Menu

Fotbal

U20 Elite Tournament

Česko – Portugalsko

2:4

konec (1:2)

11.09.2018, 17:30 • Na Litavce, Příbram (CZE) • 2. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Fotbalisté české reprezentace do 20 let podruhé na Elite Tournament prohráli, když v Příbrami nestačili na takticky vyspělé Portugalsko. Tým z jihu Evropy sice promarnil rychle získaný dvoubrankový náskok, když se po brzkých brankách Nuna Santose a Pedra Correiry prosadili deset minut před přestávkou Patrik Žitný a hned po ní Filip Havelka, který vyrovnal na 2:2. Česká radost ovšem trvala pouhou minutu, protože hned vzápětí udeřil Pedro Neto a vystřelil portugalské reprezentaci cenné vítězství, které po necelé hodině hry potvrdil svým druhým gólem v zápase Pedro Correira. Češi podali slušný výkon, ale bohužel prohráli. Konečný výsledek velice atraktivního zápasu na stadionu Na Litavce. Češko 2 Portugalsko 4. (19:24:01)

90+1

Konec zápasu.

90

Filip Havelka byl zřejmě hráčem, který zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele a našel pouze rukavice Luise Maximiana.

89

Češi na levé straně hřiště rozehráli rohový kop a do šestnáctky přilétl ostrý centr, který Luis Maximiano raději vyboxoval do bezpečí.

88

Další centr z levé strany hřiště tentokrát přinesl obrovské nebezpečí a míč po teči jednoho z Lvíčat zamířil těsně nad!

87

Češi se na levém křídle opět dostali k centru, jenže tentokrát byl příliš vysoký a ze vzduchu se na vzdálenější tyči snesl do zámezí.

85

Antonín Růsek se po přízemním centru z levého křídla na přední tyči dostal dvakrát do zakončení, přičemž jeho první střela byla zablokována a druhá po teči těsně minula vzdálenější pravou tyč!

83

Na opačné straně mohl udeřit po přízemní střele zpoza šestnáctky Elves Baldé, jeho pokus ale minul levou tyč, protože při nápřahu podklouzl.

82

Příbramský Rostislav Jandera se pokusil potěšit domácí fanoušky a vůbec ne špatně, když jeho střela na ose hřiště téměř od středového kruhu těsně zamířila vedle levé tyče portugalské brány!

80

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Nuno Henrique, přichází Filipe Soares.

80

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Moura, přichází Ruben Vinagre.

80

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jan Král, přichází Dominik Plechatý.

78

A znovu Jakub Klíma, který z pravé strany pronikl do šestnáctky a zpětnou přihrávkou oslovil ze druhé vlny nabíhajícího Christiána Frýdka, hráč Táborska ale z blízkosti pálil těsně nad!

77

Střídající Jakub Klíma se ihned zapojil do hry, když u postranní čáry úspěšně zastavil rychlý protiútok portugalské reprezentace.

76

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Christián Frýdek.

76

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Jakub Klíma.

75

Dnešní utkání sleduje 476 diváků.

71

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Nuno Santos, přichází Elves Baldé.

71

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Mesaque Dju, přichází Domingos Quina.

71

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází David Carmo, přichází Romain Correira.

70

Trincao si na hranici šestnáctky zpracoval míč a levačkou mířil ke vzdálenější pravé tyči, jeho pokus ovšem nebyl dostatečně prudký na to, aby ho brankář Jan Šiška nezachytil.

69

Antonín Růsek si nabíhal v šestnáctce na pěkný centr z levé strany hřiště, ke zklamání českých fanoušků na něj ale těsně nedosáhl.

65

Češi po několika násobném střídání na obou stranách mohli snížit, hlavička po centru z pravého křídla ale minula levou tyč.

63

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Matěj Chaluš, přichází Antonín Růsek.

63

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Martin Rychnovský.

63

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Žitný, přichází Rostislav Jandera.

63

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází David Douděra.

63

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Michal Sadílek, přichází Dominik Janošek.

63

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Pedro Neto, přichází José Gomes.

63

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Pedro Correira, přichází Miguel Luis.

63

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Diogo Teixeira, přichází Trincao.

62

A další česká šance! Patrik Žitný si na levé straně šestnáctky naběhl na prudkou kolmou přihrávku a přízemní střelou z ostrého úhlu těsně minul vzdálenější pravou tyč portugalské brány.

60

Další šanci měl po špatně odvráceném přízemním centru z pravé strany šestnáctky Pavel Bucha, který na hranici pokutového území předvedl sérii zasekávaček a poté vypálil těsně nad bránu!

59

Češi se na levé straně šestnáctky dostali k přízemní střele, která byla zablokována, a pohotový pokus Filipa Havelky zpoza hranice pokutového území zamířil vysoko nad.

