Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Island – Slovensko

2:3

konec (1:0)

11.09.2018, 17:30 • KR-völlur, Reykjavik • Skupina 2 • Denisa Józsová

Tipsport: 3.14 3.54 2.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:50:07)
Statistiky dnešního utkání

Střely na branku – 5:13
Střely mimo – 5:4
Rohy – 6:13
Ofsajdy – 1:3
Fauly – 6:12
Slovensko si díky výhře připisuje tři body do tabulky a odskakuje svému soupeři na rozdíl čtyř bodů, navíc Island ještě bude hrát se Španělskem, které má již jistý postup. Slovákům tak stále existuje šance, že postoupí jako jeden ze čtyř týmů z druhých míst.
Tak to bylo neskutečné, co se na hřišti dělo v posledních minutách! Slovensko dokázalo ve druhé půli obrátit stav na 2:1, jenže o necelé dvě minuty kopal Island penaltu, kterou proměnil kapitán domácích. Jenže hráči týmu ze střední Evropy se nevzdali a podařilo se jim skórovat ještě jednou. Rozhodující branku si navíc připsal gólman Marek Rodák!

90+7

Konec zápasu.

90+6

O vítězi je rozhodnuto. Čas, který měl být nastaven již uplynul, ale rozhodčí ještě nepíská konec. Každopádně u míče jsou Slováci, kteří mají standardku.

90+4

90+4. RODÁK - 2:3

90+4

Slovensko právě vstřelilo branku!
Tak to je opravdu neskutečné, co mohou diváci vidět v islandském hlavní městě! MAREK RODÁK se vydal do pokutového území, kam se po rohu dostal míč a slovenský gólman zamířil přesně do brány, kde neměl domácí brankář šanci.

90+4

90+4. Fábryho střela

90+4

Hostující Fábry vyslal velmi dobrou střelu z hranice šestnáctky, jenže tu vyrazil neskutečným zákrokem Fridriksson.

90+3

Žlutou kartu dostává Vestenický (Slovensko).

90+3

90+3. GUÐMUNDSSON - 2:2

90+3

Island právě vstřelil branku!
Máme zde opět remízový stav! Neskutečné, co se děje v posledních minutách na hřišti. ALBERT GUDMUNDSSON se postavil k penaltě, počkal si na pohyb brankáře a poslal míč na opačnou stranu.

90+1

90+1. Penaltový zákrok

90+1

Penalta pro Island!

90

90. VESTENICKÝ - 1:2

90

Slovensko právě vstřelilo branku!
Euforie na straně Slovenska, protože hráči ze střední Evropy jdou do vedení! TOMÁŠ VESTENICKÝ si osamocený naskočil na centr, který poslal hlavou na přední tyč, kde neměl Fridriksson šanci.

89

89. Velká šance Guðmundssona

89

Neskutečné, co hráči obou týmů zahazují! Guðmundsson se ocitl v dobré pozici, jenže jeho střela šla těsně vedle brány!

88

88. Dobrá šance Špalka

88

Jenže i tak přišla dobrá šance Slovenska! V tomto zápase může opravdu vyhrát jakýkoliv z týmů. Na nadýchaný centr si naskočil Špalek, který poslal míč přímo do rukavic Fridrikssona.

87

No, domácí tým si jde rozhodně více za vítězstvím než hosté! Sigurdsson se dostal do palebné pozice, jenže Rodák dobře vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel.

86

Albert Guðmundsson se opřel do míče a jeho rána jen prosvištěla okolo tyče Rodáka! Dobrá střela islandského hráče.

85

Island bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci, která je nedaleko hranice šestnáctky. Navíc je to pozice pro střelu i pro centr.

84

U míče jsou fotbalisté v modrých dresech, kteří se snaží dostat do dobré šance a moc jim k tomu nechybělo! Sampsted centroval znovu do vápna, jenže slovenská obrana odrazila jeho přihrávku.

83

Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Herc, přichází Vestenický.
Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Jirka, přichází Špalek.

