Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konferenci po jednání Výkonného výboru FAČR

konec

10.09.2014, 13:00 • Radek Barkman

Konec tiskové konference. (13:28:35)
Díky za pozornost a mějte se fajn.
Tím také končí tisková konference za účasti tiskového mluvčího Ondřeje Lípy a generálního sekretáře svazu Rudolfa Řepky.
Řešily se také spreje navrhnuté předsdkyní komise rozhodčích Dagmar Damkové. Výkonný výbor se na tomto usnesl a dá se očekávat, že by tyto spreje mohly být využity už v nejbližším možném termínu.
Přesto situace v Česku není tak jednoznačná jako na Slovensku, kde se všichni obvinění také doznali.
Případ obviněného hráče Placáka a jeho účasti v sázkařské aféře: V té kauze, která je široká, se hovoří až o dvaceti hráčů. Fotbalová asociace ho vyloučila ze svých řad, i když Placák vystoupil sám. Budeme navíc žádat i rozšíření jeho vyloučení na UEFA a FIFA tak, aby nemohl nastupovat v žádných jiných strukturách třeba v zahraničí.
Peníze z loterií do fotbalu: Je skvělé, že pět procent jde do českého sportu. V současné chvíli do fotbalu doputovalo 53,5 milionu korun. Tyto zdroje se budou dělit na třetiny. Třetina pro FAČR, třetina pro profesionální kluby a třetina pro amatérské kluby. Tyto zdroje by se také do budoucna mohly používat do fotbalových akademií. Pět milionů korun by také mohlo směřovat na materiální vyjádření krajů.
Otázka na národní fotbalové akademie: V současné chvíli je tímto problémem pověřena komise odborníků (Dušan Fitzel a Pavel Vrba). Nejprve bude potřeba o tom uvědomit ligové kluby a až posléze to přenášet na národní úroveň. Je to reálné až od sezony 2015/2016.
Otázka na centry mládeže: Máme tu sportovní centra mládeže, řídíme se licenčním manuálem, je tu spousta finančních a sprotovně-technických záležitostí, které je potřeba zařídit tak, aby získaly status sportovních center mládeže. Snažíme se prostřednictvím pana Michala Blažeje kontrolovat tok peněz a jejich využívání v těchto centrech.
Ondřej Lípa: Výkonný výbor hodnotil informace od UEFA a FIFA, aktuální finanční situaci svazu, rozdělení přeplatku účtu členství.

Tisková konference začala.
Tisková konference tradičně po jednání FAČR začíná později, teď už to však vypadá na větší přísun do sálu.
Vítej te v pražském NH Hoteles, kde za malý moment bude zahájena tisková konference po zasedání Fotbalové asociace České republiky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konferenci po jednání Výkonného výboru FAČR

konec