58

Pedro Correira na pravé straně útočné poloviny portugalského týmu ostře napadal rozehrávku českého týmu a viděl žlutou kartu.

57

Filip Havelka se málem postaral o další nádherný gól, když zpoza šestnáctky napřáhl k prudké táhlé střele a jeho tečovaný pokus těsně skončil nad předním levým rohem portugalské brány!

56

56. Pedro CORREIRA - 2:4

56

Portugalsko právě vstřelilo branku!
PEDRO CORREIRA využil parádní kolmé přihrávky za obranu, když na pravé straně pokutového území doběhl míč a kolem vybíhajícího brankáře Jana Šišky ho poslal ke vzdálenější levé tyči! Jeho zakončení nebylo vůbec prudké, nicméně, v blízkosti české brány nebyl nikdo, kdo by zabránil tomu, aby se míč doslova dokutálel za brankovou čáru.

54

Ondřej Šašinka si na ose hřiště naběhl na pěknou přihrávku z pravého křídla, míč ovšem nezpracoval, a tak ke střele nedošlo.

52

O další parádní technickou střelu se pokusil v portugalském dresu Diogo Teixeira, jeho pokus ovšem nebyl přesný a přibližně o čtyři metry minul vzdálenější pravý horní roh české brány.

50

50. Pedro NETO - 2:3

50

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Stadion Na Litavce krátce po vyrovnávacím gólu a obrovské radosti utichl jako diváci v hledišti při začátku divadelní hry v Národním divadle poté, co si PEDRO NETO z pravé strany hřiště kolem tří protihráčů navedl míč na osu a zpoza šestnáctky napřáhl levačkou k parádní střele, která vymetla přední pravý horní roh brány! Portugalci přichystali bleskovou a nádhernou odpověď, jejíž zásluhou vedou 3:2.

49

49. Filip HAVELKA - 2:2

49

Česko právě vstřelilo branku!
FILIP HAVELKA po zpětné přihrávce Lukáše Pfeifera z pravé strany pokutového území napřáhl zpoza hranice šestnáctky k výstavní střele, která se od břevna odrazila za brankovou čáru! Češi krátce po přestávce vymazali portugalský náskok a vyrovnali na 2:2.

48

A na opačné straně mohli udeřit vzápětí čeští fotbalisté, jejich hlavička ovšem po rozehrání standardní situace zamířila nad.

47

Pedro Correira rozehrál druhý poločas a po ostrém přízemním centru z pravého křídla se ocitl na přední tyči ve velké šanci, z blízkosti ale českou bránu trestuhodně minul!

46

Nad příbramským stadionem zapadá slunce akorát v momentě, kdy fotbalisté portugalské reprezentace obstarali výkop druhého poločasu. Český tým prohrává po špatném úvodu těsně 1:2.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:31.
Lvíčatům se vůbec nepovedl vstup do zápasu, když během úvodních osmi minut inkasovali dva góly z hlavy Nuna Santose a poté kopačky Pedra Correiry. Češi se ale postupem času osmělili, dostávali se více a více do hry a deset minut před přestávkou se jim podařilo snížit, když se po velké chybě portugalské obrany a přízemním centru z pravého křídla prosadil Patrik Žitný. Skóre po poločase. Češko 1 Portugalsko 2.

45

První poločas skončil.

44

Lvíčata v závěru prvního poločasu usilují o vstřelení vyrovnávacího gólu, nyní se ale musí bránit. Na půlící čáře byl faulován Mesaque Dju.

43

Pavel Bucha na pravém křídle drze obešel v blízkosti šestnáctky dva protihráče, zpětná přihrávka se mu ale nepovedla a Nuno Santos jako správný kapitán nadvakrát odvrátil míč do zámezí.

42

Český tým v závěru prvního poločasu často fauluje a nyní to vypadalo na další provinění se proti pravidlům, jenže místo standardní situace pro Portugalsko přišlo odmávání a odpískání ofsajdu.

41

Patrik Žitný se s tím nyní vůbec nepáral, když na levé straně útočné poloviny českého týmu po ostrém napadání sestřelil Joaa Oliveiru.

40

Hráč španělského klubu RCD Coruňa už je po krátkém ošetření zpět na hrací ploše a fotbalisté Portugalska jsou opět v jedenácti.

39

Pedro Correira byl faulován na pravé straně hřiště v blízkosti půlící čáry a kvůli ošetření odešel za postranní čáru.

37

Čeští fanoušci užili a stadionem Na Litavce se ozýval hlasitý pokřik: "Česko, Češko." Následný centr se ale českému týmu nepovedl a na vzdálenější levé tyči byl jedním z hráčů Portugalska odvrácen.

