Menu

Další

Olympijské hry - Sportovní gymnastika

Kvalifikace (muži) - subdivize 3

konec

06.08.2016, 23:30 • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (01:49:15)
Konečné pořadí týmů

1. Čína 270,461
2. USA 270,405
3. Rusko 269,612
4. Japonsko 269,294
5. Velká Británie 268,670
6. Nizozemsko 268,078
7. Ukrajina 263,002
8. Německo 261,518

9. Švýcarsko 260,262
10. Nizozemsko 257,666
11. Korea 257,645
12. Francie 257,211

Čína nakonec v týmovém pořadí přeskakuje Spojené státy! Asiaté na poslední rotaci předvedli další skvělé výkonu a urvali čtyřicet šest bodů!
Nestor Abad se jako poslední představil na přeskoku. Španěl zvolil snadnější verzi přeskoku, kterou skočil s jistotou, jenže s obtížností 5,6 se na patnáct bodů nedostane.

Verniaiev dostává na hrazdě 15,3 bodu a řadí se do čela soutěže šestibojařů! Ukrajinec se směje od ucha k uchu!
Marian Dragulescu předvedl vynikající přeskok s obtížností 6,2 a je se svým výkonem hodně spokojen. Rumunský gymnasta se chce strašně moc dostat do finále!

Poslední vystoupení Davida Jessena v Riu

Poslední vystoupení v Riu má za sebou David Jessen. Prostná se českému gymnastovi příliš nepovedla, Jessen se nevyvaroval drobných chybiček a dokonce upadl! Jediný reprezentant české republiky v gymnastice si ale ze svého vystoupení určitě odnese cenné zkušenosti!
Pablo Brägger zakončil své dnešní vystoupení na koni našíř. Švýcarský gymnasta zvládl sestavu jen s drobným škobrtnutím a je se svým výkonem spokojen.
Kieran Behan zahájil poslední rotaci na prostných. Irský reprezentant si při jednom z dopadů podle všeho poranil koleno a opustil cvičební prostor v předklonu s bolestivou grimasou v obličeji!
Ukrajinci se díky fantastického výkonu Olega Verniaieva udrželi v elitní osmičce a nyní drží sedmou příčku!

Pozor! První šestnáctka je na světě! Skvěle ohodnocenou sestavu na bradlech totiž předvedl Oleg Verniaiev!

Hrazda v podání Davida Jessena

David Jessen už má za sebou i cvičení na hrazdě! Český gymnasta vykouzlil povedené letky a dokázal dotočit všechny obraty. Škoda jen slabšího závěru, který se Davidovi tolik nepovedl!
Deng Shudi se vydal bojovat na koně našíř. Číňan předvedl opravdu neskutečnou sestavu, kam se snad nevloudila jediná chybička. Shudi může být naprosto spokojen.
Na prostná aktuálně cvičí gymnasté ze Švýcarska! Svou sestavu má za sebou Gischard, jež ji zakončil složitou sérií rychlých rotací! Tady bude ohodnocení vysoké!
Nikita Nagornij napodobil své kolegy a předvedl kvalitní obtížný přeskok! Rus při dopadu mírně poskočil, ale okamžitě se vrátil do správné pozice.
Na kruzích se ukázal Néstor Abad ze Španělska. Na závěr ukázal divákům dvojité salto s dvojitým obratem. Néstor Abad by se s jistou měl prodrat do finále víceboje.
Pablo Brägger si za své vystoupení na hrazdě vypracoval pozici, která aktuálně zajišťuje účast ve finále! Švýcar je ale až na samotné hraně!
Anton Fokin se nám zjevil na bradlech! Dvojité salto vpřed na závěr jako doskok, ukázal, že umí špičkovou sestavu i bez složitých salt! Uzbek si vypracoval 15,466 bodu! Na bradlech mu patří desátá pozice, finále jej mine!
Naopak Číňanům zachraňoval krk na prostných Zhang! Číňan neuvěřitelně rychle točil všechny salta a obraty, vyvaroval se pádu i dalších chybiček a perfektní obtížnou sestavou pomohl své reprezentaci.

Rusové pokračují v postupu celkovým pořadím směrem vzhůru! Po kruzích se gymnasté Ruska posunuli na pátou pozici! Ukrajinci jsou hned za nimi.
Ihor Radivilov se vydal na přeskok s obtížností 6,0 a skočil jej s naprostým přehledem! Ukrajinský gymnasta posune svou zemi nahoru průběžným pořadím.
Oleg Verniaiev předvedl těžký přeskok a vyfasoval za něj více než patnáct bodů! Ukrajinský gymnasta se nářadí od nářadí zlepšuje.

