Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

CD Leganés – RCD Espanyol Barcelona

3:2

konec (1:0)

28.01.2018, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque • 21. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 2.8 2.93 3.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (13:55:39)
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:18.
Je konec! Domácí Leganés nakonec zvládlo přestřelku s Espanyolem a po výhře 3:1 se dostává na desátou příčku! Domácí celek se totiž už po jedenácti minutách hry ujal vedení zásluhou nešťastné vlastní branky Maria Hermosa! Espanyol se poté sice tlačil do útoku, ale dlouho nemohl najít recept na pozornou obranu soupeře. Do velké šance se hosté dostali až v závěru poločasu, ale domácí zadák vyhlavičkoval míč z brankové čáry.

Po přestávce už se hostům vedlo o něco lépe! Obránce Marc Navarro dokonce po pěti minutách vyrovnal! Jenže v 69. minutě vrátil domácím vedení Miguel Ángel Guerrero , který trefil parádní hlavičku! Závěr utkání opět patřil Hermosovi! Hostující stoper si nejprve vsítil druhou vlastní branku v utkání a dvě minuty před koncem přesnou hlavičkou pečetil výsledek na konečných 3:2!

90+4

Konec zápasu.

90+3

Žlutou kartu dostává Unai Bustinza (CD Leganés).
Žlutou kartu dostává Léo Baptistão (Espanyol Barcelona).

90+2

Nordin Amrabat spěchal s míčem do otevřené obrany Espanyolu. Domácí hráč dokonce odcentroval, jenže Diego López si došel pro míč.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Domácí hráči drží balón u rohového praporku na polovině Espanyolu. Fotbalisté Leganése nechtějí soupeře pustit k míči.

88

88. Mario HERMOSO - 3:2

88

Espanyol právě vstřelil branku!
Tak pozor! Drama je na světě! Espanyol totiž zahrával přímý kop. Na krásný centr si naskočil MARIO HERMOSO a po chybě domácího brankáře dopravil míč do sítě!

87

Domácí mohli přidat čtvrtou branku! Na krásný centr z přímého kopu si naskočil Unai Bustinza, jehož prudká hlavička prosvištěla kousek nad břevnem!

86

Malinkým stadionem už obíhá mexická vlna! Domácí fanoušci už slaví vítězství! Leganés se totiž může posunout do první desítky!

85

Mario Hermoso je dnes jednoznačně největším smolařem zápasu! Dát si dva vlastní góly během jednoho utkání, to je umění.

83

83. Mario HERMOSO - 3:1

83

Leganés právě vstřelili branku! Domácí celek přidává i třetí branku! A znovu je to vlastní branka! Nordin Amrabat z levé strany odcentroval do pokutového území a MARIO HERMOSO si míč nechtěně srazil do sítě!

82

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Esteban Granero, přichází José Manuel Jurado.

81

Málem jsem to zakřikl! Marc Navarro se dostal k odraženému míči, vlétl s ním do pokutového území a dělovkou rozezvučil horní tyč!

80

Espanyol se usadil v blízkosti pokutového území domácího celku, jenže nikdo ve žlutém stále nevzal odpovědnost na sebe. Iván Cuéllar může být klidný.

79

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Omar, přichází Ezequiel Muňoz.

78

Espanyol zahrával rohový kop. Óscar Duarte sice vyšplhal ze všech hlavičkářů nejvýše, ale podle hlavního arbitra se dopustil nedovoleného zákroku.

77

Hra je teď hodně rozkouskovaná. Vysoký centr přiletěl na levou stranu hrací plochy, kde byl Sergi Darder, jenže hostující hráč nedokázal odcentrovat.

76

Gerard Gumbau schytal při bránění zásah do stehenního svalu. Domácí obránce se zvedá s bolestivou grimasou v obličeji, ale podle všeho bude pokračovat.

75

Jenže ani domácím se rozehrávka přímého kopu zrovna nepovedla. Vysoký centr přiletěl na zadní tyč, kde kraloval právě faulující Óscar Duarte.

