních pěti zápasů v rámci LaLigy vyhrála jen dva, zatímco ve zbytku padla. Nestačila na Bilbao (0:2), Levante (1:2) a Eibar (0:3). Naopak si poradila s Alavésem (3:0) a Mallorcou (1:0).
FC Barcelona

Barcelonští mohou být zatím s vývojem v rámci LaLigy spokojení. Po devatenáctí kolech mají na svém kontě čtyřicet bodů, díky kterým jim náleží první příčka v tabulce. Druhý Real má však stejně bodů, jen o trochu horší skóre. Proto oba týmy potřebují sbírat pravidelně. Přesto se u Katalánců udělaly důležité změny! Ti totiž nezvládli semifinálový zápas Španělského Superpoháru s Atléticem. Po této prohře byl od týmu odvolán hlavní trenér Ernesto Valverde, kterého nahradil Quique Setién. V LaLize Barcelona navíc z posledních pěti zápasů rovnou třikrát remizovala. Porazila jen Mallorcu (5:2) a Alavés (4:1). Naopak body si rozdělila s Realem Sociedad, Realem Madrid a s Espanyolem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

FC Barcelona – Granada CF

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 76. Messi (Arturo Vidal)

Karty:   12. Machís (GRN), 59. Sánchez (GRN), 72. C. Fernández (GRN)   69. Sánchez (GRN)

Držení míče: 83 % : 17 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:17.

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (71. Puig), Busquets, Arturo Vidal (83. Arthur) – Messi, Griezmann, Fati (79. C. Pérez).
Náhradníci: Neto – C. Pérez, N. Semedo, Firpo, Arthur, Lenglet, Puig.

Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, Sánchez, Foulquier – Eteki (72. J. A. Martínez), Gonalons – Vadillo (65. Puertas), Azeez (56. Y. Herrera), Machís – C. Fernández.
Náhradníci: A. Escandell – Köybaşı, J. A. Martínez, Neva, Puertas, Y. Herrera, Soldado.

Rozhodčí: Pizarro – García, Garrido