Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Litva – Dánsko

0:2

konec (0:1)

11.09.2018, 18:00 • Gargždai Stadium • Skupina 3 • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 14.9 6.42 1.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:18. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:8. (19:58:45)
Tři nastavené minuty jsou pryč a s nimi i celé utkání Litvy s Dánskem. Hostující Dánové měli prakticky celou dobu hru pod kontrolou a s přehledem si došli pro vítězství 2:0.

Dánové byli od úvodu mnohem aktivnější, ale k nebezpečným výpadům až před Krapikase se nedostali. Postupem času se také Litva dostávala postupně do útoků, ale Iversena prověřil až těsně před koncem poločasu Jankauskas. V poslední minutě prvního dějství skvěle trefil míč za hranicí vápna Oliver Abildgaard a poslal nechytatelnou střelu za Krapikasova záda. Ve druhé půli už to bylo zcela jednoznačné utkání. Dánově s klidem kombinovali kolem vápna domácího týmu a nakonec přidali i pojišťovací branku, kterou se podařilo vstřelit střídajícímu Robertu Skovovi.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Jankauskas, přichází Čyžas.

90+2

Litevci drží balon na útočné polovině, ale na zvrat zápasu to nevypadá. Hostující obrana spolehlivě vykrývá prostory před vápnem.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Dánové si hlídají dvoubrankové vedení na útočné polovině. Abildgaard společně s Kristensenem si vyměňují balon a domácí se už ani nesnaží napadat.

89

Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Šilkaitas, přichází Dombrauskis.

88

Phillip Billing stál na balonu těsně před vápnem, ale nedokázal se zbavit protihráčů. Po ztrátě musel předvést hrubý zákrok za žlutou kartu ve středu pole střelec první branky Abildgaard.

87

Maehle nestačil udržet balon na hrací ploše po prudké přihrávce Billinga. Domácí si ale míče příliš neužili a Dánové mohou pokračovat v útočení.

86

Robert Skov schytal ve středu pole nepříjemný úder kolenem do stehna. Po několika sekundách se ale zvedá z trávníku a může se pokračovat ve hře.

85

Hned několikrát se míč odrazil v hostujícím vápně. Domácí ofenzivní hráči ale nedokázali situace využít a ani nevystřelili.

84

Litevci se ještě pokoušejí závěr zápasu zdramatizovat, ale ojedinělou akci domácího celku zastavil pohotovým zákrokem Victor Nelsson.

83

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Dreyer, přichází Ingvartsen.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. O poznání vítězství mají hostující Dánové, kteří ve druhém poločase jasně ovládají hru.

82

Střídající Billing se silou probíjel do vápna, ale proti přesile neměl příliš šancí. Dokázal ale ještě odevzdat balon spoluhráči na pravém kraji.

80

Maehle byl znovu balonu v nebezpečném prostoru. V souboji jeden na jednoho ale nestačil na bránícího Olberkise.

79

Pohledná spolupráce domácích fotbalistů končí několik metrů za půlící lajnou. Romanovskij se nestačil otočit pro krátkou přihrávku Šimkuse.

78

Naopak Dánové myslí na třetí zásah. Joakim Maehle dokázal na levé straně zamotat hlavy domácím obráncům, ale přesnou pobídku do vápna už nepřidal.

Litva – Dánsko

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45. Abildgaard, 74. Skov

Karty:   33. Šimkus (LIT), 75. Sadauskas (LIT) – 88. Abildgaard (DEN)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:18. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:8.

Litva: Krapikas – Olberkis, Sadauskas, Šveikauskas, Levšin – Matulevičius, Romanovskij, Šimkus (C), Virkšas (66. Milašlus) – Jankauskas (90+3. Čyžas), Šilkaitis (89. Dombrauskis)
Náhradníci: Bražinskas – Dombrauskis, Antanaičius, Baniulis, Dubickas, Čyžas, Milašius

Dánsko: Iversen – J. Andersen, Nelsson, Rasmussen – Kristensen, Abildgaard, Jensen (C) (63. Billing), Maehle – Dreyer (83. Ingvartsen), A. Olsen (67. Skov), Duelund
Náhradníci: O. Olsen – Billing, Ingvartsen, Skov, Sorensen, Stage, K. Andersen

Rozhodčí: Christofi – Charalambous, Egglezou