Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Girondins Bordeaux – Olympique Lyon

3:1

konec (3:1)

28.01.2018, 17:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • 23. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 3.83 3.55 2.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:12. (19:01:30)
Je dobojováno! V Bordeaux se zrodilo překvapení, když domácí celek přehrál Lyon 3:1.

Úvod zápasu ovládla taktika, ani jeden z týmů se do útoku příliš nehnal. Až s proměněnou rychlou akcí Bordeaux se oba týmy probudily. Po Meïteho přihrávce proměnil jasnou šanci tvrdou střelou Nicolas De Préville. O pět minut později byl v pokutovém území faulován Maclom, který také sám poté nařízenou penaltu proměnil. V 45. minutě se Lyonu podařilo z rohového kopu srovnat, když si na Fékirův centr naskočil Marcelo. Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu přišla druhá penalta. Tu dokázal proměnit Gaëtan Laborde a Bordeaux tak odcházelo do šatem ve dvougólovém vedení. Po přestávce se Bordeaux více stáhlo do obrany, naopak Lyon chtěl útočit, ale jindy produktivní sestava dnes nemohla najít na obranu soupeře recept. Deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Otávio Santos, ale Lyonu nepomohla ani početní převaha.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Meïte si skvěle zpracoval vysoký míč a poté byl faulován Fékirem. Šance Lyonu alespoň na snížení se výrazně snižují, probíhá poslední minuta nastavení.

90+4

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Zaydou Youssouf.

90+3

Sankháre byl sestřelen při vzdušném souboji Morelem. Také střídající hráč Bordeaux zůstává otřesený ležet na trávníku. Morel z toho vyvázl bez žluté karty.

90+2

Lyon má ještě šanci alespoň na zdramatizování zápasu. Depay byl s míčem na ose trávníku, ale proti skvěle bránící stoperské dvojici se do vápna neprosadil.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.

90

Při napadání přišlápl soupeři kopačku De Préville. Morel se skácel k zemi, ale to i domácí útočník a hra je tak znovu přerušena.

89

Lyon zkouší svou hru co nejvíce zjednodušit. Mendy to vzal na sebe, prošel s míčem od levé lajny až do vápna, ale střelu umístil jen těsně vedle bližší tyče.

88

Strkanici v pokutovém území odnesl šrámem na tváři De Préville. Po krátkém ošetření se pokračovalo rohovým kopem domácího celku. Meïte si však přišel pro balon až k rohovému praporku a ušetřil několik sekund.

87

Bordeaux se drží v dostatečné vzdálenosti od svého brankáře. Navíc bude po nepřesné nahrávce k Lopesovi rozehrávat rohový kop.

86

Mohlo být definitivně rozhodnuto. Marcelo chyboval před vápnem, nabídl míč Meïtemu, který ale příliš otálel se střelou, dostal se až do příliš velkého úhlu a poté už míč do sítě neprocpal.

84

Závěrečný tlak Lyonu stále nepřichází. Nyní byl u balonu znovu Ferland Mendy, ale ani po narážečce s Traorém se soupeře nezbavil. Na druhou stranu pádil s míček De Préville, který byl sražen k zemi Marcelem a ten vidí žlutou kartu.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. V posledních chvílích je aktivnější Lyon, ale tomu to dnes v útoku pořádně drhne.

82

Depay se pokoušel něco vymyslet na levém kraji, ale ve spolupráci s Mendym se o nebezpečí před Costilem nepostarali.

81

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Malcom, přichází Théo Pellenard.

80

Lyonu již nezbývá příliš mnoho času na zdramatizování souboje. Mendy našel rozběhnutého Fékira, ale ten si nepohlídal ofsajdové postavení a musí míč odevzdat.

78

K míči se postavil Fékir, Depay i Traoré. Nejprve pálil Fékir jen do zdi, následně se ale míč odrazil přesně proti noze Depayovi, který ale Costila nezaskočil.