36

36. Patrik ŽITNÝ - 1:2

36

Česko právě vstřelilo branku!
PATRIK ŽITNÝ využil obrovského zkratu portugalské obrany, která podcenila malou domů z levé strany obranné poloviny hřiště, včetně vybíhajícího brankáře Luise Maximiana, a z blízkosti mu nedělalo problém po zemi uklidit míč do zívající prázdné brány! Češi se deset minut před přestávkou vrátili zpět do zápasu.

33

Patrik Žitný neváhal a na levé straně šestnáctky se pokusil o boční nůžky, které byly povedené, ale ne natolik, aby míč skončil v síti místo náruče připraveného Luise Maximiana.

32

Lukáš Pfeifer z Táborska využil na ose hřiště otevřeného prostoru a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která mu vůbec nesedla a zamířila daleko vedle levé tyče portugalské brány.

30

Mesaque Dju na pravé straně hřiště vybojoval standardní situaci a po krásné kolmé přihrávce od rozehrávajícího Nuna Santose pálil na pravé straně šestnáctky z úhlu ke vzdálenější levé tyči, Jan Šiška ale dával pozor a jeho přízemní střelu zachytil!

29

Český tým si poprvé v zápase vytvořil silný tlak, centry z levého a pravého křídla ale zatím kýžený efekt nepřinášejí.

27

Češi se dožadovali penalty a můj osobní názor je, že oprávněně! Libor Holík na pravém křídle po krásné dlouhé kolmé přihrávce do běhu z prvního dotyku poslal míč do šestnáctky a na přední tyči trefil do ruky Mouru. Po Holíkově přízemním centru se ovšem penalta nepískala.

24

Moura si na hranici šestnáctky parádně narazil míč s Nunem Santosem a pěkným zaseknutím posadil na zadek vybíhajícího brankáře Jana Šišku. S Českem už to vypadalo hodně špatně, jenže portugalský hráč napálil místo prázdné brány jednoho ze dvojice vracejících se Lvíčat!

23

Portugalci se na pravém křídle pokusili o rychlou narážečku, do které se jim vložil Jan Král, a odvrátil míč za postranní čáru.

22

Češi vydřeli na pravém křídle rohový kop a po rozehrávce na krátko přilétl do ohně nádherný centr, na který si na vzdálenější levé tyči počkal Libor Holík a pohotovými bočními nůžkami minul přední tyč portugalské brány! První česká šance a potlesk z ochozů stadionu Na Litavce.

21

Portugalsku se před pár okamžiky podařilo pod tlakem přenést hru zprava doleva, poté však přišla obrovská chyba ve středu hřiště, kde jeho hráči předvedli strašidelnou přihrávku, Češi jí ale nevyužili. Jeden z hráčů české reprezentace na pravém křídle tak dlouho otálel z přízemním centrem, až byl nakonec zablokován.

20

Patrik Žitný na levé straně velice dobře napadal portugalskou rozehrávku a tým z jihu Evropy se málem dopustil obrovské chyby, dlouhý pas přes šířku hřiště byl ale z jeho strany dostatečně vysoký.

18

Mesaque Dju je zpět na hrací ploše poté, co se Lvíčatům nepovedl kolmý pas podél levé čáry a Portugalci v klidu vhazovali.

17

Mesaque Dju napřáhl zpoza šestnáctky k táhlé střele, která zamířila vysoko nad českou bránu, a poté usedl na hrací plochu. Fotbalista Benficy má zdravotní potíže a je ošetřován.

16

Portugalská reprezentace se po rychlém otočení hry dostala k centru na pravé straně hřiště a Jan Šiška měl snadnou práci, v pokutovém území nebyl nikdo v zeleném a míč v pohodě stáhl ze vzduchu.

15

Mesaque Dju prchal směrem vpřed podél levé postranní čáry, hned u půlící čáry mu ale vystavil do cesty závoru Michal Sadílek.

14

Zápas je po ostrém úvodu ze strany Portugalska velice vyrovnaný a hra se odehrává ve středu hrací plochy. Češi se snaží, ale zatím marně.

12

Portugalský kapitán Nuno Santos mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, dlouhý kolmý pas za obranu ale nakonec těsně nezpracoval a míč skončil v rukavicích vybíhajícího brankáře Jana Šišky.

10

Čeští fotbalisté v rychlém sledu rozehráli dva rohové kopy, ani po jednom se ale k zakončení nedostali. Ve druhém případě ovšem do šestnáctky přilétl velice slušný centr, nicméně, obrana Portugalska zatím brání bezchybně a především velice obezřetně.

9

Denis Granečný využil na levém křídle volného prostoru k ostrému přízemnímu centru, který byl na přední tyči odvrácen na rohový kop.

8

8. Pedro CORREIRA - 0:2

8

Portugalsko právě vstřelilo branku!
PEDRO CORREIRA si na levé straně šestnáctky po rychlém útoku Portugalska podél pravé postranní čáry a krásné patičce svého spoluhráče zpracoval míč trochu za sebe, přesto přízemní střelou zamířil přesně k přední levé tyči! Česku se vůbec nepovedl vstup do zápasu a Lvíčata prohrávají rychle 0:2.

