Menu

Další

Olympijské hry - Silniční cyklistika

Individuální závod (muži)

Vítěz: G. van Avermaet (BEL)

konec

06.08.2016, 14:30 • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších sportů na olympijských hrách! (21:07:28)
K vidění byl velmi zajímavý závod plný zvratů. Závod poznamenalo hned několik pádů, ale ten největší se stal těsně před cílem, kdy ze hry vypadli Vincenzo Nibali a Sergio Henao, kteří jeli na medailových pozicích. Vše nakonec nahrávalo Rafału Majkovi, jenž nakonec vedení neudržel a musel se sklonit před dvojicí Greg van Avermaet a Jakob Fuglsang. Ze zlaté medaile se nakonec radoval belgický závodník.

Čeští jezdci byli vidět hlavně v první polovině závodu, ale v posledních desítkách kilometrech zůstal v hlavním poli pouze Leopold König, jenž nakonec do cíle ani nedojel.
Pořadí v cíli:

1. Greg van Avermaet (Belgie) 6:10:05
2. Jakob Fuglsang (Dánsko) +0:00
3. Rafał Majka (Polsko) +0:05
4. Julian Alaphilippe (Francie) +0:22
5. Joaquim Rodríguez (Španělsko) +0:22
6. Fabio Aru (Itálie) +0:22
7. Louis Meintjes (Jihoafrická rep.) +0:22
8. Andrej Zajc (Kazachstán) +0:25
9. Tanel Kangert (Estonsko) +0:47
10. Rui Costa (Portugalsko) +1:11

60. Petr Vakoč (Česká rep.) +20:00
Na čtvrtém místě dojíždí Julian Alaphilippe, který nezachytil nástup prvních dvou jezdců v cíli, a tak nemohl bojovat o medaile.

Cíl

Dojezd do cíle a radost Grega van Avermaeta ze zlaté medaile

Cíl

Ve sprintu si nejlépe počínal Greg van Avermaet, který se stává olympijským vítězem! Na druhém místě skončil Jakob Fuglsang a pro bronz si dojel Rafał Majka!

1 km

No pojďme se dívat do cílové rovinky, kde budeme sledovat sprint hned tří závodníků. Tipovat, kdo vyhraje si netroufám. Největším favoritem je dle papírových předpokladů Greg van Avermaet.

2 km

Greg van Avermaet a Jakob Fuglsang dojíždějí polského závodníka a budeme sledovat sprint v cílové rovince!

3 km

Polskému závodníkovi schází do cíle tři tisíce metrů a jeho náskok je stále deset vteřin. Rafal musí jet a nesmí se ohlížet, co více bychom si mohli přát.

5 km

Tak pozor, náskok polského cyklisty už činní pouhých deset vteřin! Za ním vystartovalo duo Greg van Avermaet a Jakob Fuglsang. To bude závěr, jaký si olympiáda zaslouží!

6 km

Rafał Majka má do cíle posledních šest kilometrů a tohle už musí vyjít! Uvidíme, který z jezdců si dojede pro stříbrnou a bronzovou medaili.

8 km

Rafał Majka má na čele závodu náskok dvaceti vteřin a měl by si dojet pro historickou zlatou medaili. Naopak Joaquim Rodríguez burcuje ještě skupinu, aby začala spolupracovat a polského závodníka dojela.

9 km

Na čele závodě je stále jasně polský jezdec a o další medaili se bude pokoušet sedm jezdců. No, to nás čeká ještě napínavý závěr.

11 km

Pád Vincenza Nibaliho a Sergia Henaoa v závěru závodu

11 km

Tak to je obrovská krize pro Vincenza Nibaliho a Sergia Henaoa! Oba jezdci ve sjezdu spadli a na čele závodu se osamostatnil Rafał Majka. To by mohl být historický okamžik pro polskou cyklistiku.

13 km

Sjezd výborně zvládá dnes neviditelný Julian Alaphilippe, který ví o tom, že Rafał Majka není skvělým sjezdařem. No ještě nás čeká velmi zajímavý závěr.

14 km

Vedoucí trojice má za sebou poslední stoupání a nyní je čeká dlouhé klesání a příjezd do cíle. Z kopce dolů se dá očekávat spolupráce, ale následně si to všichni tři borci rozdají o zlatou medaili.

15 km

Vincenzo Nibali určuje tempo závodu a Rafał Majka se Sergiem Henaoem mu téměř vůbec nestřídají. Pokud se nic nestane, je o medailistech rozhodnuto. Osobně očekávám od Itala nějakou kulišárnu.

17 km

Suverén z letošní Tour de France na letních olympijských hrách medaili nezíská. Chris Froome má na vedoucí trojici ztrátu čtyřiceti vteřin, což je opravdu hodně.

Individuální závod (muži)

Vítěz: G. van Avermaet (BEL)

konec

Zpět na online