77

77. Červená karta po 2. žluté

77

A další podobná akce hostujícího kapitána. Opět byl Fékir faulován přesně na hraně pokutového území. Santos už si nyní ale vykoledovat druhou žlutou kartu v zápase a tím i červenou. Bordeaix bude dohrávat v deseti.

76

Kenny Tete si udělal prostor na pravém kraji trávníku k centru do vápna. Jeho pas směřoval mezi dva hráče Lyonu, ale Costil skvěle vyběhl a míč sebral ze vzduchu.

75

Tentokrát pálil Memphis Depay svou pravačkou. Míč se lehce přenesl přes obrannou zeď, ale Costil stačil zareagovat a skvěle míč vyrazil.

74

S Fékirem to vypadá hůře, než se ne první pohled zdálo. Hostující kapitán musel být ošetřen na hrací ploše, ale bude pokračovat ve hře.

73

Útočnou akci Lyonu vedl znovu Fékir a znovu byl před pokutovým územím faulován. Další velká šance na snížení ztráty pro hostující tým.

72

Lyonu se stále nedaří vytvořit si stálý tlak v blízkosti Benoita Costila. Naopak Bordeaux se v posledních sekundách dostalo až k Lopesovi. De Préville nakonec hlavičkoval ze záklonu jen nad hostujícího branku.

70

Lerager měl dostatek prostoru na přesnou přihrávku na Malcoma. Ten se chtěl otočit kolem obránce, ale Marcelo ukázal dobrý pohyb a soupeře zastavil.

69

Ndombele se procpal s míčem až před vápno domácího týmu, pokusil se zamířit, ale míč mu sjel na poslední chvíli z kopačky a podle toho také střela dopadla.

68

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Younousse Sankharé.

67

Právě Malcom rozehrál rohový kop, ale Bordeaux se až do vápna nepropracovalo. De Préville je zastaven hned po zisku míče na levé straně.

66

Hostující hráči ztratili balon v nebezpečném prostoru ve středovém kruhu. Morel však zabojoval směrem dozadu a dokázal ještě zblokovat pokus Malcoma.

65

Lyon je stále nastěhován na útočné polovině. Mendy byl až úplně u pravé postranní lajny, ale s tlakem Sabalyho si neporadil. Ani Sabaly však míč příliš dlouho neudržel.

64

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Bertrand Traoré.

63

U míče byl kromě Fékira také Memphis Depay. Nakonec to vzal na sebe kapitán Lyonu, ale jeho střela se výrazně zpomalila o obrannou zeď a Costil už neměl tolik práce.

62

Kenny Tete byl faulován těsně před vápnem. De Préville nestačil bránit soupeře a vidí od rozhodčího žlutý trest.

61

Mendy se tentokrát musel zapojit i do obrany. Skvěle si tělem pohlídal pohyb soupeře a navíc Mendy ještě otřel míč o Malcoma a tak bude rozehrávat od své branky Lopes.

60

Po hodině hry stále Lyon prohrává na půdě Bordeaux o dvě branky. S příchodem dvou čerstvých hráčů se otočná snaha hostů zvýšila, ale Costil stále nemá příliš práce.

58

Mendy znovu u balonu. Ve spolupráci s Depayem se dostal k balonu také Fékir, ale hostující kapitán byl čistě odzbrojen a na druhou stranu pádil Malcom. Nakonec však končí střelou Leragera těsně vedle levé tyče.

57

Nadějná akce Bordeaux. Laborde si poradil s obránce, obtočil se okolo Mendyho a poté centroval do vápna. Tam si našel balon De Préville, ale už ho nedostal mezi tři tyče.

56

Postupným útokem se Lyon nemůže prosadit. Depay čekal na balon na levé straně, ale Fékir ho dlouhou přihrávkou minul o dobrých pět metrů.

55

Tlak Lyonu sílí. Mendy to vzal nyní z levé strany. Nakonec se ale krajní obránce nedostal k centru a toho mohli využít domácí k rychlému přechodu do útoku. Tete se stačil vrátit a poslal balon alespoň za postranní čáru.