81

A velká šance také na druhé straně! Na rohový kop si naskočil slovenský obránce, jehož hlavička skončila na tyči!

80

A druhá branka klidně mohla přijít! Guðmundsson šel proti třem slovenským hráčům, přesto se dostal ke střele na vzdálenější tyč. Tam však dokázal Rodák míč vyškrábnout a obrana ho odpálila pryč!

79

Hráči domácího týmu jsou v posledních minutách lepší a rádi by přidali v dnešním zápase i druhou branku.

78

Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Káčer, přichází Fábry.

78

Islandští hráči jsou u míče mnohem častěji. Samspted chtěl centrovat, jenže to se mu vůbec nepovedlo a jeho centr skončil vysoko nad brankou.

76

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Anderson, přichází Haraldsson.

76

Rodák vyběhl hodně z branky a mohlo ho to mrzet! Míč se dostal za vápno k Sampstedovi, ale slovenský brankář se stihl vrátit do brány a střela islandského hráče byla sražena na roh.

75

Slováci měli k dispozici rohový kop, i když se jim to vůbec nelíbí, protože chtěli penaltu. Po centru do vápna se ovšem hostující hráči nedostali do žádné šance.

74

Haraslín so dobře naběhl za obranu domácích a po lajně běžel vstříc bráně. Nakonec centroval, jenže jeho centr byl hodně přetažený a skončil v autu.

73

Už se znovu pokračuje ve hře a obra hráči budou schopni pokračovat. Míč dostali na své kopačky Slováci, jenže se o něj sami připravili.

71

Hned dva hráči zůstávají ležet na hřišti. Na slovenské straně je to Mráz, zatímco na islandského straně je to Gunnarsson. U obou jsou lékaři týmů a je otázkou zda budou schopni obra pokračovat.

70

Znovu Karlsson v akci! Sampsted posílal přízemní centr do šestnáctky, kam si na něj naběhl právě Karlsson, jenže ten neodkázal zakončit mezi tři tyče!

69

Velmi nepřesná přihrávka ovšem připravila slovenské fotbalisty o míč. Island tak může vhazovat, avšak Slováci se snaží hodně vysoko napadat.

68

Hra se nám poněkud uklidnila, a ani jeden z týmů nemá na hřišti převahu. Nyní jsou u míče hosté,kteří se snaží dostat do útočné akce.

66

Slovensko se pokoušelo o rychlý přechod do útoku, jenže o míč velmi rychle přišlo po velmi dobré práci domácí obrany.

65

65. Gól z ofsajdu

65

Island se již radoval, jenže branka nakonec neplatí! Karlsson se dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti, jenže byl v těsném ofsajdu a gól nemůže být uznán.

64

Islandská střela těsně za šestnáctkou byla sražena a Rodák proti míči vyběhl, aby ho dostal alespoň do autu. Po další akci z toho je ovšem roh pro Island.

63

Haraslín táhl akci svého týmu, ovšem poté znovu upadl bez přičinění protihráče. tento slovenský hráč si říká o žlutou kartu v dnešním utkání.

61

Islandský hráč se snažil, co mohl, aby zastavil slovenského útočníka v cestě před branku. To s emu nakonec povedlo. Odkop od brány Fridrikssona.

59

Poté byl ještě na hřišti ošetřovaný hostující kapitán Vavro, který schytal chvíli před tím nepříjemný úder. Nejspíše však bude schopen pokračovat ve hře.

58

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Þorsteinsson, přichází Hauksson.

58

58. BÉNES - 1:1

58

Slovensko právě vstřelilo branku!
Máme srovnáno! Podobná situace jako v prvním poločase, když skóroval Island. LÁSZLO BÉNES si navedl míč a jeho střela na zadní tyč skončila v síti!

57

Rozhodčí zvolili poněkud volnější metr v dnešním utkání. Tentokrát se rozhodně dalo pískat, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá.

56

Hráči slovenského národního výběru do 21 let měli k dispozici hned dva rohové kopy. Ani jeden z nich nevedl k brankové příležitosti.