74

Óscar Duarte fauloval Guerrera v souboji na vlastní polovině a za loket dostává žlutou kartu.

73

Vysoký centr z přímého kopu směřoval na vzdálenější tyč, kam ale vyrazil Iván Cuéllar, který byl faulován. Domácí brankář musí být ošetřen.

72

Jaime Sierra trefil v souboji jednoho z fotbalistů Espanyolu. Rozhodčí jeho prohřešek okamžitě posoudil jako nedovolený. Hosté budou zahrávat přímý kop.

71

Espanyol se snaží bleskově odpovědět. Hosté zahrávali rohový kop, po kterém se do zakončení dostal Mario Hermoso, jehož ránu srazila obrana na další roh.

69

69. Miguel Ángel Guerrero - 2:1

69

Leganés právě vstřelili branku! Domácí celek si po krásné akci bere zpět ztracené vedení! Tohle byla opravdová paráda! Z levé strany přiletěl do pokutového území krásný centr vnějším nártem, na který si naskočil MIQUEL ÁNGEL GUERRERO a hlavou poslal domácí celek do vedení!

68

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergio García, přichází Sergi Darder.
Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází José Naranjo, přichází Jaime Sierra.

67

Léo Baptistão si na hranici pokutového území bleskově přehodil míč na pravačku a vystřelil těsně nad zemí. Jeho pokus proskákal kolem vzdálenější tyčky.

66

Nordin Amrabat sprintoval za vysokou přihrávkou na polovinu Espanyolu, jenže balón před ním poskočil a utekl mu do zámezí. Hostující brankář bude rozehrávat.

65

Víctor Sánchez si podruhé během několika minut pokryl míč na polovině domácího celku a nechal se chytře faulovat. Espanyol bude zahrávat přímý kop.

64

Léo Baptistão sprintoval za přihrávkou na polovinu domácího celku. Fotbalista hostujícího celku si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.

63

Miguel Ángel Guerrero fauloval při návratu na polovinu hrací plochy. Za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.

62

José Naranjo fauloval Víctora Sáncheze na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista svému pádu trošičku přidal, ale sudí přesto odpískal faul.

61

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Nordin Amrabat.

60

Espanyol zahrával přímý kop. Nadýchaný centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Unai Bustinza.

59

Diego López vyrazil ven z branky, aby hráčům Espanyolu pomohl urychlit rozehrávku z vlastní poloviny. López našel Caricola, který může zaútočit.

58

Esteban Granero poslal prudkou přihrávku na pravé křídlo. Míč si snažil zpracovat Léo Baptistão, jenže hostující hráč se nechal obrat.

57

Už se zdálo, že Miguel Ángel Guerrero bude střílet v dobré pozici, jenže radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd!

56

Domácím se rohový kop vůbec nepovedl. Darko Brašanac vyslal vysoký centr na značku pokutového území, kde kraloval pozorný obránce Óscar Duarte.

55

Darko Brašanac udržel míč na hrací ploše, vyměnil si jej s Gabrielem a pokusil se odcentrovat. Jeho pobídku do pokutového území obrana srazila na roh.

54

Domácí celek zahrával přímý kop. Na povedený centr si nabíhal Unai Bustinza, jenže špičkou kopačky nedokázal zkušeného brankáře Espanyolu překvapit.

53

Před branku domácího celku přiletěl další nadýchaný centr z levé strany. Do zakončení se nyní tlačil Gerard Moreno, kterého domácí zadáci ubránili.

52

Diego López se musel zapojit do kombinace Espanyolu. Hostující brankář dostal malou domů a před dotírajícím soupeřem balń odkopl do bezpečí.

51

Domácí hráči se nyní vůbec nemohou dostat do tempa. Obrana Espanyulu totiž vystupuje docela vysoko a nenechává soupeři prostor.

49

49. Marc NAVARRO - 1:1

49

Espanyol právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! MARC NAVARRO utekl po pravé straně, krásnou kličkou obešel obránce a vlétl s míčem do pokutového území. Domácí brankáře navíc překvapil střelou na přední tyč a rozjásal hostující fandy!

