Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – Southampton FC

1:0

konec (1:0)

16.12.2017, 16:00 • Stamford Bridge, London • 18. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.43 4.86 8.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:04:09)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:16.
Je dobojováno, z vítězství se dnes mohou radovat fotbalisté Chelsea, kteří v zajímavém utkání porazili Southampton 1:0! Sledovali jsme velice atraktivní duel, ve kterém nebylo o gólové příležitosti nouze, a můžeme říci, že po jeho skončení by se asi nikdo nemohl divit vyššímu počtu vstřelených branek na straně domácích. Ti po většinu hrací doby hru naprosto kontrolovali, v prvním poločase je několikrát dobrým zákrokem zastavil Forster, Pedro trefil tyč. V nastaveném čase ale už mohli The Blues slavit, když přesně k tyči zapadl přímý kop od Marcose Alonsa.

Po přestávce se pokračovalo v nastoleném trendu, The Saint ale s blížícím se koncem utkání přeci jen začali působit odvážnějším dojmem. Málem se dočkali i vyrovnání, střídajícího kanonýra Austina ale skvěle vychytal Courtois. Závěrečná dvacetiminutovka nabídla parádní představí, během kterého jedna šance střídala druhou, ani jeden z brankářů už ale neinkasoval. Chelsea se tak znovu bodově dotáhla na Manchester United, naopak Sotuhampton na vítězství čeká už dlouhých pět zápasů.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Následoval rohový kop domácího týmu, s jehož rozehrávkou až příliš dlouho váhal Marcos Alonso. Sudí East se nijak nerozmýšlel a jedinému přesnému střelci tohoto utkání udělil žlutou kartu.

90+4

Mohlo být definitivně rozhodnuto! Hoedtova zaváhání hodlal využít Álvaro Morata, byl ale zdvojen a na střelu si netroufl. Místo toho vymyslel parádní pas pro sbíhajícího si Fàbregase, proti jeho voleji se ale vytáhl Fraser Forster.

90+3

Marcos Alonso to udělal fantasticky, když vystihl Boufalovu nahrávku a ihned se vydal do otevřené soupeřovy defenzivy. Jeho přihrávku přenechal Willianu Cescu Fàbregasovi, do jehož přízemní dělovky ale obětavě padl Bertrand.

90+2

Wesley Hoedt poněkud zbytečně zazmatkoval, když naprosto osamocen odhlavičkoval Zappacostův pas na rohový kop. Po jeho rozehrávce nalezl Fàbregas v šestnáctce číhajícího Kantého, jehož pokus ale Bakayoko tečoval přesně do Forsterovy náruče.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se Roger East rozhodl nastavit čtyři minuty. Povede se Southamptonu vyrovnat, nebo The Blues uhájí těsný náskok?

90

Po Courtoisově dlouhatánském výkopu se ve vzdušném souboji s Jošidou zákrokem za hranicí fotbalových pravidel a regulí prezentoval Morata. Následoval dlouhý balon od Forstera, na který si sice naběhl Boufal, přebíral jej ale v jasné ofsajdu.

89

Domácí zahrávali přímý kop z poměrně zajímavé pozice. Volba opět padla na Marcose Alonsa, ten ale tentokráte nedokázal prostřelit tříčlennou zeď soupeře, od níž se balon odrazil do zámezí. Následovat tak bude aut pro Chelsea.

87

Následně si na adresu hlavního sudího nějaké nevhodné poznámky neodpustil Jack Stephens a také on je za své počínání odměněn žlutým varováním.

87

Domácí fotbalisté ale celou situaci přestáli, načež se po Kantého přihrávce do protiakce vydal Álvaro Morata. Španělský útočník daleko nedoputoval, byl totiž faulován Nathanem Redmondem, který inkasuje žlutý kartónek.

86

Hosté v posledních minutách působí velmi odvážným dojmem, The Blues se v závěru utkání budou o výsledek ještě muset strachovat. Leminův centr zablokoval Gary Cahill pouze na rohový kop.

85

Zajímavá příležitost v podání The Saints! Lemina roztáhl hru doprava, odkud poté centroval James Ward-Prowse, na jehož povedenou nabídku si na hranici malého vápna naběhl Charlie Austin, z první ale mezi tři tyče nezamířil.

84

Po souboji s Ryanem Bertrandem se na zemi ocitl Willian, jednoznačně nejaktivnější hráč dnešního utkání. Ošetření domácích zdravotníků nakonec nebylo potřeba, brazilský fotbalista ale tento mač zřejmě dohraje se lehkými zdravotními problémy, Antonio Conte všechny své možnosti pro střídání už totiž vyčerpal.