54

54. Šance Slovenska

54

Dlouhý aut v podání islandské reprezentace našel jen hlavu slovenského hráče. Potom se dostali Slováci do obrovské šance, kterou na poslední chvíli hasil islandský obránce.

53

Domácí fotbalisté měli k dispozici rohový kop, jenže centr šel přímo na obránce Slovenska, jenž míč odpálil na autové vhazování nedaleko brány.

52

Haraclín si chtěl vymodlit po skoku plavmo pokutový kop, ale rozhodčí mu jeho etudu nezbaštil. Slovenský hráč může být rád, že nedostal žlutou za simulování.

51

K přímému kopu se postavil kapitán Islandu a jediný střelec dnešního utkání – Guðmundsson. Jeho střelu však srazila zeď a Slováci se dostali k míči.

50

Žlutou kartu dostává Andrej Kadlec (Slovensko).

49

Haraslín obral o míč svého protihráče, předvedl ještě dobrou kličku a dostal se k centru do šestnáctky. Ten mířil na Jirku, před kterým poslal Islanďan míč na roh.

48

Slovenský hráč se již dostával k přebrání míči na hranici šestnáctky, jenže domácí obránce se prezentoval dobrým obranným zákrokem a balon odpálil.

47

K první střele ve druhé půli se dostal hostující Herc, jehož obstřel se nevešel mezi tři tyče. Na druhé straně Island fauloval a hosté zůstávají u míče.

46

Do druhého poločasu se nám podstatně změnilo počasí. V prvním poločase bylo jen pod mrakem, jenže ve druhém máme na hřišti silný déšť.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky první půle:

Střely na bránu 2:6
Střely mimo 1:1
Rohy 1:6
Fauly 4:5
Žluté karty – 1:0
Ofsajdy – 0:2
Co k prvnímu poločasu dodat? Slováci jsou lepším týmem, který měl více šancí, přesto vede domácí Island o jednu branku, když se prosadil kapitán – Guðmundsson. Slovensko navíc ve třinácté minutě zahodilo penaltu a dvě obrovské šance, které mělo v posledních dvou minutách poločasu. Všechny šance lapil skvělým zákrokem Fridriksson, jenž se rozchytal k velmi dobrému výkonu.

45

První poločas skončil.

44

44. Neskutečný zákrok Fridrikssona

44

Další neskutečný zákrok domácího gólmana! Slovenský útočník dostal míč před gólmana a stačilo mi dorazit míč do prázdné. Tam se však objevila noha Fridrikssona, který chytil i tuto tutovku hostí!

43

43. Dobrá střela Jirky, která byla ještě tečovaná.

43

Skvělý zákrok Fridrikssona zamezil vyrovnávací brance! Jirka se dostal ke střele z hranice šestnáctky, která byla tečovaná domácím obráncem. Islandský gólman však předvedl parádní zákrok, díky kterému stále Island vede.

42

Rohový kop žádné větší nebezpečí nepřinesl. Přesto se Slováci udrželi na dostřel brány. Ke střele se dostal Herc z velké dálky, jenže jeho střela šla doprostřed.

41

Slovensko se dostalo k bráně soupeře, znovu však z toho bude jen rohový kop poté, co hostující hráč jen napálil míč do svého soupeře.

40

Další šance Islandu! Dobrý přízemní centr před bránu vyprodukoval domácí obránce, ale míč nakonec jen proskákal před bránou.

39

Najednou si hráči Islandu dovolí kličky, které si doposud nedovolili. Domácí obránce byl jako jeden z posledních hráčů, přesto si dovolil kličku.

38

Konečně se dostali hráči v bílém k míči. Postupně se dostávají k bráně soupeře. Nakonec přišel centr do šestnáctky, kde ovšem nikdo z hostí nebyl.

37

A byla z toho zajímavá šance! Dlouhý aut našel islandského hráče před bránou, který prodlužoval svému spoluhráči. Nakonec je domácím pískán faul.