David Jessen na bradlech

David Jessen už má za sebou i vystoupení na bradlech! Český gymnasta sice z nářadí nespadl, ale v úvodu sestavy předvedl několik chybiček! Škoda!

V celkovém pořadí po třech rotacích se Čína prodrala na druhé místo za Spojené státy. Reprezentace Ruska zatím drží šestou příčku!

Nikolaj Kuksenkov na koni našíř předvedl fantastické vystoupení! Bývalý reprezentant Ukrajiny za sestavu s obtížností 6,7 obdržel 15,3 bodu a posunul Rusko nahoru!
Nejlépe z této kvalifikační skupiny si zatím vedou Číňané, kteří po třech rotacích nastřádali skoro 136 bodů. O tři body za nimi zaostávají Rusové, za nimi následují Švýcarsko a Ukrajina!
Marian Dragulescu si hned v úvodu vystoupení na prostných pořádně natloukl. Zkušený Rumun ale problémy ustál. Ve druhé části sestavy však nedotočil salto se čtverným obratem vpřed a upadl.
Rusům se při třetí rotaci dařilo na koni našíř a díky dobrému výkonu Běljavskiho se posunuli na šesté místo!
David Beljavskij se představil na své oblíbené disciplíně, kterou je kůň našíř. Ruský gymnasta vedl velmi dobře, nepokazil a sestavu s obtížností 6,6 dokončil s 15,3 body!
Lin Chaopan ukázal divákům a rozhodčím zajímavou sestavu na hrazdě. Číňan vytáhl z rukávu spoustu salt za sebou, zjevila se tam jen jedno nižší dotočení a získal krásných 14,8 bodu!

Přeskok Davida Jessena

Výborně Davide! David Jessen předvedl dobrý výkon na přeskoku! Český gymnasta absolvoval přeskok s obtížnosti 5,2. Zvládl i čtverný obrat a připsal si 14,5 bodu!

Číňané se po dvou rotacích dostali do celkového vedení! První místo drží před Velkou Británií a Spojenými státy! Trápící se Rusko uzavírá první osmičku!
Švýcaři po dvou rotacích nasbírali přes osmaosmdesát bodů a mohou se jít chystat na další nářadí!
Ještě lepší vystoupení na bradlech předvedl třetí z Číňanů, jež si za o něco menší obtížnost, ale lepší provedení připsal známku 15,8 bodu!
Číňané opravdu ukazují, že bradla zvládají skvěle! You Hao je aktuálně na druhém místě se známkou 15,7 a jeho reprezentační kolega Zhang je o místo za ním.
Číňané mezitím cvičí na bradlech a daří se jim opravdu dobře. Nyní se představil You Hao, jež předvedl obtížnou sestavu s několika náročnými obraty. Na závěr ještě vytáhl dvojité salto s obratem!

Abljazin dostal od rozhodčích nízkou známku a už nyní je jasné, že neobhájí svou medaili z Londýna!
Denis Abljazin se snažil předvést dvojité salto se čtverným obratem. Ruský reprezentant při dopadu vyšlápl z vymezeného prostoru, což jej bude stát potřebné bodíky.

Zatím se však nedaří ruským gymnastům! Rusové nezvládli první rotaci a nedařilo se jim ani na prostná, kde předvedli další pády! Ruský tým bude mít ještě hodně práce!

David Jessen absolvoval jako druhé nářadí cvičení na kruzích! Český gymnasta na rozdíl od první disciplíny odcvičil spolehlivě a podařilo se mu stáhnout nějakou ztrátu!
Hodně těžký přeskok předvedl Eddy Yusof! Švýcarský reprezentant nabral fantastickou výšku, s rotací si poradil bez problémů a i dopad patřil k těm lepším!
Pablo Brägger vyrazil jako první ze Švýcarů na přeskok. Brägger uspěchal odraz a neměl potřebnou výšku na dotočení salta. Jeho pokus skončil pádem. Za výkon dostává 13,8 bodu.
Ve druhé rotaci se Číňané představí na bradlech, Rusové vyrazí na prostná, Ukrajinci se poperou na koni našíř a Švýcaři absolvují přeskok.
Kieran Behan se rovněž představil na obávaném nářadí. Na rozdíl od českého reprezentanta předvedl jistější sestavu a vyvaroval se pádu. Irský gymnasta dostává 12,866 bodu.
David Jessen za své vystoupení na koni našíř získal 12,166 bodu. Pro českého gymnastu to není zrovna dobrý start, ale na druhou stranu má za sebou největšího strašáka.
David Beljavskij má své vystoupení na hrazdě za sebou. Ruský gymnasta vyfasoval za své provedení prvků 14,5 bodu, což pro něj není vůbec dobrý start!
Na bradlech se předvedl Marios Georgiou. Na začátek trošku setřásal nervozitu z prvního olympijského startu, předvedl pár drobných chybiček, ale jinak byla sestava hodně pěkná.