83

Álvaro Morata si narazil s Willianem a poté si to střihl přímo do pokutového území Southamptonu, kde se po souboji se Stephensem poroučel k zemi. O nedovolený zákrok se ale zřejmě nejednalo, oba hráči se navzájem přidržovali, bude z toho pouze odkop od branky hostí.

82

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Davide Zappacosta.

81

Domácí hráči i fanoušci se zlobí na hlavního sudího. Po dlouhém nákopu od Alonsa se totiž k balonu pokoušel dostat Álvaro Morata, ve vzduchu byl ale faulován Jošidou, Roger East ale nechal hru plynout, načež se dočkal hlasitého pískotu z ochozů Stamford Bridge.

80

V posledních minutách fotbalisté Southamptonu hru otevřeli, což se musí fanoušci ofenzivního fotbalu pochvalovat, šance totiž střídá šance. Do další z nich se propracoval Bakayoko, jeho pokus ale na poslední chvíli zastavil Hoedt.

79

Tady mnoho nescházelo, Chelsea málem vedla o dvě branky! Willian byl faulován, načež soupeře zaskočil rychlou rozehrávkou přímého kopu, když vyslal do dobré šance Fàbregase. Ten sice ztratil stabilitu, i tak ale dokázal zakončit, míč se však po brankové čáře odkutálel mimo tři tyče.

78

Svatí posléze zahrávali hned dva rohové kopy. Po tom prvním se balon velmi šťastně odrazil k Austinovi, tomu ale rána z otočky nevyšla podle představ. Druhý z nich už si obrana Chelsea s naprostým přehledem pohlídala.

77

Teď stálo při domácích štěstí. Po nedorazech v defenzivě se totiž balonu ujal Sofiane Boufal, jenž vymyslel parádní přihrávku pro Charlieho Austina, proti jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ale Courtois stačil vyběhnout.

76

Další parádní zákrok hostujícího brankáře! V akci dvou střídajících hráčů si na Fàbregasův pas seběhl Álvaro Morata, který balon před napadajícím Jošidou šikovně zasekl, přehodil si jej na levačku, ideálně postaveného Forstera ale nepropálil.

75

Ryan Bertrand dnes patří k nejaktivnějším hráčům v dresu Southamptonu. Anglický zadák nyní podél postranní lajny vyslal přihrávku pro rychlonohého Boufala, toho ale celou dobu jako oko v hlavě střežil pozorně hrající Christensen.

74

Ryan Bertrand sice svůj centr lehce přetáhl, na pravém křídle ale balon ještě zastihl Mario Lemina, jenž jej vrátil do pokutového území. Míč zastavil až Fàbregas a dle názoru hostujících hráčů to bylo rukou, sudí East ale nechal hru pokračovat.

73

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Álvaro Morata.

72

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Pierre-Emile Höjbjerg, přichází Sofiane Boufal.

72

Panečku, ta byla zdravá! Další příležitost The Blues opět započala na kopačkách Williana, jenž lehoučkým bochánkem přenesl balon k Alonsovi. Ten se nijak nerozmýšlel a tvrdě vypálil ze střední vzdálenosti, Forster ale předvedl parádní zásah.

71

Tiemoué Bakayoko díky dobré hře tělem přešel přes Warda-Prowse, načež zvedl hlavu a přesným pasem uvolnil aktivního Hazarda. Ten si v souboji jeden na jednoho troufl na Jošidu, hostující kapitán ale s tohoto měření sil vyšel vítězně.

70

Tohle byla parádní kombinační akce! Na Alonsovu nahrávku od postranní lajny si seběhl Eden Hazard, jenž si díky efektivní patičce narazil s Fàbregasem a poté prostřelil brankáře Forstera, celé situaci ale předcházel ofsajd španělského veterána.

69

Willian udělal pár rychlých kroků, přičemž za sebou nechal Hoedta. Poté přenechal balon Mosesovi, po jehož nahrávce a rychlé kličce pálil Eden Hazard, po teči blokujícího Jošidy se ale míč vznesl do vzduchu a doputoval přesně k Forsterovi.

68

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pedro, přichází Cesc Fàbregas.

67

O pár chvil později Stephens své předchozí zaváhání odčinil, když v roli posledního hráče Southamptonu nenechal do jasné gólovky projít Edena Hazarda. Chelsea tak z nadějné situace vytěžila pouhopouhý aut.

