Menu

Fotbal

Olympijské hry - muži

Jižní Korea – Honduras

6:0

konec (3:0)

28.07.2021, 10:30 • International Stadium Jokohama • Skupina B • Johan Čáp (@CAPJohanCZ), Adam Dořák

Tipsport: 1.74 3.69 5.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12. (12:28:38)
Jižní Korea zvládla poslední zápas ve skupině na jedničku a přesvědčivým výkonem porazila Honduras. Ten ve druhém poločase nepředvedl vůbec nic, zatímco Korea vstřelila další tři branky. Z šesti branek byly nakonec tři z penalty, což svědčí o tom, že Honduras musel bránit na hranici faulů. Ve druhém poločase už nebylo k vidění moc šancí ze strany Jižní Koreje, ale když už nějakou akci vymyslela, tak skončila brankou.

90+3

Konec zápasu.

90+1

Nyní do své kombinace zapojuje i svého brankáře a už ani Korea nepodniká žádný útok.

90

Korea se pohybuje na půlící čáře a čeká na závěrečný hvizd. A ještě bude muset vydržet v koncentraci tři minuty, o tolik byl nastaven čas.

88

Jeden z posledních pokusů o útok, Hondurasu moc nevyšel.

87

Naopak Honduras skončí v tabulce poslední a to i vinou špatného skóre, které jim hlavně uštědřil jejich dnešní soupeř.

86

V dané skupině hraje Rumunsko s Novým Zélandem v závěru 0:0. To znamená, že Korea postupuje ze skupiny z prvního místa a do play off ji nejspíše doprovodí Nový Zéland.

85

Již 23 střel bylo vysláno na branku Hondurasu a Alex Güity si dnes rozhodně musel zachytat!

84

Další pěkná přihrávka na střed vápna, odkud se dobře střílí branky. Ovšem nyní byl u míče nejdříve hráč Hondurasu, který odpálil míč do vzduchu.

83

Utkání se bude již jen dohrávat a uvidíme, zda se Korea ještě dostane k nějaké další gólové radosti.

82

82. Lee KANG-IN - 6:0

82

Jižní Korea právě vstřelila branku!
A nyní už je rozhodnuto definitivně. Autorem branky je LEE KANG-IN, který se nerozpakoval, zastavil si míč a přesně zamířil. K této brance taky přispěl dobrý odraz od bránícího hráče Hondurasu. Míč zapadl přesně k pravé tyčce. Asistence: Kim Dong-hyun.

80

Deset minut hry nám zbývá dokonce základní hrací doby a s největší pravděpodobností je rozhodnuto.

79

Na druhé straně Korea zahrávala svůj další roh, po kterém drží míč a kombinuje.

78

Po hodně dlouhé době se Hondurasu podařilo dostat hru na druhou stranu a taky odcentrovat míč z pravé strany. Před brankou se k pohodlné hlavičce dostal jeden z hráčů, ale jeho hlavičce scházela potřebná razance.

76

Honduras odkopl míč jen k půlící čáře, kde jej přenechává svému soupeři. Na Hondurasu je zřejmé, že jejich ambice uspět v dnešním zápase jsou rovny nule.

75

Po nepřesném pasu skončil míč mimo hřiště a brankář prohrávajícího týmu se zhostí odkopu od své branky. Hra je ve druhém poločase o něco klidnější, neboť Korea má dostatečný náskok.

74

Další nebezpečí pro brankáře Hondurasu, který byl nyní rád, že zakončení soupeře šlo nyní mimo jeho branku.

73

Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Won Du-jae, přichází Kim Dong-hyun.
Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kwon Čang-hoon, přichází Lee Dong-gyeong.

72

Další blížící se střídání na straně Jižní Koree a to nyní kouskuje značně hru. Honduras se nemá čeho chytit.

71

Nyní se chvíli nehrálo, neboť jeden z hráčů vedoucího týmu, potřeboval ošetření. Nyní už hra opět plyne a Korea má zatím vše pod svou kontrolou.

70

Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Edwin Rodríguez, přichází Jorge Álvarez.

68

Ze které přišel pěkný centr na zadní tyč, kde hlavičkoval Won Du-jae a jen kousek vedle levé tyče poslal kulatý předmět.

67

Um Won-sang se pokoušel s míčem projít do vápna, ale nakonec mu to soupeř znemožnil faulem. Zajímavá standardní situace pro Koreu.

65

Lee Kang-in se dopustil faulu a Korea dostává svou první žlutou kartu.

64

64. Kim JIN-YA - 5:0

64

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Po dlouhých minutách, kdy Korea jen kombinovala, přichází další úder. Jižní Korea zcela vyšachovala defenzívu soupeře, když si Seol Young-woo naběhl na pravé straně a z vápna poslal zpětnou křižnou přihrávku na hranici pokutového území, odkud přesně zakončil KIM JIN-YA. Asistence: Seol Young-woo.

60

Tu si hráči rozehráli na krátko a následně adresovali centr do vápna. Tam vše nakonec za pomocí obránců vyřešil Alex Güity, který chytil míč do svých rukavic.

59

Lee Kang-in nyní napřáhl k přízemní střele a donutil brankáře Hondurasu k zákroku. Roh pro Koreu.

58

Korea je stále aktivnějším týmem a má svou hru pod kontrolou. Hondurasu se nedaří dostat z vlastní poloviny.

57

Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Kim Jae-woo.
Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Ahn Joon-soo, přichází Lee Kang-in.

56

Alex Güity musel skokem ke své levé tyčce vyrazit míč a zneškodnil dobře zahranou standardní situace soupeře!

55

Kwon Čang-hoon byl tvrději faulován a jeho tým bude nyní zahrávat standardní situaci. Další poplach pro defenzívu Hondurasu.

54

Korea drží míč na svých kopačkách a nyní si v poklidu přihrává poblíž poloviny hrací plochy. Působí velmi jistým dojmem.

52

52. Hwang UI-JO - 4:0

52

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Autorem branky z pokutového kopu je HWANG UI-JO, který umístil míč do levého horní poloviny branky a mohl se radovat z dnešního hattricku. Brankář Hondurasu vystihl směr a konečky prstů si šáhl na míč, ovšem brance už nezabránil.

51

Tak nakonec Cristopher Meléndez fauloval a dostává žlutou kartu. Zároveň si Jižní Korea zahraje svou již dnešní třetí penaltu!

50

Stále není jasné, zda se bude zahrávat jen roh pro Koreu nebo to bude jejich další penalta.

48

Po přízemní přihrávce v pokutovém území musel zasáhnout Cristopher Meléndez a jeho zákrok byl na hranici faulu. VAR nyní zkoumá, zda došlo k faulu!

47

Korea se ihned v úvodu druhé půle dostala do blízkosti branky Hondurasu, ten se nakonec dokázal ubránit bez problémů.

46

Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Douglas Martínez, přichází Brayan Moya.
Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Carlos Pineda, přichází Rigoberto Rivas.

46

Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Lee Dong-jun, přichází Um Won-sang.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase mohli diváci u televizních obrazovek vidět parádní fotbal. Jižní Korea ukázala velmi dynamickou a pohlednou hru. Honduras se odsoudil zřejmě k prohře dvěma penaltovými zákroky a faulem, za nějž bulharský sudí vytáhl červenou kartu pro Carlose Meléndeze. Korejci kromě dvou penalt využili ještě jednu šanci v závěru nastavení a do druhé půle tak jdou s velmi nadstandardním náskokem.

45+6

První poločas skončil.

45+5

45+5. Hwang UI-JO - 3:0

45+5

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Korea potvrzuje svou kvalitu a po několika tutovkách se trefuje potřetí v zápase! HWANG UI-JO se dostal ve vápně k odražené ráně z rukavic Güityho, kterou předtím vyslal do vápna Lee Dong-jun, a mazácky míč dorazil do sítě. Honduras je na konci první půle na kolenou.

45+4

A další neuvěřitelná šance Jižní Korey! Won Du-jae se vytočil v šestnáctce a nádhernou ranou trefil břevno.

45+3

Kim Jin-ya si připsal další tutovku Jižní Korey! Jeho rána z úhlu ještě skončila na kopačkách Alexe Güityho, vyraženou ránu na poslední chvíli odpálil mimo hřiště José Reyes.

45+2

Korea si závěr poločasu velmi zkušené zatím hlídá, díky kontrole míče má nad případnými honduraskými záměry plnou kontrolu.

45+1

Honduraský nepřímý volný kop nenadělal v korejské obraně velkou neplechu. Carlos Pineda totiž hlavičkoval dost nepřesně.

45

Rozhodčí nastavuje 5 minut nad standardní hrací čas!

45

Centr Kwon Čang-hoona přiletěl při rohu přímo na hlavu Jeong Tae-wooka, který se hlavou plnou silou opřel do míče a jeho tutovka nakonec končí těsně nad břevnem. Honduras si může pořádně oddechnout.

44

Korejci se znovu do útoku a je z toho další roh, honduraský výběr je znovu pod velkým tlakem.

43

Honduras v průběhu ošetřování střídá. Luis Palma odchází ze hřiště, na jeho místo přichází Cristopher Meléndez. Viditelné defenzivní posílení, středoamerický výběr totiž čeká ještě celý poločas minimálně o deseti.

