Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Chelsea FC – Southampton FC

1:0

konec (1:0)

16.12.2017, 16:00 • Stamford Bridge, London • 18. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.43 4.86 8.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:04:09)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:16.
Je dobojováno, z vítězství se dnes mohou radovat fotbalisté Chelsea, kteří v zajímavém utkání porazili Southampton 1:0! Sledovali jsme velice atraktivní duel, ve kterém nebylo o gólové příležitosti nouze, a můžeme říci, že po jeho skončení by se asi nikdo nemohl divit vyššímu počtu vstřelených branek na straně domácích. Ti po většinu hrací doby hru naprosto kontrolovali, v prvním poločase je několikrát dobrým zákrokem zastavil Forster, Pedro trefil tyč. V nastaveném čase ale už mohli The Blues slavit, když přesně k tyči zapadl přímý kop od Marcose Alonsa.

Po přestávce se pokračovalo v nastoleném trendu, The Saint ale s blížícím se koncem utkání přeci jen začali působit odvážnějším dojmem. Málem se dočkali i vyrovnání, střídajícího kanonýra Austina ale skvěle vychytal Courtois. Závěrečná dvacetiminutovka nabídla parádní představí, během kterého jedna šance střídala druhou, ani jeden z brankářů už ale neinkasoval. Chelsea se tak znovu bodově dotáhla na Manchester United, naopak Sotuhampton na vítězství čeká už dlouhých pět zápasů.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Následoval rohový kop domácího týmu, s jehož rozehrávkou až příliš dlouho váhal Marcos Alonso. Sudí East se nijak nerozmýšlel a jedinému přesnému střelci tohoto utkání udělil žlutou kartu.

90+4

Mohlo být definitivně rozhodnuto! Hoedtova zaváhání hodlal využít Álvaro Morata, byl ale zdvojen a na střelu si netroufl. Místo toho vymyslel parádní pas pro sbíhajícího si Fàbregase, proti jeho voleji se ale vytáhl Fraser Forster.

90+3

Marcos Alonso to udělal fantasticky, když vystihl Boufalovu nahrávku a ihned se vydal do otevřené soupeřovy defenzivy. Jeho přihrávku přenechal Willianu Cescu Fàbregasovi, do jehož přízemní dělovky ale obětavě padl Bertrand.

90+2

Wesley Hoedt poněkud zbytečně zazmatkoval, když naprosto osamocen odhlavičkoval Zappacostův pas na rohový kop. Po jeho rozehrávce nalezl Fàbregas v šestnáctce číhajícího Kantého, jehož pokus ale Bakayoko tečoval přesně do Forsterovy náruče.

90+1

Nad rámec základní hrací doby se Roger East rozhodl nastavit čtyři minuty. Povede se Southamptonu vyrovnat, nebo The Blues uhájí těsný náskok?

90

Po Courtoisově dlouhatánském výkopu se ve vzdušném souboji s Jošidou zákrokem za hranicí fotbalových pravidel a regulí prezentoval Morata. Následoval dlouhý balon od Forstera, na který si sice naběhl Boufal, přebíral jej ale v jasné ofsajdu.

89

Domácí zahrávali přímý kop z poměrně zajímavé pozice. Volba opět padla na Marcose Alonsa, ten ale tentokráte nedokázal prostřelit tříčlennou zeď soupeře, od níž se balon odrazil do zámezí. Následovat tak bude aut pro Chelsea.

87

Následně si na adresu hlavního sudího nějaké nevhodné poznámky neodpustil Jack Stephens a také on je za své počínání odměněn žlutým varováním.

87

Domácí fotbalisté ale celou situaci přestáli, načež se po Kantého přihrávce do protiakce vydal Álvaro Morata. Španělský útočník daleko nedoputoval, byl totiž faulován Nathanem Redmondem, který inkasuje žlutý kartónek.

86

Hosté v posledních minutách působí velmi odvážným dojmem, The Blues se v závěru utkání budou o výsledek ještě muset strachovat. Leminův centr zablokoval Gary Cahill pouze na rohový kop.

85

Zajímavá příležitost v podání The Saints! Lemina roztáhl hru doprava, odkud poté centroval James Ward-Prowse, na jehož povedenou nabídku si na hranici malého vápna naběhl Charlie Austin, z první ale mezi tři tyče nezamířil.

84

Po souboji s Ryanem Bertrandem se na zemi ocitl Willian, jednoznačně nejaktivnější hráč dnešního utkání. Ošetření domácích zdravotníků nakonec nebylo potřeba, brazilský fotbalista ale tento mač zřejmě dohraje se lehkými zdravotními problémy, Antonio Conte všechny své možnosti pro střídání už totiž vyčerpal.

83

Álvaro Morata si narazil s Willianem a poté si to střihl přímo do pokutového území Southamptonu, kde se po souboji se Stephensem poroučel k zemi. O nedovolený zákrok se ale zřejmě nejednalo, oba hráči se navzájem přidržovali, bude z toho pouze odkop od branky hostí.

82

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Davide Zappacosta.

81

Domácí hráči i fanoušci se zlobí na hlavního sudího. Po dlouhém nákopu od Alonsa se totiž k balonu pokoušel dostat Álvaro Morata, ve vzduchu byl ale faulován Jošidou, Roger East ale nechal hru plynout, načež se dočkal hlasitého pískotu z ochozů Stamford Bridge.

Chelsea FC – Southampton FC

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+3. Alonso

Karty:   90+4. Alonso (CHE) – 45+2. Jošida (SOT), 87. Redmond (SOT), 87. Stephens (SOT)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:16.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Christensen – Moses (82. Zappacosta), Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian, E. Hazard (73. Morata), Pedro (68. Fàbregas).
Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Zappacosta, Drinkwater, Fàbregas, Batshuayi, Morata.

Southampton FC: Forster – Hoedt, Stephens, Jošida (C) – Soares (17. Lemina), Romeu, Ward-Prowse, Bertrand – P.-E. Höjbjerg (72. Boufal), Redmond – Gabbiadini (61. Ch. Austin).
Náhradníci: A. McCarthy – S. Davis, Lemina, V. van Dijk, Tadić, Boufal, Ch. Austin.

Rozhodčí: Roger East – Ian Hussin, Sian Massey-Ellis

Diváci: 41 562