66

Hosté už poněkolikáté zaváhali při vyvážení balonu z obranné poloviny, tentokráte se chyby dopustil obránce Stephens. Využít toho hodlal Kanté, který narýsoval zajímavou kolmici pro Pedra, ten si ale o kousek nepohlídal ofsajd.

65

Pedro se ve středu hřiště parádně obtočil okolo statického Höjbjerga, poté balon chvíli podržel, načež jej poslal do běhu pro Edena Hazarda. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, brankář Forster ale u kulatého nesmyslu byl o chvíli dříve.

64

Následoval velmi sporný moment na hranici šestnáctky Chelsea. Alonso míč nechával dokutálet k brankáři Courtoisovi, oba si ale nevšimli dotírajícího Austina. Belgický brankář nakonec balon vzal do rukou, otázkou ale je, jestli tak neučinil mimo pokutové území. Sudí nechává hru plynout.

63

Neuvěřitelné, Southampton se zničehonic málem dočkal vyrovnání! Krátce po svém příchodu na hrací plochu se totiž ve velké šanci ocitl Charlie Austin, svou střeleckou formu z posledních zápasů ale nepotvrdil a Courtoise nepřekonal.

62

Bertrand si pohledně vyměnil balon s Redmondem, načež zkoušel přenést hru na vpravo si nabíhajícího Warda-Prowse, jeho pas ale výtečně přečetl Marcos Alonso. Balon mu ale utekl do zámezí, hosté tak mají k dispozici autové vhazování.

61

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Charlie Austin.

60

Do konce základní hrací doby zbývá ještě třicet minut, Southampton tedy s utkáním pořád může něco dělat. Hosté ale směrem dopředu působí poněkud bezradným dojmem, Mauricio Pellegrino by měl zvážit střídání, které by ofenzivu jeho týmu oživilo.

59

Po Alonsově přenesení hry se v rohu hřiště proti dvěma protivníkům ocitl Victor Moses. S přesilou statečně bojoval a z celé situace nakonec vytěžil asi to nejvíc, co mohl, Chelsea bude mít k dispozici autové vhazování.

58

The Saints se snad poprvé v tomto poločase na delší dobu usadili na útočné polovině, v konečném sledu ale ze své snahy nevytěžili zhola nic. Ryan Bertrand se totiž zbytečně rozhodl postupovat individuálně, Moses si jej ale bez problému pohlídal.

57

Hosté se konečně odhodlali k alespoň trochu aktivnějšímu napadání, Gary Cahill pod tlakem atakujícího Gabbiadinimu raději nahrával Courtoisovi, po jehož výkopu balon bez povšimnutí doputoval až na kopačky Frasera Forstera.

56

Znovu Willian. Domácí křídelník se díky bleskovému manévru zbavil napadajícího Jošidy, poté si hodlal narazit s Bakayokem, ten ale jeho záměr úplně nepochopil a poté navíc fauloval o vyvezené balonu se pokoušejícího Höjbjerga.

55

Neskutečné, Willian je snad u každé ofenzivní akce svého týmu. Na přesný pas od brazilského fotbalisty si tentokráte seběhl César Azpilicueta, který se odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, zamířil ale vysoko nad Forsterovu svatyni.

54

Na druhé straně se podobného nezdaru v rozehrávce dopustil kapitán Jošida, těžit z toho opět mohl aktivní Willian. Ten tentokráte nahrával lépe postavenému Bakayokovi, bývalý hráč monackého AS ale ideální moment pro střelu prováhal.

53

Až na obrannou polovinu si pro přihrávku seběhl Pedro, s balonem se ale pomazlil o pár okamžiků déle, než bylo potřeba. Domácím se to málem vymstilo, španělského šikulu se totiž vydal napadat Redmond, přehnal to ale s agresivitou.

52

V úvodu druhého poločasu asi sledujeme to, co před jeho začátkem všichni čekali. Chelsea i nadále diktuje a kontroluje tempo utkání, svého soupeře po přestávce zatím k ničemu nepustila. Pokud to takhle půjde dál, The Blues si v klidu dokráčí pro další tříbodový zisk.

51

Willian dnes hraje fantastické utkání! Brazilský šikula se nyní parádně uvolnil mezi trojicí protivníků, trochu ale doplatil na to, že si kulatý nesmysl navedl na slabší levačku, podle čehož jeho zakončení také vypadalo.

50

Tentokráte si oba fotbalisté role vyměnili. Eden Hazard se přeměnil do role nahrávajícího, když přesným pasem nalezl Williana, který si míč nachystal na svou silnější pravačku a vypálil, trefil ale pouze před sebou blokujícího Hoedta.

