Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

konec

10.09.2014, 13:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Jakub Holubec

Děkuji za sledování našeho on-line přenosu a z lázeňské metropole vám přeji příjemný zbytek dne. (14:41:18)
Tisková konference proběhla v příjemné atmosféře, Radek Duda hodil do pléna i několik povedených vtípků a vypadá to, že se v Karlových Varech všichni na novou sezonu těší.

Dnešní tisková konference je u konce.
Sekretář klubu Jiří Holý mluví o prodaných permanentních vstupenkách, kterých se prodalo asi 1750, což je zhruba o 350 méně než v minulé sezoně.
Miroslav Vaněk popisuje, že extraliga bude letos velmi vyrovnaná. Olomouc bude mít hlad po extralize, Mladá Boleslav obměnila kádr a bude to velmi vyrovnané a těžké.

„Přestože se tu složil nový tým a nemáme moc peněz, tak je naším cílem hrát předkolo play-off," říká generální manažer.
Miroslav Vaněk: „Snad poprvé v extralize vstupujeme do sezony se zdravým kádrem, který je pohromadě. Zraněný je jen Tomáš Rohan. Všichni hráči, které máme, chtějí v hokejovém životě něco dokázat a já mám z mužstva dobrý pocit."
Generální manažer nyní představuje novou ročenku klubu, ve které fanoušci najdou všechny potřebné informace o klubu i hráčích.
Miroslav Vaněk nyní mluví o obránci Kubkovi, který podepsal smlouvu s Plzní, kde bude do konce sezony hostovat.
Radek Duda: „V hokeji jsem urazil kus cesty a došel jsem někam, kde se chci pohybovat a i zdokonalovat. Byla to dlouhá a trnitá cesta. Každý člověk se mění. Když se podívám na zápasy, které jsem hrál, když mi bylo třeba třiadvacet, tak nad tím teď kroutím hlavou. Každý člověk se vyvíjí a já beru zodpovědnost, že mám v extralize určitou pověst."
Radek Duda: „Jsem si vědom toho, že mé jméno má určitý zvuk a budu se snažit, aby se díky tomu klubu podařilo přitáhnout nové partnery a aby hokej v regionu mohl jít nahoru."
Radek Duda: „Když jsme byl osloven, jestli bych nechtěl dělat ve Varech kapitána, tak jsem Karlu Mlejnkovi řekl, že si vezmu víkend na rozmyšlenou. Mluvil jsem o tom i se svou paní, abych měl i názor z druhé strany. Přijal jsem to a je to pro mě velká výzva. Zároveň je to i ocenění a určité zadostiučinění."
Miroslav Vaněk: „V médiích se vždy píše o nějakém vztahu hráčů a regionu. Hráči se snaží hledat nejlepší nabídku a to odkud hráč pochází, nehraje až tak hlavní roli. Při jednáních s Radkem Dudou jsem na něm cítil, že jeho vztah k regionu hrál při podpisu smlouvy roli a bylo to velmi sympatické."
Karel Mlejnek: „Radek Duda je hráč s profesionálním přístupem, který má u hráčů v kabině přirozenou autoritu a respekt. Proto jsme Radkovi nabídli post kapitána týmu, který ho po velmi krátkém zvážení přijal."
Další dotaz mířil na možnost odprodeje extraligové licence, která existovala. Generální manažer popisuje, že k tomu bylo velmi blízko. Dokonce se už domlouvaly podmínky, za kterých by k případnému odprodeji došlo. Karel Holoubek ale rozhodl, že extraliga se v Karlových Varech bude hrát. Od toho se odvíjela práce a snaha všech, kteří chtějí v tomto městě extraligu i dál.
Miroslav Vaněk: „Trojúhelník klub a majitel, generální sponzor a město musí fungovat. Proto velmi záleží na výsledku komunálních voleb. Bez podpory města nelze extraligový hokej provozovat."
Miroslav Vaněk: „U A-týmu máme rozpočet 35 mil. korun včetně všech mezd a výdajů. Na kvalitní působení v extralize to není dostatečná částka. Potřebovali bychom více zodpovědných sponzorů, kterých je ale v regionu málo."
První dotaz míří na farmu v Sokolově. Miroslav Vaněk popisuje veleúspěšnou sezonu Baníku v minulém ročníku. Někteří hráči už od pondělí trénují v Sokolově pod vedením trenéra Antonika. Hokejisté, kteří budou hrát v Sokolově, mají vyřízený do Karlových Varů střídavý start.

Tisková konference v plném proudu

Nyní bude prostor pro dotazy novinářů.
Miroslav Vaněk: „Sokolovská uhelná nás bude podporovat stejně jako v minulé sezoně. Poděkování patří zejména pánům Štěpánkovi a Rokosovi, kteří rozhodli o tom, že bude firma podporovat klub dál."
Generální manažer klubu nyní popisuje, jak se rodila dohoda s Václavem Skuhravým, který podepsal v Karlových Varech dvouměsíční smlouvu.
Miroslav Vaněk: „Když vidím, kolik hráčů odešlo, tak je to velmi nestandardní postup při skládání týmu pro extraligu. Finanční možnosti nám ale nic jiného nedovolují. Prostor také dostanou odchovanci. Od doby, kdy jsme začali hrát MHL, neodešel z našeho klubu ani jeden hráč do Kanady, protože je to kvalitní soutěž. Mladí hráči, kteří mají kvalitu, dostanou šanci v A-týmu."
Dalším tématem je skládání mužstva na novou sezonu. Miroslav Vaněk popisuje jak se rodilo sestavování nového týmu. Energie má finančně omezené možnosti, a tak se vedení snažilo přivést finančně dostupné, ale zároveň kvalitní hráče.
Miroslav Vaněk popisuje minulou sezonu, ve které byla cílem Energie hlavně záchrana extraligy, což se podařilo. Dále generální manažer mluví o situaci, kdy se řešilo, zda se bude extraliga v Karlových Varech hrát. Vše dopadlo dobře a fanoušci se mohou těšit na další sezonu.
Radek Duda: „Mužstvo je dobře naladěné a všichni už se těšíme na pátek, kdy pro nás odstartuje extraliga."
Karel Mlejnek: „V Karlových Varech se po roce sestavilo úplně nové mužstvo. Myslím, že od soustředění v Břeclavi vládne v klubu bojovná nálada. Bude sázet na bojovnost, nasazení a disciplínu."
Sekretář klubu Jiří Holý vítá účastníky dnešní konference a představuje hosty.
Hosté tiskové konference už dorazili a vše je připraveno.
Na místě konání dnešní tiskové konference už se scházejí první novináři.
Dnešní tisková konference se koná v zasedací místnosti v hlavní hale KV Areny, kde se pravidelně konají i tiskové konference po extraligových utkáních.
Dobrý den, vítám vás u sledování on-line přenosu z předsezónní tiskové konference extraligového klubu HC Energie Karlovy Vary.

Hosty dnešní tiskové konference budou:

Miroslav Vaněk, generální manažer klubu
Jiří Holý, sekretář klubu
Karel Mlejnek, hlavní trenér A-týmu
Radek Duda, kapitán A-týmu
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

konec