Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – TSG 1899 Hoffenheim

2:1

konec (0:1)

16.12.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 17. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.63 4.51 5.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to vše, u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:32:31)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 7:13.
Je dobojováno, Borussia nakonec otočila utkání s Hoffenheimem, zvítězila 2:1, a tohoto soupeře tak před vlastními fanoušky porazila už pošesté v řadě. První poločas nabídl divákům velice vyrovnanou podívanou, územní převahu měli spíše domácí, o jedinou branku se ale postaral Mark Uth, kterému nahrával český obránce Pavel Kadeřábek. Na začátku druhé půle mohl vedení hostí zdvojnásobit Amiri, výtečně ale zasáhl Bürki. Vyrovnáno bylo ve třiašedesáté minutě, když pokutový kop s přehledem proměnil Pierre-Emerick Aubameyang. Iniciativu poté překvapivě převzali svěřenci trenéra Nagelsmanna, žádnou ze svých možností ale neproměnili, načež přišel trest, když těsně před závěrečným hvizdem o výhře žlutočerných rozhodl Christian Pulisic.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Neuvěřitelné, co teď neproměnil Pierre-Emerick Aubameyang! Baumann jej ve snaze o odkopnutí balonu trefil, načež před gabonským útočníkem zívala úplně prázdná branka, ten ale hlavou trestuhodně minul. O chvíli později rovněž mimo pálil Mahmoud Dahoud.

90+3

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Neven Subotić.

90+2

Právě příchozí Akpoguma, který má sil na rozdávání, se vydal napadat Schmelzera. Ten měl s jeho agresivním přístupem plné ruce i nohy práce, nakonec ale přeci jen dokázal kulatý nesmysl odkopnout do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty. Udrží Borussia těsné vedení?

90

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Stefan Posch, přichází Kevin Akpoguma.

89

89. Christian PULISIC - 2:1

89

Dortmund právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné, v posledních minutách byli jasně aktivnější fotbalisté Hoffenheimu, kteří si vypracovali několik šancí, nyní se ale Dortmund poprvé v utkání ujímá vedení! Po Kagawově přihrávce míč i díky zaváhání Stevena Zubera doskákal až k CHRISTIANU PULISICOVI, jenž se tváří v tvář Baumannovi zachoval velmi zkušeně a uklidil míč do sítě.

89

Pavel Kadeřábek se z ostrého úhlu odhodlal k dalšímu centru, který ale zastavil Marcel Schmelzer. Sice tak domácí kapitán učinil pomocí levé ruky, ta ale byla v přirozené pozici, a penalta se tak pískat neměla.

88

Christian Pulisic u postranní lajny tvrdě dohrál Stevena Zubera, kterému se zpět na nohy opravdu dvakrát nechtělo. Celá situace se obešla bez karetního trestu a také bez ošetření, Zuber bude schopen zápas dohrát.

86

Svěřenci trenéra Nagelsmanna zahrávali rohový kop. Poté, co míč do pokutového území poslal Nadiem Amiri, se ve vápně rozpoutala nemalá skrumáž, načež se ke střele z otočky dostal Kramarić, Bürki ale v pohodě zasáhl.

85

V posledních minutách jsou výrazně aktivnější hostující fotbalisté. Demirbayův lehoučký pas doputoval až k Pavlu Kadeřábkovi, jenž jej ve vápně z první ještě hodlal posunout k Szalaiovi, jeho záměr mu ale překazil Schmelzer.

84

Šindži Kagawa zabojoval a před postranní lajnou doběhl téměř ztracený balon, načež si všiml na ose hřiště číhajícího Mahmouda Dahouda, který se odhodlal ke střele z voleje, zamířil ale vysoko nad horní tyč.

83

Zajímavá možnost Hoffenheimu. Kadeřábek nahrál na hranici vápna čekajícímu Kramarićovi, který z první posunul míč Keremu Demirbayovi, technický pokus hostujícího záložníka ale skončil nad brankou Dortmundu.

82

Adam Szalai zatlačil na Sokratise Papastathopoulose a obral jej o balon. Poté se maďarský útočník vydal do okamžité protiakce, kterou ale zakončil přihrávkou na paty nabíhajícího si Andreje Kramariće.

Borussia Dortmund – TSG 1899 Hoffenheim

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 63. Aubameyang (pen.), 89. Pulisic – 21. Uth (Kadeřábek)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 7:13.

Borussia Dortmund: Bürki – Toljan, Papastathopoulos, Toprak, Schmelzer (C) – Weigl – Jarmolenko (73. Dahoud), Kagawa, Guerreiro, Pulisic (90+3. Subotić) – Aubameyang.
Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Subotić, Bartra, Şahin, Isak, Dahoud.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Hübner, Vogt (C), S. Posch (90. Akpoguma) – Kadeřábek, Grillitsch, Demirbay, Amiri, Zuber – Gnabry (63. Kramarić), Uth (69. Szalai).
Náhradníci: Kobel – Rupp, Polanski, Akpoguma, Kramarić, Szalai, Passlack.

Rozhodčí: Harm Osmers – Florian Heft, Thomas Gorniak

Diváci: 81 000