49

Redmond dokázal udržet míč i přes zezadu dotírajícího Azpilicuetu, poté ale nepřesně přihrál. Na to konto vyslal Willian kupředu rozběhnutého Hazarda, toho ale těsně před pokutovým územím zpacifikoval Jack Stephens.

48

Ryan Bertrand se rozhlédl a všiml si na druhém kraji hrací plochy nehlídaného Warda-Prowse, jeho přihrávka ale byla až příliš razantní a anglický mladík měl co dělat, aby balon před postranní čarou vůbec zastihl.

47

První útočné snažení Svatých skončilo neúspěchem, kupředu se tak naopak mohli vydat domácí fotbalisté. Ofenzivní výpad podnikl stoper Christensen, na jehož přihrávku si za obranu soupeře seběhl Willian, nepohlídal si ale ofsajdové postavení.

46

Druhý poločas, do kterého vstupují oba celky bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval. Rozehrávky se tentokráte ujali hosté, kteří před koncem toho prvního inkasovali, tak se nechme překvapit, zda se z tohoto momentu dokáží vzpamatovat.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka tohoto střetnutí je za námi, do šaten odchází spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou 1:0. Po většinu dosavadního průběhu utkání byla Chelsea lepším týmem, Southampton na Stamford Bridge přicestoval spíše s defenzivní taktikou, směrem dopředu zatím působí velmi ustrašeně. The Blues si vypracovali hned několik zajímavých možností, Svaté ale několikrát podržel brankář Forster, Pedro zase mířil do tyče. Krátce před koncem poločasu měla Conteho družina k dispozici přímý kop, který proměnil Marcos Alonso. Dokáží The Saints ve zbytku zápasu zareagovat?

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

45+3. Marcos ALONSO - 1:0

45+3

Chelsea právě vstřelila branku!
Domácí fotbalisté tak v závěru první půle měli k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice a nutno poznamenat, že s ní naložili fantasticky! Všichni přítomní očekávali střelu od tradičního exekutora Williana, volba ale nakonec padla na MARCOSE ALONSA, po jehož zakroucené ráně míč zaplul přesně k tyči, Fraser Forster se natahoval marně. Chelsea tak svému soupeři střílí velice nepopulární gól do šatny, tohle je pro hráče Southamptonu velká rána.

45+2

Eden Hazard dostal další přihrávku od Alonsa, načež se snažil obtočit okolo Jošidy, ten si ale ve snaze zastavit belgického šikulu pomohl nedovoleným zákrokem, za který od rozhodčího Easta uviděl žlutou kartu.

45+1

Vzhledem k ošetřování střídajícího obránce Cédrica se hlavní sudí nad rámec prvního poločasu rozhodl nastavit dvě minuty.

45

S blížícím se koncem prvního poločasu tlak ze strany Chelsea roste. Marcos Alonso se tentokráte odhodlal k načechranému centru do oblasti penaltového puntíku, Hazarda ale k hlavičce nepustil pozorný Wesley Hoedt.

44

Marcos Alonso vyvezl balon z vlastní poloviny, načež jej předal Edenu Hazardovi. Ten se svým typickým způsobem propracoval až na dostřel soupeřovy pokladnice, ještě si ale hodlal narazit s Pedrem, jeho přihrávku ale skvěle vystihl Lemina.

43

Willian si ve středu hřiště došel pro faul od Höjbjerga. Standardní situaci rozehrála Chelsea velmi svižně, načež ve Forsterově bezprostřední blízkosti rozjela další kombinační kolotoč. I s přispěním štěstí se až do zakončení propracoval Pedro, trefil ale pouze tyč hostující svatyně.

42

Domácí tak měli k dispozici rohový kop, nic světoborného z něj ale nevzešlo. Po nepřehledném souboji mezi Mosesem a Wardem-Prowsem se poté domáhali dalšího, sudí East ale rozhodl, že jako poslední se míče dotkl obránce londýnského klubu.

41

Na opačné straně travnaté plochy centroval Victor Moses k Hazardovi, toho ale ve vzdušném souboji předčil Maja Jošida. K odraženému balonu se dostal Willian, jenž ještě sklepával pro Bakayoka, jeho pokus ale jeden z hostujících beků tečoval mimo Forsterovu branku.

40

Individuální průnik anglického zadáka nebyl vůbec k zahození, Bertrand ale doplatil na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů a proti Bakayokovi s Mosesem neuspěl.