54

Kenny Tete rozhodně oživil pravou stranu Lyonu. Znovu si to střídající fotbalista namířil individuálně do vápna, ale tam ho zastavil čistě Pablo.

52

Ani ve druhém poločase se zatím Lyonu nedaří pořádně ohrozit branku domácího týmu. Nyní si nabíhal na druhé straně pro přihrávku Lerager, ale míč mu těsně ujel až za koncovou lajnu.

51

Nakonec se míče dotkl po zásahu Costila ještě Kenny Tete a tak mohlo Bordeaux začít svou akci rozehrávkou od svého brankáře.

50

Ndombele byl faulován těsně před vápnem a Lyon tak mohl pokračovat v tlaku volným přímým kopem. K míči se postavil už tradičně Nabil Fékir. Hostující kapitán kroutil míč až na zadní tyč, ale Costil dokázal míč vyrazit na rohový kop.

49

Depay si přišel pro balon až téměř ke středové čáře. Lyon se pokoušel zatlačit soupeře na pravé straně, ale Fékirův pád na trávník neohodnotil hlavní rozhodčí jako faul.

48

Bordeaux začíná druhý poločas ze zabezpečené obrany. Kenny Tete se snažil projít individuálně do vápna, ale s Poundjém si neporadil.

47

Do druhého poločasu vstoupilo rozehrávkou Bordeaux. Velmi rychle se ale míče zmocnili hostující hráči. Střídající Depay se podílel na rozehrávce, ale domácí se stačil vrátit bez větších komplikací do obrany.

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Kenny Tete.

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Memphis Depay.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:06.
Divoký první poločas je za námi. Úvod zápasu byl opatrný z obou stran, ale postupem času se začalo osmělovat směrem dopředu především Bordeaux. Rychlý protiútok zakončil nekompromisní střelou Nicolas De Préville. Následně o pět minut později byl v pokutovém území faulován Malcom, který také nařízenou penaltu proměnil. V samotném závěru poločasu se zdálo, že Lyon začíná chytat dech. Po rohovém kopu Fékira se hlavou prosadil Marcelo, ale už ve druhé minutě nastavení přišla druhé penalta pro Bordeaux a úspěšná exekuce z kopačky Labordeho. Bordeaux tak vede po prvním poločase překvapivě 3:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

45+2. Gaëtan LABORDE - 3:1

45+2

Bordeaux právě vstřelilo branku!
Tentokrát si postavil míč na penaltový bod GAËTAN LABORDE. Také čtyřiadvacetiletý Francouz lehce zvolnil před samotným kopem, poslal brankáře k opačné tyči a poté zavěsil.

45+1

45+1. Penaltový zákrok

45+1

Pokutový kop pro Bordeaux!

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

45. MARCELO - 2:1

45

Lyon právě vstřelil branku!
Až v samotném závěru první půle měl Lyon k dispozici první rohový kop. Fékirův centr našel přesně hlavu MARCELA, který dopravil míč nekompromisně do sítě. Benoit Costil byl v brance Bordeaux bez šance.

44

Minutu před pauzou se zmocnil míče na pravém kraji domácí Lerager. Lyon však rychle získal balon pro sebe. Souhra Mendyho s Ndombelem skřípe, další nepřesnost, která končí až u rozehrávajícího Lopese.

42

Rafael s De Prévillem se nyní nepříjemně srazili téměř u středové lajny. Oba potřebovali ošetření na hrací ploše, ale hůře to vypadá s obráncem Lyonu, který se jen těžce zvedá z trávníku.

41

První poločas míří ke svému závěru. Domácí předvádějí pohledný fotbal, když se nyní uvolnil na pravé straně Sabaly, ale poté přišel nepřesný pas do vápna na Malcoma.

40

Až nyní musel Costil trochu zrychlit. Díaz se hnal za nakopnutým míčem, ale domácí brankář skvěle vyběhl k hranici vápna a nebezpečí zneškodnil.

