Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

konec

10.09.2014, 13:00 • Marek Votke (@MaraVotke)

Tisková konference skončila. (13:31:00)
Salfický nastiňuje, že stojí o služby Tomáše Mojžíše, se kterým se nyní vedou určitá jednání. "My o jeho služby stojíme, teď záleží pouze na něm, jak se rozhodne."
Dušan Salfický říká, že se mu podařilo dotáhnout příchody, respektive podpisy smluv všech hráčů, které si vytipoval.
Ondřej Šebek dodává mimo dotazy, že 8. října se v Pardubicích uskuteční univerzitní derby a věří, že o něj bude panovat veliký zájem. Více informací na oficiálních stránkách klubu.
Na další dotaz Salfický odpovídá, že Jan Starý má v Pardubicích platný kontrakt.
Zazněla další otázka – ohledně závažného zranění Radovana Somíka. "Rado je 100% mimo hru celou sezónu. Momentálně řešíme, jakým způsobem jeho místo na levém křídle doplníme. Jedna z variant je návrat Honzy Starého, ale zvažujeme i další varianty," říká Dušan Salfický.
Zároveň také říká, že rozpočet klubu na novou sezónu bude podobný jako loni.
Ondřej Šebek objasňuje, že číslo prodaných permanentek nebude začínat pětkou.

Oficiální část tiskové konference je u konce. Nyní je prostor na dotazy od novinářů.
Stejně jako v minulých sezonách se hokejový klub věnuje také charitě. Na předsezonním golfovém turnaji ČSOB Pojišťovny vybral v dobročinné aukci 124 400 korun pro Dětské centrum Veská. Klub dále podporuje speciálním finančním fondem své bývalé hokejisty, na jeho účtu je více než 150 tisíc korun. Dalšími partnery klubu v charitativní činnosti jsou Dětský domov Pardubice, pro nějž uspořádá na jaře Nadační běh, a Krajská nemocnice Pardubice.
Klub pro sezónu 2014/2015 nenavýšil cenu vstupenek, která je tak už šest sezón stejná. Lístky budete moci opět zakoupit pomocí online systému na oficiálních stránkách klubu www.hcpce.cz. Čím dříve je zakoupíte, tím více ušetříte. Kompletní přehled cen vstupenek a otevírací doby pokladen najdete taktéž na stránkách klubu.
V pondělí 8. září klub ukončil prodej permanentních vstupenek, letos jich klub prodal o 10 % méně než před loňskou sezónou. „Dosahujeme zhruba stejných čísel jako loni, za což jsme moc rádi. Nyní si ještě permanentky doobjednávají naši obchodní partneři,“ říká Ondřej Šebek. Zároveň také dodává, že dnes odstartoval prodej vstupenek na jednotlivé zápasy a věří, že klub jejich prostřednictvím dožene mírně snížená čísla z prodejů permanentek.
Kouče mrzí zmiňovaná absence Libora Pivka a Radovana Somíka. "Oba jsou to leví křídelníci, což je nepříjemné, ale musíme se s tím poprat." říká jasně.
Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice je také jedním ze zakladatelů právě probíhající hokejové Ligy mistrů. V ní během čtyř zápasů získal pouze jediný bod. „Naše vystoupení v této prestižní soutěž hodnotím neúspěšně po stránce bodového zisku. Ani naše hra nebyla dle představ. Věřím, že do pátečního utkání se výrazně zlepší. Čekají nás dva zápasy s Bolzanem, to už ale bude zasahovat do extraligy. Uvidíme, jak to dopadne,“ říká trenér Zdeněk Venera.
Ke slovu se dostává také kouč Pardubic Zdeněk Venera, jenž v první řadě objasňuje, že pravidlo nasazování mladých hráčů zůstává oproti loňskému roku nezměněno.
Staronovou tváří v obraně je Ladislav Havlík, který se do Pardubic vrací z polského GKS Tychy, kde byl jedním z nejvytíženějších hráčů a získal po odchodu z juniorského týmu Pardubic řadu zkušeností. Na východ Čech se rovněž vrátil Jan Škvor, jenž v minulé sezoně hrál MHL za Karlovy Vary. Hokejový klub získal také talentovaného mladého obránce Jana Ščotku ze Vsetína. Ten bude hrát převážně za pardubickou juniorku.
Dalšími posilami Východočechů jsou Libor Pivko s Tomášem Marcinkem, jenž se v přípravě uvedl skvělými výkony. Libor Pivko se ještě do sestavy nepodíval, protože je dlouhodobě na seznamu zraněných. Salfický věří, že se Pivko brzy uzdraví a bude platným hráčem pardubického kádru.
Petr Čáslava bude také zároveň plnit roli kapitána. „Vrátil jsem se do známého prostředí, těším se, až v nové extraligové sezoně opět obléknu pardubický dres. Velmi si vážím toho, že jsem byl zvolen kapitánem A týmu. Budu jej chtít dovést do play off a tam pochopitelně co nejdále,“ prohlásil natěšeně. Dodávám, že Čáslavovými asisteny budou Václav Kočí a Petr Sýkora.

Tisková konference HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

konec