39

Hosté dostávají od fotbalistů Chelsea až příliš volného prostoru, zatím ho ale nedokázali využit, směrem kupředu jim schází trochu více odvahy a kreativity. Dokáže to změnit po levé straně postupující Ryan Bertrand?

38

Příliš dlouho to ale netrvalo, Höjbjergův pas na Ryana Bertranda se ukázal býti až příliš razantním. Rychlou protiakci The Blues výtečně zastavil před šestnáctkou zasahující Hoedt, následný pokus o únik v podání Gabbiadiniho faulem zažehnal Cahill.

37

Náznak příležitosti The Saints měl Nathan Redmond, jenž vystihl Azpiliuetovu rozehrávku, poté ale tváří v tvář nedokázal obejít Kantého. Také francouzský středopolař se ale dopustil zbytečné ztráty, Southampton si tak může alespoň na chvíli užít balonu.

36

Tentokráte Willian rozehrál roh na krátko, rozhodl se kombinovat s Edenem Hazardem. Právě belgický fotbalista nakonec centroval k zadní tyči pro Christensena, jenž se po souboji s Romeem poroučel k zemi, o penaltový zákrok se ale nejednalo.

35

Prvního kopu od rohového praporku v podání Chelsea se ujal Willian. Jeho centr směřoval na bližší tyč, kam si nabíhala většina jeho kolegů, ani jeden z nich na balon ale nedosáhl. Díky nešťastnému odklizení v podání Jošidy ale budou mít domácí šanci na reparát.

34

Přesně to se ale teď málem stalo! Celou akci Chelsea opět založil aktivně hrající Willian, který mezi dvěma protivníky zvládl balon posunout k dobře postavenému Alonsovi, jeho dělovku z otočky na bližší tyč ale Forster stačil vyrazit na rohový kop.

33

Trochu to vypadá, že družina lodivoda Pellegrina se rozhodla rezignovat na jakoukoliv ofenzivní snahu a jejím primárním cílem je v tomto poločase především neinkasovat.

32

Výtečně to udělal Eden Hazard, který se s míčem dostal až na kraj pokutového území, kde ještě nahrával Pedrovi, ten ale ani ve skluzu na balon nedosáhl. Kulatý nesmysl ovšem doputoval k Willianovi, ten ale pod tlakem dotírajícího Bertranda vůbec nezakončil.

31

Kupředu se tak po několikaminutové odmlce mohli vydat hosté, Mario Lemina si ale při přechodu do útoku balon příliš předkopl, což byla voda na mlýn pro Alonsa. Obrana Svatých navíc není ideálně zformovaná, domácí spěchají s protiakcí.

30

V posledních minutách na hřišti sledujeme pouze jedno mužstvo, a tím je domácí Chelsea. Svěřenci Antonia Conteho svého oponenta znovu mačkali jako citrón, celé jejich snažení ale zazdilo nedorozumění mezi Alonsem a Pedrem.

29

Po jeho nahrávce se individuálně zkoušel prosadit šikovný Brazilec Willian, s balonem se ale vrhl mezi Stephense a Höjbjerga, což se mu nakonec stalo osudným. Druhý jmenovaný hráč The Saint však zaváhal při odkopu balonu, tlak ze stran domácích tak může pokračovat.

28

Na vysoký a dlouhý výkop z kopačky Frasera Forstere nedokázal Manolo Gabbiadini dosáhnout, balon tak doskákal až ke Courtoisovi. Po jeho rychlé rozehrávce započala další ofenzivní snaha Chelsea, kterou tentokráte táhne Marcos Alonso.

27

Do konce prvního poločas zbývá necelých dvacet minut, na hrací ploše zatím sledujeme poměrně zajímavou podívanou. Více šancí si vypracovala Chelsea, nelze ale úplně tvrdit, že by domácí měli výraznější převahu, Svatí zatím favorizovanému soupeři srdnatě vzdorují.

26

Užuž to vypadalo, že The Blues budou mít k dispozici další velmi zajímavou možnost. Romeu totiž nezvládl první kontakt s balonem, čehož se jal využít Tiemoué Bakayoko, hostujícímu středopolaři ale na pomoc přispěchal Hoedt.

25

Hra se opět přesunula až ke Courtoisovi, na jehož výkop si naběhl Willian. Po jeho sklepnutí nalezl Alonso na hranici vápna číhajícího Hazarda, jenž ještě posunul míč ke z druhé vlny si nabíhajícímu Kantému, jeho táhlou pumelici ale Forster skvělým zákrokem eliminoval.