49

Espanyol zatím ve druhé půli kraluje statistice držení míče. Hostující celek se usadil na polovině Leganés a domácím hráčům prakticky nepůjčuje balón.

48

Víctor Sánchez se zapomněl v útoku. Hostující kapitán si naskočil na nadýchaný centr z levé strany, ale míč pouze protečoval do zámezí.

47

Aarón Caricol vhazoval na polovině domácího celku. Hostující obránce našel Morena, jenže Martín Mantovani skvěle vystoupil a zastavil soupeřovu akci.

46

Espanyol obstaral výkop do druhého poločasu dnešního střetnutí. Hosté se ihned vydali do útoku, nicméně Sergio García nezachytil vysokou pobídku.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Leganés zatím může být mnohem spokojenější. Domácí celek se totiž už po jedenácti minutách hry ujal vedení zásluhou nešťastné vlastní branky Maria Hermosa! Espanyol se poté sice tlačil do útoku, ale dlouho nemohl najít recept na pozornou obranu soupeře. Do velké šance se hosté dostali až v závěru poločasu, ale domácí zadák vyhlavičkoval míč z brankové čáry. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

45. Šance Espanyolu

45

Po následném rohovém kopu mohlo být vyrovnáno! Hermosovo zakončení na brankové čáře vyhlavičkoval jeden z domácích fotbalistů!

44

Gerard Moreno si v pokutovém území brousil zuby na nadýchaný centr z levé strany, jenže Martín Mantovani před ním balón hlavou přizvedl do autu.

43

Marc Navarro si skvěle pokryl míč na pravé straně a nechal se faulovat. Domácí fotbalisté zatím hrají skvěle takticky a nepouštějí Espanyol do souvislého tlaku.

42

Espanyol se znovu usadil v blízkosti pokutového území domácího celku, nicméně nikdo ve žlutém dresu zatím Cuéllarovu svatyni neohrozil.

41

Esteban Granero fauloval na polovině domácího celku a vyfasoval žlutou kartu.

40

Espanyol kombinuje na polovině hrací plochy a domácím takřka nepůjčuje balón. Nikdo v modrém dresu pomalou rozehrávku soupeře neatakuje.

39

Espanyolu se zatím vůbec nedaří při přechodu do pokutového území. Další prudkou přihrávku podél pravé postranní čáry zakopl Raúl García do autu.

38

David López fauloval u postranní čáry a nabídl přímý kop také domácímu celku. Gerard Gumbau odcentroval na malé vápno, kde zasáhl obránce.

37

Espanyol však zahrával přímý kop. Esteban Granero chtěl odcentrovat na zadní tyč, jenže dal míči příliš mnoho razance a poslal jej do zámezí.

36

Espanyol zahrával další rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, jenže ani na třetí pokus se nikdo ve žlutém neprobil k hlavičce.

35

Po delší době zahrozil domácího celek. Z levé strany centroval Raúl García, jenže pro jeho nepovedený centr si bez problémů došel Diego López.

34

Marc Navarro si tentokrát splnil své defenzivní povinnosti. Obránce Espanyolu poté bleskově rozehrál, jenže neoslovil nikoho ve žlutém dresu.

33

Marc Navarro dostal pěknou přihrávku do běhu, prodloužil míč do pokutového území, nicméně Gerard Moreno se podle asistenta rozhodčího pohyboval v ofsajdu.

32

Miguel Ángel Guerrero si naběhl na dobrou přihrávku, přetlačil Duarteho, jenže v důležité chvíli si míč ukopl daleko od nohy. Diego López šanci zastavil.

31

Óscar Duarte vyslal vysokou přihrávku na polovinu domácích. Nikdo ve žlutém dresu jeho úmysl nepochopil a odražená balón proskákal ke Cuéllarovi.

30

Je za námi úvodní půlhodina a domácí celek si zatím drží těsné vedení. Espanyol se sice snaží útočit, jenže pozorná obrana soupeře pracuje na jedničku.

