Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – Southampton FC

1:0

konec (1:0)

16.12.2017, 16:00 • Stamford Bridge, London • 18. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.43 4.86 8.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+4

Následoval rohový kop domácího týmu, s jehož rozehrávkou až příliš dlouho váhal Marcos Alonso. Sudí East se nijak nerozmýšlel a jedinému přesnému střelci tohoto utkání udělil žlutou kartu.

90+4

Mohlo být definitivně rozhodnuto! Hoedtova zaváhání hodlal využít Álvaro Morata, byl ale zdvojen a na střelu si netroufl. Místo toho vymyslel parádní pas pro sbíhajícího si Fàbregase, proti jeho voleji se ale vytáhl Fraser Forster.

87

Následně si na adresu hlavního sudího nějaké nevhodné poznámky neodpustil Jack Stephens a také on je za své počínání odměněn žlutým varováním.

87

Domácí fotbalisté ale celou situaci přestáli, načež se po Kantého přihrávce do protiakce vydal Álvaro Morata. Španělský útočník daleko nedoputoval, byl totiž faulován Nathanem Redmondem, který inkasuje žlutý kartónek.

85

Zajímavá příležitost v podání The Saints! Lemina roztáhl hru doprava, odkud poté centroval James Ward-Prowse, na jehož povedenou nabídku si na hranici malého vápna naběhl Charlie Austin, z první ale mezi tři tyče nezamířil.

82

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Davide Zappacosta.

79

Tady mnoho nescházelo, Chelsea málem vedla o dvě branky! Willian byl faulován, načež soupeře zaskočil rychlou rozehrávkou přímého kopu, když vyslal do dobré šance Fàbregase. Ten sice ztratil stabilitu, i tak ale dokázal zakončit, míč se však po brankové čáře odkutálel mimo tři tyče.

76

Další parádní zákrok hostujícího brankáře! V akci dvou střídajících hráčů si na Fàbregasův pas seběhl Álvaro Morata, který balon před napadajícím Jošidou šikovně zasekl, přehodil si jej na levačku, ideálně postaveného Forstera ale nepropálil.

73

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Álvaro Morata.

72

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Pierre-Emile Höjbjerg, přichází Sofiane Boufal.

72

Panečku, ta byla zdravá! Další příležitost The Blues opět započala na kopačkách Williana, jenž lehoučkým bochánkem přenesl balon k Alonsovi. Ten se nijak nerozmýšlel a tvrdě vypálil ze střední vzdálenosti, Forster ale předvedl parádní zásah.

70

Tohle byla parádní kombinační akce! Na Alonsovu nahrávku od postranní lajny si seběhl Eden Hazard, jenž si díky efektivní patičce narazil s Fàbregasem a poté prostřelil brankáře Forstera, celé situaci ale předcházel ofsajd španělského veterána.

68

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pedro, přichází Cesc Fàbregas.

63

Neuvěřitelné, Southampton se zničehonic málem dočkal vyrovnání! Krátce po svém příchodu na hrací plochu se totiž ve velké šanci ocitl Charlie Austin, svou střeleckou formu z posledních zápasů ale nepotvrdil a Courtoise nepřekonal.

61

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Charlie Austin.

45+3

45+3. Marcos ALONSO - 1:0

45+3

Chelsea právě vstřelila branku!
Domácí fotbalisté tak v závěru první půle měli k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice a nutno poznamenat, že s ní naložili fantasticky! Všichni přítomní očekávali střelu od tradičního exekutora Williana, volba ale nakonec padla na MARCOSE ALONSA, po jehož zakroucené ráně míč zaplul přesně k tyči, Fraser Forster se natahoval marně. Chelsea tak svému soupeři střílí velice nepopulární gól do šatny, tohle je pro hráče Southamptonu velká rána.

45+2

Eden Hazard dostal další přihrávku od Alonsa, načež se snažil obtočit okolo Jošidy, ten si ale ve snaze zastavit belgického šikulu pomohl nedovoleným zákrokem, za který od rozhodčího Easta uviděl žlutou kartu.

34

Přesně to se ale teď málem stalo! Celou akci Chelsea opět založil aktivně hrající Willian, který mezi dvěma protivníky zvládl balon posunout k dobře postavenému Alonsovi, jeho dělovku z otočky na bližší tyč ale Forster stačil vyrazit na rohový kop.

25

Hra se opět přesunula až ke Courtoisovi, na jehož výkop si naběhl Willian. Po jeho sklepnutí nalezl Alonso na hranici vápna číhajícího Hazarda, jenž ještě posunul míč ke z druhé vlny si nabíhajícímu Kantému, jeho táhlou pumelici ale Forster skvělým zákrokem eliminoval.

17

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Cédric Soares, přichází Mario Lemina.

16

První velkou šanci tohoto utkání měli na starost domácí fotbalisté! Celá situace se narodila po krásné kombinační akci, na hranici šestnáctky si balon vyměnili Alonso s Willianem, druhý jmenovaný ale v momentu střely trochu ztratil rovnováhu a zamířil mimo tři tyče.

Chelsea FC – Southampton FC

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+3. Alonso

Karty:   90+4. Alonso (CHE) – 45+2. Jošida (SOT), 87. Redmond (SOT), 87. Stephens (SOT)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:16.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Moses (82. Zappacosta), Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian, E. Hazard (73. Morata), Pedro (68. Fàbregas).
Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Drinkwater, Fàbregas, Batshuayi, Morata.

Southampton FC: Forster – Hoedt, Stephens, Jošida (C) – Soares (17. Lemina), Romeu, Ward-Prowse, Bertrand – P.-E. Höjbjerg (72. Boufal), Redmond – Gabbiadini (61. Ch. Austin).
Náhradníci: A. McCarthy – S. Davis, Lemina, V. van Dijk, Tadić, Boufal, Ch. Austin.

Rozhodčí: Roger East – Ian Hussin, Sian Massey-Ellis

Diváci: 41 562