Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FC Aktobe – MTK Budapešť

1:1

konec (1:1)

30.06.2016, 16:00 • Ortalıq Stadion (Aktobe) • 1. předkolo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.25 3.03 2.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Utkání prvního předkola Evropské ligy mezi FC Aktobe – MTK Budapešť vítěze nepoznalo a oba týmy se po remíze 1:1 loučí smírně. Odveta ňa maďarském území tak slibuje zajímavou podívanou. (17:49:41)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Zřejmě tečku za dnešním utkáním udělal svým nepřesným střeleckým pokusem Krjukov, po jehož střele míč prolétl nad břevnem.

90+1

Střídání v týmu MTK Budapešť: ze hřiště odchází Nikač, přichází Deutsch.

90+1

V rukou čtvrtého sudího je světelná tabule a na ni svítí číslovka dvě. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby.

90

Bálint Borbély (MTK Budapešť) na útočné polovině fauloval Sitdikov a přichází žlutý trest.

88

Střídání v týmu MTK Budapešť: ze hřiště míří Szatmári a na travnatou plochu nastupuje Borbély.

86

Szatmári byl přímo ve středovém kruhu nedovoleně atakován Egorem Sorokinem (FC Aktobe), který za svůj zákrok vyfasoval karetní trest žluté barvy.

85

A právě Šestakov na hranici pokutového území napřáhl ke střele. Nový muž na hřišti ale zamířil o něco výše, než zamýšlel.

83

Střídání v týmu FC Aktobe: ze hřiště odchází Žalmukan, přichází Šestakov.

83

Za podražení Bočarova inkasoval žlutý kartónek Darko Nikač (MTK Budapešť).

81

Hosté se snaží překlopit pomyslné misky vah na svou stranu, nicméně defenziva Aktobe odvádí velice kvalitní práci.

78

Po uvedení míče do hry se dostal do zakončení Gera, mířil ale jen do míst, v nichž se vyskytoval Otarbajev, jenž tak měl snadnou úlohu.

77

77. Szatmári (MTK)

77

Szatmári se odhodlal ke střele, do které položil svou nohu obránce a tečoval balon těsně vedle tyče. Pomezní arbitr ukazuje směrem k rohovému praporku.

75

Od chumlu hráčů se balon odrazil na kopačku Kairova, jehož rána vyprodukovaná ze střední vzdálenosti postrádala potřebnou přesnost.

74

Golubov vystihl zpětnou přihrávku brankáři, ale míče se zmocnil v jeho těsné blízkosti a pozorný Hegedüs otevřenou dlaní vyrazil míč na roh.

72

První napomenutí přichází až nyní a za faul na Geru byl žlutou kartou potrestán Marat Sitdikov (FC Aktobe).

71

Gera se prezentoval skákavou střelou a Otarbajev míč kontroloval pohledem, což stačilo.

70

Po překročení půlící čáry byl faulován Gera a hráči MTK Budapešť tak zůstanou u míče.

68

I hráči hostujícího celku nabili ke střele, konkrétně Kanta. Ale ani jemu se nepodařilo vměstnat balon mezi tři tyče.

66

Zahrozit dokázali také fotbalisté Aktobe! Obrana hostujícího týmu nechala Žalmukanovi uvnitř vápna trestuhodně spoustu prostoru pro střelu a Žalmukan z nadějné střelecké pozice Hegedüsovu svatyni minul. Maďarský gólman po této střele svým obráncům patřičně vyčinil, tohle by se totiž stávat nemělo.

64

O centr od rohového praporku se postaral Kanta, v pokutovém území ale žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.

63

Rohový kop pro MTK Budapešť.

62

Střídání v týmu FC Aktobe: z utkání odstupuje Dao, na jeho místo přichází Golubov.

61

Po zisku míče pospíchali vpřed domácí a svou útočnou akci zakončili střelou Žalmukana, kterého vychytal Hegedüs.