36

Ne, Slovákům se teď přestalo dařit. Hráči v modrém drží míč na svých kopačkách a znovu mají aut nedaleko brány slovenského gólmana.

35

Islanďanům vlila vstřelená branka krev do žil a je jich plné hřiště. Jejich další útočné snažení bylo zastaveno jen za cenu faulu a domácí jsou v útoku.

33

33. GUÐMUNDSSON - 1:0

33

Island právě vstřelil branku!
Hosté byli sice lepším týmem, jenže jako první inkasují! Kapitán domácího týmu ALBERT GUDMUNDSSON měl hodně prostoru ve vápně, a tak toho využil. Navedl si míč a parádní střelou překonal Rodáka v bráně.

32

Slovensko má tlak na útočné polovině. Mráz dostal míč na hranici vápna, kde chtěl obehrát protihráče. Nakonec mu zůstal míč pod nohou a bylo po akci.

31

Ten byl rozehraný nakrátko, a poté přišel centr někam do prostoru penalty. Tam byl jen Mráz a několik Islanďanů. Míč tedy skončil za čárou a domácí gólman může v klidu odkopávat od sví brány.

30

Slovensko má míč na svých kopačkách a snaží se dostat do šance postupnou kombinací. Nakonec bude zahrávat další rohový kop.

29

Na hřišti zůstává ležet Hancko, který dostal loktem do hrudi při souboji. Bude však schopen pokračovat ve hře.

28

Dlouhý nákop dostal do svých rukavic Rodák, jenž nebyl nikým atakován. Proto rychle rozehrál akci svého týmu, jenže Slováci se dostali mimo hrací plochu.

26

Pěkná akce Slovenska! Velmi dobrou průnikovou přihrávku vyslal hráč hostí na svého spoluhráče. Ten našel u tyče Jirku, který nedokázal dostat balon mezi tři tyče.

25

Hra se v posledních minutách odehrává především na polovině hřiště, kdy chvíli drží míč jeden tým a chvíli druhý. Už to není tak akční zápas jako na začátku.

24

Po nepřesné přihrávce hostí se k míči dostali domácí. Ti si zatím jen přihrávají mezi sebou na obranné polovině a nejsou nijak nebezpeční.

23

Fotbalisté v bílém mají rozhodně vyšší držení míče v dnešním utkání. Mají i dobré šance, jenže zatím neskórovali. Slováci by dnes potřebovali brát všechny body.

22

Pekná střela v podání Slovenska! Jirka se rozhodl vypálit ještě před vápnem, avšak jeho střelu velmi dobrým zákrokem lapil Fridriksson.

21

Islanďané se také pokusili o dlouhý aut. Hancko poslal svou hlavičku jen za sebe, kde byl připravený domácí hráč, jenž ovšem na míč nedosáhl.

19

19. Dobrá střela Islandu

19

Tak to byla jednoznačně největší šance Islandu v tomto utkání! Parádní střela na zadní tyč, na kterou Rodák nemohl dosáhnout. Nakonec však skončila těsně vedle!

18

Dlouho se ovšem u míče neudrželi, když poslali nepřesnou přihrávku až k Rodákovi. Ten rozehrál útočnou akci svého týmu, která taktéž skončila neúspěchem.

17

Islandští hráči kombinují zatím na své obranné polovině. Slováci zatím moc vysoko nenapadají a hráči v modrém mají zatím celkem lehkou pozici.

16

Zajímavá akce v podání domácích. Anderson si dělal ve vápně, co chtěl, ale dostal se do velkého úhlu. Proto centroval před branku, kde nikoho ze spoluhráčů nenašel a slovenská obrana míč odkopla.

14

U míče je ovšem znovu slovenská reprezentace, která je v úvodu utkání aktivnějším týmem. Obrana Islandu je zatím celkem pevná a neprostupná.

13

13. Neproměněná penalta

13

Tak to byla hrozně kopnutá penalta! Denis Vavro se k míči postavil a chtěl poslat přízemní střelu. Tu však Fridriksson bez větších potíží lapil, když mu stačilo vystihnout směr střely.

