Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Sparta Praha

konec

10.09.2014, 13:00 • Tereza Velikovská, Jiří Liebreich

Tisková konference končí. (13:22:30)
Josef Jandač: "Petr Ton se staral o produktivitu mužstva, jeden hráč ale tým nedělá. Dnes spoléháme na tým. Třeba nebudeme tolik produktivní. Nebudeme dávat tolik gólů, ale třeba i méně dostávat. V produktivitě Petra Tona nelze nahradit. Když se šlo ale na krev, tak Petr potřeboval spoluhráče. Když tým spoléhá na jednu pětku či hráče, tak to neni vždy úplně dobré."
Tomáš Rolinek, kapitán Sparty: "Za tým chci říct, že jsme dobře připraveni a budeme bojovat za úspěch."
Josef Jandač: "Loni jsme museli o fanouška hodně bojovat, to se myslím podařilo. Uspořádala se řada úspěšných marketingových akcí."
Martinec pokračoval: "K favoritům soutěže patří Třinec, který je asi nejlépe zabezpečený tým v lize."
Patrik Martinec uvedl, že největší posilou letošní sezony bude "tým". "Doufám, že letošní tým předvede sparťanské srdce a bude bojovat titul pro naše fanoušky. Další cíl je Champions League. Tato soutěž je pro nás prioritní. Máme ji dobře rozehranou, uděláme vše pro to, abychom ze základní části (skupiny) postoupili. Rád bych pozval naše fanoušky, zejména v začátku ligové soutěže. Věříme, že nás v extralize fanoušci nenechají ve štychu," uvedl Martinec.
Jiří Kochta zmínil, že je pro něj čest být patronem. Mužstvu by přál hodně úspěchů. "Přeji si, abych dopadl lépe než patron Jirka Holeček," řekl. Dodal také, že výkony v minulé sezoně byly vynikající, doufá ale, že letošní play off tým vyhraje.

Jiří Kochta bude patronem sezony.
Vít Šubert zmínil, že jedním z hlavních cílů bude podpora malých dětí, jejichž rodiny si nemohou hokej pro své potomky dovolit. Nadace si tak vezme zodpovědnost za jejich rozvoj.

Druhá část se týká i vzdělávání dětí. Jedním ze stavebních pilířů tak bude umožnit našim dětem se plně rozvíjet.

Třetí část se týká mládežnické části. Jde o kontakt se zahraničním hokejem. Chceme našim týmům umožnit kontakt se zahraničními týmy.

Další část je podpora hráčům, kteří jsou ve složité životní situaci. Ať už jde o finanční potíže, nebo třeba zdravotní.

Poslední fáze je taková, že se nadace postará o bývalé hráče Sparty, kteří investovali čas a své umění pro sparťanské fanoušky. Těmhle lidem chceme vracet to, co tady nechali a teď už nejsou v aktivní kariéře.
Petr Bříza: "V průběhu minulých let jsme se zabývali založením Nadačního fondu HC Sparta Praha. Měl by mít cíl financovat podporu sparťanského hokeje – mimo běžnou mládežnickou činnost. Vít Šubert přijal nabídku být předsedou správní rady. Je to velmi respektovaná osobnost a my chceme, aby nadace pomáhala nejen mladým hráčům, kteří se dostanou do obtížné situace."
Jan Kryšpín: "Sparta bude pokračovat v akcích jako Sparťanská krev, Sparta vzdává hold a další."
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konference HC Sparta Praha

konec