Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Girondins Bordeaux – Olympique Lyon

3:1

konec (3:1)

28.01.2018, 17:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • 23. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 3.83 3.55 2.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:12. (19:01:30)
Je dobojováno! V Bordeaux se zrodilo překvapení, když domácí celek přehrál Lyon 3:1.

Úvod zápasu ovládla taktika, ani jeden z týmů se do útoku příliš nehnal. Až s proměněnou rychlou akcí Bordeaux se oba týmy probudily. Po Meïteho přihrávce proměnil jasnou šanci tvrdou střelou Nicolas De Préville. O pět minut později byl v pokutovém území faulován Maclom, který také sám poté nařízenou penaltu proměnil. V 45. minutě se Lyonu podařilo z rohového kopu srovnat, když si na Fékirův centr naskočil Marcelo. Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu přišla druhá penalta. Tu dokázal proměnit Gaëtan Laborde a Bordeaux tak odcházelo do šatem ve dvougólovém vedení. Po přestávce se Bordeaux více stáhlo do obrany, naopak Lyon chtěl útočit, ale jindy produktivní sestava dnes nemohla najít na obranu soupeře recept. Deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Otávio Santos, ale Lyonu nepomohla ani početní převaha.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Meïte si skvěle zpracoval vysoký míč a poté byl faulován Fékirem. Šance Lyonu alespoň na snížení se výrazně snižují, probíhá poslední minuta nastavení.

90+4

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Zaydou Youssouf.

90+3

Sankháre byl sestřelen při vzdušném souboji Morelem. Také střídající hráč Bordeaux zůstává otřesený ležet na trávníku. Morel z toho vyvázl bez žluté karty.

90+2

Lyon má ještě šanci alespoň na zdramatizování zápasu. Depay byl s míčem na ose trávníku, ale proti skvěle bránící stoperské dvojici se do vápna neprosadil.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.

90

Při napadání přišlápl soupeři kopačku De Préville. Morel se skácel k zemi, ale to i domácí útočník a hra je tak znovu přerušena.

89

Lyon zkouší svou hru co nejvíce zjednodušit. Mendy to vzal na sebe, prošel s míčem od levé lajny až do vápna, ale střelu umístil jen těsně vedle bližší tyče.

88

Strkanici v pokutovém území odnesl šrámem na tváři De Préville. Po krátkém ošetření se pokračovalo rohovým kopem domácího celku. Meïte si však přišel pro balon až k rohovému praporku a ušetřil několik sekund.

87

Bordeaux se drží v dostatečné vzdálenosti od svého brankáře. Navíc bude po nepřesné nahrávce k Lopesovi rozehrávat rohový kop.

86

Mohlo být definitivně rozhodnuto. Marcelo chyboval před vápnem, nabídl míč Meïtemu, který ale příliš otálel se střelou, dostal se až do příliš velkého úhlu a poté už míč do sítě neprocpal.

84

Závěrečný tlak Lyonu stále nepřichází. Nyní byl u balonu znovu Ferland Mendy, ale ani po narážečce s Traorém se soupeře nezbavil. Na druhou stranu pádil s míček De Préville, který byl sražen k zemi Marcelem a ten vidí žlutou kartu.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. V posledních chvílích je aktivnější Lyon, ale tomu to dnes v útoku pořádně drhne.

82

Depay se pokoušel něco vymyslet na levém kraji, ale ve spolupráci s Mendym se o nebezpečí před Costilem nepostarali.

81

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Malcom, přichází Théo Pellenard.

80

Lyonu již nezbývá příliš mnoho času na zdramatizování souboje. Mendy našel rozběhnutého Fékira, ale ten si nepohlídal ofsajdové postavení a musí míč odevzdat.

Girondins Bordeaux – Olympique Lyon

3:1

konec (3:1)

Zpět na online

Branky: 23. de Préville (Meïté), 28. Malcom (pen.), 45+2. Laborde (pen.) – 45. Marcelo (Fékir)

Karty:   38. Santos (BOR), 62. de Préville (BOR) – 12. Fékir (LYO), 19. Rafael (LYO), 84. Marcelo (LYO)   77. Santos (BOR)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:12.

Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Pablo, Poundjé – Lerager, Santos, Meïté – Malcom (81. Pellenard), Laborde (68. Sankharé), de Préville (90+4. Youssouf).
Náhradníci: Prior – Gajić, Pellenard, Sankharé, Youssouf, Kamano, Vada.

Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (46. Tete), Marcelo, Morel, F. Mendy – Fékir (C), Tousart (46. Depay), NDombèlé – Cornet (64. B. Traoré), Díaz, Aouar.
Náhradníci: Gorgelin – B. Traoré, Depay, Ferri, Gouiri, Marçal De Oliveira, Tete.

Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni