Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

konec

10.09.2014, 13:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Jakub Holubec

Děkuji za sledování našeho on-line přenosu a z lázeňské metropole vám přeji příjemný zbytek dne. (14:41:18)
Tisková konference proběhla v příjemné atmosféře, Radek Duda hodil do pléna i několik povedených vtípků a vypadá to, že se v Karlových Varech všichni na novou sezonu těší.

Dnešní tisková konference je u konce.
Sekretář klubu Jiří Holý mluví o prodaných permanentních vstupenkách, kterých se prodalo asi 1750, což je zhruba o 350 méně než v minulé sezoně.
Miroslav Vaněk popisuje, že extraliga bude letos velmi vyrovnaná. Olomouc bude mít hlad po extralize, Mladá Boleslav obměnila kádr a bude to velmi vyrovnané a těžké.

„Přestože se tu složil nový tým a nemáme moc peněz, tak je naším cílem hrát předkolo play-off," říká generální manažer.
Miroslav Vaněk: „Snad poprvé v extralize vstupujeme do sezony se zdravým kádrem, který je pohromadě. Zraněný je jen Tomáš Rohan. Všichni hráči, které máme, chtějí v hokejovém životě něco dokázat a já mám z mužstva dobrý pocit."
Generální manažer nyní představuje novou ročenku klubu, ve které fanoušci najdou všechny potřebné informace o klubu i hráčích.
Miroslav Vaněk nyní mluví o obránci Kubkovi, který podepsal smlouvu s Plzní, kde bude do konce sezony hostovat.
Radek Duda: „V hokeji jsem urazil kus cesty a došel jsem někam, kde se chci pohybovat a i zdokonalovat. Byla to dlouhá a trnitá cesta. Každý člověk se mění. Když se podívám na zápasy, které jsem hrál, když mi bylo třeba třiadvacet, tak nad tím teď kroutím hlavou. Každý člověk se vyvíjí a já beru zodpovědnost, že mám v extralize určitou pověst."
Radek Duda: „Jsem si vědom toho, že mé jméno má určitý zvuk a budu se snažit, aby se díky tomu klubu podařilo přitáhnout nové partnery a aby hokej v regionu mohl jít nahoru."
Radek Duda: „Když jsme byl osloven, jestli bych nechtěl dělat ve Varech kapitána, tak jsem Karlu Mlejnkovi řekl, že si vezmu víkend na rozmyšlenou. Mluvil jsem o tom i se svou paní, abych měl i názor z druhé strany. Přijal jsem to a je to pro mě velká výzva. Zároveň je to i ocenění a určité zadostiučinění."
Miroslav Vaněk: „V médiích se vždy píše o nějakém vztahu hráčů a regionu. Hráči se snaží hledat nejlepší nabídku a to odkud hráč pochází, nehraje až tak hlavní roli. Při jednáních s Radkem Dudou jsem na něm cítil, že jeho vztah k regionu hrál při podpisu smlouvy roli a bylo to velmi sympatické."
Karel Mlejnek: „Radek Duda je hráč s profesionálním přístupem, který má u hráčů v kabině přirozenou autoritu a respekt. Proto jsme Radkovi nabídli post kapitána týmu, který ho po velmi krátkém zvážení přijal."
Další dotaz mířil na možnost odprodeje extraligové licence, která existovala. Generální manažer popisuje, že k tomu bylo velmi blízko. Dokonce se už domlouvaly podmínky, za kterých by k případnému odprodeji došlo. Karel Holoubek ale rozhodl, že extraliga se v Karlových Varech bude hrát. Od toho se odvíjela práce a snaha všech, kteří chtějí v tomto městě extraligu i dál.
Miroslav Vaněk: „Trojúhelník klub a majitel, generální sponzor a město musí fungovat. Proto velmi záleží na výsledku komunálních voleb. Bez podpory města nelze extraligový hokej provozovat."
Miroslav Vaněk: „U A-týmu máme rozpočet 35 mil. korun včetně všech mezd a výdajů. Na kvalitní působení v extralize to není dostatečná částka. Potřebovali bychom více zodpovědných sponzorů, kterých je ale v regionu málo."
První dotaz míří na farmu v Sokolově. Miroslav Vaněk popisuje veleúspěšnou sezonu Baníku v minulém ročníku. Někteří hráči už od pondělí trénují v Sokolově pod vedením trenéra Antonika. Hokejisté, kteří budou hrát v Sokolově, mají vyřízený do Karlových Varů střídavý start.

Tisková konference v plném proudu

Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

konec