60

Hráči celku z hlavního města Maďarska se snaží vrátit vedení na svou stranu, ale urputně bránící defenziva Aktobe zatím tlaku odolává.

58

Hosté přispěchai s dalším útokem. Z levé strany vnikl do pokutového území Torghelle a vyslal křižnou střelu, která se točila směrem do brány. Míč nakonec vzdálenější tyč minul zhruba o metr a Otarbajev si tak mohl zhluboka oddechnout.

57

Těžko hodnotit, zda to byl nepovedený centr nebo nepřesná střela. Každopádně po Kantově uvedení míče do hry bude hra navázána odkopem od brány.

56

To se jim nakonec povedlo a po pravé straně zaútočil Szatmári, kterého zfauloval Sitdikov.

54

Teď se hraje ve středu hřiště a v držení míče jsou fotbalisté v modrýc dresech, kteří se snaží projít přes záložní řadu Aktobe.

51

Domácí celek posléze zahrával rohový kop, ale ten neprovedl podle svých představ.

50

Jeden z domácích hráčů podnikl samostatnou akci, ještě před hrnaicí pokutového území ho ale čistým způsobem zneškodnil obránce.

47

Uprostřed hracího pole došlo k nedovolenému zákroku. Hříšníkem se stal Cveiba, který nepřiměřeně atakoval Szatmáriho.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté obou celků už se vracejí na hřiště, druhá polovina zápasu tak co nevidět začne.
MTK Budapešť byl v prvním poločase aktivnějším týmem a ovoce sklidil před půlhodinou hry, kdy gólový účet zápasu otevřel Torghelle. Domácí v závěru půle na své maďarské soupeře lehce zatlačili a po faulu uvnitř pokutového území vybojovali penaltu. Tu proměnil Žalmukan, který stanovil skóre úvodní pětačtyřicetiminutovky na 1:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45

V první půli nastavil hlavní arbitr jednu minutu.

44

44. Didar ŽALMUKAN - 1:1

44

Aktobe právě vstřelilo branku!
Exekutorem pokutového kopu se stal DIDAR ŽALMUKAN, a přestože Hegedüs směr jeho přízemní střely vystihl, zabránit míči v cestě do brány nedokázal a kapituloval. V samotném závěru prvního poločasu je tedy vyrovnáno.

43

Toto je pro hostující celek nepříjemné, v jeho neprospěch totiž byla nařízena penalta! Torghelle ve vzdušném souboji fauloval Kouadju a hlavní arbitr nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu.

42

Teď jsou ale svěřenci Vaszilisze Teodorua nuceni se bránit, protože výběr domácího týmu obléhá jejich pokutové území.

40

Blíží se závěr úvodního dějství a vypadá to, že do toho druhého si hosté přinesou hubený náskok.

38

Míč si na střelu navedl také Poór a vyprodukoval ránu ze střední vzdálenosti. Snažil se trefit pravý horní roh brány, ale ten o podstatný kus minul.

37

Hosté se dostali ke střele, ale ta letěla vysoko nad branku. Neúspěšným střelcem se stal Grgić, který vypálil zpoza šestnáctky.

35

Fotbalisté maďarského mužstva jsou na tom stále lépe a kombinační souhrou na útočné polovině hledají další skuliny v obraně svých protivníků.

33

Aktivita je na straně fotbalistů Budapeště, ti právě kombinují v blízkosti středové čáry.

30

30. Sándor TORGHELLE - 0:1

30

MTK Budapešť právě vstřelilo branku!
Celek z hlavního města Maďarska se po necelé půlhodině hry ujímá vedení! Nikač na pravé straně dovedl odcentrovat balon přes obránce a v předbrankovém prostoru našel SÁNDORA TORGHELLEHO, který ač v tísni, usměrnil balon za Otarbajevova záda, a otevřel tak gólový účet zápasu.

29

Hostující hráči se vymanili z mírného tlaku a prokombinovali se až k půlící čáře, kde byl jejich útok v souladu s pravidly zastaven.

27

Na druhé straně se zpoza pokutového území odhodlal ke střele Dao, ovšem jeho přízemní pokus zblokoval obětavý bek.

26

Hosté se pokusili zahrozit útokem po pravém křídle. Odtud do vápna přilétl centr, který ze vzduchu sebral pozorný Otarbajev.

24

Útočný výpad fotbalistů budapešťského celku byl zastaven a následoval roh. Defenziva domácího klubu se ale bezpečně ubránila.

23

Kop od rohového praporku byl k vidění také na opačné straně. Po jeho rozehrání však došlo k útočnému faulu.

21

Míč do hry uvedl Kanta, který přesným pasem nalezl Torghelleho, který opět zaměstnal gólmana Aktobe.

20

Hosté jsou v posledních minutách velmi nebezpeční, což prokázali také nyní! Torghelle obdržel přihrávku do běhu a pálil z bezprosteřdní blízkosti. Vyběhnuvší Otarbajev míč vyrazil pouze před sebe, kde se snažil dorážet Gera. U balonu byl ale první jeden z vracejících se obránců, který hrací předmět raději odkopl na roh.

18

První vážnější šanci si po čtvrthodině hry vytvořil maďarský klub! Po nadýchaném centru z pravé strany se na hranici malého vápna dostal do zakončení Nikač a jeho pokus hlavou prolétl jen těsně nad břevnem.

17

Kazaši poté získali další výhodu rohového kopu a jeho rozehrávky se opět ujal Žulmakan. Jeho centr tentokrát mířil do předbrankového prostoru a od houfu hráčů se míč odrazil mimo šestnáctku.

16

Balonu se zmocnili fotbalisté Aktobe a ze své ofenzivní akce vytěžili rozehrávku rohového kopu. K ní se postavil Žulmakan, ale centrem směřujícím k přední tyči neuspěl.

14

Momentálně se balon nachází na kopačkách hráčů celku z maďarského hlavního města. Fotbalisté MTK si vyměňují přihrávky na své polovině hrací plochy.

12

Míč do pokutového území vyslal Kanta a následně se v zakončení objevil Baki, po jehož střele si Otarbajev připsal další úspěšný zákrok.

11

Ten nakonec vybojovali fotbalisté MTK Budapešť, kteří budou zahrávat rohový kop.

8

Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který zatím velmi často mění svého majitele.

5

Na opačné straně fotbalové šachovnice si vyhledal prostor pro střelu Gera, avšak ani Otarbajev míč za svá záda nepustil.

3

Domácí celek ke v úvodních minutách překvapivě aktivnější a vypracoval si první střeleckou pozici. Hegedüsovu pozornost prověřil Krjukov, nicméně gólman maďarského celku zakročil úspěšně.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Aktobe: Otarbajev – Kairov, Kouadja, Sorokin, Sitdikov – Krjukov, Cveiba, Mitošević, Žalmukan (K) – Bočarov, Dao
Náhradníci: Tamabaj – Azovskij, Šestakov, Abdukarimov, Golubov

MTK Budapešť: Hegedüs – Poór, Baki, Grgić, Vadnai – Gera, Vass, Kanta (K), Szatmári – Torghelle, Nikač
Náhradníci: Groppioni – Deutsch, Jakab, Vukmir, Szatmári, Borbély, Talabér

Rozhodčí: Amhof – Zürcher, Zogaj (všichni Švýcarsko).
MTK Budapešť

MTK Budapešť se ještě tři kola před koncem ligového ročníku nacházel na druhém místě, ale kvůli nevydařenému závěru sezony klesl klub z hlavního města Maďarska na konečnou čtvrtou pozici, čímž si zajistil účast alespoň v prvním předkole druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.
FC Aktobe

Kazašský celek si účast v úvodním předkole Evropské ligy zajistil loňským třetím místem v tamní nejvyšší soutěži. V právě probíhajícím soutěžním ročníku však klub z Aktobe svou formu z loňské sezony zatím marně hledá, prohrál už ve čtyřech ligových utkáních v řadě a po osmnáctém kole mu patří až osmá příčka.
Příjemné čtvrteční odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu. Vítám Vás u sledování úvodního utkání prvního předkola Evropské ligy, ve kterém změří síly celky FC Aktobe a MTK Budapešť. Zápasem, jehož úvodní výkop je stanoven na 16 hodin, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

FC Aktobe – MTK Budapešť

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 44. Žalmukan (pen.) – 30. Torghelle

Karty:   72. Sitdikov (AKT), 86. Sorokin (AKT) – 83. Nikač (MTK), 90. Borbély (MTK)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:7.

FC Aktobe: Otarbajev – Kairov, Kouadja, Sorokin, Sitdikov – Krjukov, Cveiba, Mitošević, Žalmukan (K) (83. Šestakov) – Bočarov, Dao (62. Golubov)
Náhradníci: Tamabaj – Azovskij, Šestakov, Abdukarimov, Golubov

MTK Budapešť: Hegedüs – Poór, Baki, Grgić, Vadnai – Gera, Vass, Kanta (K), Szatmári (88. Borbély) – Torghelle, Nikač (90+1. Deutsch)
Náhradníci: Groppioni – Deutsch, Jakab, Vukmir, Szatmári, Borbély, Talabér

Rozhodčí: Amhof – Zürcher, Zogaj (všichni Švýcarsko)

Odveta: MTK Budapešť - Aktobe 2:0

Evropská liga (předkola)

Dila Gori – Širak 16:00 1:0

Aktobe – MTK Budapešť 16:00 1:1

Admira – Myjava 17:00 1:1

Ventspils – Víkingur 17:00 2:0

UE Santa Coloma – Loko Záhřeb 17:00 1:3

Bokelj – Vojvodina 17:30 1:1

Fehérvár – Zaria Balti 18:00 3:0

Levadia Tallinn – HB Tórshavn 18:00 1:1

Balzan – Neftçi Baku 18:00 0:2

FK Sloboda – Beitar Jerusalém 18:00 0:0

Dinamo Minsk – Jūrmala 18:00 2:1

Atlantas – Helsinki 18:00 0:2

FC Banants – Omonia Nikósie 18:00 0:1

Riteriai – Kalju 18:00 2:1

Slavia Sofia – Zagłębie 18:30 1:0

AIK Stockholm – Bala Town 18:30 2:0

Europa – Pjunik 18:30 2:0

Göteborg – Llandudno Town 18:30 5:0

Qäbälä – Samtredia 19:00 5:1

Midtjylland – FK Sūduva 19:00 1:0

Zim. Kišiněv – Čichura 19:00 0:1

Differdange – Cliftonville 19:00 1:1

Kukësi – Rudar 19:00 1:1

Larnaka – Folgore 19:00 3:0

Vaduz – FK Sileks 19:00 3:1

Odd – Mariehamn 19:00 2:0

Široki Brijeg – Birkirkara 19:00 1:1

M. Tel-Aviv – ND Gorica 19:15 3:0

Beroe – FK Radnik 19:30 0:0

KF Teuta – Kajrat 20:00 0:1

Domžale – Lusitans 20:00 3:1

Runavík – Soligorsk 20:00 0:2

Connah's Quay – Stabæk 20:15 0:0

Trnava – Hibernians 20:15 3:0

La Fiorita – Debrecín 20:30 0:5

Čukarički – Ordabasy 20:30 3:0

Linfield – Cork City 20:45 0:1

Aberdeen – Fola 20:45 3:1

Hearts – Infonet Tallinn 21:00 2:1

Škendija – Cracovia 21:00 2:0

Shamrock – RoPS Rovaniemi 21:00 0:2

Reykjavík – Glenavon 21:15 2:1

Breidablik – Jelgava 21:15 2:3

Valur – Brøndby 23:00 1:4