39

Lyonu se dnes vůbec nedaří přechod do útoku. Akce hostujícího končí neúspěchem ještě daleko od domácí branky. Benoit Costil je stále bez zákroku.

38

Žlutou kartou je odměněn také Santos, který ve středu trávníku sáhl k taktickému faulu, když zatáhl za dres unikajícího Corneta.

37

O zajímanou akci se postaral Poundjé. Krajní obránce Bordeaux se individuálně prosmýkl kolem tří obránců, ale v pokutovém území si neporadil s dobře stojícím Morelem.

35

Ani další akce Lyonu nekončí střeleckým pokusem. Mendy si nabíhal na prudkou přihrávku Fékira, chtěl si ještě počkat na vhodný moment k centru do vápna, ale otálet až příliš dlouho a míč mu utekl za brankovou lajnu.

34

Následně však v souboji s Pablem chyboval Aouar, který chtěl vybojovat alespoň rohový kop, ale Pablo otřel míč právě o soupeře a vykopávat tak bude Costil.

33

Fékir si vybojoval faul u postranní lajny. Hráči Lyonu však znovu necentrovali do vápna, ale raději rozehráli jen do kombinace.

32

Maxwel Cornet se snad poprvé dostal s míčem do zajímavé pozice. Před vápnem si na něj však počíhal domácí obránce Sabaly.

30

Po půlhodině hry ztrácí Lyon dvě branky. Nyní se snažil o snížení stavu kombinační hrou Díaz s Fékirem, ale ani jeden z obávaných ofenzivních hráčů se ke střele neprosadil.

28

28. MALCOM - 2:0

28

Bordeaux právě vstřelilo branku!
Míč si na značku pokutového kopu postavil sám faulovaný MALCOM. Před samotným kopem zbrzdil svůj pobyl k míči, počkal si na skok brankáře a poté umístil míč k levé tyči. Bordeuax překvapivě vede již o dvě branky.

27

27. Penaltový zákrok

27

Pokutový kop pro Bordeaux!

27

De Préville si už znovu hledal míč v pokutovém území, ale při souboji o prostor si pomohl rukou proti Rafaelovi. Hlavní rozhodčí píská faul.

26

Napadající Díaz se chtěl zmocnit míče u vápna soupeře, ale domácí fotbalisté dnes hrají zatím výborně v obranné fázi.

25

Lyon chce rychle odpovědět, ale hostující hráči jsou znovu zaseknutí v kombinaci na středu trávníku. Nic na tom nezměnil ani Fékir svou přihrávkou na Díaze.

23

23. Nicolas de Préville - 1:0

23

Bordeaux právě vstřelilo branku!
Parádní akce Bordeaux končí první brankou zápasu. Po zisku míče se domácí hráči hnali do útoku hned ve čtyřech. Meïte už mohl z hranice vápna pálit, ale viděl lépe postaveného NICOLASE DE PRÉVILLA, který pohotovou střelou z druhého doteku překonal dosud nezaměstnaného Lopese.

23

Poundjé chtěl naservírovat přesnou přihrávku rozběhnutému Malcomovi, ale v brazilském souboji byl silnější hostující obránce Marcelo.

22

Ani více jak dvacet minut hry nepřineslo první střelu mezi tři tyče. Lyon se snaží kombinovat, ale ne pevnou obranu domácího týmu nemůže vyzrát.

20

Bordeaux tak mělo k dispozici rozehrávku volného přímého kopu v těsné blízkosti vápna Lyonu. Právě faulovaný Nicolas de Préville se postavil k míči, ale přihrávku po zemi stačil zblokovat Marcelo.

19

Rafael byl až příliš agresivní při obranném zákroku proti rozběhnutému De Prévillovi. Je tady druhá žlutá karta zápasu.

18

I nadále pokračuje opatrné hra z obou stran. Lyon s přehledem kombinuje na středu trávníku, ale do útoku se příliš nežene, napomáhá k tomu i kompaktní domácí obrana.

