Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U21

Maďarsko – Rumunsko

1:2

konec (0:0)

27.03.2021, 18:00 • Bozsik Aréna (Budapešť) • Skupina A • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 4.94 3.81 1.74 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších on-line přenosů se budu opět těšit, na počtenou! (20:19:20)
Rumunsko se se čtyřmi body vyhouplo do čela skupiny A. Druhé Německo, které ztrácí bod, má ale večerní zápas s Nizozemskem k dobru. Maďarsko naopak zůstalo s nula body a bez šance na postup poslední.
Maďarsko prohrálo i druhý zápas ve skupině a do vyřazovacích bojů se nepodívá.

Po Německu nestačila pořadatelská země ani na Rumunsko. Zápas přitom nezačali Maďaři vůbec špatně. První dvě šance byli jejich, jenže v rumunské bráně stál Andrei Vlad, který předváděl mimořádné zákroky. Svěřencům Zoltána Gery pak uškodilo vyloučení Szőkeho, který šel do kabiny po druhé žluté kartě už ve 42. minutě.

Maďarsko ale jako by se oslabením ještě více semklo. V 56. minutě zaveleli hráči k brejku, který András Csonka dovedl do zdárného konce. A z rumunské strany začala honba za obratem. Dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnal krok Alexandru Mățan a v dramatické koncovce vystřelil svému týmu výhru Alec Pașcanu.
Držení míče: 34% : 66%.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:10.
Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:10.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Vše ukončil až Andrei Ciobanu a jeho střela mimo, po které už Maďaři nedostali šanci na útok.

90+4

Daniel Vlad podržel Rumunsko po Bárányho přízemní střele k tyči! A činil se i Balázs Bese, který zneškodnil křídelní bombu Petreho! Hra nahoru-dolů musí dělat trenérům pořádné vrásky na čele.

90+3

Na konci zápasu se rozhodně nehraje v rukavičkách. Emoce vzbudila série faulů a také náběh Botonda Balogha na naskakujícího rumunského brankáře.

90+1

V první z pěti nastavených minut se hraje na rumunském území. V držení míče je Maďarsko.

89

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alexandru Mățan, přichází Cătălin Itu.

89

Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází László Deutsch, přichází Csaba Bukta.

87

87. Alec PAȘCANU - 1:2

87

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Neproměněná šance z 84. minuty Balkánce mrzet nemusí! Náladu jim spravil perfektně kopnutý roh, za nímž se před bránu vydal ALEC PAȘCANU. Tomu se povedlo skórovat placírkou i přesto, že z něj bránící Mocsi málem strhl dres.

86

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází George Ganea, přichází Octavian Popescu.

84

Adrian Petre měl na hlavě obrat! Jediný střídající hráč Rumunska si před brankou naskočil na načechraný centr, který usměrnil k levé tyči. K rozpoutání gólové radosti mu scházel zhruba metr.

83

Hra je přerušena, po jednom ze soubojů na maďarském území potřebuje Botond Balogh ošetření.

81

Rumuni zahrozili křižným pasem. Zadní tyč zavíral Denis Haruț, který z první vracel před branku. Před naskakujícím Ganeou stihl míč na poslední chvíli odhlavičkovat Attila Mocsi.

80

Žlutou kartu dostává George Ganea (Rumunsko).

78

Rumunsko se vrátilo na útočnou půlku a kopalo tam roh. Nakrátko sehraná akce vyústila v centr před branku, kde si Maďaři vše pohlídali.

76

Maďaři se osmělili výpadem Bendegeuze Bolly, který svůj brejk dostal do finální fáze. V zakončení ze střední distance mu scházela větší přesnost.

75

Statistika držení míče: 35% : 65%.

74

Dvě rumunské šance v jedné minutě! Nejprve Bese vychytal Dariuse Olara zakončujícího po individuální akci z hranice šestnáctky, a zanedlouho poté Andrei Ciobanu jen těsně přestřelil branku.

73

Ofsajd a v něm Alexandru Mățan (Rumunsko).

72

Rumuni jsou v laufu. Uvnitř vápna vytvořili pořádnou skrumáž, ve které zakončoval Darius Olaru. Balázs Bese ale zasahovat nemusel.

70

70. Alexandru MĂȚAN - 1:1

70

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Dvacet minut před koncem je srovnáno! Cîmpanu předal na levé straně vápna míč spoluhráči, kterým byl ALEXANDRU MĂȚAN. Ten si balon opatrně navedl ke středu a vypálil na zadní tyč, kam Balázs Bese nedosáhl.

67

Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Szabolcs Mezei, přichází Mihály Kata.

67

Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Tamás Kiss, přichází Olivér Tamás.

66

George Cîmpanu si zpracoval míč skvělým prvním dotekem, aby tím druhým vystřelil. Rána vyprodukovaná před vápnem nebyla vůbec špatná, prolétla kousek nad břevnem.

65

Změnit to měl v úmyslu George Ganea. Z toho důvodu předklonil hlavu na centr ze strany, před ním ale výborně zapracoval László Deutsch.

63

Výraznou územní převahou disponující Rumunsko zatím nedokáže tento atribut přetavit ve vyrovnání.

61

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Olimpiu Moruțan, přichází Adrian Petre.

60

Statistika držení míče: 38% : 62%.

59

Darius Olaru si naskočil na vzdušný pas a zblízka trefil prostor, v němž se vyskytoval Balázs Bese. Maďarský gólman měl štěstí na výběr místa.

57

Žlutou kartu dostává Alec Pașcanu (Rumunsko).

56

56. András CSONKA - 1:0

56

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Navzdory oslabení jde Maďarsko do vedení! Pořadatelská země při brejku posečkala na další hráče, Deutsch po roztažení hry doleva nahrál před malé vápno, odkud ANDRÁS CSONKA mířil levačkou do protipohybu Daniela Vlada. Rumunsko tak bude muset otáčet.

54

Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Touto fotbalovou poučkou se zřejmě řídil Alexandru Mățan, který z dálky vysoko přestřelil maďarskou branku.

52

Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Alen Skribek, přichází Donát Bárány.

52

Žlutou kartu dostává László Deutsch (Maďarsko).

Levý bek si musí dávat pozor poté, co podrazil Moruțana.

51

George Cîmpanu se po kontaktu se soupeřem v pokutovém území skácel k zemi a Rumuni se okamžitě dožadovali penalty! Píšťalka rozhodčího však zůstala němá a nic na tom nezměnila ani konzultace s asistentem.

50

Alen Skribek (Maďarsko) se ocitl v ofsajdu.

49

Když to nevyšlo po zemi, vyzkoušel to Denis Haruț vzduchem. Na hranici vápna mu nabíhal Olaru, ale vyběhnuvší Balázs Bese byl u míče o něco dřív.

47

Rumuni si neporozuměli v kombinace na pravém křídle, po odkopu obránce musí začít od píky.

46

Začal druhý poločas.
Rumunský trenér Adrian Mutu před zápasem říkal, že očekává zápas plný emocí. A počet žlutých trestů mu dává za pravdu. Jeho družina ale hrála mnohem disciplinovaněji než Maďarsko, které dohrávalo poločas v oslabení. Zoltán Gera tak musí během pauzy přizpůsobit taktiku současnému stavu věci.
Držení míče: 43% : 57%.
Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 1:4.
Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:6.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Před odchodem do kabin vymyslel Denis Haruț zajímavou přihrávku na přední tyč. Tam ve skluzu zakončoval George Ganea těsně mimo. Maďarský gólman by si balon ale podle všeho pohlídal.

45+1

Lawrence Visser nastavil 2 minuty.

45

Žlutou kartu dostává András Csonka (Maďarsko).

Defenzivní záložník je potrestán za držení.

43

Čeká se na odchod vyloučeného hráče ze hřiště.

42

42. Červená karta po 2. žluté

42

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Adrián Szőke (Maďarsko).

Hrotový útočník udeřil Ciobotaria ve výskoku předloktím do obličeje. Obrovská komplikace pro Maďarsko, které celou druhou půli odehraje v oslabení!

41

41. Radu Boboc (RUM)

41

Rumunsko se osmělilo a blízko k otevření skóre měl Radu Boboc! Kolmou skákavou přihrávku pouštěl na penaltě stojící George Ganea za sebe, kde stál již změněný Boboc. Jeho střela bez přípravy proletěla kousek nad břevnem!

40

Za stále bezbrankového stavu se blížíme do konce úvodního poločasu. Pohne do té doby někdo se skóre?

38

Rumuni tak aspoň získali klid pro rozehrávku, která ovšem z jejich strany nebyla dobře vyřešena.

37

Středem hřiště rozběhnutý Olimpiu Moruțan dostal tvrdě naloženo hned od dvou soupeřů. Lawrence Visser tentokrát ponechal žlutou kartu v kapse.

36

Alen Skribek vymyslel pro Tamáse Kisse přihrávku do uličky. Jenže maďarský hráč nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a u míče byl dříve brankář Vlad.

34

Exekuci rohového kopu si zkusilo i Rumunsko. Jmenovitě Andrei Ciobanu, který poslal balon do ohně. Zpočátku svízelně vypadající situaci Maďaři nakonec uhasili.

32

Následoval rohový kop, ale Daniel Vlad tentokrát nic řešit nemusel, protože Tamás Kiss jeho branku vysoko přehlavičkoval.

31

31. Szabolcs Mezei (HUN)

31

Druhá maďarská příležitost se dostavila z přímáku! Szabolcs Mezei parádně obstřelil bránící zeď a Daniel Vlad musel míč vytáhnout ze šibenice! Důležitý zákrok.

30

Statistika držení míče: 44% : 56%.

29

Mírnou územní převahou disponující Rumunsko opět hledá díry v soupeřově obraně.

27

Bylo to na centr, takže si míč na starost vzal Andrei Ciobanu. Celá obranná řada proti pasu dobře vystoupila a znemožnila útočícím hráčům zakončit.

26

Po dalším faulu má rumunská reprezentace možnost kopnout standardku z levé straně hřiště.

24

Jejím exekutorem se stal Olimpiu Moruțan a podle očekávání zvolil přímou střelu kolem zdi. Míč měl zapadnout pod břevno, ale bohužel pro Rumunsko proletěl kousek nad.

23

Žlutou kartu dostává Attila Mocsi (Maďarsko).

Attila Mocsi znemožnil Mățanovi vběhnout do šestnáctky tím, že ho podrazil. Uvidíme standardku z hodně nebezpečné pozice.

22

Balkánská země roztáhla hru do strany. Radu Boboc se pak odhodlal k centru do vnitra vápna, v něm nikoho v modrém dresu nenalezl.

20

Rozhodčí dobře postřehl šlapák Alena Skribeka, ten předchozí na jeho osobu už ale ne. I proto bude moci pokračovat v kombinaci Rumunsko.

19

Rumuni nakonec získali míč ve středu hřiště a dlouhým nákopem hledali George Ganeu. Dobrý přehled ve hře však prokázal Balázs Bese, který vystartoval z branky včas a vrhl se útočícímu hráči pod nohy.

17

Maďarsko se snaží konstruktivně rozehrát, zatímco je rumunskou stranou ustavičně napadáno.

16

Ofsajd a v něm George Ganea (Rumunsko).

15

Statistika držení míče: 45% : 55%.

14

Po centru z nařízené standardky se do výskoku dostal George Ganea. Bohužel pro Rumunsko hlavičkoval mimo branku.

13

Žlutou kartu dostává Tamás Kiss (Maďarsko).

Ve 13. minutě se žlutí počtvrté. Tentokrát je hříšníkem Tamás Kiss, který u postranní čáry nepříjemně dohrál Haruța.

11

Oťukávaná se přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají usilovné bitvy o míč.

9

Centr točící se směrem k brance odhlavičkoval Denis Haruț do bezpečí.

8

8. Bendegeuz Bolla (HUN)

8

První šanci zápasu měl na kopačce Bendegeuz Bolla! Krajní obránce si našel míč před šestnáctkou, odkud ho napálil pod břevno. Daniel Vlad ho vyrazil jednoruč nad konstrukci branky, takže Maďarsko bude kopat roh.

7

Žlutou kartu dostávají Szabolcs Mezei (Maďarsko) a Olimpiu Moruțan (Rumunsko).

Oba za nesportovní chování.

6

K nařízené standardce se postavil Alen Skribek. Jeho centr ze strany obrana úspěšně vyhlavičkovala.

5

Žlutou kartu dostává Denis Ciobotariu (Rumunsko).

Prostřední z rumunských stoperů vzal se svým spoluhráčem rozběhnutého Kisse do kleští. První trest tak na sebe nenechal dlouho čekat.

4

Ve vlastním území kombinující Rumunsko trpělivě hledá cestu vedoucí hlouběji do pole.

3

Domácí tým je v úvodu aktivní. Už dvakrát si po křídle sběhl Alen Skribek, napoprvé úspěšně odcentroval do vápna, z nového útoku mu to ale nevyšlo a hrát tak může soupeř.

1

Výkop provedlo Maďarsko. Pořadatelská země hraje v červených dresech a bílých trenýrkách, zatímco Rumuni oblékli modré komplety.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou základních jedenáctek nastoupili na hřiště budapešťské Bozsik Arény. Nejen jim zahrály k poslechu hymny zemí, jichž se dnešní zápas týká.
Adrian Mutu (trenér Rumunska): „Očekávám obtížný zápas plný emocí. Vyhrát v něm budou chtít oba celky. Věřím ve svůj tým, víme, že pokud zvítězíme, bude to znamenat obrovský krok k postupu.“
Zoltán Gera (trenér Maďarska): „Zápas s Německem vzal týmu hodně sil, a proto nastanou nějaké změny v sestavě. Rumunsko má dobře propracovanou hru a je silným soupeřem, který navíc mimořádně dobře brání. Budeme muset být schopni držet jeho tempo hry.“
Úvodní sestavy:

Maďarsko: Bese – Bolla (C), Balogh, Mocsi, Deutsch – Csonka, Mezei – Skribek, Szendrei, Kiss – Szőke.
Náhradníci: Auerbach, Kovács – Varju, Huszti, Palincsár, Bíró, Tamás, Hinora, Kata, Bárány, Bukta, Kovácsréti.

