Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Chorvatsko – Kypr

1:0

konec (1:0)

27.03.2021, 18:00 • Stadion HNK Rijeka, Rijeka • Skupina H • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.15 8.58 18.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:57:46)
Statistiky:
Střely na branku: 3 – 2
Střely mimo: 11 – 0
Držení míče: 66 % – 34 %
Rohové kopy: 7 – 0
Ofsajdy: 3 – 3
Fauly: 12 – 7
Žluté karty: 3 – 0.
Po prohře ve Slovinsku podali Chorvaté další slabý výkon. Na domácím hřišti vybojovali nad outsiderem z Kypru hubené vítězství 1:0, které jim ve čtyřicáté minutě vystřelil Mario Pašalić. Hosté po změně stran vylezli z obranné ulity, která jim proti Slovensku zajistila bezbrankovou remízu. Útok Kypru byl ale slabý a v nervózní koncovce si z několika náznaků nevytvořil žádnou šanci.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Po ofsajdu Pittase už je asi jasno. Do konce zbývá necelá půlminuta a míč se pochybuje na obranné poloviny Kypru.

90+3

Trocha nesportovního chování od Matea Kovačiće. Na žluté karty vedou hráči Chorvatska 3:0.

90+3

Luka Modrić se velmi pomalu přesunul k praporku, odkud rozehrál na Oršiće. Ten odevzdal míč něčím, co připomínalo nepřesný centr a ještě horší střelu.

90+3

Jenže zbytečné chyby se množí i na hostující straně. Ztráta míče v samotné přípravné fázi v takto pozdní čas hodně mrzí. Chorvaté si navíc vybojovali rohový kop.

90+2

Mislav Oršić se neprosmýkl po levé autové čáře. Zanedlouho zase Kramarićovi utekl balon do zámezí mezí střídačkami.

90+1

Šance Kypru na senzační bodový zisk budou trvat ještě čtyři nastavené minuty.

90

Nikos Kostenoglou si neodpustil protesty po vcelku jasném faulu Ioannoua na Juranoviće. Odměněn za to byl žlutou kartou.

90

O ofenzivní složce hry už se u Kypřanů pozitivně mluvit nedá. Stejně jako ve středu proti Slovensku je to víceméně bezzubá snaha.

89

Constantinos Soteriou zvládl riskantní skluz proti Vlasićovi, který by se jinak ocitl v lukrativní pozici. Obrana Kypru si skutečně zaslouží velký respekt.

88

Domácí se dokonce uchylují k vysvobozujícím odkopům do území nikoho. Takovýto průběh posledních minut si před začátkem asi nepředstavovali.

87

Kyriakou přenášel hru doleva, kde Ioannou skončil po kontaktu s Vlašićem na zemi. Estonští rozhodčí však provinění proti pravidlům neviděli.

86

Kramarić nahrál na osu hřiště Oršićovi, který se zatím vůbec nedostal do hry. Teď to chtěl vykompenzovat ranou z pětadvaceti metrů, která však nestála za nic.

85

Další chvilka klidu pro Chorvatsko. Ioannis Pittas měl v úmyslu provětrat levou stranu, ale byl mu odmáváno postavení mimo hru.

84

Paris Psaltis hrudí sklepl přetažený centr Juranoviće k Michaelovi. Na hřišti je stále hodně citelná nervozita.

Chorvatsko – Kypr

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. Pašalić

Karty:   48. Ćaleta-Car (CRO), 69. Perišić (CRO), 90+3. Kovačić (CRO)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:0. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:7.

Chorvatsko: Livaković – Vrsaljko (46. Juranović), Lovren, Ćaleta-Car, Barišić – Brekalo (66. Vlašić), Modrić (C), Brozović, Pašalić (66. Oršić), Perišić (76. Kovačić) – Budimir (57. Kramarić).
Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Kovačić, Kramarić, Vlašić, Uremović, Lovrić, Oršić, Badelj, Juranović, D. Vida, Melnjak.

Kypr: Demetriou (39. Michael) – Kousoulos, Soteriou, Laifis (82. Andreou) – Psaltis, Artymatas (C) (67. Kastanos), Ch. Kyriakou, N. Ioannou – Tzionis (67. Papoulis), Elia (46. Sotiriou), Pittas.
Náhradníci: Michael, Panagi – Andreou, Katelaris, Gogic, Antoniou, Sotiriou, Avraam, Roushias, Papoulis, Loizou, Kastanos.

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen (EST)