24

Chyba v komunikaci se domácím málem krutě vymstila. Mario Lemina se krásně zbavil Kantého, udělal pár rychlých kroků a vymyslel pěknou uličku na Gabbiadiniho. Courtois s Christensenem si nejprve dávali přednost, nakonec ale brankář Chelsea stačil vyběhnout a uzmout míč pro sebe.

23

Na druhé straně vysunul Bertrand na zteč rozběhnutého Nathana Redmonda, který se šikovně zbavil Mosese a odcentroval do prostoru, kam si nabíhal Gabbiadini. Italský útočník byl tísněn Cahillem, a možná i proto na nabídku svého kolegy o kousek nedosáhl.

22

Domácí o sobě dali znovu vědět. Nejprve vracel Willianův centr zpět do centra dění Pedro, Fraser Forster ale balon stačil vyboxovat. Poslal jej ale pouze ke kopačkám Garyho Cahilla, s jeho razantní ranou si ale i díky svému spoluhráči Stephensovi poradil.

21

Anglický obránce byl ale od míče odstaven Victorem Mosesem, který si sice počínal hodně tvrdě, jednalo se ale o čistý zákrok. Bertrand se rozhodl získat balon zpět, svého soupeře ale zastavil jen za cenu jasného faulu.

20

Na hřišti sledujeme poměrně nečekaný obraz hry, hosté totiž už pár okamžiků kombinují na obranné polovině svého soka, kterému se nedaří balon získat do své moci. Lemina se proti přesile neprosadil, na pomoc mu ale přispěchal Bertrand.

19

Po několika osobních soubojích u postranní lajny míč do své moci nakonec získal Ryan Bertrand, který přenesl hru na vpravo číhajícího Höjbjerga. Ten ale neměl směrem dopředu s kým kombinovat, proto se rozhodl uklidnit situaci zpětnou nahrávkou k Jošidovi.

17

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Cédric Soares, přichází Mario Lemina.

17

To, čeho se hostující lodivod obával, je tu. Cédric Soares usedá na trávník a směrem ke střídačce signalizuje, že nebude schopen v dnešním utkání pokračovat. Mauricio Pellegrino posílá vysvlékat Maria Leminu, na post pravého beka by se měl posunout Höjbjerg.

16

První velkou šanci tohoto utkání měli na starost domácí fotbalisté! Celá situace se narodila po krásné kombinační akci, na hranici šestnáctky si balon vyměnili Alonso s Willianem, druhý jmenovaný ale v momentu střely trochu ztratil rovnováhu a zamířil mimo tři tyče.

15

S Cédricem to i nadále nevypadá vůbec dobře. Hostující obránce se snaží svůj zdravotní problém lehce rozběhat, po hřiště ale spíše kulhá, tak se nechme překvapit, zda Mauricio Pellegrino sáhne k vynucenému střídání.

14

Fraser Forster poněkud váha s rozehrávkou, což se domácím fanouškům ale vůbec nelíbilo. Nakonec se rozhodl pro dlouhý výkon do běhu Redmondovi, ten ale ve sprinterském souboji s rychlonohým Mosesem příliš šancí nedostal.

13

Ošetření Cédrica Soarese je u konce, portugalský zadák v dresu Svatých se vrací na hrací plochu, úplně stoprocentním dojmem ale nepůsobí. Po krátké časovém odmlce se domácí usadili na obranné polovině svého soupeře, Willian se ale dopustil nedovoleného zákroku.

12

Portugalský obránce si v osobním souboji s Cahillem přivodil nějaké zranění, nyní je za postranní čarou v péči hostujících zdravotníků. Mezitím rozehrál Ward-Prowse další rohový kop, ovšem i tentokráte byla domácí obrana pozorná.

11

Hosté i nadále působí velice nebojácným dojmem a využívají ospalejšího vstupu do zápasu v podání favorizované Chelsea. Höjbjergova rána byla zablokována, míč se odrazil k Cédricovi, který pro své kolegy vybojoval druhý roh v krátkém časovém sledu.

10

Teď měli Conteho svěřenci velké štěstí! Na levém křídle si balon šikovně vyměnili Bertrand s Redmondem, po centru druhého jmenovaného měl Gary Cahill před brankou co dělat, aby stačil balon odklidit před dotírajícím Gabbiadinim, na poslední chvíli to ale přeci jen zvládl.

9

Exekuce této standardní situace se podle očekávání ujal James Ward-Prowse, jeho roh ale za moc nestál. Na přední tyči míč z vápna odhlavičkoval Cahill, načež se k němu sice dostal Pierre-Emile Höjbjerg, jeho rána z první ale Courtoise neohrozila.