6

Nuno Henrique předvedl podél pravé postranní čáry dlouhý sprint, otevřeného prostoru ale nakonec k centru nevyužil. Česká reprezentace se ubránila a může vyrazit do protiútoku.

4

4. Nuno SANTOS - 0:1

4

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Nuno Henrique sice před pár okamžiky hlavičkoval těsně nad, hned vzápětí se ale prosadil NUNO SANTOS, když si na vzdálenější levé tyči naběhl na přetažený centr z rohového kopu a z blízkosti se hlavou nemýlil!

3

Pedro Neto po přiťuknutí spoluhráče rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky poslal velmi pěkný centr, na který si na vzdálenější pravé tyči naběhl Nuno Henrique a z blízkosti hlavičkoval těsně nad!

2

Portugalci získali míč a rozvážně se snažili kombinovat, což jim ale nevyšlo. Dlouhá kolmá přihrávka podél levé postranní čáry byla zachycena českými hráči a do šestnáctky přilétl nebezpečný centr. Ondřej Šašinka ani Patrik Žitný na něj ale k naší škodě nedosáhl.

1

Ondřej Šašinka obstaral výkop zápasu a Češi zvolili první útok po levém křídle, kde byl následně faulován Michal Sadílek poté, co si skvěle pokryl míč tělem.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hrací ploše a po nástupu následují hymny obou zúčastněných zemí. Nejprve Portugalska a poté České republiky. Do výkopu dnešního utkání zbývá pár okamžiků.
Fotbalisté české a portugalské reprezentace se před pár okamžiky odebrali po rozcvičení do kabin, aby za pár okamžiků nastoupili Na Litavce ke svému druhému zápasu na U20 Elite Tournament.
Úvodní sestavy:

Česko: Šiška – Holík, Sadílek, Bucha, Havelka, Šašinka, Král, Žitný, Granečný, Chaluš (C), Pfeifer.
Náhradníci: Jedlička – Janošek, Klíma, Plechatý, Douděra, Jandera, Rychnovský, Růsek, Ch. Frýdek. Trenér. Karel Krejčí.

Portugalsko: Maximiano – Carmo, Luis Silva, Dju, Henrique, Moura, Teixeira, Pedro Correia, Neto, Santos (C), Oliveira.
Náhradníci: Benjamin, Ricardo Silva – Romain Correia, Vinagre, Florentino, Trincao, Miguel Luis, José Gomes, Quina, Thierry Correia, Baldé, Soares. Trenér: Hélio Sousa.

Rozhodčí: Jochem Kamphuis. Asistenti: Jiří Pečenka, Petr Kotalík. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Berka.

Fotbalisté české reprezentace do 20 let zahájili druhou sezónu Elite Tournament hořkou porážkou s Německem a po návratu domů vyzvou Portugalsko. Češi v úvodním zápase nad Němci dvakrát vedli, jenže ani jednou náskok udržet nedokázali a dokonce prohráli, když po hodině hry rychle inkasovali dva slepené góly. Portugalsko se na rozdíl od Lvíčat střelecky prosadit nedokázalo, po bezbrankové remíze s Nizozemskem ovšem získalo do tabulky alespoň bod.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Česko – Portugalsko

2:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 36. Žitný, 49. Havelka – 4. Nuno Santos, 8. Pedro Correira, 50. Pedro Neto, 56. Pedro Correira

Karty:   58. Pedro Correira (POR)

Česko: Šiška – Holík (76. Klíma), Sadílek (63. Janošek), Bucha (76. Ch. Frýdek), Havelka, Šašinka (63. Douděra), Král (80. Plechatý), Žitný (63. Jandera), Granečný (63. Rychnovský), Chaluš (C) (63. Růsek), Pfeifer.
Náhradníci: Jedlička – Janošek, Klíma, Plechatý, Douděra, Jandera, Rychnovský, Růsek, Ch. Frýdek. Trenér. Karel Krejčí.

Portugalsko: Maximiano – Carmo (71. Romain Correira), Luis Silva, Dju (71. Quina), Henrique (80. Soares), Moura (80. Vinagre), Teixeira (63. Trincao), Pedro Correia (63. Luis), Neto (63. Gomes), Santos (C) (71. Baldé), Oliveira.
Náhradníci: Benjamin, Ricardo Silva – Romain Correia, Vinagre, Florentino, Trincao, Miguel Luis, José Gomes, Quina, Thierry Correia, Baldé, Soares. Trenér: Hélio Sousa.

Rozhodčí: Jochem Kamphuis. Asistenti: Jiří Pečenka, Petr Kotalík. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Berka

Diváci: 476