Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Mountfieldu HK

konec

10.09.2014, 11:00 • Martin Voltr

To už je z tiskové konference vše. Moderátor se nyní loučí s hosty i přítomnými novináři, stejně tak se já rozloučím s Vámi. Příjemný zbytek středečního dne a na počtenou u zápasů Tipsport extraligy v sezóně 2014/15. (11:23:41)

Tisková konference skončila.
Peter Draisaitl odpovídá na dotaz, který se týká té "hodné" hry v loňském roce. Hradec přivedl Vašíčka či Valcourta. Všichni hráči se ale chtějí zlepšovat a je na každém, jak se s tvrdšími soupeři vypořádá. Tvrdost se nedá položit na dva hráče, ta se musí postavit týmově. A tak to bude.
Nyní jednoznačná otázka na rozpočet klubu. Miroslav Schön hovoří o 80 milionech, pokud mluvíme o A-týmu. Všechna jednání se sponzory ale ještě nejsou uzavřena.
Tréninková hala se také musí po těch letech doopravit.
Lze vyčíslit náklady na rekonstrukci? Martin Soukup hovoří o tom, že v plánu bylo 40 milionů, došlo ale k úsporám a také určitým změnám.
Jiří Šimánek: Derby pro nás loni bylo něco nového. Ale čtyřikrát bylo vyprodáno, atmosféra kolem byla parádní. Loni jsme měli ve vzájemných zápasech sedm bodů, Pardubice pět, tak snad to letos dopadne stejně, nebo ještě lépe.
Miroslav Schön na dotaz ubezpečuje, že tým chce skončit před Pardubicemi. A podle svých slov mluví za všechny.
Dotaz na Jiřího Šimánka ohledně ledu a mantinelů: Samozřejmě to je parádní. Ještě bude potřeba, aby se dodělala vzduchotechnika, to bude také z hlediska kvality ledu důležité. A žádné nepřijemné odrazy teď už nehrozí.
Nyní přichází prostor pro dotazy novinářů.

Moderátor nyní představuje nové dresy.
Teď už to začne naostro, všichni se těší. Příprava byla nějakých pět měsíců bez ostrého zápasu. Myšlenkami už jsme ve Vítkovicích.
Na tiskové konferenci nechybí ani kapitán týmu Jiří Šimánek: Loňský přesun se nám i díky dobrým výsledkům opravdu povedl. Je super, že teď máme třeba nové mantinely, loni se nám na ně nezvykalo dobře.
Těšíme se, že jdeme konečně hrát o body. Rád vidím hrát naše hráče nejlépe, jak jim to jde.
Hlavní trenér Peter Draisaitl se ohlíží za letní přípravou: Měli jsme dost hráčů, míchali jsme to a zkoušeli. Všichni jsme rádi, že ji máme za sebou. Mohlo být lépe, mohlo být hůř. Teď nás samozřejmě z těch věcí zajímá, abychom předvedli to nejlepší. Od pátku se začne všechno řešit zase v uvozovkách od nuly.
Od trenérů jsme dostali v uvozovkách zadání, abychom přivedli kvalitního ofenzivního beka a také kvalitního centra. Tyto úkoly jsme splnili v podobě Tomáše Slováka a Romana Kukumberga. Dále tu jsou Collin Valcourt nebo Dávid Skokan v útoku. Do defenzívy jsme přivedli Jirku Vašíčka. Máme také několik nadějných mladých hráčů pro áčko i juniorku.
Na řadě je generální manažer Aleš Kmoníček: Já bych to vzal trochu z obecné roviny. Loni jsme moc nevěděli do čeho jdeme, ale sezónu jsme zvládli po všech směrech. Sportovním i orgaznizačním. Výkony v základní části byly nad očekávání. V play-off se nám bohužel z mnoha důvodů nepodařilo postoupit přes Zlín. Globálně kdybych měl ale zhodnotit sezónu, byla úspěšná.

Tisková konference Mountfieldu HK

konec