8

Cédric si na pravém křídle vyměnil kulatý nesmysl s Redmondem a poté se pokusil odcentrovat směrem ke Gabbiadinimu, s včasným blokem ale přispěchal Marcos Alonso. Premiérový roh tohoto mače tak budou zahrávat fotbalisté Southamptonu.

7

Poté, co španělský zadák The Blues vybojoval míč, se domácí ihned vrhli do protiakce. Tiemoué Bakayoko si počkal na správný moment a pak poslal balon do běhu z druhé vlny si sbíhajícímu Willianovi, jeho nabídku v podobě přetaženého centru ale nikdo ze spoluhráčů nevyslyšel.

6

Obrana Chelsea dala až příliš volného prostoru na ofenzivním výletě se pohybujícímu Stephensovi, jenž zvedl hlavu a nahrál na zapomenutého Redmonda. Bývalý fotbalista Norwiche si v souboji jeden na jednoho troufl na Azpilicuetu, ten se ale nenechal opít rohlíkem.

5

Hosté se ale balonu pouze zbavili. Na svěřencích Mauricia Pellegrina, kterým se v poslední době příliš nedaří, je vidět, že dnes do hlavního města Anglie přijeli s výhradně defenzivní taktikou, každý získaný bod pro ně bude malým vítězstvím.

4

Conteho svěřenci se podle očekávání už od úvodních minut častěji drží u balonu. Bakayoko roztáhl hru na Williana, který se v souboji jeden na jednoho pokoušel prosadit přes Bertranda, ten ale jeho záměr o kličku ke středu výtečně přečetl.

3

The Blues zbytečně zariskovali na vlastní polovině hřiště, Moses pak ve snaze zastavit míč před přechodem přes postranní čáru namazal Bertrandovi. Ten hledal v šestnáctce se uvolňujícího Gabbiadiniho, jeho cent ale odklidil Christensen.

2

Po rozehrávce ze středového kruhu se balon dostal až k domácímu brankáři Courtoisovi, na jehož dlouhatánský výkop se pokoušel naběhnout Pedro, v hlavičkovém souboji s o poznání vyšším Jackem Stephensem ale neměl šanci.

1

Hlavní arbitr East právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi londýnskou Chelsea a Southamptonem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v modrém, naopak The Saints budou hrát v červenobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Roger East, který bude mít dnešní utkání na starost, jeho aktéry právě nyní shromažďuje v útrobách Stamford Bridge a za pár okamžiků je přivede před zaplněné tribuny. Potvrdí dnes Chelsea roli favorita, nebo proti defenzivě laděnému Southamptonu klopýtne?
Úvodní sestavy:

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Moses, Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian, E. Hazard, Pedro.
Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Drinkwater, Fàbregas, Batshuayi, Morata.

Southampton FC: Forster – Hoedt, Stephens, Jošida (C) – Soares, Romeu, Ward-Prowse, Bertrand – P.-E. Höjbjerg, Redmond – Gabbiadini.
Náhradníci: A. McCarthy – S. Davis, Lemina, V. van Dijk, Tadić, Boufal, Ch. Austin.

Rozhodčí: Roger East – Ian Hussin, Sian Massey-Ellis.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Ještě jednou Vám všem přeji příjemné fotbalové odpoledne! Družina Antonia Conteho si v posledním utkání s přehledem poradila s nováčkem z Huddersfieldu, italský lodivod tak do podoby základní sestavy nemusel tolik zasahovat. Jedinou změnu registrujeme na pozici stopera, kde místo Antonia Rüdigera nastoupí kapitán Gary Cahill, na lavičku se navíc vrací uzdravený kanonýr Álvaro Morata. V zahajovací jedenáctce hostí naopak nezůstal kámen na kameni, v roli náhradníka do zápasu vstupují třeba Charlie Austin, Virgil van Dijk nebo Steven Davis, oproti souboji s Leicesterem naopak dostávají důvěru Hoedt, Stephens, Ward-Prowse, Höjbjerg, Redmond a Gabbiadini.
Poslední vzájemné utkání

25.4.2017 – Chelsea FC – Southampton FC 4:2

Branky: 5. Hazard (Costa), 45+1. Cahill (Alonso), 54. Costa (Fàbregas), 89. Costa (Pedro) – 25. Romeu, 90+4. Bertrand (Soares)

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (86. Terry), Kanté, Matić, Alonso – Fàbregas (77. Pedro), Hazard (90. Willian) – Costa

Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – Romeu, Davis (C) – Ward-Prowse (82. Long), Tadić, Boufal (68. Redmond) – Gabbiadini (86. Rodriguez).
Southampton FC

Southampton každoročně patří k týmům, které v anglické nejvyšší fotbalové soutěži prohání elitní šestku a bojují o pozice zajišťující účast v předkole Evropské ligy. Loni tomu bylo nejinak, svěřenci Manuela Pellegrina obsadili osmou pozici, v rámci Ligového poháru navíc dokráčeli až do finále, kde nestačili na Manchester United. V této sezoně se Svatým nedaří podle představ, po sedmnácti odehraných kolech totiž na svém kontě mají pouhopouhé čtyři výhry a díky zisku osmnácti bodů se drží na jedenáctém místě. Červenobílé trápí především strádající ofenziva, která zatím drží průměr gólu na zápas, což není úplně lichotivá statistika.

Na výhru The Saints čekají už čtyři utkání, naposledy zvítězili šestadvacátého října, když před vlastními fanoušky rozstříleli Everton vysoko 4:1, dvěma góly se blýskl útočník Charlie Austin. Poté Southampton po boji odjel s prázdnou z Etihad Stadium, kde v samotném závěru přišel o nerozhodný výsledek, o týden později pak remizoval v Bournemouthu. Velmi dobrý výkon podala parta okolo kapitána Davise proti Arsenalu. Už ve třetí minutě ji do vedení poslal již zmíněný Charlie Austin, po přestávce ale Kanonýři zařadili na vyšší stupeň a zásluhou Girouda srovnali. Na středeční duel proti Leicesteru by Pellegerinovi svěřenci nejraději zapomněli, před vlastními fanoušky totiž Liškám podlehli vysoko 1:4.
Chelsea FC

Minulý ročník Premier League The Blues doslova ovládli, ligový titul získali s velmi komfortním sedmibodovým náskokem na druhý Tottenham. Letos už to v jejich podání není taková hitparáda, ovšem rozhodně nemůžeme říci, že by se svěřencům Antonia Conteho nedařilo, ba naopak. Po sedmnácti odehraných kolech je nalezneme na třetím místě tabulky, na obhajobu prvenství ale Chelsea s největší pravděpodobností musí zapomenout, vedoucí Manchester City je totiž napřed už o čtrnáct bodů. Vstup do sezony jim úplně nevyšel, poslední dobou se ale fotbalistům Chelsea celkem daří, o čemž svědčí sedm výher z posledních devíti utkání.

První prosincový souboj svedla parta okolo kapitána Cahilla s Newcastlem, který se na Stamford Bridge nečekaně ujal vedení, The Blues ale poté potvrdili roli favorita a zvítězili 3:1, dvakrát se trefil Eden Hazard, jednu branku přidal Álvaro Morata. Minulý víkend přišlo v podání Conteho družiny nečekané zaváhání, londýnské derby totiž překvapivě patřilo West Hamu, o jehož vítězství už v šesté minutě rozhodl Marko Arnautović. V úterý si ale The Blues spravili náladu, když uspěli na půdě dalšího nováčka a Huddersfield porazili 3:1. Kromě anglické nejvyšší soutěže zápolí modrobílí i v Lize mistrů, po postupu ze skupiny, ve které obsadili druhé místo za římským AS, je ale v osmifinále čeká těžký oříšek v podobě Barcelony.
Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Anglická Premier League, na rozdíl od většiny ostatních soutěží, nemá zimní přestávku, dnes je na programu hned sedm utkání v rámci osmnáctého kola. My se v tomto online přenosu společně zaměříme na souboj, v němž Chelsea FC před vlastními fanoušky přivítá Southampton FC. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Chelsea FC – Southampton FC

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+3. Alonso

Karty:   90+4. Alonso (CHE) – 45+2. Jošida (SOT), 87. Redmond (SOT), 87. Stephens (SOT)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:16.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Moses (82. Zappacosta), Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian, E. Hazard (73. Morata), Pedro (68. Fàbregas).
Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Drinkwater, Fàbregas, Batshuayi, Morata.

Southampton FC: Forster – Hoedt, Stephens, Jošida (C) – Soares (17. Lemina), Romeu, Ward-Prowse, Bertrand – P.-E. Höjbjerg (72. Boufal), Redmond – Gabbiadini (61. Ch. Austin).
Náhradníci: A. McCarthy – S. Davis, Lemina, V. van Dijk, Tadić, Boufal, Ch. Austin.

Rozhodčí: Roger East – Ian Hussin, Sian Massey-Ellis

Diváci: 41 562