17

Nicolas de Préville se rozběhl na levé straně, nabral dobrou rychlost, ale Mendymu stačilo jen lehce soupeře vytlačit a ten i s míčem vycestoval za brankovou lajnu.

16

Lyon se však nepokusil o centr do vápna, ale raději rozehrál do kombinace. Díaz se s tím příliš dlouho nepáral, po dvou dotecích se odhodlal ke střele. Ta však končí daleko od levé tyče Costilovy branky.

15

Díaz sice prohrál hlavičkový souboj s Pablem, ale míč se odrazil zpět na kopačky hostujících hráčů. Následně fauloval na třiceti metrech od branky Santos.

14

Lyon se usadil na útočné polovině. Několikrát si fotbalisté hostujícího týmu posunuli míč ze strany na stranu. Nakonec se však zmocnil balonu domácí Meïte.

13

Po volném přímém kopu vyplaval za obranou zničehonic Pablo, ale Lopes byl u balonu o něco dříve než stoper Bordeaux.

12

Nabil Fékir musel sáhnout k faulu za žlutou kartu. Za zády hostujícího kapitána se dostal rozběhnutý Malcom, který už už směřoval do vápna. Fékir soupeře zatáhl za dres.

11

Bordeaux se rozhodně favorita zápasu nezaleklo. Domácí tým se spoléhal na úspěšný souboj Malcoma, ale Brazilec hlavičkový souboj prohrál a tak jsou u míče znovu hráči Lyonu.

10

První desetiminutovka nenabídla žádný střelecký pokus mezi tři tyče. Lyon tentokrát zvolil postupný útok u levé postranní čáry. Ndombele však neměl komu přihrát dopředu a tak musel ustoupit před napadajícím hráčem a zvolil přihrávku zpět na stopery.

9

Sabaly si pomohl proti Mendymu rukou, ale hlavní rozhodčí byl velmi daleko od celé situace a tak nechal hru pokračovat. Lyon se však dostal čistě k balonu, ale Mendyho postup končí jen odkopem od Costilovy branky.

8

Ani Lyon nikam nespěchá. Druhý tým francouzské ligy spoléhá především na svou ofenzivu, ale v prvních minutách zatím čeká na první střelecký pokus.

7

Bordeaux ještě zůstalo u vápna Lyonu. Přetažený centr z levé strany si stáhl pro sebe Malcom. Stačil ještě přenést hru před šestnáctku, ale Labordův pokus neprošel až k brankáři.

6

Opatrný start zápasu z obou stran. Bordeaux se snaží kombinovat v blízkosti středové čáry, nyní se ale vydal do útoku Poundjé, který byl však zastaven Rafaelem.

5

Po několika nepřesnostech ve středu trávníku se dostal k míči Marcelo. Hostující stoper si vyměnil míč s Morelem a poté dlouhým výkopem našel Díaze. Obrana Bordeaux však s přehledem obstála.

4

Tentokrát to Lyon zkusil po levé straně. Ndombele si předkopl míč, obešel soupeře, ale následně mu balon utekl od kopačky. Lyon však ještě pokračoval v aktivní hře, ale při napadání již hosté míč nezískali.

3

Také domácí Bordeaux se poprvé dostalo s míčem na útočnou polovinu. De Préville si udělal prostor v souboji s Morelem, ale úvodní boj o balon vyhrál hostující stoper.

2

Hostující hráči měli k dispozici rozehrávku prvního poločasu ze středového kruhu. Lyonští se pokusili o první útok po pravém kraji, Fékir si našel míč, ale poté už nepřidal přihrávku na Díaze.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třiadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Lerager, Santos, Meïté – Malcom, Laborde, de Préville.
Náhradníci: Prior – Gajić, Pellenard, Sankharé, Youssouf, Kamano, Vada.

Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – Fékir (C), Tousart, NDombèlé – Cornet, Díaz, Aouar.
Náhradníci: Gorgelin – B. Traoré, Depay, Ferri, Gouiri, Marçal De Oliveira, Tete.

Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni.
Posledních pět vzájemných zápasů

19.08. 2017 Lyon – Bordeaux 3:3
03.03. 2017 Bordeaux – Lyon 1:1
10.09. 2016 Lyon – Bordeaux 1:3
03.02. 2016 Lyon – Bordeaux 3:0
26.09. 2015 Bordeaux – Lyon 3:1
Olympique Lyon

Lyon v minulé sezoně hrál v popředí tabulky, nakonec zakončil ročník na čtvrté pozici hned za Monakem, PSG a Nice. Díky čtvrté příčce si si tým z východu Francie vybojoval základní skupinu Evropské ligy.

V ní si již s předstihem zajistil postup do jarního playoff, když v konkurenci Apollonu, Evertonu a Atalanty prohrál jen jednou a to v posledním zápase s italským celkem, kdy už měly oba týmy postup jistý.

V domácí soutěži patří Lyon k nejlepším! Po parádní vstupu do sezony se ale Lyon musel v pátém kole sklonit před silným PSG. O zatím druhou porážku Lyonu v lize se postaralo Lille, které překvapivě odvezlo všechny tři body z trávníku aktuálně druhého týmu tabulky. Lyon má v posledních dnech pořádnou formu. V lize dokázal uštědřit porážku i slavnému PSG, Lyonští vyhráli na domácím stadionu 2:1 díky brankám Fékira a Depaye. V týdnu dokázal Lyon vyřadit v poháru také další silný celek a to Monako výsledkem 3:2. O nejvíce branek Lyonu se v letošní sezoně postaral Nabil Fékir, který je stíhaný Marianem Diazem a Mephisem Depayem. Všichni tři jsou v desítce nejlepších střelců Ligue 1.
Girondins Bordeaux FC

Bordeaux se vyhouplo po vydařeném konci loňského ročníku Ligue 1 na konečnou šestou pozici, která zaručila týmu z jihozápadu Francie pohárovou Evropu. Již v předkole Evropské ligy se musel tým Jaroslava Plašila rozloučit. Proti maďarskému Videotonu senzačně nezvládl odvetu a může se tak již soustředit jen na domácí soutěž.

V domácí soutěži to dlouho vypadalo na parádní sezonu, když v prvních sedmi zápasech Bordeaux nenašlo přemožitele. Zlom přišel až s nakládačkou od PSG, tým z jihu Francie inkasoval s největším aspirantem na titul hned šestkrát a od té doby se víceméně tabulkou jen propadá. V roce 2018 už stačilo Bordeaux vypadnou i z Francouzského poháru, kdy po třech červených kartách prohrálo v prodloužení s Granville. Před týdnem ale v lize naplno zabodovalo, když si z trávníku Nantes odvezlo cennou výhru 1:0, o jedinou branku se postaral Nicolas De Préville.
Krásný nedělní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje již třiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Bordeaux, které přivítá na domácím stadionu favorita z Lyonu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Girondins Bordeaux – Olympique Lyon

3:1

konec (3:1)

Zpět na online

Branky: 23. de Préville (Meïté), 28. Malcom (pen.), 45+2. Laborde (pen.) – 45. Marcelo (Fékir)

Karty:   38. Santos (BOR), 62. de Préville (BOR) – 12. Fékir (LYO), 19. Rafael (LYO), 84. Marcelo (LYO)   77. Santos (BOR)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:12.

Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Lerager, Santos, Meïté – Malcom (81. Pellenard), Laborde (68. Sankharé), de Préville (90+4. Youssouf).
Náhradníci: Prior – Gajić, Pellenard, Sankharé, Youssouf, Kamano, Vada.

Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (46. Tete), Marcelo, Morel, F. Mendy – Fékir (C), Tousart (46. Depay), NDombèlé – Cornet (64. B. Traoré), Díaz, Aouar.
Náhradníci: Gorgelin – B. Traoré, Depay, Ferri, Gouiri, Marçal De Oliveira, Tete.

Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni