Menu

Hokej

2. liga skupina Východ

SHK Drtiči Hodonín – HC Lvi Fosfa Břeclav

3:1

přerušeno (1:1, 1:0, 1:0)

25.10.2014, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Tomáš Chramosta (@TomasChramosta)

Podrobnosti o událostech v Hodoníně můžete již nyní číst na hokej.cz:
Skandál v Hodoníně: Derby nedohráno, Břeclav odmítla pokračovat!
V sobotu ráno bude na stejném webu ještě publikován rozhovor s útočníkem Břeclavi Dominikem Tobolou, který byl oním hráčem, jenž údajně hrál vysokou holí. (21:39:55)

Podrobné informace o zápase mezi Hodonínem a Břeclaví se během sobotního večera dočtete na www.hokej.cz. Sledujte tuto online reportáž, kde se objeví odkaz přímo na článek na hokej.cz.
Tenhle výsledek se sice může jevit jako vynikající pro hodonínské mužstvo, které v probíhající sedmačtyřicáté minutě vedlo 3:1, ale rozhodně je smutný pro druholigový hokej. S konstatováním, že mužstvo Michala Konečného odstoupilo ze zápasu, který nakonec bude s největší pravděpodobností kontumován, se s vámi loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera.

46:47

Je rozhodnuto! Hodonínští hokejisté vítězí v tomto utkání, pravděpodobně kontumačně v poměru 5:0. To co se odehrálo na Zimním stadionu Václava Nedomanského je těžko popsatelné slovy.

46:47

Jenže drama tohoto zápasu neustává, ba naopak! Břeclavští hokejisté na pokyn svého trenéra odchází do útrob zimního stadionu! Všichni členové hostující střídačky se na protest proti další kontroverzním momentům utkání rozhodli utkání pravděpodobně sabotovat.

46:36

Hlavní rozhodčí Humpolíček si svolal kapitány obou celků a po domluvě se pokračuje ve hře.

46:36

Břeclavi nebyla uznána branka, pravděpodobně pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Co se poté na ledě stalo je pouze těžko uvěřitelné. Hlavní rozhodčí se nejprve odjel poradit se svými kolegy do půlkruhu vyhrazeného k této činnosti. Následně rozpažil na znamení neuznané branky, což vyvolalo u radujících se Lvů velice zvláštní reakce, dokonce vznikly i menší potyčky. Hostující kouč Michal Konečný dokonce hodil plastovou lahev spolu s trenérskou tabulkou na led. Atmosféra derby by se dala v útrobách hodonínského zimního stadionu krájet.

45:59

Po Sajdlově vyhození končí ztečovaný puk v chodbičce mezi oběma střídačkami, buly následuje ve středním pásmu.

45:44

Kristián Grman (HOD) se v obranném pásmu prezentoval hodně zbytečným faulem a po avizovaném oddechovém čase břeclavských Lvů se bude necelou minutu bránit ve třech!

45:17

Michal Kuba perfektně ušetřil drahocenné vteřinky, když podržel kotouč ve středním pásmu a následně jej nahodil na Šurého.

44:37

David Polesný (HOD) oslabuje své mužstvo, když v rohu kluziště podrazil Kristiána Kučeru a putuje tak na lavici hříšníků.

44:09

Domácí v plném počtu.

43:53

Hráči domácího SHK se brání skvěle a hosty k ničemu výraznějšímu nepouští.

42:24

Drtiči právě vstřelili branku!
Zmýlená neplatí! Hodonínští Drtiči totiž udeřili ve vlastním oslabení a odskakují soupeři na rozdíl dvou branek. Michal Kuba vyslal kapitána domácích PETRA PEŠE na útočnou výpravu středem hřiště, domácí útočník nezazmatkoval proti dvojici bránících hráčů a těsně kolem jejich chráničů poslal kotouč do levé šibenice. Asistence: Michal Kuba.

42:09

Břeclavští budou mít velkou možnost ke srovnání skóre, Petr Pokorný (HOD) vyhodil puk z obranné třetiny do hlediště a je za to potrestán dvouminutovým trestem.

41:35

Kristián Kučera poslal jedovaté projektil směrem ke Kotvanově brance, hodonínský brankář se za plachtícím pukem pouze ohlédnul.

40:30

Michal Kuba se dostal do stoprocentní gólové šance, když se ocitl zcela sám před hostujícím brankářem. Kotouč mu ovšem poslal pouze do lapačky.

40:15

Problémy Jiřího Nováka s rozehrávkou řeší Michal Šurý zalehnutím kotouče kousek od jeho brankoviště.

40:01

Začala třetí třetina.
Hra ve druhé třetině se nesla ve stejném duchu, jako v té první. Oba celky jsou mimořádně vyrovnané, ale Lvy bohužel srazily individuální chyby v obranné činnosti. Jedné z nich využil mladíček Matěj Charvát, který v přečíslení zachoval chladnou hlavu a překonal Michala Šurého. Hodonínští se tak dostali do nejtěsnějšího možného vedení, které si bude chtít po přestávce minimálně udržet.
Další třetina začne přibližně v 18:40.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:24

Dominik Piskoř parádní zadovkou zpoza branky našel Jakuba Sajdla v prostoru mezi kruhy, jenže ten zcela minul Šurého klec!

38:20

Vít Mika vytěžil z minima naprosté maximum. Pod tlakem ve vlastním pásmu vyhodil kotouč tak šikovně, že se doklouzal až k Šurému, který musel podržet černý kousek gumy pod rukavicí.

37:12

Ondřej Nedvěd obětavým zákrokem přerušil břeclavské přečíslení dva na jednoho a další útok se valí na opačnou stranu ledové plochy.

36:32

Krátce poté, co se vrátil z trestné lavice Ondřej Kubáč, se píská zakázané uvolnění Břeclavi.

35:37

Hra Břeclavi v početní nevýhodě je ale ukázková, borci ve žlutém skvěle vyplňují prostor ve středním pásmu.

34:26

Vyloučen Ondřej Kubáč (BRE) za zásah do oblasti hlavy a krku, domácí SHK bude hrát další přesilovou hru.

33:26

Hra se v posledních okamžicích přelévá hekticky z jedné strany kluziště na druhou, avšak bez jakéhokoliv střeleckého snažení.

31:50

Hodonín se výborným způsobem dokázal ubránit v oslabení, zvláště díky hostující nepřesnosti v rozehrávce.

30:43

Michal Kuba se díky bojovnosti svého kapitána Peše dokázal dostat na útočný výlet, jenže bekhendový pokus se mu příliš nepovedl.

29:50

Matěj Charvát (HOD) se verdiktu sudího velice diví, ale nic s ním nezmůže. Je potrestán menším trestem za nedovolené bránění.

29:02

Lukáš Nováček to nemyslel špatně, měl kolem sebe dostatek prostoru ke střelbě, jenže příliš dlouho napřahoval a tak mu domácí defenzíva stačila zmařit jeho střelecký pokus, který se zatřepotal v ochranné síti.

28:29

Hosté se však vzápětí snaží o kontr, vhazuje se před očima Zdenka Kotvana.

27:28

Drtiči právě vstřelili branku!
Tohle varování břeclavské obraně nepomohlo, a tak přichází trest v podobě inkasované branky! MATĚJ CHARVÁT si počínal v přečíslení suverénně, nic nevymýšlel a propálil Šurého z vrcholku levého kruhu. Asistence: Vít Mika.

26:45

Zdeněk Jurásek v přečíslení tři na dva vytvořil perfektní střeleckou příležitost pro Michala Kubu, na nějž zívala poloprázdná branka, jenže hodonínská čtyřiašedesátka nerozvlnila síť.

25:46

Nadějně vypadající průnik Dominika Piskoře byl zmařen včasným zásahem břeclavského obránce, který ideálním způsobem vypíchl kotouč z hole domácího útočníka.

24:58

Následně se píská postavení mimo hru na hodonínské modré čáře, vhazovat se tedy bude v neutrální zóně.

23:54

Břeclavské mužstvo se v průběhu přesilovky nedostalo do výrazných ofenzivních šancí, Hodonín se v poklidu ubránil.

23:25

Zdenko Kotvan si při přesunu k bližší tyči vyhodil bránu z původního postavení, hra se přerušuje.

22:50

Hodonínští se ale skvěle brání, zejména dvojice Sajdl – Piskoř odvádí vskutku výbornou defenzivní práci.

21:54

Hlavní arbitr dnešního utkání se doopravdy nenudí, za vysokou hůl nyní vylučuje kapitána domácích Petra Peše (HOD).

21:48

Michal Šurý musel ztlumit Škápikův projektil od modré čáry a raději puk nevpustil zpět do hry před dotírajícím Zdeňkem Kučerou.

21:16

Hosté v plném počtu.

20:27

Domácí dohrávají přesilovou hru ze závěru první třetiny a hned tu byla první šance, Zdeněk Kučera však v mezikruží zazmatkoval a nedokázal přesně dorazit kotouč vyražený Michalem Šurým.

20:01

Začala druhá třetina.
K vidění byla velice výživná úvodní dvacetiminutovka, zápasu nechybí nasazení ani klasický náboj Jižanského derby. Skóre otevřel již ve druhé minutě břeclavský Tomáš Buhaj, o šestnáct minut později na tuto trefu odpověděl domácí kanonýr Zdeněk Jurásek. Nutno podotknout, že současný stav utkání určují přesilové hry, ve kterých padly obě branky.
Další třetina začne přibližně v 17:53.

20:00

První třetina skončila.

19:16

Dominik Tobola (BRE) odchází na trestnou lavici za podražení a těsně před první sirénou oslabuje svůj celek.

19:06

Domácí se mohli do přestávky postarat o dokonalý obrat, jenže sprška střel, která během pár vteřin zasypala Šurého se stavem utkání nic neudělala.

18:13

Zdenko Kotvan se postaral o lehké nahození, které směřovalo do jeho lapačky a přerušuje tím hru.

17:14

Drtiči právě vstřelili branku!
Domácí podobně jako jejich soupeř proměňuje přesilovou hru v branku! Opět zafungovala již letitá spolupráce Peš – Jurásek, když první jmenovaný naservíroval ZDEŇKU JURÁSKOVI milimetrový pas, který hodonínský forvard dokázal proměnit v gól. Asistence: Petr Peš.

16:47

Sudí Humpolíček již po několikáté vylučuje, podruhé za sebou na břeclavské straně. Jiří Novák (BRE) podrazil svého protivníka v souboji o kotouč a odjíždí na trestnou lavici.

16:16

Na hrací ploše se v křečích svíjí Matěj Charvát, naštěstí se brzy oklepal z nepříjemného střetu a míří otřesen na svou střídačku.

15:28

A je po přesilovce, břeclavští Lvi již hrají v kompletní sestavě.

14:20

Mužstvo od řeky Dyje se však brání znamenitě a hodonínské hokejisty téměř k ničemu nepouští, tuto zkušenost dokumentuje i vyhození Patrika Medřického.

13:28

Poprvé v průběhu zápasu si domácí zkusí přesilovku v plném časovém rozsahu, Ivo Höss (BRE) si jde odpočinout na trestnou lavici za držení protihráče.

12:58

Na opačné straně kluziště zahrozili i svěřenci Michala Konečného, Kotvan si ale počínal v brankovišti spolehlivě.

12:26

Hostující brankář si při přesunu vyhodil brankovou konstrukci z původního postavení, místní ledaři tak musí navrtat bránu zpět na své místo.

12:16

Obrovská příležitost Drtičů! Sajdl kompletně přenesl hru při přechodu do útočného pásma na sjíždějícího Zdeňka Kučeru k levé tyči břeclavského gólmana, jenže zakončení druhému jmenovanému nesedlo a tak se skóre na světelné tabuli nemění.

11:18

Podobně si o pár chvil později počínali i hráči ve žlutých dresech a z toho pramení zakázané uvolnění břeclavských Lvů.

10:45

Hodonínští hokejisté si zkomplikovali závěr početní výhodu nepřesnou rozehrávkou, Martin Červenka se již pohybuje na ledové ploše.

10:21

Petr Pokorný napřáhl k jedovaté střele od modré čáry, ta však byla zblokována vysoko do ochranné sítě nad brankářem Šurým.

09:28

Domácí v plném počtu, Drtiči budou mít k dispozici víc než minutovou přesilovku.

09:07

Jakuba Sajdla je na ledě v dnešním duelu pořádně vidět! Centr první formace předvedl hodonínskému publiku krásnou individuální akci, které k dokonalosti chybělo jen jediné – přesné zakončení.

08:45

Počet hráčů na ledě se brzy vyrovnává, vyloučen je Martin Červenka (BRE) za nedovolené bránění.

08:09

Jakub Sajdl je opět klíčovou osobností v hodonínské formaci na oslabení, domácí útočník se dokázal zmocnit puku a vyhodit jej po mantinelu.

07:28

Hosté budou hrát dvojnásobnou přesilovku po dobu čtyřiasedmdesáti vteřin, za sekání byl potrestán Ondřej Nedvěd (HOD).

07:13

Jakub Sajdl osvobodil svůj celek mohutným vyhozením, které zadunělo až na zadním mantinelu Michala Šurého.

06:42

Lvi budou mít v následujících okamžicích možnost potvrdit svou prozatím stoprocentní úspěšnost v přesilovkách, na trestnou lavici totiž putuje Vít Mika (HOD) za hákování.

05:47

Dominik Tobola to vzápětí zkoušel velice šikovně, obtočil se kolem soupeřovy klece a nebezpečně vypálil.

04:41

Zato na druhé straně se měl co otáčet Zdenko Kotvan proti Novákově ráně od levého mantinelu.

03:49

Hodonínští i nadále drží puk v útočném pásmu, jenže bez jakéhokoliv střeleckého snažení.

02:52

Nedvěd společně se svými spoluhráči snažil o střeleckou snahu, ale jejich pokusy byly zblokovány.

01:51

Břeclav právě vstřelila branku!
Jenže hosté následně převzali taktovku nad touto přesilovkou a otevřeli gólové konto tohoto utkání. Břeclavané vyprodukovali střelbu od modré čáry, Kotvan vyrazil pouze před sebe kde musel čelit dorážkám Dittricha a především TOMÁŠE BUHAJE, který dopravil kotouč z bezprostřední blízkosti za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Dittrich, Roman Průdek.

01:15

Drtiči se ale prozatím výborně brání, Michal Kuba ukořistil kotouč ve svém obranném pásmu, vyvezl jej přes celou délku kluziště a otestoval reflexy Michala Šurého.

00:46

Neuběhla ani minuta zápasu a už tu máme první vyloučení, Jakub Sajdl (HOD) se provinil držením protihráče. Lvi si tak vyzkouší hru v početní výhodě.

00:05

První vhazování zápasu vyhrává Břeclav a okamžitě se pouští do rozvíjení úvodní útočné akce tohoto střetnutí.

00:01

Utkání právě začalo.
Po triu mužů v pruhovaných dresech nastupují na ledovou plochu Zimního stadionu Václava Nedomanského jak hodonínští, tak břeclavští hokejisté. Pravé Jižanské derby za několik málo okamžiků začne!
Úvodní sestavy:

SHK Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Pokorný, Škápik, Zapletal, Nedvěd, Fejt, Polesný – Zezula, Špok, Kučera Z., Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Piskoř, Sajdl, Jurásek, Vrba, Charvát, Mika

HC LVI Břeclav: Šurý (Klimeš) – Směřička, Miklík, Beneš, Svoboda, Novák, Dittrich, Höss – Kučera K., Zháňal, Medřický, Kubáč, Červenka, Nováček, Tobola, Buhaj, Průdek, Bolfík, Čápek, Papp

Rozhodčí: Humpolíček – Měkýš, Otáhal.
První letošní slovácké derby přinese jednu podstatnou změnu proti minulým sezonám a sice tu, že břeclavští hokejisté budou vzhledem k postavení v tabulce favoritem. Lvi ve vyrovnané tabulce prozatím drží čtvrtou příčku. Potvrdí papírové předpoklady a odvezou si z Hodonína tři body?

Nejjižněji položený celek druholigové skupiny Východ do letošního ročníku vstoupil velmi dobře. Z dosavadních odehraných devíti kol Lvi hned šest utkání dotáhli do vítězného konce a pouze tři prohráli. Důležité pro svěřence trenéra Michala Konečného je to, že vozí body také z kluzišť soupeřů, což budiž vyrováním pro hodonínské hokejisty.

Ani Lvům se však nevyhnuly výpadky, přičemž jeden z nich Břeclav postihl právě v minulém kole. V nejméně povedeném zápase sezony podlehli Břeclavští na domácím ledě Porubě poměrem 1:7.

Hodonínští hokejisté nezažívají právě povedené období. Po dvou porážkách na ledě Poruby a Přerova zajížděli v roli favorita do Nového Jičína k utkání s posledním Frýdkem-Místkem. Zápas se však pro Drtiče nevyvíjel příznivě, opět vlivem špatné disciplíny a střelecké formy, a nakonec si odvezli pouze bod. Dosavadní výsledky tak stačí na prozatímní sedmé místo, s čímž určitě trenéři nemohou být spokojeni.

Největším problémem Hodonína v dosavadním průběhu sezony je velké množství vylučovaných hráčů a také horší produktivita, než na jakou bývalo mužstvo zvyklé. Výsledkem je pak pasivní skóre 29:32.

Od sezony 2008/09, kdy Břeclav znovu postoupila do druhé ligy, spolu blízcí rivalové odehráli celkem 26 zápasů. Z nich 22 vyhrál Hodonín, což činí neuvěřitelnou úspěšnost téměř 85%. Také rozdíl ve vstřelených brankách je markantní. Hodonín vstřelil v derby s Břeclaví celkem 121 gólů, Břeclavští pouze 54. Historická bilance tedy hovoří jasně ve prospěch Hodonína.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

SHK Drtiči Hodonín – HC Lvi Fosfa Břeclav

3:1

přerušeno (1:1, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Jurásek (Peš), 28. Charvát (Mika), 43. Peš (Kuba) – 2. Buhaj (Dittrich, Průdek)

SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Pokorný, Škápik, Zapletal, Nedvěd, Fejt, Polesný – Zezula, Špok, Kučera Z., Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Piskoř, Sajdl, Jurásek, Vrba, Charvát, Mika

HC Lvi Fosfa Břeclav: Šurý (Klimeš) – Směřička, Miklík, Beneš, Svoboda, Novák, Dittrich, Höss – Kučera K., Zháňal, Medřický, Kubáč, Červenka, Nováček, Tobola, Buhaj, Průdek, Bolfík, Čápek, Papp

Rozhodčí: Humpolíček – Měkýš, Otáhal

Průběh zápasu
1. třetina
00:46
01:51
06:42
07:28
08:45
13:28
17:14
19:16
Po 1. třetině
2. třetina
21:54
27:28
29:50
34:26
Po 2. třetině
3. třetina
42:09
42:24
44:37
45:44