12

Žlutou kartu dostává Þorsteinsson (Island).

12

12. Zákrok na penaltu

12

Centr Jirky stihl srazit jeden z domácích hráčů na rohový kop. Benešův centr našel spoluhráče, jenž si s ním vyměnil míč. Poté byl slovenský hráč stažen a bude se kopat penalta!

11

Fotbalisté v modrých dresech se vzchopili po prvních osmi minutách, kdy měli jednoznačnou převahu Slováci. Teď se provinili faulem, po kterém se velmi těžko zvedá z trávníku Haraslín.

9

Obrovská šance v podání Islandu! Parádní centr našel hlavičku islandského hráče, jehož hlavička šla přesně k tyči. Skvělý zákrok předvedl Rodák, jenž míč dokázal vyrazit na rohový kop.

8

Slováci se rozhodli pro dlouhý aut, který našel hostujícího kapitána Vavra. jeho hlavička ale neměla potřebnou razanci a Fridriksson míč v pohodě lapil.

7

Menší rozmíšku mezi Mrázem a Andressonem nakonec musel uklidnit rozhodčí, ovšem zůstalo jen u domluvy. Žlutá karta ještě nepřišla.

6

A viděli jsme první střelu na bránu! Bénes odhadl přihrávku, díky čemuž vybojoval míč. Posunul ho na Herce, jehož tečovaná rána šla přímo na gólmana.

5

To mělo k dispozici první rohový kop utkání po odkopu Islanďanů. Balon propadl obranným valem, jenže nikdo ze Slováků nedokázal zakončit!

4

Souboj na útočné polovině Slováků neměl žádného vítěze, jelikož oba hráči skončili na zemi. Míč odskákal do autu a je u něj znovu Slovensko.

3

Slovenský národní tým zahrával aut nedaleko islandské branky. Nakonec měl přijít centr, jenže záložník hostí byl připravený o míč a faul se nepískal.

2

Úvodní minutka nabídla velkou aktivitu na obou stranách. Oba týmy se pokusily o rychlé útoky, ale k vidění ještě nebyla ani jedna střela na bránu.

1

Utkání odstartovalo! Domácí reprezentace nastupuje v modrých dresech, zatímco hostující Slováci zvolili bílou barvu. O úvodní výkop se postarali domácí.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Island: Fridriksson – Sampsted, Örn Fridriksson, T. Gunnarsson, Andresson – Friðjónsson, Anderson, A. Sigurdsson, Karlsson – Guðmundsson (C), Þorsteinsson.
Náhradníci: Olafsson, Hauksson, Haraldsson, Ljubicic, Gunnarsson, Magnusson, Guðmundsson.

Slovensko: Rodák – Kadlec, Vavro (C), Hancko, Sipľak – Herc, Káčer, Bénes – Mrát, Haraslín, Jirka.
Náhradníci: Greif, Šulek, Vestenický, Košťál, Dimun, Fábry, Špalek.

Rozhodčí: Harkam – Witschnigg, Steinacher.
1. utkání ve skupině

Slovensko – Island 0:2

Branky: 8. A. Guðmundsson, 90+5. A. Guðmundsson.

Slovensko: Rodák – Kružliak, Vavro, Sipľak, Hancko – Káčer (64. Urblík), Hromada, Lesniak – Čmelík (76. Jirka), Balaj, Polievka (58. Vestenický)
Náhradníci: Greif – Chvátal, Špalek, Mráz

Island: Olafsson – F. Fridriksson, Andresson, H. Guðmundsson, Sampsted – Þorsteinsson, Einarsson, Friðjónsson, Haraldsson (90.+3 Karlsson), Magnusson – A. Guðmundsson
Náhradníci: A. Fridriksson – Ragnarsson, Sigurgeirsson, Stefánsson, Gunnarsson, Helgason
text Slovensko

Slovenští reprezentanti jsou ve skupině B na druhém místě, když v dosavadních sedmi zápasech získali dvanáct bodů. Hned za svými zády mají ovšem ještě Island a Severní Irsko, které mají po jedenácti bodech a souboj o druhé místo bude ještě napínavý. Čtyřikrát vyhráli Slováci za tři body a ve třech případech odešli poražení.