29

Joseba Zaldúa vyslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Jeho vysoký nákop bez problémů pohlídal obránce Óscar Duarte.

28

Marc Navarro se po pravé straně dral do pozice, ze které by mohl odcentrovat. Při průniku si však za dres přidržel Mantovaniho, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.

27

Léo Baptistão se krásně otočil na polovině hrací plochy a okamžitě hledal Gerarda Morena. Hostující kanonýr se však rozběhl špatným směrem.

26

Gerard Moreno se na levé straně pokusil uvolnit spoluhráče efektní patičkou. Naneštěstí pro Espanyol ale zahrát pouze do autu. Domácí budou vhazovat.

25

Hosté zahrávali další rohový kop. Vysoký centr přiletěl na přední tyč, kde dával pozor obránce Raúl García, po jehož hlavičce se domácí defenzíva znovu ubránila.

24

Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou Leganés do útoku. Na utkání navíc dorazila i početná skupinka příznivců Espanyolu.

23

Na druhé straně se za obranu Leganés hnal Léo Baptistão, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!

22

David López přišel o balón na polovině hrací plochy a domácí celek se ihned řítil do protiútoku. Óscar Duarte se na poslední chvíli stačil vrátit a balón odkopl do autu.

21

Óscar Duarte dostal přihrávku do velmi složité pozice. Hostující obránce musel zahrát na Navarra, který před dotírajícím Guerrerem zakopl míč do autu.

20

Espanyol v posledních minutách přebírá aktivitu. Hostující fotbalisté nyní hrají častěji s míčem u nohou a snaží se přelstít poněkud statickou obranu Leganés.

19

Martín Mantovani na hranici pokutového území nezasáhl prudký centr. Překvapený Gerard Moreno však nedokázal pohotově zareagovat a vůbec nezakončil.

18

Omar Ramos táhl akci Leganés po levém křídle. Domácí sprinter sice obešel statického obránce, nicméně Navarro jej zatažením za dres poslal k zemi.

17

Espanyol zahrával rohový kop. Esteban Granero vykouzlil nadýchaný centr na malé vápno, kde však kraloval pouze obránce Unai Bustinza.

16

Léo Baptistão si naběhl na dlouhou přihrávku na hranici pokutového území, odkud poslal zpětnou přihrávku na Morena, jemuž se zakončení vůbec nepovedlo.

15

Darko Brašanac se u postranní čáry dopustil nedovoleného zákroku. Domácí fotbalista s výrokem hlavního arbitra sice nesouhlasí, ale nic s ním nenadělá.

14

Hosté nyní uklidňují hru na vlastní polovině. Espanyol se musí pokusit zastavit rozjetý domácí celek. Méně věhlasný celek z Barcelony se zatím trápí.

13

Leganés se znovu tlačilo do útoku. Miguel Ángel Guerrero se uvolnil do střelecké pozice, jenže jeho pokus těsně nad zemí schoval Diego López do rukavic.

11

11. Mario HERMOSO - 1:0

11

Leganés právě vstřelili branku! Leganés se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Střela zpoza hranice pokutového území sice orazítkovala zadní tyč, jenže k odraženému míči se prodral Joseba a MARIO HERMOSO si míč srazil do vlastní sítě!

10

Caricol vhazoval na polovině domácího celku. Uvedení míče do hry se mu ale vůbec nepovedlo. Tohle na nejvyšší úrovni nevídáme. Caricol balón hodil do autu!

9

Diego López musel vystartovat ven z branky, aby před napadajícím Guerrerem odkopl balón daleko od branky. López míč raději nasměroval do autu.

8

Darko Brašanac se na pravé straně hrací plochy prosmýkl k odcentrování do pokutového území. Na jeho nadýchaný centr nedosáhl nikdo v modrém.

7

Domácí stopeři nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Do rozehrávky se zapojil také Iván Cuéllar Iván Cuéllar, jehož vysoký nákop zastavila soupeřova obrana.