42

Park Jisu stáhl k zemi Douglase Martíneze, který se na zemi svíjí v bolestech a drží se za temeno. Na hřiště míří zdravotníci.

41

Kwon Čang-hoon se ujal zajímavé standardky kopané po zákroku oceněném červenou kartu. Jeho nadýchaná střela ale letěla o několik metrů vedle branky. Honduras si může oddechnout.

39

39. Červená karta

39

Carlos Meléndez nyní stáhl před vápnem unikajícího Lee Dong-juna a od sudího si vysloužil rovnou červenou kartu. Honduraský hráč zatáhl lidově za záchrannou brzdu a na poslední chvíli soupeře zatáhl za dres. To jen metr před hranicí vápna.

38

José Reyes si připsal další honduraskou tutovku! Jeho rána z rohu šestnáctky po otočce letěla necelý půlmetr vedle šibenice. Song Bum-keun se jen ohlédl.

36

Honduras má nyní územní i lehkou herní převahu, Korea se však zatím vyvarovala větší minely. Středoamerický tým zatím není ve finální fázi moc přesný.

35

Edwin Rodríguez se přel při rohu do míče bodlem z velmi nebezpečné pozice, jenže balón chytil naneštěstí pro Honduras špatnou faleš. Obrovská tutovka tak končí jen ránou z první mimo brankovou konstrukci.

34

Kang Yoon-sung stáhl na trávník Douglase Martíneze, rozhodčí tento faul ale přehlédl. Honduras bude přesto kopat alespoň roh.

33

Korea se nikam nežene, více na míči je honduraský tým, ovšem prozatím nemá větší výsledky. Nemůže se prozatím dostat ani do vápna.

32

José Reyes zkusil vystřelit zpoza vápna, jeho rána z pravé strany ovšem nebyla příliš přesná. Míč letěl dobré tři metry vedle vzdálenější tyče.

31

Honduras se snaží konsolidovat své řady, Korea ovšem svůj obranný val nyní opravdu vyztužila a nepouští soupeře ani na vlastní půlku.

30

Luis Palma se snažil něco vymyslet na pravé straně, avšak korejská defenzíva byla připravena. Jeho nápor tak zastavila a asijský tým bude dokonce vhazovat.

28

Hwang Ui-jo se hnal do samostatného úniku, nicméně střela přes obránce nakonec byla dostatečným zbrzděním. Alex Güity tečovanou ránu vychytal do rukavic.

26

Jonathan Núñez obdržel žlutou kartu za ostrý zákrok na Kwon Čang-hoona, který zůstává ležet na trávníku. Na hřiště míří zdravotníci, Korejci totiž teče krev z nosu.

25

A další tutovka Korey! Alex Güity musel být na penaltovém puntíku v pozoru, když jen tak tak vychytal šanci z kopačky Won Du-jae. vše vyplynulo z obrovské minely obrany Hondurasu, která soupeři darovala balón.

24

Honduras se nyní viditelně trošku etabloval a začíná hrát s větší rozvahou. Jeho hra ve středu hřiště ale vázne.

23

Luis Palma to zkusil z levé strany z hranice šestnáctky, jeho rána sice donutila Song Bum-keuna skočit na trávník. Míč ovšem letěl těsně mimo branku.

22

Korea se tentokrát při rohu k ničemu významnému nedostala, centr při rohu proletěl netečován mimo vápno.

21

Korejci jsou opravdu neuvěřitelně aktivní, tentokrát se po aktivitě Kwon Čang-hoona dostanou k dalšímu rohu. Honduras je pod tlakem.

19

19. Won DU-JAE - 2:0

19

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Korea svou druhou penaltu bez sebemenších problémů využívá! Tentokrát Güity nestihl ani vystihnout správnou stranu a rána WON DU-JAEA letěla přímo k tyči. Honduras je nyní ve velmi nepříjemné situaci, když po dvaceti minutách prohrává už 0:2.

17

17. Penaltový zákrok.

17

Carlos Meléndez dostává žlutou kartu za faul na Jeong Tae-wooka a nařizuje druhou penaltu pro Koreu!

16

Korejci měli neuvěřitelné šance! Jeong Tae-wook a Lee Dong-jun nejprve trefili břevno, následně jen ležícího brankáře Güityho. Honduras měl neuvěřitelnou porci štěstí.

15

Kang Yoon-sung se pokoušel dostat do vápna, ale na hranici šestnáctky stál pozorný Jonathan Núñez. Korejci budou kopat roh.