Rumunsko: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu – Boboc, Olaru, Marin (C), Ciobanu, Moruțan – Ganea, Mățan.
Náhradníci: Aioani, Eșanu – Opruț, Dragusin, Dulca, Cîmpanu, Oaidă, Chindriș, Popescu, Itu, Vlădoiu, Petre.

Rozhodčí: Visser – Nijssen, Wyns (BEL).
Vážení sportovní přátelé, dovolte mi vás ještě jednou srdečně přivítat u sledování textové on-line reportáže z utkání Maďarsko – Rumunsko, které se odehraje v rámci skupinové fáze Mistrovství Evropy U21.
Rumunsko v prvním zápase

Rumunská výprava vyzvala na úvod Nizozemsko. A nutno předeslat, že s rolí outsidera se popasovala velmi dobře. I když Rumunsko nezačalo zápas šťastně, dokázalo ze standardky rychle srovnat krok a nerozhodný stav dovést až k velmi cenné remíze. V samotném závěru sahal tým dokonce i po vítězství, ale nakonec se spokojil i s bodem.

Rumunsko – Nizozemsko 1:1 (1:1)
Branky:
20. Ciobanu – 16. Schuurs.
ŽK: Olaru, Marin, Ganea – Zeefuik, Koopmeiners.

Držení míče: 32% : 68%.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4.
Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:13.

Sestava Rumunska: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruțan (88. Itu) – Ganea (81. Petre), Mățan (72. Oaidă).
Maďarsko v prvním zápase

Pořadatelská země vstoupila do turnaje očekávanou prohrou s Německem. Proti velkému favoritovi se ale dlouho držela. Maďarsko bránilo bezgólový stav celou hodinu, dokud neodpadlo fyzicky. Únava hráčů se projevila v rozmezí 61. a 73. minuty, kdy svěřenci Zoltána Gery inkasovali hned třikrát. Zbytek utkání se dohrával už jenom z povinnosti.

Maďarsko – Německo 0:3 (0:0)
Branky:
61. Nmecha (Baku), 66. Baku (Raum), 73. Baku.
ŽK: Szőke, Kiss (oba Maďarsko).

Držení míče: 30% : 70%.
Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 1:6.
Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.

Sestava Maďarska: Bese – Bolla (C), Balogh, Mocsi, Deutsch – Kata, Mezei (78. Kovácsréti) – Palincsár (60. Hinora), Szendrei, Kiss (78. Skribek) – Szőke (60. Bíró).
Tabulka skupiny A:

1. Německo – 3 body (3:0)
2. Nizozemsko – 1 bod (1:1)
3. Rumunsko – 1 bod (1:1)
4. Maďarsko – 0 bodů (0:3)
Dobrý den, vítejte u Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které pokračuje druhými zápasy ve skupinách A a B. Nás bude zajímat souboj Maďarska s Rumunskem, jehož výkop je naplánován na 18 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Maďarsko – Rumunsko

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Csonka (Deutsch) – 70. Mățan, 87. Pașcanu (Mățan)

Karty:   7. Mezei (HUN), 13. Kiss (HUN), 23. Mocsi (HUN), 45. Csonka (HUN), 52. Deutsch (HUN) – 5. Ciobotariu (RUM), 7. Moruțan (RUM), 57. Pașcanu (RUM), 80. Ganea (RUM)   42. Szőke (HUN)

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:10.

Maďarsko: Bese – Bolla (C), Balogh, Mocsi, Deutsch (89. Bukta) – Csonka, Mezei (67. Kata) – Skribek (52. Bárány), Szendrei, Kiss (67. Tamás) – Szőke.
Náhradníci: Auerbach, Kovács – Varju, Huszti, Palincsár, Bíró, Tamás, Hinora, Kata, Bárány, Bukta, Kovácsréti.

Rumunsko: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu – Boboc, Olaru, Marin (C), Ciobanu, Moruțan (61. Petre) – Ganea (86. Popescu), Mățan (89. Itu).
Náhradníci: Aioani, Eșanu – Opruț, Dragusin, Dulca, Cîmpanu, Oaidă, Chindriș, Popescu, Itu, Vlădoiu, Petre.

Rozhodčí: Visser – Nijssen, Wyns (BEL)