Nejlepším střelcem středoevropského výběru je Samuel Mráz, který nastoupil ve čtyřech zápasech a vstřelil v nich hned tři branky. Následuje ho Michal Sipľak, jenž vstřelil v šesti utkáních góly dva. Dalších pět střelců si připsalo jednu branku.

Odehrané zápasy:
Estonsko – Slovensko 1:2
Slovensko – Severní Irsko 1:0
Slovensko – Island 0:2
Slovensko – Španělsko 1:4
Španělsko – Slovensko 5:1
Albánie – Slovensko 2:3
Slovensko – Albánie 4:1

Nominace na dnešní utkání:
Brankáři: Rodák, Jakubech, Greif.

Obránci: Kadlec, Vavro, Križan, Šulek, Sipľak, Hancko.

Záložníci: Herc, Káčer, Lesniak, Urblík, Mráz, Košťál, Dimun, Haraslín, Fábry, Jirka, Bénes.

Útočníci: Vestenický, Boženík, Špalek.
text Island

Islandští fotbalisté jsou zatím ve skupině B na třetím místě, když v dosavadních sedmi utkáních získali jedenáct bodů a jsou bod za svým dnešním soupeřem. Zatím se jim podařilo vyhrát třikrát za plný počet bodů, dvakrát remizovat a dvakrát prohrát.

Nejlepším střelcem domácího národního týmu v dosavadní kvalifikaci je Albert Guðmundsson, jemuž se podařilo nasázet čtyři branky. Hned za ním je Óttar Magnús Karlsson, jenže se trefil třikrát. Dalších pět hráčů se trefilo jednou. Celkem Islanďané inkasovali osmkrát a mají kladné skóre +4.

Odehrané zápasy:
Island – Albánie 2:3
Slovensko – Island 0:2
Albánie – Island 0:0
Španělsko – Island 1:0
Estonsko – Island 2:3
Severní Irsko – Island 0:0
Island – Estonsko 5:2

Nominace na dnešní utkání:
Brankáři: Fridriksson, Gíslason, Olafsson.

Obránci: Gunnarsson, Sampsted, Gunnarsson, Magnússon, Andresson, Fridriksson, Friðjónsson.

Záložníci: Haraldsson, Sigurdsson, Þorsteinsson, A. Guðmundsson, Willumsson, H. V. Guðmundsson, Kristinsson, Hauksson, Anderson, Magnusson.

Útočníci: Karlsson, Lujubicic.
Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u důležitého utkání mezi Islandem a Slovenskem v rámci kvalifikace ME U21. Toto utkání může hodně napovědět o tom, kdo se nakonec umístí na druhém místě skupiny B. Zápas začne v 17:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Island – Slovensko

2:3

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Guðmundsson, 90+3. Guðmundsson (pen.) – 58. Bénes, 90. Vestenický, 90+4. Rodák

Karty:   12. Þorsteinsson (ISL) – 50. Kadlec (SVK), 90+3. Vestenický (SVK)

Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:13. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:12.

Island: Fridriksson – Sampsted, Örn Fridriksson, T. Gunnarsson, Andresson – Friðjónsson, Anderson (76. Haraldsson), A. Sigurdsson, Karlsson – Guðmundsson (C), Þorsteinsson (58. Hauksson).
Náhradníci: Olafsson, Hauksson, Haraldsson, Ljubicic, Gunnarsson, Magnusson, Guðmundsson.

Slovensko: Rodák – Kadlec, Vavro (C), Hancko, Sipľak – Herc (83. Vestenický), Káčer (78. Fábry), Bénes – Mrát, Haraslín, Jirka (83. Špalek).
Náhradníci: Greif, Šulek, Vestenický, Košťál, Dimun, Fábry, Špalek.

Rozhodčí: Harkam – Witschnigg, Steinacher