12

12. Hwang UI-JO - 1:0

12

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Korejci se dostávají do vedení! Mazácky provedený pokutový kop předvedl HWANG UI-JO, který těsně před střelou ještě nádherně naznačil a vyčkával se střelou. Güity sice vystihl směr, ale do levé šibenice už nedoskočil.

10

Lee Dong-jun úpadá ve vápně a bulharský rozhodčí po faulu Wesly Decase píská penaltu pro Jižní Koreu!

9

Momentálně na hřišti vidíme velmi aktivní fotbal plný dynamických akcí, prozatím má ze hry trošku více Honduras. Korea se trápí v přechodové fázi.

7

José Reyes si připsal velkou šanci! Po zpracování centru z levé strany se pokusil na durhý pokus vystřelit, přízemní ránu ovšem zvládl vychytat u tyče Song Bum-keun. Korea měla velké štěstí.

6

Alex Güity se musel mít hodně na pozoru, dlouhý prodloužený výkop z druhé strany doskákal až na malé vápno.

5

Honduras měl první vážnější šanci, nicméně střela zpoza vápna mířila o dost vedle od branky.

3

Hwang Ui-jo a Lee Dong-jun se tlačil do útoku, jenomže centr se k nim dostal v nesprávný okamžik. Byl příliš vysoký a nestačil jej ani jeden z jmenovaných zpracovat. Güity bude odkopávat od branky.

2

Korejci začínají zlobit, hezká nahrávka do vápna ovšem byla prozatím odcloněna do zámezí.

1

Honduras se tlačil dopředu, nicméně během chvilky byl útok středoamerické země zastaven. Hlavním aktérem záchrany johokrejské branky byl Park Jisu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Jižní Korea: Song Bum-keun – Seol Young-woo, Jeong Tae-wook (C), Jisu, Kang Yoon-sung – Won Du-jae – Lee Dong-jun, Kim Jin-kyu, Kwon Čang-hoon, Kim Jin-ya – Hwang Ui-jo.
Náhradníci: Ahn Joon-soo – Lee You-hyeon, Kim Jae-woo, Lee Kang-in, Lee Dong-gyeong, Kim Dong-hyun, Um Won-sang.

Honduras: Güity – Oliva, Maldonado (C), Carlos Meléndez, Decas – Rodríguez, C. Pineda, Núñez – Reyes, D. Martínez, Palma.
Náhradníci: Perreló – Cristopher Meléndez, Benguché, Rivas, Moya, Obregón, J. Álvarez.

Rozhodčí: Kubakov (BUL) – Margaritov (BUL), Valkov (BUL).
Jižní Korea prohrála první zápas s Novým Zélandem 1:0. První body na OH si připsala ve druhém zápase proti Rumunsku, které porazila 4:0!
Honduras taky nezvládl svůj první duel, kdy prohrál 1:0 s Rumunskem, druhý zápas už však dokázal zvítězit a to 3:2 proti Novém Zélandu.

Situace ve skupině B je hodně vyrovnaná a všechny čtyři týmy mají po dvou zápasech tři body! Dnešní souboj hodně napoví, který z těchto týmů bude postupujícím do vyřazovací fáze.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

Jižní Korea – Honduras

6:0

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 12. Hwang Ui-jo (pen.), 19. Won Du-jae (pen.), 45+5. Hwang Ui-jo, 52. Hwang Ui-jo (pen.), 64. Kim Jin-ya (Seol Young-woo), 82. Lee Kang-in (Kim Dong-hyun)

Karty:   65. Lee Kang-in (KOR) – 17. Carlos Meléndez (HON), 26. Núñez (HON), 51. Cristopher Meléndez (HON)   39. Carlos Meléndez (HON)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.

Jižní Korea: Song Bum-keun – Seol Young-woo, Jeong Tae-wook (C), Jisu, Kang Yoon-sung – Won Du-jae (73. Kim Dong-hyun) – Lee Dong-jun (46. Um Won-sang), Kim Jin-kyu, Kwon Čang-hoon (73. Lee Dong-gyeong), Kim Jin-ya – Hwang Ui-jo (57. Kim Jae-woo).
Náhradníci: Ahn Joon-soo – Lee You-hyeon, Kim Jae-woo, Lee Kang-in, Lee Dong-gyeong, Kim Dong-hyun, Um Won-sang.

Honduras: Güity – Oliva, Maldonado (C), Carlos Meléndez, Decas – Rodríguez (70. J. Álvarez), C. Pineda (46. Rivas), Núñez – Reyes, D. Martínez (46. Moya), Palma (43. Cristopher Meléndez).
Náhradníci: Perreló – Cristopher Meléndez, Benguché, Rivas, Moya, Obregón, J. Álvarez.

Rozhodčí: Kubakov (BUL) – Margaritov (BUL), Valkov (BUL)