6

Marc Navarro podpořil útok Espanyolu dlouhým sprintem po pravém křídle. Navarro chtěl centrovat, ale pozorný obránce Martín Mantovani jeho pobídku srazil do autu.

5

Léo Baptistão si pohybem řekl o přihrávku za obranu domácího celku. Víctor Sánchez se jej pokusil najít, jenže jeho prudká přihrávka prolétla do autu.

4

Espanyol zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr se snesl na značku pokutového kopu, kde zasáhl pozorný obránce Martín Mantovani.

3

Raúl García podpořil ofenzívu domácí celku náběhem po levé straně hrací plochy. Jeden ze soupeřů ale nestíhal a jeho průnik zastavil faulem.

2

Gerard Moreno si poprvé zaběhl za obranu domácího celku. Kanonýr Espanyolu sice nechal svého strážce daleko za zády a balón proskákal ke Cuéllarovi.

1

Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Leganés se ihned vydalo do útoku, jenže středopolař Gabriel si míč nedokázal zpracovat.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na trávník. Domácí Leganés bude hrát v modrém, zatímco Espanyol přijel ve žlutých dresech.
Úvodní sestavy:

CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Mantovani, Carnero García – Brašanac, Gumbau – Omar, Gabriel, Naranjo – Guerrero.
Náhradníci: Champagne – Tito, N. Amrabat, Beauvue, Rico, Muňoz, Sierra.

Espanyol Barcelona: Diego López – Navarro, Ó. Duarte, Hermoso, Caricol – V. Sánchez, David López, Granero – Baptistão, G. Moreno, Sergio García.
Náhradníci: Pau López – Naldo, Jurado, Melendo, Javi López, Roca, Darder.

Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné utkání v letošní sezóně

Dnešní soupeři se spolu střetli na konci měsíce srpna. Leganés díky brance Mantovaniho vyhrálo v Barceloně 1:0.
CD Leganés

Ani Leganés neprožívá vydařenou sezónu. V devatenácti duelech vybojovalo pětadvacet bodů, co zatím stačí na třináctou pozici. V případě výhry může poskočit na desáté místo. Doma v osmi duelech vybojovali čtrnáct bodů. V posledním ligovém utkání remizovalo Leganés na půdě Alavése. V týdnu navíc vyhrálo na Santiago Bernabeu a vyřadilo Real Madrid z Copa del Rey.
Espanyol Barcelona

Espanyol zatím zažívá spíše průměrnou sezónu. Dosud získal pouze dvacet čtyři bodů a patří mu čtrnáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu má však sedmibodový náskok a může hrát s relativním klidem. Na hřištích soupeřů v této sezóně získal jen sedm bodů. Poslední ligové utkání prohrál doma se Sevillou a v týdnu v odvetě Copa del Rey podlehl Barceloně. Dnes bude hostujícímu trenérovi scházet Lopéz.
Dobré poledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Primera Division mezi Leganés a Espanyolem Barcelona! Výkop je stanoven na 12 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

CD Leganés – RCD Espanyol Barcelona

3:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 11. Hermoso (vla.), 69. Guerrero (Carnero García), 83. Hermoso (vla.) – 49. Navarro (David López), 88. Hermoso

Karty:   63. Guerrero (LGS), 90+3. Bustinza (LGS) – 41. Granero (ESB), 74. Ó. Duarte (ESB), 90+3. Baptistão (ESB)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:18.

CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Mantovani, Carnero García – Brašanac, Gumbau – Omar (79. Muňoz), Gabriel (61. N. Amrabat), Naranjo (68. Sierra) – Guerrero.
Náhradníci: Champagne – Tito, N. Amrabat, Beauvue, Rico, Muňoz, Sierra.

RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Navarro, Ó. Duarte, Hermoso, Caricol – V. Sánchez, David López, Granero (82. Jurado) – Baptistão, G. Moreno, Sergio García (68. Darder).
Náhradníci: Pau López – Naldo, Jurado, Melendo, Javi López, Roca, Darder.

Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval

Diváci: 10 132