První nářadí v provedení Davida Jessena

A tady už je David Jessen! Český reprezentant se ukázal na koni našíř! David Jessen začal hodně nadějně, ale při přechodu na druhou stranu bohužel spadl! Druhou polovinu svého vystoupení už český gymnasta zvládl s přehledem!
Na přeskoku se nám ukázal Číňan Deng Shudi. Předvedl čtverné salto, jen při dopadu trošku vypadl z optimálního postavení. Nicméně, povedený přeskok v jeho povedení.
Oliver Hegi ukázal své umění na kruzích. Švýcar předváděl přemety skrčmo a při seskoku úplně nedotočil obraty. Naštěstí pro něj závěr svého vystoupení ustál!
Filip Ude se předvedl na koni na šíř. Chorvatský gymnasta však po chvilce z nářadí spadl a už nyní je jasno, že do finálové soutěže na tomto nářadí se nepodívá.

Kvalifikace třetí subdivize začala!
Startovní listina

Ivan Strečovič (RUS)
Nikita Nagornyj (RUS)
Nikolaj Kuksenkov (RUS)
David Beljavskij (RUS)
Denis Abljazin (RUS)
Marian Dragulescu (ROM)
Oskar Kirmes (FIN)
Néstor Abad (ESP)
Marios Georgiou (CYP)
Nicólas Cordóba (ARG)
You Hao (CHIN)
Deng Shudi (CHIN)
Lin Chaopan (CHIN)
Zhang Chenglong (CHIN)
Liu Yang (CHIN)
Eddy Yusof (SWI)
Oliver Hegi (SWI)
Pablo Brägger (SWI)
Christian Baumann (SWI)
Benjamin Gischard (SWI)
Mohamed Abdeldjalil Bourguieg (ALG)
Kieran Behan (IRL)
Anton Fokin (UZB)
David Jessen (CZE)
Ihor Radivilov (UKR)
Vladyslav Hryko (UKR)
Maxim Semiankiv (UKR)
Oleg Verniaiev (UKR)
Andrej Sjeničkin (UKR)
Sportovní gymnastika

Sportovní gymnastika patří k tradičním olympijským sportům. Souboje mužů obsahují šest disciplín – přeskok, bradla, prostná, kruhy, hrazdu a kůň našíř. Sportovní gymnastika patří k jedněm z nejúspěšnějších českých sportů. Letos v ní však máme jediného zástupce, kterým je David Jessen.
Dobrý večer všem zarytým fanouškům letních sportů a obzvláště gymnastiky! Olympiáda se dnes naplno rozběhle a nejinak je tomu u gymnastických soutěží. My se od 23:30 zaměříme na souboj můžu, konkrétně na subdivizi 3!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:30.

Kvalifikace (muži) - subdivize 3

konec

Zpět na online


Statistiky:
Startovní listina
Ivan Strečovič (RUS)
Nikita Nagornyj (RUS)
Nikolaj Kuksenkov (RUS)
David Běljavskij (RUS)
Denis Abljazin (RUS)
Marian Dragulescu (ROM)
Oskar Kirmes (FIN)
Néstor Abad (ESP)
Marios Georgiou (CYP)
Nicólas Cordóba (ARG)
You Hao (CHIN)
Deng Shudi (CHIN)
Lin Chaopan (CHIN)
Zhang Chenglong (CHIN)
Liu Yang (CHIN)
Eddy Yusof (SWI)
Oliver Hegi (SWI)
Pablo Brägger (SWI)
Christian Baumann (SWI)
Benjamin Gischard (SWI)
Mohamed Abdeldjalil Bourguieg (ALG)
Kieran Behan (IRL)
Anton Fokin (UZB)
David Jessen (CZE)
Ihor Radivilov (UKR)
Vladyslav Hryko (UKR)
Maxim Semiankiv (UKR)
Oleg Verniaiev (UKR)
Andrej Sjeničkin (UKR)